Показати повну версію : Режим освітлення і подорожчання електрики
Банка ~260 літрів. Третій тиждень від запуску. Зараз свічу з 08.00 до 10.00 простою світлодіодною стрічкою. Сугубо декоративна підсвітка. В 10.00 до 11.00 свічу 2*36 вт. В 11.00 добавляю ще 2*36 і так свічу до 13.00. В 13.00 світло виключаю і свічу тільки декоративно світлодіодною стрічкою. В 15.00 включаю 2*36 вт. В 16.00 добавляю ще 2*36 і свічу так до 20.00. З 20.00 до 22.00 свічу тільки декоративною стрічкою.
Вибрав такий режим, щоб і максимально дати світла і в той же час в день, коли нікого немає, щоб економити енергію. Правильно - не правильно?
А хто який режим використовує для економії? Можливо хтось має якісь свої досліджені варіанти "бюджетного" режиму освітлення?
Куча переглядів і ні однієї відповіді.
ksy-kiev
28.03.2015, 19:24
IS1971,
Вопрос - ниочем.
Светят для того, что бы было хорошо для растений и рыб, а не для режима экономии.
Вы хоть сами поняли, что спросили?
IS1971,
Вопрос - ниочем.
Светят для того, что бы было хорошо для растений и рыб, а не для режима экономии.
Вы хоть сами поняли, что спросили?
Судячи по Вашому профілю Ви просто написали, щоб написати...
Эх жаль на дровах ""динамы"" нет..В лесу живу...
от мені цікаво, чому забугорні друзі вже років 6 мінімум на форумах своїх обробляють теми переходу на світлодіоди, різні енергоощадні технології...мабуть дОбра ферма на тумбі реально впливає на кількість витрат...
підписався, сам над цим думаю - 2 великих+2 малих вологих терраріуми з повним освітленням, туманом, помпами, обігрівом....
тільки здається просто потрібно не єкономити на тому, що є, а переходити на більш економні види освітлення
Саша Матеик
29.03.2015, 16:47
Мой аквариум освещается по 13 часов в сутки именно в целях экономии.Объясняю почему.Чем более полно растения займут место в аквариуме, тем выше коэффициент использования света.Иными словами, чем больше листовая поверхность, тем меньше световой энергии уходит напрасно.Затем, когда растения хорошо заселят аквариум, продолжительность освещения можно уменьшить, но без ущерба для растений.
Мой аквариум освещается по 13 часов в сутки именно в целях экономии
А водорослі не турбують? Вода не зеленіє?
В Вас тоже бачу новозапущений акваріум. Баланс при такому освітленні уже стабілізувався? Я починав з не сильного освітлення. Зараз уже збільшую поступово і хочу знайти "оптимальний" вигідний мені і рослинкам режим.
Саша Матеик
29.03.2015, 17:16
Через водоросли и зеленую воду нужно пройти.Если не давать химии и не менять свет, Аквариум сам очищается.Зеленую воду я использовал как сигнал к обязательной подмене воды (3 раза менял по 40% с интервалами в 3 дня, температура доливаемой воды такая же как в аквариуме(это важно!)).Если ограничивать свет, то вода(которая должна была позеленеть при нормальной освещенности) не зеленеет, а просто становится токсичной для рыб.Таким образом, при низкой освещенности легко пропустить обязательную подмену воды.Затем наступает период (около недели),когда к вечеру вода зеленеет, а с утра становится более прозрачной.А через неделю вода становится кристально чистой.Это и есть биологическое равновесие.Но подмены воды все равно нужны.
Саша Матеик
29.03.2015, 17:20
Забыл написать про налет из водорослей на стеклах, грунте и растениях.При наступлении биологического равновесия он исчезает.
Как по-мне, то если становится вопрос экономии электричества, то надо переходить на теневыносливые растения. Анубиасы, папоротники, криптокорины, - с вышеперечисленными можно создать также неплохой сад.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010