Увійти

Показати повну версію : Транспортування риби.Скільки витримає?

ipolit
28.03.2015, 18:03
У мене склалась така ситуація,замовив собі трохи рибок з Харкова по новій пошті -мікрорасбора,отоцинклюси і тд. Відіслали в 26.03,температура повітря в середньому вночі +3+5,вдень +10. На новій пошті прибуття вказують 30.03..Трохи стрьомно..У кого який досвід по цьому,виживе?
Дякую.

Александр Фомуляев
28.03.2015, 22:29
Не хочу Вас разочаровывать,но 4 дня это много даже для теплого времени года.

водяной 67
28.03.2015, 23:49
смотрите по номеру накладной на сайте НП бывает приезжает и раньше.на НП указывают максимальный срок. но лучше было подождать две-три недельки

ipolit
29.03.2015, 10:28
Да,ви праві,приїхало вчора 28.03..але я лишень сьогодні це побачив,а сьогодні неділя,нова пошта у нас не працює..ну я валінок..чого не подивитись вчора!!!
Але може в них для зоотоварів якісь особливі умови? Прикро,лишається очікувати завтрашнього дня..

ipolit
29.03.2015, 10:37
"4 дня это много даже для теплого времени года" - а може за рахунок того,що холодно буде меньший розхід кисню?

Gorn
29.03.2015, 17:38
"4 дня это много даже для теплого времени года" - а може за рахунок того,що холодно буде меньший розхід кисню?

Не успокаивайте себя, если рыба останеться жива будет чудо. И большой минус вам и продавцу рыбы.

Stas_88
29.03.2015, 17:58
Я б на Вашому місці (якби була така можливість) попросив щоб передали якось рейсовим автобусом (мені колись так черепашку привозили)...
І справді, як продавець Вас не попередив про ризик такої доставки?

Александр Фомуляев
29.03.2015, 18:35
а може за рахунок того,що холодно буде меньший розхід кисню? Расход кислорода при низких температурах действительно меньше,но за 4 дня даже в термобоксе рыба остынет(думаю не нужно уточнять,что 10градусов для тропической рыбы-смертельно).Рыба не доезжает от недостатка кислорода очень редко,чаще-переохлаждение либо отравление продуктами жизнедеятельности... Эти вопросы нужно было задавать до отправки.

ipolit
30.03.2015, 10:42
Чуда не сталось,вся риба дохла...настрій припаскудний..дякую всім,хто відкликнувся..

Viktor Kharkov
30.03.2015, 10:57
Кто вам додумался новой почтой отправлять , автобус ( просить в салоне) , поезд - лучший вариант
Нормальный разводчик или продавец у нас никогда не будет отправлять рыбу на такое расстояние транспортными перевозчиками
Понимаю, что прямого транспорта , кажется, к вам нет, но с Киева есть , можно было там кого -то попросить было, пусть вам немного дороже будет, но зато все хорошо
У вас получилось так: рыба попала в одно из отделений Харькова , ее переправили на центральное отделение , - это сутки, приехала в Киев - там догрузка - тоже сутки, приехала к вам - то сутки . Если кислородный режим и амиачный можно как то урегулировать, то температурный сложно, разве что несколько грелок , вообщем :
Сочувствую

ipolit
30.03.2015, 11:01
Спасибо за сочувствие..Да,прямого сполучення немає. А продавець? Досить відомий і популярний на форумі..але імен називати не буду..з кожним може трапитись.

виталя
30.03.2015, 11:39
Спасибо за сочувствие..Да,прямого сполучення немає. А продавець? Досить відомий і популярний на форумі..але імен називати не буду..з кожним може трапитись.

Я тоже с Харькова получал рыбы через новую почту.Так вот,доставка с Харькова практически во все города(кроме сел)на след.день,в этом плане,они работают быстро.Моя рыба приехала в целости и сохранности.Так что претензий к продавцу по большому счету предъявлять беесмысленно,если конечно покупатель сам захотел доставку через НП.

Отправлено с моего HTC Explorer A310e через Tapatalk

ipolit
30.03.2015, 11:54
Ніяких претензій я до продавця і не пред"являв..А на рахунок " практически во все города(кроме сел)на след" - якраз слово "практически" тут головне..Коли звірявся через інтернет зі сроком доставки на сайті було написано "орієнтовочний срок доставки 30.03"..хоча прибуло через день після відправки 28.03 о 16.30 без сповіщення,а час роботи в цей день (субота) до 17.00,неділя вихідний..Я фізично не встигав забрати в цей день. Я не нарікаю на "нову пошту",вина моя..треба було подумати про можливість приходу посилки раніше,але оце "орієнтовочний срок доставки 30.03" збило мене з толку,так що, в якісь мірі вина поштовика тут також присутня..якби написали про можливість доставки раніше,я би з паспортом під новою поштою з ранку стояв..

Gorn
30.03.2015, 12:45
И ещё одна ошибка. Ближе к выходным отправлять.

Andrew1
30.03.2015, 12:59
Полностью согласен с предыдущим постом.Отправлять с понедельника-вторника,ну и на погодные условия ориентироваться.
У самого сейчас такая ситуация:понадеялся на поезд,а оказалось его отменили :(
Теперь ждём подходящих погодных условий :)

Viktor Kharkov
30.03.2015, 14:11
Ніяких претензій я до продавця і не пред"являв..А на рахунок " практически во все города(кроме сел)на след" - якраз слово "практически" тут головне..Коли звірявся через інтернет зі сроком доставки на сайті було написано "орієнтовочний срок доставки 30.03"..хоча прибуло через день після відправки 28.03 о 16.30 без сповіщення,а час роботи в цей день (субота) до 17.00,неділя вихідний..Я фізично не встигав забрати в цей день. Я не нарікаю на "нову пошту",вина моя..треба було подумати про можливість приходу посилки раніше,але оце "орієнтовочний срок доставки 30.03" збило мене з толку,так що, в якісь мірі вина поштовика тут також присутня..якби написали про можливість доставки раніше,я би з паспортом під новою поштою з ранку стояв..

Наступного разу , користуйтесь послугою сайта нової пошти , там є послуга: відстежити багаж, вам буде видно переміщення ваших рибок , але я категорично проти протів таких експерементів , тим паче, що транспортні компанії не несуть відповідальнісь за рибок і не надають послуг по перевезенню живих організмів

ipolit
30.03.2015, 14:48
Наступного разу , користуйтесь послугою сайта нової пошти , там є послуга: відстежити багаж, вам буде видно переміщення ваших рибок , але я категорично проти протів таких експерементів , тим паче, що транспортні компанії не несуть відповідальнісь за рибок і не надають послуг по перевезенню живих організмів
Не сваріть мене сильно),я новою поштою старався не користуватись,бажано тільки поїзд,автобус..але біда в тому,що з східними областями прямого сполучення у нас немає..багато маршрутів відмінено,а рибки які мені цікаві (хоча б отоцинклюс) чомусь в більшості своїй продаються лишень там( досить цікаво чому),або інтернет магазини,але ціни непорівнювані..

Andrew1
30.03.2015, 17:31
..але біда в тому,що з східними областями прямого сполучення у нас немає..багато маршрутів відмінено,а рибки які мені цікаві (хоча б отоцинклюс) чомусь в більшості своїй продаються лишень там( досить цікаво чому),або інтернет магазини,але ціни непорівнювані..

"отоцинклюс (3-4см) по 55 грн/шт" (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=196440&page=12)
Ніби й не далеко? code58

ipolit
30.03.2015, 17:54
"отоцинклюс (3-4см) по 55 грн/шт"
Ніби й не далеко?
Що Вам сказати,враховуючи те,що (не будемо займатись рекламою) в деяких східних регіонах їх можна знайти і по 30 грн(по листайте інтернет..переконаєтесь),а якщо ще й береш не одну,та ще й інші риби,суми получаються доволі різні. В наш час це суттєво..
Якщо знайдете мені в нашому регіоні подешевше буду вельми вдячний)

Александр Фомуляев
31.03.2015, 00:12
Новая почта(насколько я знаю) присылает СМС о прибытии груза. Безусловный минус продавцу,отправившему при такой температуре перевозчиком на такое расстояние.Вам тоже,но Вы не профессионал,а он им быть обязан.
в деяких східних регіонах їх можна знайти і по 30 грн Согласитесь,по 55грн живые лучше чем по 30грн мёртвые. Поставщиков в вашем регионе не так уж и мало
(по листайте інтернет..переконаєтесь)...Ужгород,Черновцы,Львов, Хмельницкий... В любом случае не отчаивайтесь.Это опыт,пусть и отрицательный.

ipolit
31.03.2015, 10:12
В любом случае не отчаивайтесь.Это опыт,пусть и отрицательный.
Да,это опыт..
Як казав Далай Лама - "питайте не "за що це мені?",а "для чого це мені?"..)
А живі "но по пять" звичайно ліпше,ніж мертві "но по три").
Будемо підшукувати,а ще краще почекати тепла..

Stas_88
03.04.2015, 20:07
... В любом случае не отчаивайтесь.Это опыт,пусть и отрицательный.

Влучно сказано! А рибок ваших шкода...code27

ahnenerbe
03.04.2015, 23:14
Дайте и мне совет, уважаемые форумчане! Тоже хочу из Харькова в Первомайск (Николаевская область) заказать при +20 Новой Почтой рыбок. Посылка идет к нам 43 часа. Стоит пробовать или нет? Прямого сообщения с г.Харьков не нашел. Спасибо!

ольга полищук
03.04.2015, 23:29
Мое мнение не рискуйте. Я живу в киеве и даже когда с чернигова заказываю рыбу 150 км, все равно нервничаю. Новой почтой очень рискованно они не перевозят животных и растения. Не извесно как будут везти , бросать ,чем придавят. Если есть возможность лучше двумя маршрутками там хоть водитель возле себя поставит.

Viktor Kharkov
04.04.2015, 09:28
Дайте и мне совет, уважаемые форумчане! Тоже хочу из Харькова в Первомайск (Николаевская область) заказать при +20 Новой Почтой рыбок. Посылка идет к нам 43 часа. Стоит пробовать или нет? Прямого сообщения с г.Харьков не нашел. Спасибо!

Если мы с вами найдем взаимную заинтересованность в вашем заказе рыбы из нашего города то могу организовать поставку в двух вариантах - через моих покупателей и друзей , жду подробности в л/с

ahnenerbe
06.04.2015, 16:47
А есть кто-то, кому рыбки были доставлены Новой почтой, например из Харькова за 48 часов и все выжили? Или не выжили... Поделитесь опытом, пожалуйста!

виталя
06.04.2015, 17:19
А есть кто-то, кому рыбки были доставлены Новой почтой, например из Харькова за 48 часов и все выжили? Или не выжили... Поделитесь опытом, пожалуйста!

Я так получал.Живу в Николаеве заказывал рыбу из Харькова,все доехало,рыба жывая.

ahnenerbe
06.04.2015, 18:25
Виталя, спасибо за ответ.

Viktor Kharkov
06.04.2015, 18:31
Зимой , новой почтой , 48 часов? не верю и зачем в Николаев отсылать новой почтой , если есть поезд ?

Viktor Kharkov
06.04.2015, 18:32
Скажите , пожалуйста , кто отсылал из Харькова зимой рыбу Новой почтой?

ahnenerbe
06.04.2015, 18:40
Виктор Харьков, да никто при здравой памяти и трезвом уме не закажет Новой почтой зимой рыбок. Виталя написал что пользовался Новой почтой, не уточняя пору года. Хотя странно, есть автобусное сообщение прямое. Меня интересует статистика пересылок Новой почтой рыбок как позитивная, так и негативная. Тема интересная может поделятся опытом товарищи!

ahnenerbe
06.04.2015, 18:42
......

виталя
06.04.2015, 19:05
Зимой , новой почтой , 48 часов? не верю и зачем в Николаев отсылать новой почтой , если есть поезд ?

Получал летом.По поводу почему не поездом,отвечаю,мне не удобней получить рыбу через НП,да и за грубо говоря за 48 часов ее не чего не будет,если конечно упакована нормально.

Александр Фомуляев
06.04.2015, 23:33
Не понимаю зачем придумывать велосипед и испытывать судьбу,если есть прямой транспорт Харьков-Николаев и в пути он в 3 раза меньше по времени.

Viktor Kharkov
07.04.2015, 08:23
Не понимаю зачем придумывать велосипед и испытывать судьбу,если есть прямой транспорт Харьков-Николаев и в пути он в 3 раза меньше по времени.

а адреналин?:))))

ipolit
07.04.2015, 11:12
Ще перед моїм плачевним досвідом рибок з Харкова замовляв рослини і креветок черрі з Києва. Відправляли новою поштою..в дорозі були десь півтори доби при температурі +3 +10, посилка без термоупаковки,правда на посилці була написано "зоотовари"..не знаю мало це значення чи ні, але доїхали всі живі.. вода з неокардинками була досить холодна градусів + 10. Звичайно тепер на такі експерименти я би не пішов..уже попікся.

Viktor Kharkov
07.04.2015, 11:32
скажу одно , регулярно отправляю по разным городам, но даже то что у меня две транспортные компании в нескольких шагах от меня , а на вокзалы нужно ехать , даже под гарантии покупателя не отправляю ни новой почтой ни чем то другим ,вплоть до отказа , может я и не прав, не знаю

ipolit
07.04.2015, 12:07
скажу одно , регулярно отправляю по разным городам, но даже то что у меня две транспортные компании в нескольких шагах от меня , а на вокзалы нужно ехать , даже под гарантии покупателя не отправляю ни новой почтой ни чем то другим ,вплоть до отказа , может я и не прав, не знаю
і правильно робите!..від даремної втрати грошей і паскудного настрою ви багатьох зберегли..ну й життя риб,думаю,також..)
Хоча частка вини на покупцях також є..Особливо на початківцях:очі горять..хочеться вже,зараз і побільше от, і замовляють попри все надіючись на авось. Але добросовістний продавець повинен трохи "остужати" таких клієнтів і це надасть йому тільки плюс в подальшому..
Я вже остудився і очікую потепління..або прямого сполучення)

ahnenerbe
07.04.2015, 14:03
Харьков, так сложилось, один из лидеров в Украине по рыбкам - хороший товар, хорошие отзывы, хорошие продавцы, новые породы и виды. У кого нет прямого сообщения с Харьковом, просто вынуждены пользоваться Новой почтой. И только при +20. На форумах читал, есть единичные отзывы доставки рыбок из Харькова даже на Западную Украину и успешные. Основная причина неудачных транспортировок это холодная погода или сильная жара, выходной на Новой почте + это еще 1 день, плохое утепление посылки, порванные пакеты транспортировочные. Все равно это перспективный вид транспортировки, хоть и опасный для жизни рыбок.

Viktor Kharkov
07.04.2015, 18:27
Харьков, так сложилось, один из лидеров в Украине по рыбкам - хороший товар, хорошие отзывы, хорошие продавцы, новые породы и виды. У кого нет прямого сообщения с Харьковом, просто вынуждены пользоваться Новой почтой. И только при +20. На форумах читал, есть единичные отзывы доставки рыбок из Харькова даже на Западную Украину и успешные. Основная причина неудачных транспортировок это холодная погода или сильная жара, выходной на Новой почте + это еще 1 день, плохое утепление посылки, порванные пакеты транспортировочные. Все равно это перспективный вид транспортировки, хоть и опасный для жизни рыбок.

Отправлял по западной Украине, в Черновцы ,например автобусом, помню раз поломался и пришел часов на 10-12 позже - потерь не было,
а вот транспортниками пользуюсь только для отправки " небьющегося " товара
Короче , может они и перспективные, но пока в их перечне не будет указан вид услуг , как перевозка аквариумных рыб, ничего положительного ждать не придется)

ahnenerbe
07.04.2015, 20:14
Отправлял по западной Украине, в Черновцы ,например автобусом, помню раз поломался и пришел часов на 10-12 позже - потерь не было,
а вот транспортниками пользуюсь только для отправки " небьющегося " товара
Короче , может они и перспективные, но пока в их перечне не будет указан вид услуг , как перевозка аквариумных рыб, ничего положительного ждать не придется)

А как еще у Вас, харьковчан, заказывать, если нет прямого транспорта? Думаю через пару лет рыбу будут в анабиоз вводить без последствий. Азиаты так рыбок по миру экспортируют. Захотите продавцы больше заработать - придумаете похожее. code18

Viktor Kharkov
07.04.2015, 20:30
я могу за ваши деньги отправить рыбу на неделю в круиз и приедет она жива -здорова)))
и притом не буду усыплять

njkz09
14.04.2015, 12:30
Доброе время суток, я заказывал на западной Украине Polypterus delhezi с Европы отправили новой почтой, рыба пришла живой и здоровой, я спросил у того человека который отправлял, сколько она была в пути( хотите верьте хотите нет) он сказал 7 суток.

ahnenerbe
14.04.2015, 13:04
njkz09, а как посылка была упакована, закачана кислородом?

njkz09
15.04.2015, 21:15
термо-бокс (пенопластовая коробка с грелкой и обвернута фольгированным утеплителям) 0бем пакета с 1.5 литровую бутылку, 2 рыбы размером 5-6см. грелка и бокс обошлась мне 30грн.

njkz09
15.04.2015, 21:17
да, пакет был закачен кислородом, 2 пакета один в один сложенный

ipolit
16.04.2015, 12:34
7 діб?..ого..а яка температура повітря була? Я не в курсі,але хіба грілка так довго може обігрівати? та й кислород. Все може бути,а можливо і продавець щось напутав..)

Андрю_ха
17.04.2015, 14:13
півтори доби при температурі +3 +10, посилка без термоупаковки,правда на посилці була написано "зоотовари"..не знаю мало це значення чи ні, але доїхали всі живі...
Уверен что слово " Зоотовары " - подразумевает оборудование, ну или корм ( так как уже говорилось, что живые организмы у них - запрещенный груз) ... и никакого щадящего отношения к Вашему грузу не было. Да и черрики это не рыбы - я несколько часов возил купленный мох без воды, просто в пакете, и по итогу там оказалось две живых креветки :).

ipolit
17.04.2015, 15:53
я несколько часов возил купленный мох без воды, просто в пакете, и по итогу там оказалось две живых креветки
Треба собі десь моху купити..може якраз) Да,черрі живучі..2 доби,думаю,витримали би при транспортуванні(без морозу).

ipolit
09.05.2015, 11:15
Шановні акваріумісти. Цікавить ваша порада чи думка. Сталось так,що знову вимушений замовляти рибку з Харкова. Ну немає ніде більше цих риб поближче. Вроді вже потепліло. Прямого сполучення з Харковом на жаль не має. Новою почтою товар буде йти приблизно дві доби. Продавець гарантій не дає,але каже,що "должно доехать".
Що скажете? Дякую.

IS1971
09.05.2015, 11:59
Шановні акваріумісти. Цікавить ваша порада чи думка. Сталось так,що знову вимушений замовляти рибку з Харкова. Ну немає ніде більше цих риб поближче. Вроді вже потепліло. Прямого сполучення з Харковом на жаль не має. Новою почтою товар буде йти приблизно дві доби. Продавець гарантій не дає,але каже,що "должно доехать".
Що скажете? Дякую.

Ризиковий ти пацан...

ahnenerbe
09.05.2015, 12:03
Що скажете? Дякую.

мне гупышек и пецилий новой почтой отправляли за сутки при т +10, все доехали здоровыми в 14.00 отправили, в 11.00 следующего дня получил, температура воды рыбок по прибытию в пакете была +15 , это критическая температура для выживания, 5 часов адаптировал их.

ipolit
09.05.2015, 12:18
Ризиковий ти пацан...
))).. Так хочу тих рибок,що вимушений йти на крайні заходи..Довго шукав поближче,мурдувався і не витримав.
Ще таке питання..Ви вроді як з Франківска..скажіть,може знаєте,з Харкова новою поштою до вас посилка скільки йде?

ipolit
09.05.2015, 12:23
мне гупышек и пецилий новой почтой отправляли за сутки при т +10, все доехали здоровыми в 14.00 отправили, в 11.00 следующего дня получил, температура воды рыбок по прибытию в пакете была +15 , это критическая температура для выживания, 5 часов адаптировал их.
Да,гуппі живучі створіння..думаю вони можеть витримати і більш "жощі" умови..та й все таки майже доба,а тут дві. До мене з Києва черрі по новій почті шли добу при досить низькі температурі( +-10 градусів)..всі вижили.

aides
09.05.2015, 12:32
Якщо маєте знайомого у львові -- попросіть нехай зустріне харківський поїзд і через 3 години відправить вам чернівецьким. Про служби на зразок нової пошти можете забути до настання потепління. Або ж шукайте рибу ближче.

ipolit
09.05.2015, 12:38
Якщо маєте знайомого у львові -- попросіть нехай зустріне харківський поїзд і через 3 години відправить вам чернівецьким
Дякую за пораду..знайомі є,але вони з моєю рибою гратись уж точно не будуть..шановне паньство немають коли..
А на рахунок потепління..тобто ви хочете сказати,якщо температура буде прийнятна,то риба доїде?(було би добре,бо з середи по прогнозам у нас доволі тепло..)

IS1971
09.05.2015, 12:57
))).. Так хочу тих рибок,що вимушений йти на крайні заходи..Довго шукав поближче,мурдувався і не витримав.
Ще таке питання..Ви вроді як з Франківска..скажіть,може знаєте,з Харкова новою поштою до вас посилка скільки йде?

Скористайся цим http://novaposhta.ua/uk/onlineorder/estimatedate Але знаю, що якщо замовлення висилають в пятницю то буде в понеділок (3 дні), тому краще замовлення щоб відправляли з початку тижня, тоді через день буде в Франківську. Правда звертай увагу на можливі святкові-вихідні, щоб не вийшло, що пошта буде закрита.

aides
09.05.2015, 13:17
яку рибу ви плануєте замовити і у якій кількості?

ipolit
09.05.2015, 13:23
яку рибу ви плануєте замовити і у якій кількості?
Я рибу вже замовив(гроші вислав,але ще не відправляли..попросив зачекати) : даніо хопра,нанностомус маргінатус,керрі супер блю і боєлка голуба при наявності,також неокардинки..

ipolit
09.05.2015, 13:27
забув добавити - головне це даніо хопра(давно за нею полюю)..поодиноко можна купити і ближче(крім даніо хопра,ніде не було),але в одних є то,а іншого немає..а тут все є і основне данюшки..

aides
09.05.2015, 13:33
З транспортуванням переліченої риби проблем не повинно бути.

ipolit
09.05.2015, 13:41
З транспортуванням переліченої риби проблем не повинно бути.
Ви неабияк мене втішили..дай Бог. Я от подумав,продавець звичайно професіонал, але може попросити залити більше води,щоб не задушилась?

Ю.В.
09.05.2015, 13:49
ipolit, НП до Киева из областных центров везет минимум сутки, если повезет еще. А то и полтора суток. Из райцентра в Днепропетровской области, например (Никополь, и/м "Арована") меньше чем за полтора суток не доходило ни разу. А то и двое. Так что, из Харькова в Коломыю, боюсь, будет идти не менее 2-х,а то и больше. Мой бы Вам совет. Попросите отправителя рыбы не пожалеть пакетов и сделать максимально возможное количество мест. Ну, чтоб уменьшить плотность посадки в пакете. Это снизит риск аммиачного отравления. Ну а дышать им хватит чем, если задуют кислородом. Ну и термобокс не мешал бы- не знаю что там с погодой в Харькове и Коломые, но в Киеве ночью сегодня +5 было. А везти наверняка будут через Киев.
ПС Продавец наверняка должен знать, а вы ему напомните, чтоб за сутки до отправления рыбу не кормил)))

ahnenerbe
09.05.2015, 21:35
ipolit, когда мне отравляли рыбок Новой почтой, вода в пакете была голубоватой, какую то химию добавили для нейтрализации аммиака в дороге и антистресс. Может твой продавец тоже добавит похожее. code18

Viktor Kharkov
10.05.2015, 05:36
добавляется метилен синий для предотвращения бактериальной вспышки
Пользоваться услугами почтовых грузоперевозок не рекомендую, лучше договориться с человеком ,который получит посылку и передаст на другой поезд (автобус)

ipolit
10.05.2015, 11:09
ipolit, когда мне отравляли рыбок Новой почтой, вода в пакете была голубоватой, какую то химию добавили для нейтрализации аммиака в дороге и антистресс. Может твой продавец тоже добавит похожее.
Було би добре..)

Пользоваться услугами почтовых грузоперевозок не рекомендую, лучше договориться с человеком ,который получит посылку и передаст на другой поезд (автобус)
На жаль не має можливості..((

Viktor Kharkov
10.05.2015, 11:39
Вы не думайте ,что вам не помогут, Львов, Киев, прямо здесь обратитесь и, уверен, кто -то отзовется, тем более , что это не бесплатно

ipolit
10.05.2015, 12:19
Ви думаєте? Що ж..Спробую.
Шановні акваріумісти,хто може,за невелику винагороду допомогти зустріти посилку з Харкова і переправити її в Коломию? Витрати відшкодую.

ipolit
10.05.2015, 12:30
Viktor Kharkov
Віктор,але я собі так подумав..з пересадками риба так само буде йти дві доби. Спочатку до Києва,чи Львова майже добу..потім ще до Коломиї..Це виходить хіба не виходить на то саме?

Ю.В.
10.05.2015, 12:49
По времени-то почти столько же, но человек, который встретит рыбу в Киеве или Львове и передуть пакет сможет, и водичку подменить.

ipolit
10.05.2015, 12:56
По времени-то почти столько же, но человек, который встретит рыбу в Киеве или Львове и передуть пакет сможет, и водичку подменить.
Ну якби такий трапився...може це в когось з тутешніх продавців щось придбати і попросити таку послугу..хм..треба спробувати. Якраз хотів корм у "рибачка" придбати..може погодиться))..Дякую за ідеї..

Viktor Kharkov
10.05.2015, 15:04
А с просьбой лучше обратиться на аквафоруме в клуб аквариумистов города

Viktor Kharkov
10.05.2015, 15:11
Віктор,але я собі так подумав..з пересадками риба так само буде йти дві доби. Спочатку до Києва,чи Львова майже добу..потім ще до Коломиї..Це виходить хіба не виходить на то саме?

Для вашей мелочи можно упаковать и на трое суток , главное рыба будет ехать спокойно , в относительно стабильной температуре, коробку никто не будет перекидывать с машины на машину и т.п

ipolit
10.05.2015, 15:44
Дякую Віктор за участь в моїй оказії. Поспілкувався по тел. з форумчанином "рибачок". Наразі він каже,що при дотриманні всіх вище сказаних умов перевезення,риба може витримати три і більше доби..Головне це вгадати з температурою і прослідкувати шлях перевозки Харків-Київ-Коломия вибравши оптимальний день відправки. Більше того,він вважає,що зараз не погана погода для перевозок:не холодно,не жарко. Звичайно ризик є..Я ще буду радитись з продавцем,досвід у нього мабуть не маленький і тоді вже остаточно вирішу..

Viktor Kharkov
10.05.2015, 16:54
А кто продавец?

uJLuXa
10.05.2015, 17:11
добавляется метилен синий для предотвращения бактериальной вспышки

А что это такое метилен синий? Рыбки от него не посинеют?

Viktor Kharkov
10.05.2015, 17:14
которые красные станут блакитними , а которые серые станут жовтими))

uJLuXa
10.05.2015, 17:26
которые красные станут блакитними , а которые серые станут жовтими))

Спасибо! Я так и думал code44, хорошо что не успел налить.

Viktor Kharkov
10.05.2015, 19:43
Напрасно , я например покрасил оторофаринксов, правдаа перепутал, они у меня теперь вверху желтые а внизу синие

IS1971
11.05.2015, 08:35
Так от як виводяться нові підвиди риб! :)

Ю.В.
11.05.2015, 09:38
Да, а если с фурозолидоном перестараться, то неоны получатся как у меня на аватаре)))

Viktor Kharkov
11.05.2015, 10:26
Так от як виводяться нові підвиди риб! :)

У нас так , не зря о разводчиках Харькова говорят как о настоящих профессионалах))))

ipolit
11.05.2015, 10:31
А кто продавец?
Продавець http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=64161&page=198

Viktor Kharkov
11.05.2015, 10:50
Этот и на неделю запакует

Александр Фомуляев
12.05.2015, 18:47
Що скажете? Дякую.
Ничему Вас жизнь не учит... А ещё приводили слова Далай Ламы... ))). Ночи ещё холодные для поездок тропической рыбы...8-12 градусов-маловато. Ищите,кто сможет переставить вашу посылку.Это оптимальный выход из ситуации. Или ждите температуры 18 и более градусов. Неокаридины и гупачки в данном случае не показатель. Я получал с Гляйзера рыбу-около 3-х суток в дороге.Доехало практически идеально.Но было тепло(август). В пакеты был добавлен активированный уголь.

ipolit
13.05.2015, 11:44
Ничему Вас жизнь не учит... А ещё приводили слова Далай Ламы... ))).
"Всю жизнь меня тянуло к прекрасному. Не смог устоять. ... Холмс."..

Ночи ещё холодные для поездок тропической рыбы...8-12 градусов-маловато. Ищите,кто сможет переставить вашу посылку.Это оптимальный выход из ситуации. Или ждите температуры 18 и более градусов. Неокаридины и гупачки в данном случае не показатель. Я получал с Гляйзера рыбу-около 3-х суток в дороге.Доехало практически идеально.Но было тепло(август).
Що вже говорити,посилка відправлена..очікую. Крім того,прохолода це погано,але й коли літня спека,тоже не добре. Ваше повідомлення як холодний душ))..Якщо риба не виживе..це буде в останній раз..))

Ю.В.
13.05.2015, 11:45
ipolit, рыба в термобоксе?

ipolit
13.05.2015, 11:55
ipolit, рыба в термобоксе?
Бог його знає..а що таке термобокс?(ну тобто хімгрілка,чи просто пінопластове утеплення?)

ahnenerbe
13.05.2015, 12:06
Що вже говорити,посилка відправлена..очікую. Крім того,прохолода це погано,але й коли літня спека,тоже не добре. Ваше повідомлення як холодний душ))..Якщо риба не виживе..це буде в останній раз..))[/QUOTE]

Напишите обязательно про результат. Желаю вашим рыбкам доехать целыми и невредимыми. Если через Киев Н.П. пересылается там погода погода будет теплая, а в Коломиї погода холодная и дождь - это не хорошо. Побыстрее заберите. Узнайте когда посылка приедет и ждите с утра в отделении. Не забудьте про адаптацию рыбок, это обязательно. Удачи!!!!!

Ю.В.
13.05.2015, 12:20
а що таке термобокс?Коробка пенопластовая. Ну, могут еще обычную картонную коробку внутри листами пенопласта выложить.
Узнайте когда посылка приедет и ждите с утра в отделении. Не забудьте про адаптацию рыбок, это обязательно.Ну, в Коломые на НП не был.А в Киеве они не на улице раздают- нормальные крытые теплые склады)))

ipolit
13.05.2015, 12:38
Ну, в Коломые на НП не был
а жаль..))натур індастріал арт..))
Коробка пенопластовая. Ну, могут еще обычную картонную коробку внутри листами пенопласта выложить.
ага,ну значить в термобоксі(думав,що термобокс,це з хімгрілкою..До речі що це таке хімгрілка?)

Ю.В.
13.05.2015, 12:42
До речі що це таке хімгрілка?)
https://www.google.com.ua/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%20%D1%85% D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1 %8F

Александр Фомуляев
13.05.2015, 13:25
Ну, в Коломые на НП не был.А в Киеве они не на улице раздают- нормальные крытые теплые склады))) Склады могут быть теплыми,но рыба ведь основную часть времени находится в машине-то есть практически на улице...

Александр Фомуляев
13.05.2015, 13:45
Крім того,прохолода це погано,але й коли літня спека,тоже не добре. Большинство видов рыб выдерживают 33-34 градуса(при хорошем кислородном режиме),а вот температуру ниже 16-17 градусов-единицы.

ipolit
13.05.2015, 14:14
Олександр,ваші зауваження я сприймаю і цілком з ними погоджуюсь(хоча вважаю спірним момент переносимості:+34 чи +15)..До момента істини залишилось не довго.

KoraCarerra
13.05.2015, 16:42
Отправляю гуппи и почти каждый иногородний покупатель просит отправки ч/з НП, но отправляю поездом и автотранспортом, хотя мне был бы тоже удобнее этот вариант, т.к. отделение НП и ее сортировочный склад находится под боком.

Причем, даже если температура подходящая, опасаюсь переворачиваний и сильной тряски.

2 ipolit

Хочу уточнить - а в первом случае пробы получения, не нашлось варианта кому доверить свой паспорт и процесс получения посылки?

2 Александр Фомуляев

Активированный уголь в каком виде был в пакетах?

От тут очень интересно - какой возраст, размер рыбы, плотность посадки, сам объем каждой емкости, соотношение воды и воздуха были?

ahnenerbe
13.05.2015, 17:18
От тут очень интересно - какой возраст, размер рыбы, плотность посадки, сам объем каждой емкости, соотношение воды и воздуха были?[/QUOTE]

KoraCarerra рыбки молодые - не мальки и еще не взрослые, 2.5-3.5 см, плотность - 12 рыбок в 1 пакете, обьем 1л. - 1.2л., соотношение воды-воздуха 1 к 3, термобокс, накачан кислородом. Кстати к нам от Киева НП посылка идет тоже сутки :)

Александр Фомуляев
14.05.2015, 00:09
Активированный уголь в каком виде был в пакетах? На момент прибытия- в виде чёрной воды.))) Получал коридорасов.

Александр Фомуляев
14.05.2015, 00:27
(хоча вважаю спірним момент переносимості:+34 чи +15) Это,безусловно ,Ваше право. Я лишь огласил факты из личного опыта.Торгую рыбой давно,аквариумистикой занимаюсь практически всю сознательную жизнь(с некоторыми перерывами))).) 32 градуса выносят даже осетровые.

ipolit
14.05.2015, 11:21
Ну що,шановні пані та панове..)) На цей раз мені повезло більше. Рибка доїхала жива і здорова вся! Деякі деталі: рибка була відправлена 11.05 десь в обід,отримана і розпакована 13.05 о 16.00год.,в дорозі була чистими дві доби з лишком.. Середня температура при відправці в Харкові (по гідромецентру) була +20..в дорозі температура коливалась від +14 +20 в день до +9 +12 в ночі. При отриманні посилка була вся мокра - сказали перевірити,бо щось потекла - що я їм пояснювати буду,що там риба?..хапанув посилку(настрій підупав,очікував найгіршого) і на роботу перевірити(якби привіз знову мертву рибу зразу до дому жінка би вбила..))..Коли розпакував аж відлягло,точніше потік пакет з креветками(досить не приємно),але пакет з рибою був в порядку(риба плавала і почувалась вроді нормально)..Води в пакеті на око було десь літра, дві,кислородних паличок не було. Полетів до дому,швидко залив води в пакет з креветками(там на дні лишалось може 20 грам води і трохи моху моноселеніума,десь три,чотири креветки вижило,аж дивно)..Пакет з рибами був розпакований і рибу запущено в акваріум поступово і за всіма правилами. Наностомус маргінатус виявився найбільш пригніченим(сховались,поблідли і сиділи в рослинах до ранку),один в акві плавав на 45 градусів,ніби хвіст не працював,думав здохне,але зранку все вже було нормально. Така ось історія)) Всім дякую за поради і підтримку.
Висновок: відправляти "новою поштою" в даних умовах реально,але лише для любителів адреналіну..)))

ipolit
14.05.2015, 11:23
2 ipolit

Хочу уточнить - а в первом случае пробы получения, не нашлось варианта кому доверить свой паспорт и процесс получения посылки?
В першому випадку товар був отриманий в суботу перед закриттям,а орієнтована доставка взагалі вказана була на понеділок..невспів. Отримати і переслати іншим способом не було можливості..

Александр Фомуляев
14.05.2015, 11:50
Висновок: відправляти "новою поштою" в даних умовах реально,але лише для любителів адреналіну..))) Когда новый заказ в Харькове? Ждём новых историй! )))

Ю.В.
14.05.2015, 11:52
Ждём новых историй!Лето идет- погода нормализуется. Так что, экстрима в ближайшее время наверное не будет)))

ipolit
14.05.2015, 12:01
Когда новый заказ в Харькове? Ждём новых историй! )))
)))...історії ще будуть,трохи пізніше..)тепер голубу боєлку буду шукати,але спочатку нехай жинка трохи заспокоїться,а то вона мене приб"є з цією рибою..))

IS1971
14.05.2015, 12:03
вона мене приб"є з цією рибою..))
Вона тебе приб'є точно якщо риба не доїде....

Александр Фомуляев
14.05.2015, 12:11
.історії ще будуть,трохи пізніше..) То есть таки на осень-зиму готовитесь))). Температуру воздуха описали,а температуру воды в пакетах-нет. Пакеты были одинарные?

KoraCarerra
14.05.2015, 12:20
зачем осень-зиму? Без тестов на жару - полевые испытания будут не полные))

ipolit
14.05.2015, 12:21
..)))
Температуру воздуха описали,а температуру воды в пакетах-нет. Пакеты были одинарные?
Пакети з рибою були подвійні, а з неокардинками одинарні. Воду в пакетах не міряв(думав про це),якось було не до того. На ощуп вода не була теплою,досить холодною..скорше за все 15-18 градусів(може меньше),так як при набиранні води для доливу (пізніше) з акваріуму(+23),різниця була відчутна..

ipolit
14.05.2015, 12:26
Без тестов на жару - полевые испытания будут не полные))
Нуу..)) це вже нехай хтось інший досліжує,хоча в разі чого,ради правого діла готовий до жертв))

Андрю_ха
15.05.2015, 12:57
Наверное вы уже рыбу получили - поделитесь опытом :). Но все равно выскажу свое мнение - если продавец закачает кислород - то должно нормально доехать, температуры на данный момент вполне адекватные

ipolit
15.05.2015, 14:14
Наверное вы уже рыбу получили - поделитесь опытом
Звичайно отримав..) Вище( на стор.7)є мій пост про отримання і все,що з ним пов"язане.

Андрю_ха
16.05.2015, 15:21
Хм, удивляюсь сам себе :) , почем я этого не видел ??? может глюк какой?, а может это я во времени потерялся :patstalom: - в любом случае рад что рыба таки жива и здорова!!!

Viktor Kharkov
28.05.2015, 13:19
и 1000 выдержит если сделать все правильно

KoraCarerra
11.06.2015, 16:18
Рискнула и отправила НП из Киева в город в Ивано-Франковской обл. Ехало сутки и доехало успешно!
Температура у меня днем до +30, ночью +21.

Упаковка - пенопластовый короб, обмотанный скотчем, внутри плотно и без зазоров - довольно твердая картонная коробка, в которой в завязанном мусорном пакете было два транспортировочных пакета с рыбой примерно по 1,5л итогового объема. В каждом - 4 мелких эндлера в воде с бледным раствором метиленового синего (треть пакета), остальное - атмосферный воздух, закаченный под давлением. Пакеты были накачены умеренно упруго.

На НП сразу просекли, что внутри жидкость и двинули речь про запрещенное, но я постаралась сделать максимально честные глаза и сказала, что там аквариумное оборудование, относительно хрупкое и что жидкость есть, но в составе девайса, поэтому максимально бережно и аккуратно постаралась упаковать. Предложили все это в фирменную коробку дополнительно упаковать, согласилась, но попросила такую, чтоб плотно все встало и приклеить этикетки с символами хрупкости и где верх.

Вообщем, если очень надо, то попробовать можно)))

ahnenerbe
11.06.2015, 16:34
KoraCarerra, поздравляю! Теперь Вы сможете отправлять своих красивых гупышей тем людям, которым они понравились, и они будут радовать их!!!
P.S. С кислородом все таки надежней наверное, некоторые кислородные таблетки бросают... Удачи Вам в начинании!!!

Viktor Kharkov
11.06.2015, 17:00
я тоже поздравляю )))) действия похожи на похмельный синдром............ничего личного)))

Gorn
11.06.2015, 19:21
Я тоже недавно получал, в дороге рыба была двое суток доехали всё гут.

KoraCarerra
11.06.2015, 21:30
2 ahnenerbe

Пасиб.
А по кислороду и таблеткам можно конечно заморочиться, но это будет удорожание для конечного пользователя плюс риск обжечь рыбу, т.к. объемы маленькие и с дозами легко переборщить.

2 Viktor Kharkov

Если каммент про мой текст, то с чего вдруг?

Viktor Kharkov
12.06.2015, 05:21
2 Viktor Kharkov

Если каммент про мой текст, то с чего вдруг?[/QUOTE]
просто подобные отправки - это повезет - не повезет, т.е покупатель получит или живую рыбу или трупов
пакеты в которых транспортируется рыба больше двух часов задуваю кислородом , никому ничего не пожжет, кроме рыб дышащих атмосферным воздухом, но там другая процедура
Для меня - как вы отправили несколько не привычно - вот и весь мой комментарий
Но здесь нет правил, здесь каждый вырабатывает для себя технологию упаковки и транспортировки

KoraCarerra
12.06.2015, 06:04
2 Viktor Kharkov

А я уж подумала, что жопа с логикой в изложении :upal:

По идее, вы в курсе, как и сколько транспортируется рыба на любую Птичку, как там сидит/упаковывается, да и сколько по времени, едет до нового ПМЖ. Кислород там никто никогда не задувает и продавцы часто-густо с бодуна и/или "согретые", поэтому предполагаю, что может поэтому у вас такие странные ассоциации.

по теме:

Про обоженных не-лабиринтовых встречала на каком-то ру-форуме. Там было одно из предположений, что ожог не от самого кислорода, а от передоза перекиси. Ессно, что эксперименты, во имя изыскания истины никто ставить не стал.
К сожалению, быстро не найду ссылку.

ИМХО надо проводить культпросвет про основные методики и правила транспортировки, а то встречаю регулярно тексты про потребность отправки куда-то в регионы, а отправитель и получатель без понятия даже, как даже растения упаковать. При этом конечно бывают очумелые ручки, что и за полчаса-час рыбу гробят еще в отсадниках.

Другой вопрос, что как обычно, движению "не боги горшки обжигают", будут сопротивляться всеми конечностями товарищи с коммерческим интересом и с уклоном в монополию.

Viktor Kharkov
12.06.2015, 08:19
На нашей птичне есть целая служба по закачке кислородом ))) Так что у нас все серьйозно))))

green12silania
17.01.2016, 12:50
Я 11.01.16 везла с херсона до прилук пару попугаев поездом 10часов. С зоомагазина в машину, с машины в поезд. В купе укутала пледом. Доехали и вечером с аппетитом кушали со всеми.

Отправлено с моего GT-I9500 через Tapatalk

Viktor Kharkov
02.06.2016, 06:25
green12silania, попугай - это рыба будущего))))) когда все живое вымрет , кислород улетучится, попугаи начнут самостоятельно размножаться))

Sem
04.07.2016, 11:15
Зазвичай Нова почта швидше їде ніж пишеться в накладній на сайті, проте я б не радив так замовляти,особливо вибагливих рибок

Спасибо огромное.
Респект и уважуха.
Обязательно прислушаемся к вашему авторитетному мнению.code44

Viktor Kharkov
04.07.2016, 11:44
Sem)))А может ночной экспресс лучше?

_Kara_
09.07.2016, 00:23
Ув. форумчане! Прямое транспортное сообщение есть почти везде, советую пользоваться https://www.blablacar.com.ua
Быстрее, надежнее и о стоимости можно договориться!
Пользовался сам не однократно!

youst
15.05.2021, 20:55
Можно ли для отправки коридорасов использовать такой кислород, может, кто пробовал?
https://content2.rozetka.com.ua/goods/images/big/26871236.jpg
https://bt.rozetka.com.ua/230320567/p230320567/