Увійти

Показати повну версію : водопровідна (вода з крану) м.Івано-Франківськ

OlexandR
02.03.2008, 01:38
Питання мабуть до Жителів м. Івано-Франківська :) Мене цікавить, яка вода тече з нашого крану. Настільки відомо то її вже давно як не хлорують. А очищають якимось іншим методом. Яким? На практиці коли підміняв воду в акваріумі (1\2) лив воду напряму з крану, риби себе норм почували. Але в більшості випадків стараюсь воду носити з "колонки" але 130 літрів не так і просто ту воду носити.

OlexandR
23.03.2008, 14:00
В лабораторії зробили мені аналізи водопровідної води.
Результати змінюються від пори року.

АМІАК - не виявлено.
НІТРИТИ - не виявлено.
НІТРАТИ -3.1 мг/Дм3
ХЛОРИДИ -15.0 мг/Дм3
СУЛЬФАТИ -19.0 мг/Дм3
ЗАЛІЗО - не виявлено (залежить від труб)
pH - 7.8
ЛУЖНІСТЬ - 79.3 мл/Дм3
КАЛЬЦІЙ - 38.0 мл/Дм3
МАГНІЙ- 6.0 мл/Дм3

ХОТІЛОСЬ БИ ПОЧУТИ ВАШУ ДУМКУ ПРО ЦЮ ВОДУ? Що не вистачає можливо їй? І як ця вода на вашу думку для акваріума?

Wandering
23.03.2008, 18:08
Мабуть калію та заліза.
Я проживаю в Франківській обл. і в моєму акваріумі є постійний дефіцит калію.

navy
23.03.2008, 18:38
Шановні в нашій воді багато риб і рослин почувають себе дуже добре,все залежить від ваших вимог до рослин та риб.

OlexandR
23.03.2008, 22:34
Звичайно читаючи інфу про ту чи іншу рибку чи рослину пише і вимоги до іі існування :) Просто хотілось б дізнатися думку людей які розуміються в цьому. :) А саме те чого не вистачає, чи щось зашкалює в даній воді. Звичайно це ж знову таки до інфи що живе в акваріумі. Пан Wandering написав що бракує калію. Можливо є знавці які опишуть ЩО ТАКЕ: "АМІАК
НІТРИТИ, НІТРАТИ , ХЛОРИДИ , СУЛЬФАТИ, ЗАЛІЗО, pH, ЛУЖНІСТЬ, КАЛЬЦІЙ, МАГНІЙ". Якими способами можна підняти чи упустити той чи інший показник. Яку функцію у воді відграють вище перечислені речови. Я не знавець ХІМІЇ. Тому й прошу допомоги щоб хоть чуть мати уявлення про "ВОДУ". Та і результати хімічного аналізу не так і просто дістати тепер.
Буду дуже вдячний та впевнений у тому що не одному форумчанину така інформація пригодиться.