Показати повну версію : Допоможіть по освітлені
Акваріум 140 літрів є достатньо рослин в основномк невибагливі, підскажіть в мене зараз philips 19w/154-765, aoua-glo 24/61см20wt8, glosun-glо 24/61см20wt8, питання таке лампа філіпс вже мигає думаю її замінити спектр кольору в неї білий, потім другої лампи йде щось приблизного рожево-фіолетового кольору а третя лампа жовтого, питання в чому чи можна цю лампу філіпс замінити на лампу з голубим спектром кольору наприклад Лампа T8, Hagen Power-Glo в характеристиках пише що в основному для морський акваріумів хоча підходить і для акваріумів з рослинами, 20W чи потрібно всетаки білого спектру світло і в якій почеродності а првильно повинні розміщатись лампи по кольорах.
На морскую лампу менять не нужно. Меняйте на белую (лучше 6500к, максимум 8000К)
А що порадите з ламп яка б мені краще підійшла з виробників ламп для акваріумів, а голубий колір чи інших взагалі не варто тільки білий
Ну, с производителем- классика- в порядке общего рейтинга. Я больше люблю сильванию и осрам. Филипс тоже ничего. В принципе, если не брать спеспектры, а ориентироваться на общеупотребительные, то годится любой производитель, даже китайский. Ну, походит, скорее всего, меньше.
Для травника, да, морские лампы не гут.
Підскажіть як розположити світло біла потім рожева потім жовта чи це не правильно або немає різниці
dmxman (Вячеслав)
07.08.2015, 16:36
Выскажу чуть своего мнения, ну или немного совета..
игрался я с такими лампами раньше - трата денег однозначно, хотя смотря какие цели приследуете)
Допустим мне очень понравилось как дискусы и аква в целом смотрится под лампами сильвания аквастар в паре с осрам 880, так-же очень красиво чисто осрам 880 - растениям нравится и красиво, правда и водорослям нравиться - только для устоявшихся аквариумов)
павр гло тоже красиво рыбу красит, но у вас есть уже аква гло - они похожи по свечению, и не подходят для растений как таковые, - сейчас я подсвечиваю красных астриков аквай гло - симпотно, но там нет растений)
Из белых можешь поставить лайф гло - если денег не жалко, она белая яркая...
А и да - филипс я так понял простой стоял 765, для растений лучше 865 - но в таком размере надо поискать...
И да - первую лампу от переднего стекла можно аква гло поставить, а дальше как угодно...
Якщо потрібна біла лампа, беріть 880 Сильвания або Осрам. Можна ще Аквастар але вона не з дешевих.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010