КПК

Показати повну версію : Біокерамічні наповнювачі у внутрішних фільтрах: за і проти.

ipolit
12.11.2015, 15:09
Цікавить питання біонаповнювачів для внутрішніх фільтрів. Інформація в цілому розпотрошена,а може не побачив. Прочитав,що у внутрішних фільтрах біонаповнювачі(кераміка,цеоліт) не виконує своїх функцій,так як її там мало,тому краще заповнювати ті ємкості матеріалами для механічної фільтрації. Ще цікавить,ваша думка,якщо все таки залишити біофільтрацію,то які краще наповнювачі: керамічний наповнювач Aquael BioCeraMAX Pro 600,1200..цеоліт,активоване вугілля чи щось інше. Дякую.

Rulik
12.11.2015, 20:15
Маленький объем наполнителя во внутреннем фильтре так увеличить-Поставьте внешний фильтр в аквариум, он станет внутренним.

Сергій М
13.11.2015, 00:26
... цеоліт,активоване вугілля ...
Це тимчасові наповнювачі, які не бажано використовувати на постійній основі, вугілля х УДО = 0 , а цеоліт пишуть що як гарно він вбирае, так само гарно через місяць-два віддае усе назад у воду.

ipolit
13.11.2015, 00:32
Дякую,тобто вугілля використовувати лише при потребі(витягнути лишню хімію чи лікарства після лікування риб і таке інше),а що скажете за кераміку..пише, що площа в 1 літрі 600 м/кв...наприклад чи буде вона ефективна акваелі турбо 500-му?

Сергій М
13.11.2015, 00:37
вугілля використовувати лише при потребі
Саме для цього і є вугілля.
ВВажаю що кераміка сама по собі дуже хороша в любому фільтрі, і чим вище поверхня длязаселення бактерій - тим краще.

ipolit
13.11.2015, 10:22
ВВажаю що кераміка сама по собі дуже хороша в любому фільтрі - тому я й запитую,що краще у внутрішньому фільтрі встановити (в контейнері для кераміки),кераміку чи губку паралонову..дехто каже,що краще губку - площа поселення нітробактерій однакова,та ще й крім того виконую відразу механічну очистку?

Эглантина
13.11.2015, 10:29
Це як на мене немає сенсу, тому що внутрішній фільтр малий по об'єму і його функція - збирати мілкі частинки, що плавають у воді. У мене у зовнішньому тільки синтапон і губки, але у мене рослин багато, а всі ваші бактерії живуть у грунті, більшою мірою.
Щодо цихлідників не говорю, не тримаю їх, але там і внутрішні рідко стоять

ipolit
13.11.2015, 12:12
Тоді шо ж получається,ніякого сенсу в кераміці у внутрішніх фільтрах немає,а тоді ж навіщо виробники роблять відсіки для біофільтрації? тоді це просто маркетинг і замилювання очей?..нічо не розумію..але ж є там у них спеціалісти які розробляють дані технології,чимось же ж вони повинні обгрунтовувати дані удосконалення..?

Эглантина
13.11.2015, 12:26
це риторичне питання, тоді вам слід дати приклад фільтру, який вас цікавить і показати акваріум до якого ви хочете фільтр.
Загалом, професіонали викорстовують голову (помпу) і велику губку і все, з одного боку дешево і сердито, з іншого на губці селяться бактерії і збирається бруд. А більшість бактерій живуть у грунті.

Ю.В.
13.11.2015, 12:31
ipolit, в подавляющем большинстве внутренних фильтров объем бионаполнителей настолько мал, что им в плане биофильтрации можно пренебречь. ИМХО лучше заполнить эти отсеки синтепоном- и вода чище, и площадь его поверхности для заселения бактериями (если уж так хочется заниматься их разведением именно в фильтре) намного больше, чем в любой керамике. Попутно, при необходимости, отсеки фильтра можно заполнять сорбентами.
Хотя лично я в небольших банках стараюсь применять только помпы с мочалками.

ipolit
13.11.2015, 12:46
Дякую за ваші поради,бачу більшість схиляється до чисто механічної очистки у внутрішних фільтрах..
слід дати приклад фільтру, який вас цікавить і показати акваріум до якого ви хочете фільтр. - фільтр турбо 500 на 100 чистих літрів..
Може це грунту досипати лишній сантиметр і таким чином збільшити площі поселення бактерій..але тоді можливе закисання..хм..
объем бионаполнителей настолько мал, что им в плане биофильтрации можно пренебречь - я не знаток,але в літрі наповнювача Aquael BioCeraMAX Pro 600 відповідно 600 кв/м,це мало?..щось я не доганяю цієї математики..)