КПК

Показати повну версію : Вода чайного відтінку...

Myron
30.11.2015, 15:12
Аквас на 40л. ВхШхГ 40х40х25. AQUAYER Питательная подложка 1.5л, грунт - кварцевий пісок (фракція 1,5-2,5мм); висота грунту від 5см (передній план) до 15 см (задній план). Під час другої підміни води, та мала чайний відтінок, так і дотепер (на даний час вже 2-й місяць).
Підміна 20-25% відстояної води, після чого вода в акві виглядає прозорою і чистою, та докінця тижня знову набирає чайного кольору. Дерева в аквасі немає. Декорації - гірський колотий камінь. Камінь та грунт нейтральні.
Відповіді у схожих статтях покищо не знайшов.
Може хто вкаже причину такого забарвлення?! Знаючи причину, можна вже буде говорити і про методи боротьби із нею.

Lyse
30.11.2015, 18:19
Сам користуюсь Акваер Питательная подложка, і можу сказати, що це саме через неї.Через півроку цей ефект майже зникає.

Myron
01.12.2015, 08:55
Lyse, теж була підозра, що то від підложки, та не був на 100% упевнений, оскільки у знайомого банка 60л, така сама підложка, але вода кристально чиста.
Чи можлива якась адсорбція? Чи не шкодить воно рибкам?

Олег_
01.12.2015, 09:41
В мене така ж само забарвлена вода. Все через торф у складі субстрату. Якщо товщина ґрунту над подложкою висока - чайний відтінок не буде проникати у воду аукваріуму.
За рибок не турбуйтесь - подивіться на біотопи скалярій та соміків отоцинклюсів. Після цього дивують вимоги "Вибагливі до води та її чистоти". Я взагалі дивуюсь, як вони бачать у природних водоймах...
Мої риби прожили у торфяній воді більше року - і після перезапуску продовжують жити у акваєровській.