Показати повну версію : 160л. Таньганика.
Пока только планирую покупку аквариума 160л. Планирую делать цихлидник. Ростений по минимуму, думал по поводу америки, но размер маловат. Вот теперь смотрю в сторону таньганики. Посоветуйте состав рыб в аквариум 100х40х40.
Думаю в сторону парочки юлидохромисов и парочки ракушковых. Кого можно добавить к ним? Желательно, чтоб в среднем слое воды плавали. Ну или посоветуйте другой состав. Желательно, чтобы аквариум не был пе ре на селен, но и чтоб рыбок было видно. И как королева бурунди парочка будет себя там чувствовать? Вопросов очень много) По ходу ответов буду уточнять.
Отправлено с моего DROID RAZR через Tapatalk
mazapura
07.12.2015, 12:55
я би порадив завести когось із Принцес - і лише одну зграйку.
Якщо завести лише 1 пару принцес- акваріум пустим не буде? Ну і юлідохроміси дуже подобаються. Принцес і юліков э варіант поэднати? І принцес як краще брати, мальків штук 5-6 чи пару пробувати знайти? Можливо хтось тримаэ пару принцес і зможе скинути фото? Чи фото танганіки акваріума.
Viktor b
07.12.2015, 13:41
Загляните в ети разделы, там найдёте всё ответы на ваши вопросыhttp://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=667
http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=333
Viktor b
07.12.2015, 13:46
Вот интересная статья по принцессамhttp://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=174285
mazapura
07.12.2015, 14:13
Для групи з 2-3 самців і 3-4 самиць більшости видів Принцес підходить 80-100-літрова (краще 200 л, а ще краще 280-300 л) водойма з кам'яними терасами до поверхні води й шаром великого річного піска на дні.
Колонія чарівних Принцес дуже активна й спостереження за постійною взаємодією між групами риб і різними особинами гарантовано принесе величезне задоволення.
Подивився- принцеси просто чудові. Будемо готувати акваріум для них. А 2-3 самці і3-4 самки це не забагато буде? Місця вистачить? І самці не повбивають один одного? Э якісь відмінності в утримуванні різних принцес? І як вони себе будуть відчувати на білому піску фракціэю 1 мм? Рибки блідими не будуть?
mazapura
07.12.2015, 19:47
В інтернеті є досить багато статей про комплекс Принцес.
Ось і я виклав компіляцію Комплекс Neolamprologus brichardi (https://cichlidae.org.ua/complex-neolamprologus-brichardi/)
Добрый вечер.Я бы на Ваш объем посоветовал бы присмотреться к таким видам - неолампрологус каудопунктатус пару , юлидохромис орнатус пару, неолампрологус лелеупи или цилиндрикус пару, альтолампрологус спец. сумбу шелл пару. А с принцессами у Вас со временем могут возникнуть проблемы куда девать малька ( ИМХО ) Вот посмотрите
mazapura
07.12.2015, 20:51
неправильно:
https://www.youtube.com/watch?v=GL2llgSyWJE
правильно:
GL2llgSyWJE
GL2llgSyWJE
Спасибо ,никак не мог разобраться со вставкой видео.
mazapura
07.12.2015, 23:07
Танганьика:
2.Neolamprologus gracilis kapampa F1 3-30грн. -5см - 40грн.
принцесса бурунди 2-4 см- 10 грн
Принцеси
Пока только планирую покупку аквариума 160л. Планирую делать цихлидник. Ростений по минимуму, думал по поводу америки, но размер маловат. Вот теперь смотрю в сторону таньганики. Посоветуйте состав рыб в аквариум 100х40х40.
Думаю в сторону парочки юлидохромисов и парочки ракушковых. Кого можно добавить к ним? Желательно, чтоб в среднем слое воды плавали. Ну или посоветуйте другой состав. Желательно, чтобы аквариум не был пе ре на селен, но и чтоб рыбок было видно. И как королева бурунди парочка будет себя там чувствовать? Вопросов очень много) По ходу ответов буду уточнять.
Отправлено с моего DROID RAZR через Tapatalk посмотри на кальвусов, циприхромисов и цитафаринксы
Игорь Колосан
09.12.2015, 23:06
Для циатофаринксов места будет очень мало. Когда самец строит гнездо-нужно 70-80 см дна и 8-10 кг песка.
Купив в форумчанина сім'ю Принцес Даффоділ. Дуже гарна рибка, прекрасно себе веде, дуже задоволений. Проте дістався до Принцес 1 Кальвус- до нього можна підібрати декілька підлітків, щоб створити пару, чи краще залишити його як є, чи можливо зовсім позбавитись від нього? ( Пристроїти в хороші руки). Також запитання, як сомик Стурисома буде себе відчувати з Принцесами? Дістався до принцес також 1 Анциструс приблизно 7-8 см. Опис акваріуму максимально заповнив в профілі.
Вимагаю фото принцес у новому домі :) !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160103/1b88a76d60998a1ba4cde30ed28557f1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160103/4a2c8553ce8f6e26ce65f62f1f43b7f5.jpg
Ось пока щось таке вийшло. Проте сьогодні вже одного підлітка заганяла зграя. Можливо відстануть від нього. Прикупив також коряжку і зіркового анциструса малесенького.
Нехай живуть і радують довго.
подскажите,а что у вас за фильтра заборники коих видно на задней стенке посередине
2 навесных фильтра Hagen Marina S20
Поздравляю с приобретением этих интересных рыб!
Были Даффодилы у меня в 100 литровом аквариуме(сейчас есть в 300), наблюдать за ними очень интересно. Постоянные движения в коллективе. Перестройки и подвижки. Коллективная охрана потомства, стройка и много чего еще. Выгнанная рыба из коллектива почти ни когда обратно в стаю не допускается, но бывает что и принимают обратно. Наверное зависит от степени "содеянного ущерба" данной рыбы.
Анцитрус был у меня тоже с ними, допускался только на стекла, на камнях чистить не давали, били и очень сильно. Особенно в районе своего логова.
Жалко буде, якщо назад в сімю не приймуть. Вже досить велика рибка, а сьогодні пів дня сидить за нагрівачем. Спочатку думав, що захворів, чи якісь проблеми в акваріумі, але після того як він всеж таки виплив звідти і його почали заганяти всі, навіть най меньші- тоді зрозумів, що з сімї вигнали. Доречі, це може бути повязане з переїздом? Можливо новий акваріум ділять? А з анциструсами пока все нормально. На каміння пускають, сильно не ганяють. Хоча подивлюся що буде, коли нерест почнеться...
Kife, да это может быть с переселением связано. Можно еще камни пробовать по переставлять, по пробовать сделать не цельную композицию, а "разорвать" ее. Возможно это самец который не смог отстоять свой кусок счастья в виде грота из камней.
Когда камни идут сплошняком, то они автоматически берутся под контроль тех кто их занял. Так сказать одна колония(семья) один навал камней. Если создать 2 навала камней разделенных между собой(10-15см), то могут жить без драк 2 колонии рыб, каждая в своем доме.
Но главное наблюдайте за ними внимательней и чаще, Вы сами поймете что и как у них устроено и как можно повлиять на ситуацию.
його почали заганяти всі, навіть най меньші- тоді зрозумів, що з сімї вигнали.
Кстати да, когда рыба выгнана из стаи, то ее лупят даже самые маленькие и она не сопротивляется этому, ну разве что может уплывать и прятаться, но не разу не видел что бы "отщепенец" пытался дать сдачу.
В обще первые признаки что выгнали, это рыба держится в одолении от других рыб, обычно это верхний слой аквариума, в углах или за оборудованием.
Ну попробую камні переставити, всерівно потрібно їх переставляти- прикупив корягу більшу, ніж планував.
Поміняв повністю дизайн акваріума. Домінантний самець і самка сидять під новою корягою, і здаэться вже почали будувати гніздо для нересту. Іньша рибка захапала собі другу половину акваріума з пещеоами- відганяэ домінантного самця, хоча і майже в 2 рази меньша. Баюся акваріум для 2 сімей буде маловатий... Доречі, на рахунок коряги, вода в акваріумі стала чайного відтінку. Дуже шкодить це Даффоділам, чи перетерплять, поки не посвітліэ? Добавлю ще фото, тільки собаку відірву від акваріума))
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160105/e0222744cb593b29dfb591d806b9dce1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160105/1b67ce97539019aa40d672123e662365.jpg
Акваріум зараз ось такий. Що порекомендуэте? Завтра планую добрати моху, висадити анубіаси і думаю моя задумка буде завершена, головне щоб вода посвітліла.
І доречі, що в голову могло прийти сямцю домінантному- ганяэ всіх, крім 2 самок. Якбиб не укриття- думаю забив биб.
ksy-kiev
05.01.2016, 21:31
Kife,
Мне с корягой абсолютно не нравится :(
Большая она и как то чужеродно смотрится.
Прошу прощения за прямоту...
Зачем она Вам там?
Жінці сподобалася((((((
І доречі, що в голову могло прийти сямцю домінантному- ганяэ всіх, крім 2 самок. Якбиб не укриття- думаю забив биб.
Продолжение рода хочет:002:
Пришло троих часу - і вот тепер я задумався про заміну фільтрів. Мені здаэться, що 2 навісних фільтра Hagen marina s20 не справляються. Думаю прикупити зовнішній фільтр. Стоїть вибір між:
Fluval 304 (1000 л/год)
Fluval 206
Resun ef-1600. (1600 л/год)
Схиляюсь більше до флюваль- там гофровані трубки, можливо меньше перегинатися будуть. Проте в ресана э встроэний УФ стерилізатор і потужність більша. Що зможете порекомендувати з цього? Чи можливо можна модернізувати мої фільтри, щоб краще було?
Fluval 206 модель новая я бы этот брал бы
Тоже про нього думаю, але чи хватить 780 л/год для мого акваріума?
Давай думать вместе:модель 304 старая на два поколения,ресан я его плохо знаю,но смотрю особой популярностью не пользуется,206 новая модель,прокачивает почти 5 обьемов в час,при неперенаселении должно с головой хватить плюс можно купить разные расходники
mazapura
17.01.2016, 19:42
завжди на ціхлідники встановлював 5 об'ємів/год - так собі.
зараз майже "випадково" встановив 10 об'ємів/год - саме те, що потрібно.
"гаген" дуже хороші фільтри
Ви про мої хаген маріна с20? Чи про флюваль? Вони теж хаген, якщо я не помиляюся. І якщо подумати, то в мому акваріумі зараз фактично десь 130- 140 літрів води. 206 хватить на такий обэм, чи замало буде?
Володимир Романович
17.01.2016, 20:58
Якщо нема грошей на більший, то з такою прокачкою брав би JBL CristalProfi GreenLine e901, 900 л/ч., ті гофровані шланги флювалю не є гуд, заліпить водорослями, гладкий шланг легше почистити йоршиком
mazapura
17.01.2016, 22:48
я - про фільтри
гофра на шлангах - ролі не грає. - заміню. "харчовими шлангами"
потужність "китайців" і "європейців" може відрізнятись. - я користіюсь фільтрами лише європейців.
обігрівачі - китайці.
навісні - китайці
А що можете сказати на рахунок aquael midikani 800? Дуже сподобався цей фільтр, хоча і ціна вища. Як себе відчувають фільтра акваель?
mazapura
17.01.2016, 23:32
маю схожий фільтр - зовнішній "префільтр (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=3125941)" (чому "префільтр" - не знаю )) )
хоча приходжу до думки, що самп (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=169634) - набагато кращий, ніж зовнішній фільтр - усе видно, й усе контрольовано
Подивився, подумав, почитав відзиви і замовив собі Фильтр внешний, Aquael Midikani 800. Чекаю на доставку. Як прийде- напишу про нього. Як думаєте, помпи 800л/год достатньо буде? Хоча, можливо з часом прикуплю сильнішу помпу. І які наповнювачі порекомендуєте в нього? Хоча на початку 100% буде 1 касета з вугіллям- хочу забрати чайний колір води від коряги.
Не ужели Вам хочется каждый месяц (смотря какой уголь - может и два раза в месяц ) перемывать внешник и менять кассеты с углем.
Угольному фильтру без разницы, пусть то полезные вещества или вредные, фильтрующая система соберет все. Если в воду добавляют витамины для рыб или лекарство, то необходимо убрать фильтр с активированным углем. Срок службы такого фильтра составляет всего месяц, а если забыть убрать такой наполнитель, в фильтре произойдет обратный процесс — все накопления попадут обратно в воду, что повредит его жителям.
Не проще ли убрать корягу или поменять ее на ту которая не " фонит ".
У меня тоже коряга в акве с тангой , но вода чистейшая и показатели в норме.
mazapura
24.01.2016, 22:24
ander67, напевно, з часом корч перестає "фонити"
Ну да , мая коряга год вымачивалась на даче
Після 2 тижнів в воді з вугіллям- вода значно чистіша стала. Після покупки зовнішнього фільтра (були 2 навісних фільтра)- ще більше очистилась. Думаю десь за місяць з підмінами коряга перестане "фонити". Проте знову халепа- зграя вже 3 підлітків загнала за нагрівач. Коли змінив був декорації- перестали чіпати вигнану рибку, через 2 тижні його знову почали ганяти, і вот за 4 дні вже 3 рибки під нагрівачем. що 2 тижні якось не дуже добре декор міняти в акваріумі. Віддавати, чи можливо вгамуються? Доречі, замітив що найбільше самка їх ганяє. Самець сидить в пещерці, деколи робить огляд території і знову в пещерку. Щось тяжкувато мені з принцесами на початку приходиться )
Kife, с ними всегда веселье, не только в начале.
Если есть малек прессинг на других рыб усиливается. Когда малек начинает плавать, то территория прессинга тоже увеличивается.
Ну, а так, только созданием отдельных завалов камней, для разделения территории. Ну и надо понимать, что аквариум может вместить определенное кол-во принцесс, так что отдавать все равно потом придется. Множатся они хорошо.
А еще заметил, что когда литраж на приделе на одну рыбью особь, то нересты стают реже, вплоть до остановки оных. Но как только выловишь из аквариума малость рыб, то сразу случается нерест.
Крім принцес в акваріумі тільки 1 кальвус і 2 анциструса (Зірчастий і простий). Пресують тільки один одного. Ну і замітив, що самка навіть самця свого пресує. Чи може я не так розумію де хто )
1 кальвус
Будет получать по наглой морде от принцесс, это точно, но воровать и есть мальков будет у них, хищник он и в Танганьике хищник. У меня одна такая морда поняла где можно поживится и постоянно там тусила и подъедала мальков принцесс. Дошло до того что самец забил самку за то, что та не могла сохранить потомство(ну это мое предположение, о причине убийства самки самцом, а как оно было на самом деле только они знают).
Может меня поправят, но мне кажется что на икре торчит больше самка, да и с мальком нянчится больше она(сидит больше в "гнезде"). Так что может и ошибаетесь, "ху из ху".
Ну ікри ніде не видно, хоча добре подивитися не можу. Кальвуса загнали за корягу і не відпускають звідти. Крім годування. Жруть всі як скажені. Нічого і нікого не бачать. Просто підростки плавають по всьому акваріумі, а теоритично самець( най більший серед всіх) сидить в одному кутку, а самка( теж теоритично) в іньшому. Проте припливають одинн до одного в гості, тихо- мирно. Купував цілу сум'ю. В акваріумі жили мирно. Аквас був трішки більший. Був 200л. а зараз 160. Можливо перенаселення? Жалко таких гарних рибок, а виганяють зі стаї. Будемо пробувати дальше, добре хоч насмерть не забивають один одного.
Наверное еще после переезда согласоваться обратно не могут. У меня пары жили рядом, возле камня или завала камней. Самец и самка всегда рядом, ну разве что когда еда или заплывы по аквариуму, то могли расплыться, но один оставался возле "гнезда", а второй делал обход территорий.
Думаю у Вас устаканится еще все. У меня на 100 литров было две колонии, с разных углов аквариума. Колония это пара+ детишки разных возрастов(кол-во не малое).
Ну в мене зараз пара з дітьми різного віку. Загально десь 14- 15 штук. Точно порахувати не можу, шустрі зарази)) Дякую за підтримку, надіюся все заспокоїться і буде добре. Як то кажуть- будем посмотреть.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010