Показати повну версію : Мармурова крошка. Як вона в якості грунту?
Хочу запустити невеличку 30 літрову акву. Потрібно грунту кіло 3-4. Так як доставка такої кількості грунту є невигідною, більше заплачу за доставку чим за сам грунт, вирішив пошукати у нас в місті по будівельних площадках.
Є у них колота мармурова крошка. Є різних кольорів. Сподобалась червона. Перевірив оцтом, типу не шипить. Розмір фракції десь від 0,5 до 1см.
Чи пробував хтось такий грунт в акві? Чи практичним буде такий грунт і така фракція? Планую акву без рослин, ну може якусь одну. Криптокорину чи анубіас чи щось інше. Якусь скалу чи коряжку. І з риб щось чи зграйку неонів чи родостомусів. А може порадите яка риба красиво би дивилась в такому об'ємі? Аква має стояти в дитячій.
Мрамор не может не реагировать на кислоту- судьба у него такая.
Если растений корневых не будет, то выбранным Вами рыбам, в принципе, по-барабану, что он будет поднимать жесткость. Сифоньте регулярно и воду подменивайте.
Если растений не будет, то фракция роли не играет.
По цвету- ничего не скажу кроме одного- чисто белый брать не стоит- на нем заметнее будут обрастания, которые со временем обязательно появятся.
А ще у них є, якщо не помиляюсь в назві, здається гранітна крошка. Вона чорного кольору з блискучим вкрапленням. Ну це вже не така мілка, там і камінці як горіх трапляються. Але можна пересіяти і набрати мілкої. Теж не шипить.
А якась рослинка щоб росла, такі фракції підійдуть? Хотів би щось низьке з рослин, можливо скала чи коряга і зграйка риб навколо пливе.
Можливо щось таке http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=27098&d=1368124368
Сергій М
22.12.2015, 22:04
гранітна крошка
Гранит нейтрален, анубиасу не важен грунт, если речь идёт о фракции, так что всё ОК.
Pol_Kiev
22.12.2015, 22:43
Не знаю важна фракция грунта для анубов или нет, да и жесткость грунта анубиасу до одного места, но корни у них дай боже. И как только укоренятся, то расти начинают раза в 2 быстрее, точно так как и папоротники и буцки. Как укоренятся то прут как дурные, если грунт заилен. Ну ризома естественно не должна быть в грунте.
На будівельних площадках у нас якщо червоне, то швидше за все граніт продають. Сам колись купляв і мої знайомі брали. В оцеті не шипить, трава росте добре.
Колись я запускав 150л на мраморній крихті, теж усе добре росло, я був задоволений. І СО2 давав і добрива трава гарно росла, особливо ехі.
Мраморна крихта в оцеті буде шипіти.
Фото моєї акви на мраморній крихті можеш глянути в моєму альбомі є.
Сергій М
27.12.2015, 00:45
На будівельних площадках у нас якщо червоне, то швидше за все граніт продають.
Це звичайний гранітний відсів.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010