Показати повну версію : Акрил чи звичайне скло
Колеги , задумав я дві акви .
Потрібні шиби 4370х1200х25 2 шт.
Порадьте де купити такі шиби , і що краще акрил чи звичайне скло ( триплекс) .
Вы цену на акрил посмотрите и вопросы отпадут :)
П.С. акрил идет в стандартных листах 3050х2050
ksy-kiev
25.01.2016, 16:12
Недавно смотрел :)
1м.кв. - 1000 грн.
nickanya
25.01.2016, 16:26
За толщину 4 мм.
Колеги , мені потрібні шиби довжиною 4,35 м .
Товщина силікатного триплексу 24-28 мм
Товщина акрилу біля 30 мм.
Хто знає де такі можна придбати ?
Ціна питання важливе , але не головне .
Сергей,Вам наверное лучше смотреть в сторону акрила.Слышал в Китае под заказ делают,Можно поспрашивать...
Силикатное для вашего проекта нужно не менее 19+19...а там и вес и найти его и доставить проблемно.
19і19 це перебор,остатньо 12+12.
шиба буде прклеєна по периметру до майже абсолютно жорсткої рамки.
Серега при такой длине какая тебе нужна,есть максимально 12мм при длине 6м(Float - Jumbo ( PLF ) **** Бусел),найти где зделают триплекс такой длины,если мало 2х12мм,тогда что бы спокойней было 3х12мм,у тебя то стекло переднее будет полностью в металическом каркасе.Акрил наверняка дороже будет такой длины,а это заказ однозначно,стандарта таких размеров нет.Звони на фирму и решай.
Не встечал я тут на форуме производства таких баночек,порасуждать это можно,а на практике врядли.
Калькулятор выдает толщину 26мм,при запасе прочности 2.
Триплекс 12+12 не является адекватной заменой моностеклу 24 мм.Адекватной заменой будет триплекс 19+19.Позвоните в фирму Акватика,про консультируйтесь у них,у них есть опыт больших проектов.
Литой PLEXIGLAS GS, POLYCASA CAST 25 мм 236,8 еур кв м на факториале, под заказ, сколько ждать не знаю.
Тарас толщины 19мм нет такой длины,максимум 12мм при длине 6м.
Литой PLEXIGLAS GS, POLYCASA CAST 25 мм 236,8 еур кв м на факториале, под заказ, сколько ждать не знаю.
Саша по силке http://sign.faktorial.ua/c/advertise/pmma2/p/cast_pmma/pp/prices_cast/
но длина маловата,или может быть спецзаказ по длине.
Повторю - стандартный лист 3050 х 2050 можно заказать не стандарт, но тут уж какая будет цена не знаю, на нее наложится помимо цены за производство не стандарта стоимость не стандартного транспорта, в обычный пак же не влезет, да и по срокам - не предсказуемо.
П.С. вес у этого листа будет феерический.
виходить штука євро за шибу за акрил. силікат12+12 мабуть дешевше вийде.
виходить штука євро за шибу за акрил.
Думается дороже выйдет.
Игорь Колосан
25.01.2016, 21:48
Только Германия. И никакой CHINA
"...Одним из наиболее интересных и динамично развивающихся направлений работы компании является поставка крупногабаритного блочного оргстекла торговой марки Plexiglas® gs, применяемого при проектировании и строительстве океанариумов. Это блочное стекло производиться литьевым способом, и обладает рядом уникальных свойств, делающим его идеально подходящим для решения столь технически сложных и ответственных объектов как океанариум...."
Plexiglas® GS clear 0F00 >90 30/35/40/50/60/70/80/90/100/110/120/150/160/200/250
*Стандартные размеры блоков для всех толщин 3000х2000 мм, другие доступные размеры 3800x1800 мм, 5000x2000 мм, 6000x2200 мм, 6000x3000 мм, 8000x3000 мм, под заказ возможно изготовление практически любых размеров, толщин и форм. Из прайса компании.
тоді мабуть краще притягнути з поьщі або германіі акрил .
в нас він як мінімум в 2 рази дорожчий.
а ще нестандарт....обдеруть як сидорову козу.
Питання все ще висить,що краще акрил чи скло при таких розмірах.
За бугром такі акви роблять однозначно з акрила, а ми хочемо трохи з економити і плануємо скло,чи не так.
Якщо напевно висота була менша за 1200,мабудь і скло підійшло.А як в плані експлуатації акрил себе веде(царапини) він же мякщий за скло,чи полірувати якщо будуть царапини,а вони будуть.
собак котв щурв поки нема , малих дітей також ,зверху непошкрябається . а з середини хіба що ластами при очищенні скла
,але вони мякші ніж плексиглас :)
Тоді треба пробити скільки затяне за бугром така радість.З доставкою думаю вирішеш,не вперший раз.Треба рахувати.
Скоріш цей плексиглас буде краще в твойому варіанті.Важка зараза буде.
mabilochka
25.01.2016, 22:34
если рамка жесткая, то я бы выбрал триплекс. Акрил со временем будет в царапинах. Полируй не полируй, а вид значительно хуже чем у стекла (ИМХО).
Да и доставка думаю будет стоить огого....
Игорь Колосан
25.01.2016, 22:40
С нашим сервисом и рынком услуг и триплекс будет по цене акрила
Десь тут темка була,не можу знайти.Там щось подібне майстрував чоловік,живе в Америці,запускав баночку під тангу і ставив акрил товщина 50мм.
Игорь Колосан
25.01.2016, 22:42
Вадим не ищи.Почитай тему 6000 л Сергей сегодня в ней отметился.
nickanya
25.01.2016, 22:48
Swan, http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=194583
За акрил Поляки закосили біля 3000 евро за лист 4200х1200х25.
Це дорого .
В нас нема листів акрилу довших ніж 3000 мм.
Залишається триплекс .
12+12 буде коштувати біля 800 евриків , це нормально .
Але вага !!!!! 300 кг одна склеєна шиба ...
Як іі монтувати хз :confused:
Але вага !!!!! 300 кг одна склеєна шиба ...
Як іі монтувати хз :confused:
Люди + Лебедка ручная (http://olx.ua/uk/obyavlenie/lebedka-ruchnaya-tyagovaya-c-tormoznym-fiksatorom-IDgiiic.html#4ab0c79fb4) если будет к чему прицепить ее.
Вот в теме 6000 литрами (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=194583) было
.....
8 человек (чуть не обделались).
......
Но там акрил, если я не ошибаюсь.
В Канаді люди цілі будинки перевозять не розбираючи .
Думаю що така дрібнота як шиба в 300 кг , нам буде під силу .
Потрібно детально продумати послідовність дій .
Лед тронулся... .
Ти памятаеш казав що зробиш козли і потихеньку,народу гукнеш і все буде ок.Ширина вікна дозволяє?Треба тобі помислити як ліпше до скла раму пристосувати.Є над чим замислитись.
Лед тронулся... .
Ти памятаеш казав що зробиш козли і потихеньку,народу гукнеш і все буде ок.Ширина вікна дозволяє?Треба тобі помислити як ліпше до скла раму пристосувати.Є над чим замислитись.
Ширина вікна два метри , пролізе.
От про раму і думаю .
Мабуть спочатку поставлю вертикально скло , зафіксую , а потім змонтую зовнішню раму , і потім заллю шпару герметиком.
Це в маленькому шеститоннику , а в великому буде простіше , там є доступ збоку , можна спочатку занести скло всередину а потім замурувати або залити бетоном бокову стінку .
Головне що рішення по склу прийнято , тепер можна починати всі роботи .
Калькулятор выдает толщину 26мм,при запасе прочности 2.
Триплекс 12+12 не является адекватной заменой моностеклу 24 мм.Адекватной заменой будет триплекс 19+19.
Пишут что триплекс прочнее чем монолит,при одинаковых размерах.
триплексация (внутреннее ламинирование)
А вот этот способ в аквариумистике применяется довольно часто. Между двумя стеклами прокладывается специальная органическая пленка, которая при расплавлении прочно пристает к обеим стеклянным поверхностям и склеивает стекла. Сама пленка при этом становится прозрачной. Таким образом можно склеить 2 стекла (получается триплекс), 3 стекла (получается пентаплекс), 4 и больше стекол (мультиплекс). Прочность триплекса выше, чем у цельного стекла аналогичной толщины. Цена при толщинах до 15-20 мм тоже. А вот для аквариумов, требующих толщину стекла более 20 мм триплекс уже дешевле цельного.
Но самым главным преимуществом триплексованных стекол является их безопасность. В случае разрушения одного из стекол триплекса осколки остаются приклееными к пленке. Кроме того, что особенно важно для аквариумов, из них не выливается вода. Аквариумы из триплекса рекомендуется ставить в местах скопления большого количества людей, особенно выпивших (рестораны, бары, и т.п.), а также в квартирах, где есть маленькие дети.
Вывод: триплекс для изготовления аквариумов использовать очень желательно.
Интересно,на сайте акватики наоборот пишется.
Сергію,обидві акви будуть знизу?
З склом вирішив,а комунікації(фільтрація,обігрів).
А от сама рама буде металева,чи бетон(зверху скла),бо метал на такій відстані буде думаю деформуватися.
боки і низ металевого каркасу будуть жорстко прикріплені до бетону,а верх постараюсь зробити не менш жорстким ,який- неякий інженер по освіті .
тобто скло буде прилягати до абсолютно жорсткого каркасу по периметру ,всі інші сторони-бетонні стіни і підлога підвалу.
обовязково зроблю утеплення,щоб відсікти холод землі.
Має вийти файна барлога для старого медведя :)
Обігрів просто - на дно трубки від теплої підлоги і до системи опалення.
Влітку запущу циркуляцію води по всій хаті .хата буде охолоджуватись а аква грітис.ь
А от з фільтрацією чухаю ріпу....мабуть басейнову технологію для механіки,
і пропускання через шар гравію для біології, ну і протока само собою.
В твоїх інженерних здібностях, може бути так.Начебто все ок.
Час стартувати,а там по ходу розберешся.
Барлога ще та буде.... .
по триплексу вот статья Акватики:http://aquatica.com.ua/aquarium/aquariumy-z-skla-triplex/aquariumy-iz-triplexa.php
Як на мене,хотілося так на всяк випадок трохи більше ніж2х12 триплекс,але довжина листа скла для такого розміру тільки 10мм і 12мм.
От 3х12мм,було би поспокійніше,висота не маленька 1м20см,але вирішувати Сергію.
І так вага шиби 300 кг , а потрійна заважить 450 кг , це вже перебор .
Головне в установці скла - відсутність концентраторів напружень .
Тобто воно не повинно торкатись напряму до металу чи бетону , тільки через шар герметику , ну і площина прилягання повинна бути рівна ,тоді все буде ОК.
Тобто воно не повинно торкатись напряму до металу чи бетону , тільки через шар герметику , ну і площина прилягання повинна бути рівна ,тоді все буде ОК.
Тільки так.Ну а варіант 3х10мм не прораховував.(на всяк випадок для інформації)
Тільки так.Ну а варіант 3х10мм не прораховував.(на всяк випадок для інформації)
10-ки нема такоі довжини , тільки 12-ка.
http://www.busel.ua/ru/catalogs/14/14/17/144/Price1.pdf
В прайсах ніби є таке 6м -10мм,але може там де роблять триплекс у них нема.
Так ,сорі , є таке .
Але думаю що 3 по 10 буде забагато .
Почнемо з 2 по 12 .:)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010