Показати повну версію : Нітрати
Доброго дня хотів запитати поради як боротись з нітратами в акві, акваріум невеликий на 80л, живе каміння десь 5 кг, пісок живий з акви, сампу нема є перегородка в акваріумі, де скімер і помпа возврату і бій жк, акваріумі десь півтора місяця і рівень нітратів після запуску і до сьогодні десь на рівні 90-100 тести саліверт, підміни ще не робив як можна боротись, що порадите?
nickanya
27.01.2016, 20:56
що порадите?, почитати форум.
Підмінами води. 80 літрів малий об"єм, можна швидко вирішити питання нітратів. Ясна річ, якщо нічого не гниє в акваріумі.
andriyk3
28.01.2016, 12:04
Ждите, 1.5 месяца это мало для созревания.
nickanya
28.01.2016, 12:08
Noe, навіщо підміни в свіжозапущеному морі?
Noe, навіщо підміни в свіжозапущеному морі?
90-100 мг./л. це завеликий рівень нітратів навіть для свіжозапущеного акваріума. За 1,5 місяці нітратний цикл вже мав би запуститися, підміни можна робити, а при рівні 100, на мою думку, це потрібно робити.
Але мені здається, що щось тут з тестами наплутали.
nickanya
29.01.2016, 13:34
Noe, щодо тестування я з Вами згоден, але Ви даєте на початку рекомендації по підміні, а вже потім починаєте розбиратися глибше.
Новачки в розпачі хватають першу пропозицію і починють робити необдумані дії.
В данних випадках рекомендація одна: 7 разів відмір, 1 відріж.
По акваріуму даного дописувача ніякої інформації.
Азотний цикл може тривати набагато довше ніж Ви вважаєте, тому є підтвердженням Ваша тема по кольорам коралів.
Noe, щодо тестування я з Вами згоден, але Ви даєте на початку рекомендації по підміні, а вже потім починаєте розбиратися глибше.
Не можу погодитися:) Інформації достатньо: акваріуму 1,5 місяці на живому камінні, з живим піском і з фільтром на бої живого каміння. Рівень нітратів захмарний, я б зробив підміну процентів 40%.
Знову ж таки, це форум. Людина сама вирішує.
nickanya
29.01.2016, 13:56
Розкажіть про Ваш метод запуску акваріуму, та різні методи боротьби з халепами, може й фото покажете.
Дякую.
Я зрозумів :) Обіцяю до березня 2016 року зробити тему з моїм акваріумом. Швидше не вийде, щоб до березня встигнути. Акваріумом займаюся з другого класу школи і в мене вже 17-річна донька :)
Тут не про запуск акваріума, тут про нітрати.
Давайте подивимося з іншого боку. Чи зашкодить на даному етапі розвитку даного акваріума заміна 40% води? Гарантую, не зашкодить. Максимальна шкода тут для гаманця володаря цього акваріума.
Чи зашкодить рівень нітратів 100 мг/л даному акваріуму якщо не міняти води а чекати далі? Тут погоджуюся, замало інформації, дати відповідь зараз неможливо. Можу лише здогадуватися, що 100 мг./л. вже точно поховав більш-менш чутливу живність і що причиною такого високого рівня нітратів стало вимирання живності на живому камінні і в піску. Частково позбутися загниваючих решток з акваріума і знизити рівень нітратів можна заміною води. Ось моя логіка. Якби нітрати були на рівні менше 50 мг./л. то так, можна і не міняти води.
nickanya
29.01.2016, 22:58
Самое интересрое в этой теме-это данные по нитратам.
Пересмотрел все сообщения стартопика - разговор ни о чём, имхо и данные о нитратах.
Стартопик запускает море даже не разобравшись в основах.
С этооо делаю вывод, то и нитратами в 100 та не пахнет.
И неоткуда ему там взятся, это как жк должен вонять, чтоб тухляком дать такой нитрат.
Пока стартопик не даст полной инфы по своему аквариуму тему зааряваю.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010