КПК

Показати повну версію : Допопожіть!!! визначити водоросль

wwork
08.04.2008, 09:12
Доброго дня.
Допоможіть будь-ласка визначити що то за водорослі? Зара вони ростуть тільки на роголиснику. Як їх бозбутись?

Clear
08.04.2008, 14:11
видно не очень, но похоже что нитчатка
читайте вот тут: http://www.montan-a.hotmail.ru/plant/algae.htm
и ищите по форуму, видела кучу тем)

wwork
10.04.2008, 09:25
Після довгих пошуків в неті інформації та консультацій, на рахунок водорослі, що поселилась в мому аквасі. Схиляюсь до думки що це Бурі водорослі. Хто знає ефективні засоби боротьби проти Бурих водорослей?
Буду щиро вдячний за допомогу.

Pavlo
10.04.2008, 09:43
Надлишок органіки і недостатнє освітлення перші причини появи бурих.

Pavlo
10.04.2008, 10:11
Акваріум недавнозапущенний?
Рослини є?
Максимум по можливості приберіть водорослі. Присифоньте грунт , поміняйте воду 50% , якщо освітлення по профілю на початки достатньо.
Посадіть швидкоростучі рослини -гігрофіли, елодею, шінерсію, роголисник, амбулію .... , щоб вони повиїдали надлишки макро і мікроелементів , риб на дієту , через тиждень знову поміняйте 50% води .
Коли рослини приживуться і підуть в ріст кількість підмін води можна зменшити.

wwork
10.04.2008, 10:17
Надлишок органіки і недостатнє освітлення перші причини появи бурих.

Та світла там отак було:
Лампа Т5-14000К (39 вт)
ЛАМПА Т5-червоний спектр (39 вт)
Ламп Т8-4200К (25 В)
Загалом 0,7 Вт/л думаю основна причина в лампі 14000 К, так як в ній домінує синій спектр. Зараз вимкнена, бурі водорослі трошкі попустились. Яким чином їх можна добити?
Зараз роблю підмін уводи 15% (аквас 150 л) два рази на тиждень, раз на тиждень сіфоню грунт.
Що ще порадите?

Pavlo
10.04.2008, 10:22
Що це за лампа 14000К ?
Мій пост #5 читали?

wwork
10.04.2008, 10:24
Акваріум недавнозапущенний?
Рослини є?
Максимум по можливості приберіть водорослі. Присифоньте грунт , поміняйте воду 50% , якщо освітлення по профілю на початки достатньо.
Посадіть швидкоростучі рослини -гігрофіли, елодею, шінерсію, роголисник, амбулію .... , щоб вони повиїдали надлишки макро і мікроелементів , риб на дієту , через тиждень знову поміняйте 50% води .
Коли рослини приживуться і підуть в ріст кількість підмін води можна зменшити.

аквріуму місяць.
ролини: Елодеї, Валісенрії, Анубіас, Крептокорини (2шт), Ехінодоруси (2шт), Стрелолист, Німфея, Мох яванський, роголисника повно і мох в формі кульки. В основному вордорослі на роголиснику. На склі нема
Воду відстоювати чи можна з крана 50% залити?

wwork
10.04.2008, 10:28
Що це за лампа 14000К ?
Мій пост #5 читали?
лампи отакі стоять:
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?products_id=1970 -1 шт.;
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_46&products_id=1892 -1шт.
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_64&products_id=1060 -1шт.

Pavlo
10.04.2008, 10:57
Анубіас, Крептокорини (2шт), Ехінодоруси (2шт), Стрелолист, Німфея, Мох яванський, мох в формі кульки- кладофора - вам не допоможуть , зараз потрібно побільше швидкоростучих посадити. Елодеї, Валісенрії, гігрофіли, шінерсію, амбулію побільше запхайте в акву.
В основному вордорослі на роголиснику
викиньте його , посадіть новий без водоростей.
Воду відстоювати чи можна з крана 50% залити
можна з крана , я у свою з крана лию , але стараюсь , щоб не біло значного переоксу по температурі.
На склі нема
на склі вони зявляються у дуже запущних авкаріумах, восновному на декораціях , грунті і рослинах - це треба почистити.

Pavlo
10.04.2008, 11:08
на рахунок китайських ламп нічого сказати не можу .
Лампа 140000К для прісноводного з рослинами як на мене не припустима.
для авки з рослинами потрібно не більшо 4100К.+ спектральні характиристики лампи.
Для фотосинтизу рослин потрібно світло у двох спектрах синьому і червоному всі решта рослинам побоку. Тому для фітолампи виробники стараються бідібрати такі люмінофори , щоб вони давали піки у вищесказаних сепектрах. А що у китайцях світить не відомо , немає спектрограми.

wwork
10.04.2008, 11:12
А як бути з мохом яванським? на ньому теж є водорості

Pavlo
10.04.2008, 12:12
Промийте під краном як мочалку і незад в акву. Так само і кладофору.

wwork
10.04.2008, 12:25
По роголиснику? Зараз в мене в акві він дуже розрісся. Якщо я його грохну, а нового якщо куплю, тож йому треба часта для росту. Чи не перекинеться водорость на інші рослинки?

Dizeli$t
10.04.2008, 12:52
Попробуйте не выкидывать роголистник, а переместите его в банку и на пару дней в темное место.
По фото не похоже на бурые, как называються не скажу, но знаю что от перекорма (избытка органики) ростут. Еще можно попытаться снять механически, но только действовать надо аккуратно, не пережимая растение, если не будет получаться снять механически - в темноту на пару дней, потом промыть, но В ТЕПЛОЙ (аквариумной) воде.

Dizeli$t
10.04.2008, 12:54
И еще, парочку голодных деньков (2-3) своим питомцам устройте - они с голодухи выжруть усе лишнее, живородка - 100%.

Pavlo
10.04.2008, 13:00
Якщо я його грохну, а нового якщо куплю, тож йому треба часта для росту
Помийте під струменем води повинен відмитись:)
Чи не перекинеться водорость на інші рослинки
Може перекинутись , тут нічого не поробиш.
Якщо зробити всев комплексі повинно помогти:)
Діатомовим водорослям затемненням до фені вони цього не бояться.

wwork
10.04.2008, 13:03
я вичитав одну статейку перед тим як садити рослиники в аквас, то спочату потримати в слабому марганцевому розчинні 15 -20 хв. Далі в в розчинні перекисю водню 1чайна ложка на літр води. Може таке зробити?

Dizeli$t
10.04.2008, 13:05
Эт если диамантовые... Я свои водоросли живородкой гоняю...Не покормлю с утра рыбу - к вечеру все блестит.:)

Dizeli$t
10.04.2008, 13:10
я вичитав одну статейку перед тим як садити рослиники в аквас, то спочату потримати в слабому марганцевому розчинні 15 -20 хв. Далі в в розчинні перекисю водню 1чайна ложка на літр води. Може таке зробити?

Прежде чем мучить ростения - проголодайте рыбу, ей (рыбе) точно хуже не будет. Один голодный день в неделю - это уже не норма, а правило.
Химией всегда воспользоваться можно.
Если это те водоросли, о которых я думаю: беловато-серенькие на цвет, миллиметров до 3х в высоту и покровно располагаются на растючке, стекле и тд, то голодная живородка с ними дня за два-три управиться. Во всяком случае заметно их поменьшает.

Pavlo
10.04.2008, 13:37
Є така думка , перед тим як запхати рослину у свою акву її потрібно продизинфікувати. Я цього не роблю по тій причині , що не всі рослини зможуть пережити таку процедуру .

Tarik_Nikita
10.04.2008, 14:04
я всі рослини перед тим як садити в акву дезинфікую марганцовкою, розбавляю так, що вода була розового кольру, промиваю рослини в цьому розчині та лишаю на 5 хв. Нормально переносять цю процедуру твердолисні рослини (ехінадорус, анубіас), коли робив таку операцію з німфеєї то деякі листочки розмяклися і відійшли.
Щодо промивання рослин від водорослів, я застосовував наступний дієвий спосіб:
Берете душ (від ванни), наставляєте на самий сильніший напір, прикладаєте рослину до краю ванни і напором води - вверх і вниз. Але це тре робити з розумом, щоб від сильного напору листки не повідлітали.

Шаман
10.04.2008, 14:30
Доброго дня.
Допоможіть будь-ласка визначити що то за водорослі? Зара вони ростуть тільки на роголиснику. Як їх бозбутись?

Вопрос первый,какой грунт и что в грунт ложили при запуске,второе чем кормите рибу,и если можно какое растояние между лампами и водой.

Dizeli$t
10.04.2008, 14:32
Еще от водорослей помогают САЕ (сиамский водорослеед), креветка.

wwork
10.04.2008, 14:39
Ось ще фото пообіді зробив. Помаленьку водорослі облітають.
То що то за водорослі бурі чи ні?

wwork
10.04.2008, 14:48
Вопрос первый,какой грунт и что в грунт ложили при запуске,второе чем кормите рибу,и если можно какое растояние между лампами и водой.
1.Спочатку ложив Грунт TetraPlant Complete Substrate переважно в ті місяця де планувались рослинки, далі граніт фракція 2-5 мм, по верх нього чорний полімер фракція 3-5 мм.(все в аровані брав).
2. Корм морожений АРТЕМІЯ та ТРУБОЧНИК. Кормлю з ранку кубик того і того.
3. Відстань між лампами та водою десь 10-11 см.

Pavlo
10.04.2008, 15:01
Ось ще фото пообіді зробив. Помаленьку водорослі облітають.
То що то за водорослі бурі чи ні?
Щось на бурі не дуже подібні. Більш подібне на якусь бактеріалку.

wwork
10.04.2008, 15:07
Щось на бурі не дуже подібні. Більш подібне на якусь бактеріалку.

Внаслідок чого вона могла розвинутись?
Це буквально десь за 3-4 дня таке сталось. Корм практично на дно не падає бо в кормушках.

Oskar
10.04.2008, 15:13
А вы уверены, что это водоросли?
У меня когда в банке роголистник был, тоже подобное наблюдал.
Подобные растения очень хорошие фильтраторы. Любые мелкие частички в воде, будь-то остатки корма или другие отходы, они собирают на себя.
Просле промивки становились чистыми, но спустя пару дней опять облипали всякой ерундой.
На вашем месте я бы не переживал, если с другими растениями все в порядке. Мойте травку в орбычной воде, а если лень, то удалите ее из аквариума вообще. Я сделал именно последнее.

Dizeli$t
10.04.2008, 15:18
А я креветок подселил...вычистили даже то, что живородка не достала.
Похоже все таки на результат перекорма.

wwork
10.04.2008, 15:29
А вы уверены, что это водоросли?
У меня когда в банке роголистник был, тоже подобное наблюдал.
Подобные растения очень хорошие фильтраторы. Любые мелкие частички в воде, будь-то остатки корма или другие отходы, они собирают на себя.
Просле промивки становились чистыми, но спустя пару дней опять облипали всякой ерундой.
На вашем месте я бы не переживал, если с другими растениями все в порядке. Мойте травку в орбычной воде, а если лень, то удалите ее из аквариума вообще. Я сделал именно последнее.

Та ця біда і на мохові яванськом є.

wwork
10.04.2008, 15:31
Похоже все таки на результат перекорма.

А креветок нема різниці яких? А би щоб креветки?

Dizeli$t
10.04.2008, 15:33
У меня - неокардинки (они неубиваемые :)), но по большому счету - пофиг, они все "чистильщики" насколько я знаю. (с раком не путать!!!)

Oskar
10.04.2008, 15:38

Тоже вариант

wwork
10.04.2008, 15:43
а скільки їх треба шт.? В мому профілі риби вказані

Dizeli$t
10.04.2008, 15:49
С десяток креветок банка потянет, потянет ли бюджет? Можно и пяток для начала купить, а там саморазмножение. Можно и на форуме спросить, вдруг кто поделиться.

wwork
10.04.2008, 16:15
Ще одне запитання хочі не поцій темі, але... Як зопобігти білого нальоту на склі? Ві виникає після підміни води. В основному коли доливаю 50л.

Dizeli$t
10.04.2008, 16:24
А фото налета слабо предоставить?

wwork
10.04.2008, 16:32
А фото налета слабо предоставить?

Ось він.

Tarik_Nikita
10.04.2008, 17:05
а що це края вашого акваріуму у підвішеному стані:confused:??? - дно повинно повністю лягати по всій його площині!!!
Крім цього якщо аква криво стоїть, виходять перекоси, які створюють навантаження на окремі стінки акваріума, як наслідок ця частина може запотіти. (такі навантаження небажані)

wwork
10.04.2008, 17:24
а що це края вашого акваріуму у підвішеному стані:confused:??? - дно повинно повністю лягати по всій його площині!!!
Крім цього якщо аква криво стоїть, виходять перекоси, які створюють навантаження на окремі стінки акваріума, як наслідок ця частина може запотіти. (такі навантаження небажані)

А якже продаються тумби під аквас кришка яких менша за дно акваса? А аквас рівно стоїть рівнем виставляв. А в мене він виступає по периметру 2 см думаю це не спричинить великого навантаження.

Tarik_Nikita
10.04.2008, 17:38
Чесно кажучи я таких акваріумів не бачив і думаю таких немає.Є візуально "Воздушні" тумби, але вони зроблені по технології - тобто є опора ззаді, по краях, посередині і площа поверхні тумби відповідає та(або) більша за площу дна акви.
ИМХО, Я б не ризикував ставити банку на таку тумбу, а замовив в аквамагазині нову , оскільки це небезпечно, просто-напросто, бокові стінки можуть посунутися вниз, вони реально в підвішеному стані.

wwork
10.04.2008, 17:51
Чесно кажучи я таких акваріумів не бачив і думаю таких немає.Є візуально "Воздушні" тумби, але вони зроблені по технології - тобто є опора ззаді, по краях, посередині і площа поверхні тумби відповідає та(або) більша за площу дна акви.
ИМХО, Я б не ризикував ставити банку на таку тумбу, а замовив в аквамагазині нову , оскільки це небезпечно, просто-напросто, бокові стінки можуть посунутися вниз, вони реально в підвішеному стані.

:) тож аквас на пінопласті ( 20 мм) стоїть, а пінопласт я обклеїв чорною плівкою щоб непомітний був.

wwork
10.04.2008, 17:52
От і таке враження що вісить бо основа чорна і пінопласт чорний.

Шаман
10.04.2008, 17:52
1.Спочатку ложив Грунт TetraPlant Complete Substrate переважно в ті місяця де планувались рослинки, далі граніт фракція 2-5 мм, по верх нього чорний полімер фракція 3-5 мм.(все в аровані брав).
2. Корм морожений АРТЕМІЯ та ТРУБОЧНИК. Кормлю з ранку кубик того і того.
3. Відстань між лампами та водою десь 10-11 см.

Друг мой это от грунта Тетравского,я сним намучался в двух аквасах.
Какой виход я нашол , засадил плотно очень плотно растениями,кабомба,лемнофила,людвигией ползучей и болотной,почвопокровкой эх нежний,хемеантус,криптокориной,и запустил САЕ,КРЕВЕТОК,и кормил рибу один раз в неделю.
В Тетре очень много питатильних вещест именно для зелених видов растений,вот у вас и произошла вспишка им просто некуда деваться вот и прет всякая муть.Вы особо не панекуйте все устаканиться главное самому не сделать хуже.