КПК

Показати повну версію : Київський водопровід

Dasdranagon
02.04.2016, 13:11
Доброго дня! Вчора зіткнувся з проблемою - крипти, буцефаландри і гігрофіли почали скидати листя, на молодих листках з'явились плями-діри... Акваріум запущений більше року тому, за рік з регулярними (1 раз на тиждень 25% підміна) підмінами води, використанням мікро добрив і калій сульфату, таких ситуацій не виникало (навіть після пересадки з інших акваріумів крипти вели себе добре). Остання підміна води - 4 дні тому, все як завжди - вода з водопроводу, відстоюється 1 добу, далі додаю в неї калій (все за розрахунками) і підмінюю.
Що б то могло бути?
Чи хтось з киян, що використовують водопровідну воду, за останній тиждень з таким стикався? Тому що я підозрюю, що причина в зміні якость водопроводу - весна, як не як...

Mykhaylo
02.04.2016, 17:38
Звичайні весняні проблеми. У мене анубіаси і ті в дірках. Хоча й снігу майже не було, але якість навесні бажає кращого. Плюс замість рідкого хлору вже з рік використовують гідролізати звичайної солі або хлораміни (з конкретною речовиною можу помилятись). Весною напевно дозу збільшують. А зайвий натрій чи азот в акваріумі до добра не призводить. Тому намагаюсь до мінімуму звести підміни і все більше утверджуюсь на думці що треба і дома осмос ставити - на роботі таких проблем немає, а рослини це що, мі ж це і п'ємо.

Ю.В.
02.04.2016, 17:46
Парни, спасибо что напомнили)) Как-то выпустил из головы это дело в этом году. Да, действительно весной от водопровода можно ждать всякого. Подмены лучше минимизировать (в пределах разумного). Я обычно в это время перехожу с развнедельных 30% на через день по 15%, а то и каждый день 10%. Где-то до начала июня.

RozarioAgro
02.04.2016, 21:40
В благополучном травнике, можно смело делать подмены один раз в месяц.

BRATISLAVA
02.04.2016, 23:37
А допомагають різні "кондиціонери" чи "антитоксини" ???

Pol_Kiev
03.04.2016, 08:40
На водопровод последнее время я не жалуюсь... По 40% в банке с кристаллами и буцками меняю за раз. Причем последний месяц почти один водопровод лью, так как Тдс метр стал показывать в марте 185-195 ppm из крана, в декабре было 270-290 ppm. В креветочнике стараюсь держать 175-180... Незнаю что там поменяли в технологии очистки воды на водоканале, но цифры Тдс стали какимто уж сильно другими... Тдс метр рабочий, проверял на осмосе и моршинской негазированной, значения не поменялись.

Отправлено с моего MI 2S через Tapatalk

Dasdranagon
07.04.2016, 18:27
Дякую всім, хто відгукнувся! Спробую перейти на артезіанську воду, поки що... 60коп\літр - не така вже й велика ціна, враховуючи, що акваріум всього 70л і 40 л )
А то ж просто кошмар - все діряве, я в паніці, то думав, що надлишок фосфатів - прибрав, а результату нуль, то нестача калію - ефект той же... Будем триматись! ))

Dasdranagon
07.04.2016, 18:28
а жорсткість - менше зло, тим паче, що, якщо вірити даним лаб. дослідження якості води, вона не така вже й висока )

Mykhaylo
07.04.2016, 18:34
Дякую всім, хто відгукнувся! Спробую перейти на артезіанську воду, поки що...

Якщо це справжня артезіанська - отримаєте проблем не менше.
Якщо це звичайний очищений промисловим осмосом і повторно мінералізований водопровід (яку звичайно і звуть "артезіанською"), то бажано впевнитись, що те що пишуть в паспорті - правда

І якщо таки переводити, то дуже повільно

EGOIST
08.04.2016, 20:31
А фото аквариума можно посмотреть, а то гадаем тут на кофейной гуще .....

Walentin
08.04.2016, 23:04
Вчера утром в банке с неонами подменял воду(30%) и долил прямо из под крана литров 12, две пластиковые 6 литровки. Вечером всех неонов „каланизировал„ хелены, крупные меланюшки и даже анцитрусы сидели на срезе воды. Все срочно переехали в другую банку и полностью перезапуск, мелкие меланюшки отошли... За все время это у меня впервые такой падеж, даже в прошлом году когда после долива получил к утру компот, падежа не было. С уважением Валентин.

EGOIST
09.04.2016, 08:20
544169
Як ми повідомляли раніше, невідомі розорали 500 гектарів заплавних луків поблизу Десни у 10 кілометрах вище Деснянського водозабору. У деяких місцях сільгоспроботи ведуться на відстані 15 метрів від берега річки. Поблизу розореної заплави просто неба розміщено 60 тонн азотних добрив, які незабаром вноситимуться у ґрунт. Позаяк розорена ділянка знаходиться у заплаві, яка регулярно обводнюється в період водопілля, існує ризик потрапляння хімічних сполук (добрив та гербіцидів, що використовуються у сільгоспвиробництві) у воду Десни, що призведе до критичного погіршення стану питної води, якою користуються мешканці Києва.

Представники Київводоканалу спільно з селищним головою Новосілок безпосередньо на місці повідомили у правоохоронні органи про можливу загрозу потрапляння добрив у Десну. За зверненням підприємства складена відповідна заява, котра дає підстави для встановлення власника угідь та повідомлення йому про неможливість внесення добрив в зоні санітарної охорони річки (http://vodokanal.kiev.ua/…/2016-03-26-fahvts-kivvodokanaly-…).

Проте попри все це, сьогодні, 6 квітня, власники розораної ділянки, в супроводі охорони з кількох джипів розпочали внесення аміачних добрив в розорані заливні луки.

Просимо уваги ЗМІ до цієї проблеми!

Об'єктивно, всім киянам, що споживають питну воду з Деснянського водозабору, надалі немає жодної гарантії безпечності води у водогоні.

Возможно из за этого все проблемы у аквариумистов......

Mykhaylo
09.04.2016, 13:52
Да хоть 15м, хоть 100м для песка на Десне - разницы 0, все равно уйдет в грунтовые как в решето и попадет в реку (не говорю что это хорошо распахивать).
Всегда весной все смывается с полей и карбамид самое меньшее зло на фоне гербицидов, фунгицидов и пр дряни. Тот же Черниговский завод химволокна хоть и работает явно не так как в былые "дает угля" явно на порядки больше. А уж сколько фосфатов от порошка, гал и пр в реках. Хотя в этом году снега было мало и половодий особо нет.

Dasdranagon
04.03.2020, 00:42
Колеги, прийшла весна і тест води з під крану показав 8.5 Рh. ТО так і є, чи в мене тести залежались? Просто раніше 7-7.5, вище не піднімався, а тут аж дивно. Хтось ще таке помітив? Особливо з лівого берегу, Дніпровський р-н

Amadeus
04.03.2020, 01:32
Мені свого часу набридло зливати рибу та рослини в каналізацію після підмін. Після того як перейшов на осмос забув про ці проблеми.

Dasdranagon
04.03.2020, 13:50
Як тільки десь остаточно осяду, так і зроблю, а поки кручусь як можу...

Надіслано від мого HUAWEI TIT-U02, використовуючи Tapatalk

nikopol
15.07.2020, 00:23
С февраль 2020 по июнь 2020 деснянский водозабор был pH 8.3
C начала июля - бабах pH 6.9 и tds упал до 130-160. Было вроде 230.
Как так сильно кислотность прыгает??

Walentin
16.07.2020, 10:49
С февраль 2020 по июнь 2020 деснянский водозабор был pH 8.3
C начала июля - бабах pH 6.9 и tds упал до 130-160. Было вроде 230.
Как так сильно кислотность прыгает??
вода оброблюється не хлором а сілью забув назву.У мене не тільки крипта загинула річія ех З повагою Валентин

Nazgool
16.07.2020, 11:27
Так пацаны, я вас понял. Теперь ясно почему минус 2 нимфеи и 2 вида мхов расли и радовались а потом загибаться начали. Перехожу на водоподготовку ...

nikopol
16.07.2020, 11:52
Так пацаны, я вас понял. Теперь ясно почему минус 2 нимфеи и 2 вида мхов расли и радовались а потом загибаться начали. Перехожу на водоподготовку ...

Не факт, что дело в воде. Вы же не меняете 50-70% чтобы прям так сильно в аквариуме все поменялось...
По крайней мере у меня на эту перемену аквариум пока визуально не отреагировал (хотя он новый и там нет такой уж стабильности).
Просто часто аквариумисты говорят про важность стабильных параметров. И если годами из водопровода идет нечно стабильное. То можно спокойно применять некие меры - к примеру для снижения pH и/или жесткости. А с такими переменами получается все время нужно тестировать состояние аквариума и воды из водопровода... Нет стабильности и спокойствия... А есть некая нервозность. Что я мол тесты в этом месяце не сделал...

Евгений Д.
16.07.2020, 12:14
Нервозность можно приглушить пользуясь коагулянтами для подготовки воды.

Михаил Сергеевич
20.07.2020, 17:19
Сегодня набирая водопроводную воду, почуствовал легкий запах, что-то на растворитель похоже. То чем они очищают воду может давать такой запах?

А по поводу водопроводного рн, у меня он был всегда не ниже 8. (Соломенский р-н) Почитав форум сегодня, сделал тест и мягко говоря удивился - 6.8
Даже не знаю, к добру ли такие перемены. Рыбы по крайней мере пока живы)))

Walentin
22.07.2020, 23:34
загинули, не дивлячись на відстоювання води на протязі тижня+ обробка антихлор кришталева вода та аква старт=лимнофіла, ряска. 3 види мохів та вольфія, що вимагали щотижневої війни за тиждень залишилось десь 1/100 щасливий що вольфія 100% відійшла в інший світ.в еха просто листочки за три чотирі дні розчиняються. не допомога ні ріккі ні спірітол.щасливий тим що з пяти банок залишились дві.

Mykhaylo
23.07.2020, 17:12
Сейчас воду обеззараживают гипохлоритом, со всеми вытекающими. Оно конечно лучше, чем угробить половину Киева при взрыве емкостей с хлором, но для аквариумов, да и для людей - совсем не айс.

Nazgool
23.07.2020, 18:50
Сейчас воду обеззараживают гипохлоритом, со всеми вытекающими. Оно конечно лучше, чем угробить половину Киева при взрыве емкостей с хлором, но для аквариумов, да и для людей - совсем не айс.А какие вытекающие у гипохлорита?

Отправлено с моего INE-LX2 через Tapatalk

Mykhaylo
24.07.2020, 13:56
А какие вытекающие у гипохлорита?

Как минимум - лишний натрий. Кроме того количество хлора регулировать значительно сложнее ибо гипохлорит натрия очень плохо хранится. опять же непонятно какой чистоты он используется.

Ю.В.
25.07.2020, 07:52
Гипохлоритом обрабатывают очень давно. Просто раньше его вносили в воду, а сейчас начали получать непосредственно в воде путем электролиза поваренной соли. Не думаю чтоб от этого натрий подскочил. А вот то что КН с привычных годами 8+- стала 4+- факт. Причем, как произошло это весной (в общем, обычное явление), так до сих пор и держится. Вл всяком случае на деснянском водогоне. Возможно это связано как раз с электролизом?

nikopol
28.07.2020, 16:52
Деснянский водозабор 25.07.2020
pH 7.3
kH 7
GH 11

Mykhaylo
29.07.2020, 22:43
Гипохлоритом обрабатывают очень давно.

Это точно? Вроде бы не больше 3х лет, а электролиз и того меньше, да и электролиз в принципе вообще не должен сильно на воду влиять ибо в воду то уже газообразный хлор идет. И кН у меня на месте - 6-8 (это когда артезианской не сдабривают, тогда и до 20 может прыгнуть).

nikopol
31.07.2020, 10:13
Также заметил, что в банках, в которых я отстаиваю воду на поверхности стала появляться пленка поле 5-7 дней. Раньше такого вроде не было. Пленка больше похожа на минеральную чем на бактериальную. Банки вроде чистые. Не знаю - может совпадение и это не связано с обсуждаемой переменой параметров. Может кто такое тоже заметил?

Ю.В.
01.08.2020, 06:59
И кН у меня на месте - 6-8 (это когда артезианской не сдабривают, тогда и до 20 может прыгнуть)Да фиг его знает. Но то что КН упал не только я заметил. И тесты не нужны- в чайнике накипи почти не стало.

Mykhaylo, какие еще могут причины быть? Как то для "сезонного" затянулось сильно...

Walentin
01.08.2020, 13:19
Доброго дня. Це щось як чудеса-віторок 30% підміна, за два дні крипта листок став жовтий, сьогодні вранці не знайшов залишків, гігрофіла ще на тому тижні відійшла в світ вічного мотиля. Альтернатера почали листочки крученими рости і міленькими. В другій банці все гаразд, живе росте. ??? в кубику освітлення Feron AL7000+1 cвітлодіодна 8 ватrigtbar/раніше,практично з осені, йшла війна з вульфією, ряскою, лімнобілем. Зараз жалкую за ряскою. В інших банках тільки сан сан 2х 24 осрам все живе. Може таку картину давати ферон? З повагою Валентин.

Mykhaylo
03.08.2020, 15:31
Mykhaylo, какие еще могут причины быть? Как то для "сезонного" затянулось сильно...

Фантазировать можно до бесконечности, но поскольку мерять у меня кроме как ТДС и щелочность нечем то воздержусь :) Я уже перестал в эти игры играть года 3 даже дома (на работе уже лет 6) - объемы у меня маленькие, соли мешать есть из чего и на чем, потому и в аквариумы, и в еду только из осмоса.

Tiratore.d
12.08.2020, 22:10
потому и в аквариумы, и в еду только из осмоса.
З Дніпровської води перейшов на колодязну, в акву та в їжу тільки осмос. Третій місяць і я починаю впізнавати процеси і бачити ріст рослин, які були на Дніпровській воді але шість років назад. Водорості не лізуть і все росте.