Показати повну версію : Як правильно перейти на осмос?
Олександр+
06.05.2016, 20:03
Порадьте як правильно перейти на осмос,щоб не завдати шкоди уже діючому акваріуму.На даний час вода має такі параметри: GH-22-23,kH-18,pH-7,5. Цікавить,чи можна зараз зробити стандартну підміну осмосом,і який період приблизно потрібно для переходу щоб мешканці адаптувались?
ahnenerbe
06.05.2016, 23:06
Трохи неправильно поставлене питання, як на мою думку. Переходять не на чистий осмос - а розбавляють водопровідну воду + осмос, або осмос + мінералізатор,. Необхідно вказати кого ви маєте тримати в акваріумі, які параметри потрібні, а то мінералізатори різні бувають (різняться параметри в них по - GH, KH, PH) та по різному впливають на гідробіонтів. Тоді Вам фахівці зможуть дати більш точну відповідь. А то, вибачте, пальцем в небо...
Олександр+
07.05.2016, 07:17
Godo, Причина рослини. В тих параметрах що я вказа майже нічого не росте,з приблизно 20 видів рослин прижилось тільки кілька,тай то не дуже рости хочуть. З гідробіонтів на даний час присутні: скаляріі, апістограма рам., неони, САЕ, коридораси,анцитрус. Осмос планую розбавляти водопроводом(вода із скважини).
ahnenerbe
07.05.2016, 08:04
Я би перейшов на осмос+мінералізатор, тоді Ви точно будете знати які параметри води в акваріумі та рослини будуть Вам вдячні. Але питання в коштах та зацікавленості самого акваріуміста. В мене один акваріум на осмос+мінералізатор, інший на водопроводі, то рослини набагато краще ростуть там де осмос + мінералізатор. Обов"язково купіть TDS метр для цієї справи, річ незамінна.
Олександр+
07.05.2016, 08:41
ahnenerbe, Вже замовив. Діло в тім,що по роботі не завжди на підміни попадаю,і доводиться дружині це робити,а вона з мінералізатором точно справи не захоче мати),так що поки водопровід,думаю що осмос+водопровід все таки буде трохи краще чим просто водопровід. Поки хочу вийти на gH десь 8,ну і по тестам подивитись скільки інші параметри будуть,поправте якщо не так щось.
ahnenerbe
07.05.2016, 08:51
Там все намного проще. Берете ведро с осмосом добавляете минерализатор и размешиваете. С помощью тдс метра измеряете параметры. Больше на одну минуту времени потратите чем обычно.
Олександр+, тесты есть? Что течет из водопровода?
Chaiinik
07.05.2016, 11:41
Діло в тім,що по роботі не завжди на підміни попадаю,і доводиться дружині це робити,а вона з мінералізатором точно справи не захоче мати)одна-две подмены 20-30% осмосом при GH 8-9 мало что изменят, можно затем подправить минерализатором лично. Как вариант - разбавить минерализатор загодя и выдать жене мерный стаканчик(или набрать в шприц, или отмерить сухой и т.д.), ну, и поставить метку на акве(сколько сливать)Порадьте як правильно перейти на осмос,щоб не завдати шкоди уже діючому акваріуму.На даний час вода має такі параметри: GH-22-23,kH-18,pH-7,5. не торопясь. :) http://www.amania.org/Tech/water-ro.html
З.Ы. Учтите, что при переходе на минерализованый осмос или разбавление водопровода осмосом, кроме жёсткости меняется изначальное содержание микро и макро в воде. То есть нужно "держать руку на пульсе", а сайдекс - в запасе.:)
Олександр+
07.05.2016, 12:11
Godo, На початку теми написав,ТДС поки немає,скоро буде.
ahnenerbe, Поділіться якщо не секрет яким мінералізатором користуєтесь),можна в лс.
ahnenerbe
07.05.2016, 14:50
Godo, На початку теми написав,ТДС поки немає,скоро буде.
ahnenerbe, Поділіться якщо не секрет яким мінералізатором користуєтесь),можна в лс.
написал в личку.
Slava181
07.05.2016, 20:02
Не сложно. Делаете первую подмену осмосом 30 процентов. Это будет-7 gh=16 GH. Через неделю еще подмена 30 процентов. Это даст 9 gh. Последующие подмены делаете 1 часть водопровода + 2 части осмоса. Например делаем 100 литров воды. Берем 35 литров водопровода и 70 литров осмоса. Все просто. Удачи!
Олександр+
07.05.2016, 21:02
Slava181, Дякую,просто і лаконічно).
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010