Показати повну версію : Поможіть порадою.
Усім привіт!
Проблема полягає у тому, що у самця чорної молінезії із орбіти вилізло праве око. Не повністю, але досить суттєво. Як допомогти питомцю? Дуже шкода рибку!
P.s. Раніше на форумі зустрічав когось з такою проблемою і способом її вирішення. Самому прийшлось, - не зміг знайти(
Добавлено через 5 минут
Модератору: Вибачте, що турбую, але здається, не виспався і темку розмістив трохи не там. Перенесіть будь-ласка у потрібний розділ. Надалі буду уважнішим. Дякую.
Dizeli$t
23.04.2008, 11:56
Поищите "Пучеглазие". Вероятнее всего вода ей не совсем подходит. Можно отсадить на пару деньков в подсоленную воду. Молли вообще любят подсоленную воду. В общей банке воду подсаливать не советую: начнутся проблемы с растениями и некоторыми сомами (мой анцик пережил подсоленность воды, а растения нет).
Евгений А.С.
23.04.2008, 13:51
Усім привіт!
Проблема полягає у тому, що у самця чорної молінезії із орбіти вилізло праве око. Не повністю, але досить суттєво. Як допомогти питомцю? Дуже шкода рибку!
P.s. Раніше на форумі зустрічав когось з такою проблемою і способом її вирішення. Самому прийшлось, - не зміг знайти(
Добавлено через 5 минут
Модератору: Вибачте, що турбую, але здається, не виспався і темку розмістив трохи не там. Перенесіть будь-ласка у потрібний розділ. Надалі буду уважнішим. Дякую.
Я в такому випадку підняв температуру до 30 градусів та додав Тетровський ДженералТонік (але можна й інші для лікування бактеріальних хвороб). Мені важається що це передує наступній хворобі, яка проявиться пізніше (години/дні...) - "точечная болезнь, манка", саме так було у мене, і подивіться на те чи є якісь ще симптоми? Краще зверніться за порадою до Вика Р.
Підкажіть, а може таке творитись (випадання очей) з рибсами через надлишок нітратів у воді?
Аква недавно запущена, рослин з корінням, та й без, не багато. Може варто частіше й ретельніше чистити дно, міняти воду?:confused:
Евгений А.С.
23.04.2008, 14:50
Підкажіть, а може таке творитись (випадання очей) з рибсами через надлишок нітратів у воді?
Аква недавно запущена, рослин з корінням, та й без, не багато. Може варто частіше й ретельніше чистити дно, міняти воду?:confused:
Мабуть так, але ретельніше не треба, хай краще встановиться природний баланс, а може у вас перенаселення і як результат... У мене таке було. Пошукайте сходні темі у відділі здоров`я. Зараз вас направлю ще на... ДИАГНОСТИКА ЗАБОЛЕВАНИЙ РЫБ
--------------------------------------------------------------------------------
МОЖЕТ БЫТЬ МНОГИМ ПОМОЖЕТ!
http://www.fishy.ru/cgi-bin/pub/diag
З рибом моїм усе ОК! :)
Із ситуації вийшли без втрат.
Проблема, здається, полягала в тому, що моєму моллі не підходила жорсткість води, ну і нітрати, мабуть, теж. Часткова підміна води вирішила проблему (для пом'якшення кип'ятив).
Усім дуже вдячний за поради!
ЗІ: Вік живи! - Вік учись!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010