Увійти

Показати повну версію : Вода зеленеет

He ON
24.10.2016, 22:08
Опять у меня вода зеленеет, избавлялся наверное месяц от неё, наладилось и тут опять. Не пойму от чего она появляется, может кто подскажет? Параллельно меня преследуют диатомовые, но то ладно, главный вопрос по цветению воды. Самое интересное что при позеленении замечаю улучшение роста растений.

со2 балон, свет 0,5 вт/л, до появления зелени подавал только макро+калий и то минимальные дозы.

kay
25.10.2016, 00:10
Осеннее солнышко из окна попадает на банку?

He ON
25.10.2016, 01:47
kay, до окна минимум 7 метров, солнце не попадает вообще

ipolit
25.10.2016, 10:30
Ніхто вам точну причину появи зеленкі не визначить..Часто вона появляється коли попадають сонячні промені..але це також не факт. У мене 25 л. "банка-склад" (я туда рослинки відкидаю,равликів і т.ін.) стоїть прямо під вікном на сонячній стороні..так там взагалі ідилія.ніяких тобі ні водорослів ні зеленок,а в ін. акві з такою проблемою довго маявся і причину так і не виявив. Спробуйте порискати на сторіці і пошукати методи усунення цієї зеленої зарази і підкиньте елодеї чи інших швидкоростючок..ставте на фільтр максимально мікропористу губку чи фібру(чистіть її почастіше)..воду міняйте рідше..затемнення мені особисто не помагало тільки рослини погнобив..з часом вона пройде,не переймайтесь..це не саме найгірше що трапляється в акві))

Shrimpsfan
25.10.2016, 11:00
Как давно запущен аквариум, параметры воды, почему микро не подается, в каком состоянии растения?
С теми данными что вы указали это гадания на кофейной гуще.