Увійти

Показати повну версію : Як вода до Африки довела

Алесандр
16.12.2016, 21:19
Всім Доброго дня. Щоб не створювати нових схожих тем... Так починався мій пост у сусідній темі.
Алесандр, советую создать свою тему. Это не будет похожая тема, это будет Ваша история аквариума, а похожих историй аквариумов НЕ бывает))
Це перша відповідь на той пост, Дякую.
Алесандр, Своя тема нужна обязательно, т.к. советов будет много.а це друга відповідь, теж Дякую.

А це моя історія, тема, або ще щость поки не зовсім визначене.
Вся інформація яку отримував на протязі 3 останніх тижнів перетворилась з каші на більш менш систематизовану конструкцію, отож почну.
Маю.
1. Банка 60 л, з рибами, рослинами, СО2.
2. Проблеми з водою (вода дуже жорстка, параметри приведу нижче)
Було прийняте рішення відмовитись від травника, лишити акваріум та не втратити при цьому задоволення від спостереження за своїм творінням. Так я прийшов до цихлід, а почавши про них читати зрозумів - Танганьіка "наше всьо". Спочатку хотів переробити свою баночку, але статті в інтернеті та моє бажання казали, що то замало. Дякую за допомогу Viktor Kharkov, та Корнелия, завдяки їм багато чого пізнав, але і запитань стало більше. Відповіді на деякі знайшов сам, а на які не знайшов, сподіваюсь знайти з Вашою допомогою. Тепер, що зроблено.
1. Замовив скло на новий акваріум 90*50*45 д*ш*в відповідно. (Але хтось всередині вивчив одне слово - "мАло")
2. Фільтр зовнішній Fluval 204.
3. Освітлення 50 см балка з діодами. Тут буду дивитись по місцю, кількість та спектр вибирав для травника, щось доведеться забрати, щось додати.
4. Грунт, планую пісок до 1мм, якщо не знайду в магазинах міста, буду купувати на форумі.
5. Аерація. Треба купувати компресор, якшо так то який тихий компрессор варто брати до 250 грн?
Вода з під крану рН-7, GH-15.5, kH-12.5, NO3-10 мг/мл.
Тепер питання, в запущеному акваріумі з рибами та мінімально з рослинами, думаю нітрати будуть в районі 15-20, варто застосовувати препарати по зменьшенню нітратів, чи це не критичні значення? рН лишити, чи робити воду лужною (щелочной). Риби, ще одне питання. Моє бачення - лампрологус стаперсі 7 хвостів та принцеса бурунді (конго) теж 7 хвостів, можливе у них щасливе співіснування. Для такого товариства, грунт краще сірий чи жовтий? З питаннями поки завершу. Поки буде клеїтись акваріум, треба знайти грунт, каміння, та основне це мушлі. Наразі не сезон, можливо хтось обміняє на code33
Дякую.

Viktor b
16.12.2016, 21:43
Привет сколько надо ракушек?

dead_cat
16.12.2016, 21:47
Мне б штук 20, если сможете помочь , извините что влажу в чужую тему)

Sent from my D5503 using Tapatalk

Viktor b
16.12.2016, 21:54
И песочком поделюсь.

ander67
16.12.2016, 22:09
Алесандр,
варто застосовувати препарати по зменьшенню нітратів, чи це не критичні значення?
Нитраты выводятся регулярными подменами и, если есть желание, поставить фитофильтр.
рН лишити, чи робити воду лужною (щелочной).
При РН в районе 7 специально подщелачивать воду необходимости нет, а использование в качестве декора камней, повышающих общую жесткость ( мрамор, доломит, ракушечник ...и т. д. ) пойдет только на пользу.
Моє бачення - лампрологус стаперсі 7 хвостів та принцеса бурунді (конго) теж 7 хвостів, можливе у них щасливе співіснування.
Стаперси из ракушечников на мой взгляд - самый застенчивый вид ( сужу по своим ) и принцессы, особенно когда пойдут на нерест житья им не дадут. Да и сами принцессы между собой будут вести постоянные бои - выход : оставлять пару или две, но самосложившуюся. А вот вместо стаперси к ним я бы посоветовал каудопунктатусов.

Алесандр
16.12.2016, 22:10
Привет сколько надо ракушек?
Для начала, только для населения, шт 10, а там и весна:)

Алесандр
16.12.2016, 22:14
И песочком поделюсь.
Это здорово, а какой песочек, цвет, фракция?

Viktor b
16.12.2016, 22:15
Александр какой камень нужен? Есть чёрный базальт очень красиво смотрится на етом грунте.
Вот фото грунта без воды и с водой.
http://s018.radikal.ru/i525/1612/5c/54177cc75f55.jpg (http://www.radikal.ru)
http://s03.radikal.ru/i176/1612/ad/c26add89cd78.jpg (http://www.radikal.ru)
http://s017.radikal.ru/i427/1612/0b/9deec62a398c.jpg (http://www.radikal.ru)
http://s50.radikal.ru/i129/1612/c4/ce43d2839748.jpg (http://www.radikal.ru)

Viktor b
16.12.2016, 22:16
Мне б штук 20, если сможете помочь , извините что влажу в чужую тему)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Вот и Вам останется.

Алесандр
16.12.2016, 22:26
Приведенные параметры воды в 1 посте свежие. Такое течёт из крана. Не уверен что нужно еще повышать жесткость, нитратов 10 тоже из крана. Вот население пока покоя не даёт. Каудопунктатос тоже рассматривал, и оцелатус. Но сосодей к ним подобратьcode13, чтоб пусто в банке не было.

Алесандр
16.12.2016, 22:28
Viktor b, Что-то мне подсказывает что за песочком к Вам я и собирался обратится :)

Viktor b
16.12.2016, 22:30
Viktor b, Что-то мне подсказывает что за песочком к Вам я и собирался обратится :)

Сколько нужно?

Алесандр
16.12.2016, 22:46
Сколько нужно?

Калькулятор говорит 20,25 кг, думаю 25 кг это то что нужно

Viktor b
16.12.2016, 22:56
Посмотрю сколько осталось и отпишусь.

Ланжерон
16.12.2016, 23:33
Калькулятор говорит 20,25 кг, думаю 25 кг это то что нужно

Это очень много. Вам реально нужен слой 2-3 см. При такой площади и половины от 25-и хватит:)..еще и останется про запас

Алесандр
16.12.2016, 23:53
Это очень много. Вам реально нужен слой 2-3 см. При такой площади и половины от 25-и хватит:)..еще и останется про запас

Ввёл в поиск калькулятор расчёта грунта, ввёл параметры банки и слой грунта 3 см, результат 20,25 кг, 18 с коп литров. Как то так, а 5 кг про запас, косметические штрихи так сказать.

Ланжерон
17.12.2016, 00:18
Я только закончил переезд в аквариум 160*55*65 закинули около 20 кг и слой толстоват...буду отбирать немного. Если будет толстый слой, возможно закисание. Придется сифонить без конца. Не забывайте, что камни нужно ставить ДО засыпки грунта (лучше на подложку) и часть площади дна автоматически *уходит*.
В аквариуме с тангой 78*40*40 и десяти кг не набирается

Алесандр
17.12.2016, 05:16
Ланжерон, Спасибо за информацию, калькулятор калькулятором, а практика есть практика.

Алесандр
17.12.2016, 17:51
І всеж таки, шановне товариство, що скажуть гуру від танганьіки з приводу параметрів води, яку маю та населення, дякую.

Viktor b
19.12.2016, 13:39
Грунта осталось около 8кг, поищите здесь на форуме может подберете себе.

Алесандр
19.12.2016, 14:48
Грунта осталось около 8кг, поищите здесь на форуме может подберете себе.
Спасибо, буду искать сначала по месту.

Алесандр
20.12.2016, 07:47
Скло приїхало, віддав для склеювання. Зараз у пошуках грунту, каміння та мушель. Відкрите питання з населенням. Так як поліції утримувати не планується, основний електорат мусить мати голову на хвості. Моя думка така. Дно заселять Lamprologus caudopunctatus, 7 хвостів думаю стане з головою. Питання з мушлями лишається відкритим code33. Лишилась верхня половина акваріуму, а тут..., то акваріум малий, то риба не підходить code11. Одвічна боротьба хомяка та жаби code61. Та ось натрапив на тему Hendrix Variabilichromis moorii, і подумав а чому ні! Банка для 5-6 хвостів має підійти, рибка гарна, цікава. Так от власне і питання:
1. Чи буде нормально співіснувати вказані види створіннячок. РОЗШИРЮВАТИСЯ найближчим часом (рік) НЕ ПЛАНУЮ.
2. Який колір грунту краще буде підкреслювати рибку, колір піску:), чи сірий пісок.

Игорь Колосан
23.12.2016, 21:51
-..я бы посоветовал каудопунктатусов-яка рибка ця стала популярна! Рибка добра-утримував пару років. Краще садити змалку зграю (це стосується практично всіх видів), можна й з Variabilichromis moorii (теж малих-тільки ще питання, в кого в Клубі -є?) Бо як повирастають- і це буде не за рік-а мабуть за 2-3 роки, вони собі раду зможуть дати.

Ланжерон
23.12.2016, 22:37
У меня каудапункатусы - прекрасная рыбка:))

Алесандр
24.12.2016, 00:44
Дякую за відповіді. Шкода, що танганьіку не можна придбати так само просто, як неонів, або наприклад скалярій, в магазинах міста. Чим більше читаю, тим цікавіше стає. Лірика. Тепер по суті. Дуже непокоять нітрати у воді з крану. Я думаю, що то забагато, якщо врахувати майже повну відсутнісь рослин. Чи мої страхи з приводу такої кількості нітратів перебільшені? По каудопунктатусам, читав що вони рідко "сидять" на дні, і в тойже час :)напівракушкові:), напевно так. Ще розглядав оцелатус та стапесі. Останні сподобались виглядом та поведінкою. Але фото є фото, як насправді не знаю. Якщо не вдасться знайти Variabilichromis moorii, як на рахунок кальвусів, не замалий буде акваріум? І як для новачка від танганьіки, не важка ця рибка? Що я хочу отимати - 2 вида (думаю достатньо) зграйками 5-7 хвостів кожного, одні на дні, другі посередині.

Konstantin L
24.12.2016, 10:20
Ще розглядав оцелатус та стапесі.
Мелеагрисов или стаперси у нас по моему нет, я на днях приобрел стаперси, но покупал не в Украине. Посмотрите и почитайте о лампрологус орнатипинис, довольно интересный вид.
575512

Алесандр
24.12.2016, 12:24
Konstantin L, Спасибо, тоже о них читал, но не написал о них. Я исхожу из того, что с цихлидами я только начинаю знакомится. И заселять буду тем, что смогу купить на форуме, для начала. А дальше будет видно.
Konstantin L, подскажите по нитратами, не много для цихлид. И по вариабилихромис, Читал Вы их вроде содержали, хотя могу и ошибиться. Не перегнул я палку с количеством подбора жителей?

Игорь Колосан
24.12.2016, 13:23
Я б же Вам запропонував придивитись до Каллохромісів. Як ,на мене дуже цікава рибка- і дно буде постійно чисте, і люблять вони зграйкою плавати,і поведінка - цікава.

Алесандр
24.12.2016, 20:31
На рахунок каллохромісів також читав. Сподобалось те що переривають грунт, не потрібно мушель, та й виглядають привабливо. Тепер питання, у кого можна придбати? До Нового року планую запуститись. Зараз хочу остаточно визначитись з рибками. Від того буду виходити, якого кольору буде грунт. До них сусідів???? З одного боку не хочу табору, з іншого "пустого" акваріумуcode61. Ця боротьба виснажуєcode13

Игорь Колосан
24.12.2016, 20:48
Як шо не хочете дуже виснажуватись code55.-вибирайте -те шо пропонує ринок " по східному "базар". А він пропонує- кварц природний світло-сірий,0,8-2,0 мм, або пісок для басейних фільтрів, або природний подібної фракціі. Десь 6-9 грн.кіло з пересилкою.

Konstantin L
24.12.2016, 20:53
подскажите по нитратами, не много для цихлид.
Проблем не должно быть, химией пользоваться не советую, делайте регулярные подмены - раз в неделю около 35-40%, жить будут, разводиться тоже будут.
У меня есть орнатипинисы и сигнатусы. Каллохромисов рекомендую приобретать Callochromis pleurospilus Kigoma, они спокойней, чем макропс. Купить их можно у Виктора http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=219618, знакомство с ним для вас будет полезным, он давно занимается аквариумистикой и сможет дать дельные советы. Удачного запуска!!!

Ланжерон
24.12.2016, 21:05
Дякую за відповіді. Шкода, що танганьіку не можна придбати так само просто, як неонів, або наприклад скалярій, в магазинах міста.
Я вообще не рекомендовал бы покупать в *магазинах города*:)) На форуме Вы легко найдете уважаемых и ответственных продавцов рыбы. В их темах есть и перечень предлагаемой рыбы с ценами, и фото производителей, и отзывы покупателей. Про наличие,цены и качество рыбы в магазинах просто умолчу. Вопрос доставки в Ваш город думаю тоже решаем.

Алесандр
24.12.2016, 21:42
Игорь Колосан ні, Ви трохи не так зрозумілиcode33."Виснажує" підбір риби. Ті гарні, ті цікаві в поведінці, а ті два в одному. А банка має обмежений об'єм, практики та навичок в утриманні цихлід на сьогодні маю 0 ціліх і ... десятих. А треба як в тому тості, -"щоб бажання співпадали з можливостями." Мені в магазині пропонували в 60 літрів 5 принцес, і ще 5 "таких" і буде, кажуть, щастя. Я не повірив.code47

Ланжерон
24.12.2016, 22:18
І вірно зробили. Продавці магазину-ті ще порадники:)))

Cognitio rerum
25.12.2016, 12:43
..."Виснажує" підбір риби. Ті гарні, ті цікаві в поведінці, а ті два в одному. А банка має обмежений об'єм, практики та навичок в утриманні цихлід на сьогодні маю 0 ціліх і ... десятих. А треба як в тому тості, -"щоб бажання співпадали з можливостями." Мені в магазині пропонували в 60 літрів 5 принцес, і ще 5 "таких" і буде, кажуть, щастя. Я не повірив.code47
Не претендуючи на істину в кінцевій інстанції, позволю собі висловити свою думку: кожному хто починає займатися танганьїкою, думаю потрібно розрізняти три концептуально різні речі:
1) об'єм, в якому та чи інше риба зможе вижити (тигра чи пантеру теж можна помістити в клітку 2 Х 3 метри, але це буде просто існування живої істоти)
2) об'єм, в якому та чи інша риба зможе розмножуватись (з мого скромного досвіду для юліків це так літрів з 60.. для бушерів - 80-90..)
3) об'єм, в якому та чи інша риба буде себе комфортно почувати і демонструвати цікаву поведінку (звичайно за умови створення їй відповідного для того чи іншого виду середовища) Причому чим більший буде об'єм-площа дна тим іншою буде поведінка тих самих риб!
От і визначайтеся що Вам конкретно потрібно :)
Відверто кажучи, в акві з площею дна 90 Х 50 см (а саме така здається у Вас) комфортно себе почуватиме лише один вид (хіба може цікаве виключення яке можна спробувати: пара кальвусів і група якихось дрібних ракушечників). В той же час туди можна посадити і 4 - 5 видів, втулити посередині 1-2 каменюки і риби будуть плавати і там, і навіть битися не будуть. Просто вони будуть в такому стресі що всі природні інстинкти в них будуть подавлені
Тому радив би Вам придбати такий вид, який на цей час здається Вам напривабливіший. Поспостерігати за ним з пів року - рік, поекспериментувати з камінням, поспостерігати над розмноженням, викормити мальків, пофотографувати, а коли насититеся, подарувати риб комусь і придбати слідуючих :)

Алесандр
25.12.2016, 21:55
Konstantin L, Спасибо за ответ, успокоили, за ссылку отдельное спасибо. Виктор, хороший человек, после общения захотелось комнату с танганьикой:)

Я вообще не рекомендовал бы покупать в *магазинах города* Я с вами полностью согласен. К сожаления ситуация такова, что продают то что продаётся. Все остальное у них относится к категории "это понты" или "да зачем это надо". Поэтому покупку рыб в местных лавках даже не рассматриваю.

Cognitio rerum, Все так, але... Ви маєте хоч і скромний, але власний досвід. У мене такого багатства поки нема, і спертись відповідно нема на що. Я бачив різні акваріуми, не з танганьікою на жаль, і для себе я їх класифікував на 3 категорії: 1 китай, 2 вакуум, 3 дзен. Відповідно 1 багато риби, 2 мало риби, 3 тютя в тютю. От третього я і прагну.
Тому радив би Вам придбати такий вид, який на цей час здається Вам напривабливіший. Поспостерігати за ним з пів року - рік, поекспериментувати з камінням, поспостерігати над розмноженням, викормити мальків, пофотографувати, а коли насититеся, подарувати риб комусь і придбати слідуючих має повне право на існування. Бентежить "подарувати", з цим можуть виникнути проблеми.

Алесандр
28.12.2016, 09:53
Трохи забігався. З акваріумом поки застій, людина захворіла, так що запуск переношу на пізніше:( Поки вирішую проблеми зі світлом, грунтом та дивлюсь, що з корму можна придбати в магазинах. Під час розмови з паном Віктором, прийшов до майже остаточного вибору населення, це Lamprologus Ocellatus Gold 7 хвостиків, та Cyprichromis Utinta Fluorescent 10 хвостиків. Грунт замовив на форумі, кварц янтарного коліру, фракція 0,8-1,2 мм, каміння також приїхало:). Маю надію, що найближчим часом будуть фото.

Алесандр
30.12.2016, 21:43
З акваріумом застій :(, грунт приїхав, сьогодні забрав з офісу перевізника. Але є проблемка, має запах мастила, маю надію що вивітриться та вимиється. Постійно читаю про утримання танганьіки. Схиляюсь до того, що від утримання Cyprichromis , саме в цьому акваріумі, скоріш за все буду відмовляти.
Всіх з наступаючим Новим Роком. Миру, злагоди, та міцного здоров'я Вам і Вашим сім'ям.

Проц
04.01.2017, 13:04
З акваріумом застій :(, грунт приїхав, сьогодні забрав з офісу перевізника. Але є проблемка, має запах мастила, маю надію що вивітриться та вимиється. Постійно читаю про утримання танганьіки. Схиляюсь до того, що від утримання Cyprichromis , саме в цьому акваріумі, скоріш за все буду відмовляти.
Всіх з наступаючим Новим Роком. Миру, злагоди, та міцного здоров'я Вам і Вашим сім'ям.

Грунт и у меня вонял солярой или ГСМ. Так его ж и делают на производстве методом обжига чего-то с чем-то...
Все выветрилось.

Проц
04.01.2017, 13:13

Грунт и у меня вонял солярой или ГСМ. Так его ж и делают на производстве методом обжига чего-то с чем-то...
Все выветрилось.

Алесандр
13.01.2017, 14:52
Всім доброго дня. Закінчилась відпустка, і часу стало менше, але попереду запуск :). Акваріум поклеїли, поки стоїть. Треба трохи підсилити тумбу, та остаточно вирішити проблему з водою. Залишилось всього дочекатись підключити та протестувати. Ще потрібно підібрати пату високих камінчиків, до того що вже маю. Думалось, що запущусь швидше, але... Головне не здаватись, мрії того варті.

lavrin
14.01.2017, 09:48
Думалось, що запущусь швидше, але...
Ви знаєте.... швидко запускаються або профі, або геть новачки...
Перші - знають що роблять, а другі потім перероблюють....
Запуск має тути зваженим... Тому неперейматеся....меньше буде помилок....

Алесандр
15.01.2017, 09:07
lavrin, дякую, повністю з вами згоден. Доберусь до компа, опишу свої кроки, що було зроблено. Комусь можливо стане в нагоді.

Алесандр
28.01.2017, 22:09
Вибачте за вимушену паузу. Наразі ще не запустився. І так, що зроблено. Параметри води вказані в першому пості. Придбав систему зворотнього осмосу. Що після неї, поки не міряв. Але вода, як і очікувалось, чиста. Осмос брав для сімї, і не полишає мене надія про невеликий креветочник, але це інша історія. Перед мембраною встановив розгалужувач, можу забирати воду після фільтрів механічної очистки. Але як були там домішки, так і лишились. Осад у чайнику страшний, думав буде менше. Тому буду заливати воду через котел, трохи підігріту. Посилив тумбу, прибав каміння та світлодіоди на новий світильник. Поки так. Акваріум стоїть у кімнаті сина, був змушений ще і йому перезапуск:):) у кімнаті зробити. От якось так. Фото попереду.

Алесандр
06.02.2017, 21:02
Ну почалось. За якість фото не сваріть. Сьогодні запустився, тепер купа праці попереду. Ще дещо треба докупити. Переробити світло, але це трохи згодом. Завтра піду шукати компресор. От якось так.581457

Алесандр
07.02.2017, 16:37
Все закінчилось так і не почавшись. Потік фільтр, банка знов пуста.:(

lavrin
07.02.2017, 19:17
А навіщо зливав воду? Маленьку помпу для циркуляціі і ремонтуй фільтр...

Алесандр
07.02.2017, 20:07
lavrin, Нажаль нема навіть маленького фільтра під рукою. Завтра буду шукати усі ущільнувачі які зможу знайти. Навряд вдасться знайти ущільнювач під голову, треба буде замовляти. Спробую на цей час обмотати старого фум стрічкою.

Алесандр
09.02.2017, 01:24
Знову вода в акваріумі:). Встановив помпу атман 203 з губкою. Виникло питання, чи вистачить тільки цієї помпи в ролі основного фільтра? коли купував помпу, продавець запитав яких риб маю утримувати, я чесно відповів - цихлід Танганьіки. І отримав відповідь яка мене трохи збентежила. Сказали, що це брудна риба code47, і потрібна сильна механічна фільтрація. Можливо я щось не так зрозумів, але як? Цихліди це не золота рибка, єдиний бруд, на мою думку, це безголовість акваріуміста, який кидає кіло корму, типу "з'їдять, нічо їм не буде" та ліниться порядок в акві раз в тиждень навести. Можливо я помиляюсь, поправте.

Gorn
09.02.2017, 15:45
Сказали, що це брудна риба
Да не танга далеко не самая грязная рыба. А насчёт фильтра, всё зависит от загруженности аквариума. Я бы ставил на ваш обьём и внешний и внутренний, хотя тут вариантов полно.

Алесандр
09.02.2017, 23:35
Gorn, Дякую. А хто, що скаже про течію. Зараз атман на мінімальній потужності видає досить відчутну течію, + флювал. ???? Чи не занадто потужно?
По моїм спостереженням, приблизно доба після запуску, робота зовнішнього фільтру більш помітна. Вода чистіша, на мій погляд. З наповнювачів у мене так: заводські губки, 4 шт, знизу до верху, два відсіки з китайською керамікою, третій відсік seachem Matrix, і синтепон. Що порадите панове?

Алесандр
11.02.2017, 20:58
Ні два фільтра не варіант. Та і внутрішній хоч і не великий а місце займає. Думаю придбати щось нове і на довго. Акваріум стоїть у сина в кімнаті, дивлюсь на JBL CristalProfi greenline але сумніваюсь 901 чи 1501.

Gorn
12.02.2017, 17:03
Думаю придбати щось нове і на довго
Берите 1501 не ошибётесь.

Ланжерон
12.02.2017, 17:36
Поддерживаю:)

Алесандр
22.02.2017, 11:08
Всім доброго дня. По фільтрації, можливо комусь стане в нагоді.
1. Помпа Atman 203 - гуде відчутно, особливо відчувається, якщо покласти голову на подушку, і не тільки, та й штормить в таких літрах ого як.
2. Помпа Resun B1500 - гуде не гірше 203, а може навіть і гучніше. Конструктивно непогана, але як на мене не вистачає в комплекті розсіювача, чи як його назвати, на виході води. Як в 202, 203 атмані.
3. Помпа Atman 202 - мій вибір. Її чути, але дискомфорту нема, шторму також нема.
Губку поставив велику з мілкими порами здається. Поки все влаштовує. На рахунок зовнішнього фільтра також душа схилялась до 1501, але поки не купував. Буду спостерігати за роботою помпи, а там видно буде.
І нарешті гарна новина. Сьогодні вранці приїхала риба code58. 10 Lamprologus Ocellatus Gold, та Cyprichromis Utinta Fluorescent 10 хвостиків. Спостерігав години з півтори, далі робота перемогла, мусив їхати:). Рибки оглядали територію, один самий Хитрий оцелятус відразу захопив мушлю, двоє вирішили силами помірятись :013:. Ледь відірвався від акваріуму:). Купував рибу у пана Віктора http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=219618. Доїхала рибка добре, запаковано було надійно, дякую йому та пану Konstantin L, за посилання. Знайомство виявилось і корисним і приємним. І ще хочу подякувати усім Вам за допомогу. Дякую.code33
Фото викладу пізніше. Ще одна окрема тема code13

Ланжерон
22.02.2017, 13:55
Поздравляю с запуском:)) пусть рыбки радуют! Сам брал у Виктора, прекрасный разводчик!

Cognitio rerum
22.02.2017, 14:27
10 Lamprologus Ocellatus Gold, та Cyprichromis Utinta Fluorescent 10 хвостиків.
Це в акві 90*50*45 ?

Алесандр
22.02.2017, 16:41
Це в акві 90*50*45 ?
Так. Не одноразово спілкувався по телефону з Віктором. І підбирали рибу та кількість.

Алесандр
22.02.2017, 18:22
Поздравляю с запуском:)) пусть рыбки радуют! Сам брал у Виктора, прекрасный разводчик!
Дякую. Судячи з того, що бачив вранці, радувати вони вміють. Зараз спостерігаю за працею декораторів. Пробував фото на телефон, щось "миє" дуже, дістану апарата. Питання по кормам. Купив морожену артемію, ТМ Акварія. Не скажу що не їли, але і бійки не було. З понеділка обіцяли привезти циклоп. Я схиляюсь до перевірених продавців на форумі, не підкажете в кого варто купувати? Годувати планую два рази на день, ділити порцію на 2 рази. Чи давати все за один раз?

Gorn
22.02.2017, 19:02
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=221881&page=7 Здесь спросите насчёт циклопа, неплохой.

Игорь Колосан
22.02.2017, 20:59
Поки рибки малі, краще годувати частіше 2-3 рази.Так само й водичку замінювати-можна через день по 10%. Артеміі багато не давайте-особливо Cyprichromis.

Алесандр
24.02.2017, 13:39
Зважаючи що вода в акваріумах жорстка, хочу запитати, як виглядають обігрівачі у Ваших акваріумах? Мій за два тижні повністю покритий осадом. І це дуже не подобається. Думаю поступово переходити на осмосну воду з ремінералізатором, та піднімати жорсткість. Правда підміни води будуть через день 10-15 %.