Показати повну версію : Непонятные водоросли на растениях,камнях
Наталья9207
27.12.2016, 23:25
Всем привет. У меня непонятная проблема с аквариумом, а суть вот в чем.Аквариум у меня уже давно, маленький , но интересный (30 л). Но всегда были проблемы с освещением (стояла енергосберегающая лампочка сначала на 8 Вт,потом 13 Вт).Световой день 12-14 ч. Всегда стенки аквариума покрывались коричневым налетом. И вот , добавила еще одну лампочку Лед на 8 Вт, суммарно получилось 21 Вт. Вроде должно было быть все нормально, но стала появляться какая-то то " чепуха" на растениях,камнях. Еженедельная сифонка грунта, мойка стекол,подмена воды 30% результата не дают.Уже и не знаю,что с этим делать.Что это может быть и как с этим бороться?
saintposta
28.12.2016, 20:27
Поздравляю ето борода) надо уменьшить световой день и поменьше влазить в жизнь акваса
Надіслано від мого A8, використовуючи Tapatalk
saintposta
28.12.2016, 20:30
+мощность ламп, у каждого растения свои требования к освещению но в среднем 0,2-0,3w/л ето умеренный свет
Наталья9207
28.12.2016, 21:14
+мощность ламп, у каждого растения свои требования к освещению но в среднем 0,2-0,3w/л ето умеренный свет
Так получается мне надо и свет уменьшать, я придерживалась 0,7-0,8 Вт. А черная борода разве не кисточками, а это какой-то то пушистик?
saintposta
28.12.2016, 21:33
Молоденькая ещё наверное;)
saintposta
28.12.2016, 21:34
Я когда запускал банку у меня тоже такое было, так я даже растения раз в неделю мыл
в среднем 0,2-0,3w/л ето умеренный светТочно знаете?
Наталья9207, Отражатели на лампах есть? Внутренняя поверхность крышки какая? Температура спектра ламп какая?
Дайте пожалуйста более четкие фото обрастаний и общий вид аквариума.
Световой день, да, до 9-10 часов неплохо бы уменьшить.
я даже растения раз в неделю мылЭто Вы делали зря.
Володимир
28.12.2016, 22:00
Наталья9207,
1) це не "борода", навіть по нечіткім світлинам "Ваші" водорості і близько на неї не схожі;
2) "Световой день 12-14 ч." - це дуже багато. для початку спробуйте 8 год.;
3) при світлі високої інтенсивності і при великому світловому дні потрібна подача СО2 і добрив;
4) для життєдіяльності акваріума "світла" у Вас вистачає;
5) рослин малувато.
Ви робили якісь тести? добрива якісь подаєте? яке населення акваріуму?
Наталья9207
28.12.2016, 22:12
Точно знаете?
Наталья9207, Отражатели на лампах есть? Внутренняя поверхность крышки какая? Температура спектра ламп какая?
Дайте пожалуйста более четкие фото обрастаний и общий вид аквариума.
Световой день, да, до 9-10 часов неплохо бы уменьшить.
Это Вы делали зря.
Вместо отражателей- фольга.
saintposta
28.12.2016, 22:17
Я уже кто понял, а нащет удобрений и со2 ето если с высока подойти, а так световой день до 6-8 часов уменьшить и освещение э тоже, етож батва она от света питается, но ещё есть химия которая вот ети симптомы убирает, но уничтожает всех бесхребетных (креветулек, раков, улиток и т.д.)
Наталья9207
28.12.2016, 22:18
[QUOTE=Володимир;3310468]Наталья9207,
1) це не "борода", навіть по нечіткім світлинам "Ваші" водорості і близько на неї не схожі;
2) "Световой день 12-14 ч." - це дуже багато. для початку спробуйте 8 год.;
3) при світлі високої інтенсивності і при великому світловому дні потрібна подача СО2 і добрив;
4) для життєдіяльності акваріума "світла" у Вас вистачає;
5) рослин малувато.
Ви робили якісь тести? добрива якісь подаєте? яке населення акваріуму?[/Q
Тестов я ни разу не делала. А вот удобрения пробовала, все равно эти обрастания есть. У прежнего хозяина этот аквариум стоял без обогревателя, без фильтра и лампочка енергосберегайка на 8 Вт была. И сифонка проводили один раз в месяц. И все было хорошо, чистенькой стоял и растения очень быстро росли . Единственное, что там он стоял в 2 метрах от окна, солнце не попадало, но света было нормально. А у меня стоит в темном углу.Население : 6 моллинезий и 2 маленьких крапчатых сомика
Володимир
28.12.2016, 22:42
Наталья9207, після порад "гуру" тяжко щось радити, але я думаю, що зменшення світлового дня і регулярне (щоденне) додавання Макро вирішить проблему. акваріум майже порожній - додайте ще рослин. встановиться азотний цикл і все буде гаразд. риб не багато, тому "сифонити" часто не потрібно. ґрунт поганий. як мінімум, витягніть всі білі камінці і мушлі. краще замінити весь ґрунт на кварцовий пісок 2-4 мм. шар ґрунту близько 5 см.
все ІМХО, звичайно ж.
Наталья9207
28.12.2016, 22:51
Спасибо за советы,попробую ...:-)
Я уже кто понял, а нащет удобрений и со2 ето если с высока подойти, а так световой день до 6-8 часов уменьшить и освещение э тоже, етож батва она от света питается, но ещё есть химия которая вот ети симптомы убирает, но уничтожает всех бесхребетных (креветулек, раков, улиток и т.д.)
saintposta, подобный стиль изложения в дальнейшем будет расценен как неуважение к участникам форума. Со всеми вытекающими. Будьте любезны писать нормально.
Наталья9207, Вам нужно в первую очередь улучшить механическую фильтрацию- масса механики, водоросли это любят. С большой долей вероятности в воде так же присутствует большое количество органики. Я бы сделал серию подмен для выведения излишней органики. Грунт я все ж просифонил бы. Свет 8-10 часов. Удобрения не нужно добавлять- достаточно от рыб остается. Кормите чем и сколько? Должны за минуту съедать все.
Да там органики валом,прежде всего наладить нормальную фильтрацию,подменыcode44,аквариум просто грязный:(.Какое макро,кому?code47,двум кустам валиснерии,тут антисанитария на первом месте,всё остальное пустяки.
Володимир
28.12.2016, 23:55
Прохоре, я писав дати Макро і рослин. інакше система не "запуститься". та й від чого акваріум таких брудний, якщо там кілька риб, але щотижня "сифонка" і "підміна" 30%?! замало рослин і забагато "маніпуляцій" - не встигає все "устаканитись". ІМХО
з.і. роголистника хоча б закинути.
Наталья9207
29.12.2016, 07:29
Наталья9207, Вам нужно в первую очередь улучшить механическую фильтрацию- масса механики, водоросли это любят. С большой долей вероятности в воде так же присутствует большое количество органики. Я бы сделал серию подмен для выведения излишней органики. Грунт я все ж просифонил бы. Свет 8-10 часов. Удобрения не нужно добавлять- достаточно от рыб остается. Кормите чем и сколько? Должны за минуту съедать все.
Кормлю сухим кормом- хлопьями, съедают все и сразу, а вот с фильтрацией проблемы. Фильтр стоит Atman ,даже направляя течение в стену создает сильное течение, поэтому стараюсь включать реже.
Нельзя ни в коем случае включать и выключать фильтр. Там все загнивает и бродит.Тогда уж лучше вообще без фильтра. Или всегда включен должен быть. Поставте не выход что то для распределения потока типа флеиты или тп.
Що ж тут не понятного,один з різновидів натуральної синьо-зеленої зарази..)імхо))
Олександр+
29.12.2016, 12:48
Наталья9207, В фільтр купіть мілкопористу губку,повинно трохи збити продуктивніст фільтра.А з приводу рослин,не простіше взяти штучні рослини? Просто біда в тім, що у таких обємах дуже важко тиримати баланс(навіть з непримхливими рослинами),як писали потрібні удо,со2,світло бідібрати нормальне. Живі рослини важко буде підтримувати у презентабельному вигляді,щоб було приємно на них дивитись,а штучні якщо чимось обросли,під краном помили і знов все гарно.
Dasdranagon
11.02.2018, 12:55
Наталья9207, В фільтр купіть мілкопористу губку,повинно трохи збити продуктивніст фільтра.А з приводу рослин,не простіше взяти штучні рослини? Просто біда в тім, що у таких обємах дуже важко тиримати баланс(навіть з непримхливими рослинами),як писали потрібні удо,со2,світло бідібрати нормальне. Живі рослини важко буде підтримувати у презентабельному вигляді,щоб було приємно на них дивитись,а штучні якщо чимось обросли,під краном помили і знов все гарно.Та ладно, там валіснерія - вона росте на голому камінні в напівтемряві і нічого їй не робиться. Інша справа шось примхливіше...
На мою думку слід вчинити так( місцями буду повторювати думки інших, але то тільки на благо):
1. Фільтр ні в якому разі не вимикати! Тільки раз в тиджень, коли дістаєте шоб помити. ( ну чи як.часто ви це робите? Раз в тиждень це мінімум часу, частіше мити не треба) Бо якшо ви граєтесь із вкл/викл, то вся корисна мікрофлора там дохне з голоду, а шкідлива починає процеси загнивання, шо отруює воду.
2. Додайте рослин. В вашому випадку валіснерія, анубіаси нана, деякі криптокоріни жовта, беккета, понтедерієлиста, мох яванський, може навіть крістмас.
3. Щодо макро, думаю, Володимир більше мав на увазі калій - калій дасть простір для зростання вищих рослин, шо придушить нижчі, тобто водорості.
4. Підміни. Перші пару тижнів міняйте 20-30% відсотків об'єму два рази на тиждень, далі поверніться жо 30-40% раз на тиждень.
5. Грунт. Повинен мати фракцію 2-4 мм і бути нейтральним - як мінімум, якшо полити оцтом, він не повинен шипіти і виділяти бульбашки. Раковини і мушлі, в також білі камінці, і все, шо в оцті шипить - вийміть. Сифонити треба не частіше разу на місяць, крім екстрених випадків (перегодували рибу, багато гнилого листя і т.д.) Бо коли ви сифоните грунт часто, то з надр грунту в воду піднімається органіка, яка є джерелом живлення нижчих рослин в першу чергу.
6. Світло. Краще лапми з холодним світлом. Світловий день поки що корисно буде на тиждень взагалі звести до 3-4 годин. Далі не більше 10 годин на добу. Якшо ви з ранку до ночі на роботі - купіть реле часове(механічне обійдеться близько 100 грн, електронне 300-450)
7. Риби та інші істоти. Риб у вас без надлишку, але більше додавати не треба. Хіба що якогось гірінохейлюса чи САЕ, з тим, шо як він виросте і виконає своє призначення, ви його віддасте, бо йому стане тісно. Задумайтесь про креветок - дуже корисні звірі. Неокарідінки всіх кольорів ще й невибагливі. Равлики корисні всі, але без фанатизму. В вашому випадку фізи і меланіх - їх безкоштовно вам дадуть тоннами на форумі. Потім можна завести хелен, вони з'їдять попередників, бо ті з часом починають мозолити очі...
Якось так
Надіслано від мого HUAWEI TIT-U02, використовуючи Tapatalk
Dasdranagon
11.02.2018, 12:59
Т9 і криві пальці трошки зіпсували текст)
Раковини, мушлі, білі камінці і все шо шипить і булькає в оцті, вийміть**
Dasdranagon
11.02.2018, 13:06
З течією фільтра впоратись доволі просто, якщо присобачити на вихід насадку-дождєвалку (не знаю як воно по-рідному зветься)
В крайньому разі насадку фільтра можна під нагрівом деформувати таким чином, щоб до виходу вона розширювалась і зплощувалась. Але це вже крайній захід, бо може нашкодити роботі фільтра
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010