Показати повну версію : Потрібна порада щодо розміщення
Всім привіт!
Нарешті підійшов і в мене час для повернення в акваріумістику. Пройшло більш ніж 15 років з моєї останньої зустрічі з акваріумом, багато що змінилося з цього часу, пам’ятаю як було важко навіть купити звичайного компресора, не те що зовнішній фільтр...ех..які часи були...Отже, планую травник літрів на 150. Основна проблема в тому, що в моїй невеличкій квартирі залишилось тільки одне місце під акваріум і воно безпосередньо біля вікна. Потрібна порада, що до такого встановлення, влітку тривалість прямих променів сонця десь 4 години, взимку 2. Вікно біля акви буде закрите рулонною шторою на цей час, чи реально в таких умовах мати нормальний травник? Наскільки буде складно стримувати цвітіння води і водорості?
http://i053.radikal.ru/1701/3b/b35c876aa6e1t.jpg (http://radikal.ru/big/yvjz6bt7ix4hu)
Невже ніхто не дасть поради? вже підходить час замовляти тумбу, не знаю, що робити... Чи в цей розділ заходять тільки новачки?
Володимир
14.01.2017, 13:04
а літом не буде спекотно біля вікна?
на який бік виходить вікно?
Бічна стінка акваріума виходить на південь, ні, спекотно не буде, влітку працює кондиціонер, температура 25-26.
Алексей Днепр
14.01.2017, 15:00
ставьте,всё будет нормально,это даже хорошо что будет солнышко попадать в акву.
Володимир
14.01.2017, 15:12
від прямого сонячного світла можуть стінки акв. зеленішати. ксенококус може "лютувати".
вікно зашторюйте обов'язково.
sjman, я бы боковую стенку, выходящую к окну закрыл бы темной пленкой-фоном. Передняя... Ну, даже если и немного больше будет обрастать- скребочек Вам в помощь. Ничего особо страшного не вижу.
Шторы на окно, да желательны.
Вікно буде закрите але розсіяне сонячне світло все одно попаде на акву, чи не буде розсіяне світло сприяти цвітінню?
Якщо ви маєте на увазі власне цвітіння води (евглена, хлорела, тощо), то воно відбувається коли для цього є підстави. А це не тільки світло, це ще й вода. Якщо з водою буде все гаразд, то цвітіння не відбудеться.
Якщо Ви маете на увазі водорості взагалі, то да, певний ризик є, але знов таки- коригування світла та води мають дати результат. Ще раз повторю- катастрофи в такому розміщенні акваріума я не бачу.
дякую, тоді спробую такий варіант.
Володимир
14.01.2017, 17:02
sjman, навпроти сонця акваріум ставити небажано, але якщо дуже хочеться, то можна. ;)
якщо це єдиний можливий варіант встановлення акваріуму, без якого Ви собі не уявляєте подальшого життя, сміливо ставте і порад не питайте. ;)
одразу не все вийде так "гладко", як пише пан Юрій (Ю.В.), але це цілком реально. стануться якісь "косяки", то Аквафорум завжди поруч. ;)
ну, "косяки" неодмінно стануться і їх не варто боятись, а то що це за акваріуміст, що не пройшов через "косяки". ;)
за одного битого двох небитих дають. ;)
Олександр+
14.01.2017, 17:05
У мене аква розміщена аналогічно як ви плануєте,скажу вам так,більше проблем буде із за перекосів,а не від сонця,як писали вище,скребок раз в два тижні виправить дану проблему.
Володимир, дякую, спробуємо )))
Олександр+, Ви маєте на увазі перекос стандартний, типовий для старту, чи пов’язаний саме з розміщенням?
Олександр+
14.01.2017, 19:22
sjman, Так,можна сказати стандартний при запуску(тай після запуску також можна з благими намірами довести до перекосу). На мою думку,якщо і будут якісь серйозні проблеми(звичайно надіємось що не буде),то навряд це буде повязано з вікном).Перенаселення,удо для куща анубіаса і 3-х валіснерій,ось приблизно звідки проблеми й беруться зазвичай).
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010