Показати повну версію : 2 метра в квартирі
Доброго всім. шоб не писати багато, захотів банку 2000х600х700в. Поклейщики в моєму місті братися за таке не хочуть, скла на порезках 12мм немає, тільки під заказ, тому розглядається варіант заказувати в іншом місті який мене лякає. якшо не вдаватися до точних розрахунків вага пустої банки буде 150 кг, вага зі всім 1100кг. будинок 10ти поверхівка з цегли 1996 року. і тепер мене трогають такі питання:
1) як занести таку ванну на 7 поверх( ліфт пасажирський)
2) аква буде стояти біля простєнка по довжині однієї плити, з одного торца несуча з іншого також простєнок. витримає перекриття ?
3) населення планується Америка, є два eheim2217 і fx5 чи буде їх достатньо на такий об'єм ?
заспокойте мене або відмовте
Ванна має 170л а не 840))).Заноситься елементарно.8 чоловік і по сходах.Плити в 9ти поверхівках?Знаю багатьох,в кого таки розміри акв. Ще ні один не провалився.По фільтрації все залежить від загрузки рибою.
У меня такая была,заносили 6 человек,поднимали на лифте(ставили на попа и в лифт) дом советской постройки,перекрытия выдержали хоть и стоял не рядом с несущей стеной
Так что не мучайтесь,смело берите такую акву,новая почта доставит под подьезд
Exstudent
16.01.2017, 07:45
а чому б не склеїти "ванну" в середині квартири?
Viktor b
16.01.2017, 10:04
Не такой уж большой объем чтоб переживать.
У меня такая была,заносили 6 человек,поднимали на лифте(ставили на попа и в лифт) дом советской постройки,перекрытия выдержали хоть и стоял не рядом с несущей стеной
Так что не мучайтесь,смело берите такую акву,новая почта доставит под подьезд
на торєц ставити боюся та і висота ліфта не така і велика, в самому ліфті звести його врятлі вийде і заталкувати його вже боком тоже не так і просто буде, боюсь лопне, хоча 350л ставив на торєц но там вага в 2 рази меньша
а чому б не склеїти "ванну" в середині квартири?
за поклєку сам не візьмуся а мастєра мого міста одноголосно відмовилися від такої роботи
Exstudent
16.01.2017, 10:59
за поклєку сам не візьмуся а мастєра мого міста одноголосно відмовилися від такої роботи
як на мене... то поклейка вдома буде бузпечніше ніж транспортувати і пересувати таку махіну по ступеньках. А майстра можна запросити з іншого міста...
на торєц ставити боюся та і висота ліфта не така і велика, в самому ліфті звести його врятлі вийде і заталкувати його вже боком тоже не так і просто буде, боюсь лопне, хоча 350л ставив на торєц но там вага в 2 рази меньша
растилаете плотное покрывало,ложите полистирол 2см и на него аквариум и затягиваете в лифт
Silvernik
16.01.2017, 11:38
Советую взять мастера с форума (их тут хватает) из другого города и склеить аквариум непостредственно дома! Стекло заказать, фрагменты свободно войдут в лифт и даже одному реально все перевести и занести. Был точно такой же объём дома, клеили в квартире, причем заказал мастера, который разобрал б/у аквариум у человека на квартире (боковые стекла 12мм, дно 15мм), затем я перевез стекло к себе и у меня уже склеили его по новой (понадобились лишь новые стекла для пермычек, стяжек)
також думав кинути листок лдсп 70х150 шоб була частина в ліфті а частина в підїзді і запхати його так в ліфт і таким і макаром витолкати но чи переживе банка такий треш
Якщо Ви вже вирішили потратитись на такий акваріум і будете замовляти з іншого міста, то замовте доставку новою поштою. В них є послуга не тільки доставка до будинку, а й підйом на поверх. Це платна послуга, але мені здається, вона того варта. Вам залишиться лише йти поруч і контролювати процес.
Сам планую такого розміру акваріум. Тільки висотою 60. Стікло 10мм підійде для такого розміру висоти. З 12мм теж в нашому місті є проблеми...З висотою такая як у вас тяжко буде обслуговувати, тому, подумайте на рахунок висоти...
Viktor b
01.02.2017, 11:59
Сам планую такого розміру акваріум. Тільки висотою 60. Стікло 10мм підійде для такого розміру висоти. З 12мм теж в нашому місті є проблеми...З висотою такая як у вас тяжко буде обслуговувати, тому, подумайте на рахунок висоти...
100%!!!
У меня размер 200-55-67см тоже 10мм
Лучше добавить глубину, чем высоту но ето смотря под какую рыбу.
Якщо вже дех-то вішає акву на несучу стінку на балконі, то можливо також частково перенести тягу с плити на несучу. Отже має бути певна конструкція тумби, яка буде частково висіти на настінних анкерах, а частково стояти на ножках. Таким чином можливо буде отримати знижку в тязі до 50%. При цьому металевий каркас тумби робиться з уголка 50Х50. А можливо, навіть, зі швеллеру. Десь на форумах була тема, де розповідалось як навісити акву на балконі та зробити конструкцію зі швеллеру 65.
Зачем изобретать велосипед?
У меня стояла на тумбе из дсп 16мм примерно около пяти лет аква 800л и стояла нормально,и стандартные перекрытия прекрасно выдерживают этот вес
в мене руки як в мавпи - до колін)))))), маю банку висотою 70см і дискомфорту в обслуговуванні не відчуваю, а вот ширину добавляти нема можливості
100%!!!
У меня размер 200-55-67см тоже 10мм
Лучше добавить глубину, чем высоту но ето смотря под какую рыбу.
це вже екстрім
Viktor b
01.02.2017, 15:56
Может пригодится
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=215705
таки поклеїв, скло було куплено ще на початку літа, 12мм. з доставкою з Києва, силікон ден бравен. клеїли дома, на черзі ребра і стяжки
12мм. з доставкою з Києва
Чим доставка? Та скільки доставка обійшлась?
скло приїхало бусом якиї їхав в моє місто, попутно взяв моє скло тому по ціні не скажу
обновлю трошки темку, акваріум вже запущений але покищо без грунта і декорацій... також роскажу основні моменти по здійсненню цього проекту:
1) страшно ходити біля нього!
2) акваріуми такого розміру по сходах заносити буде майже нереально так як вага його біля 180 кг і габарити.
3)скло краще носити в обрешітці, я збивав каркас з ДСП і заталкував в ліфт чим унеможливив появу сколів ітд.
4) набиратися терпіння і продумувати всі моменти відразу, де клеїті як ставити на тумбу потім його, платформу на якій буде клеїтися виставити чітко по уровню.
5) присоски незамінна річ. і зовсім не обов'язково їх мати, можна просто купити в строй супермаркеті зробити все що потрібно і здати їх протягом 14 днів, хоча я так не робив.
6) тумбу я робив з ДСП 6 стойок, задня стінка з ДСП, всі полки на жостку прикручені до стойок і задньої стінки, стільниця кухонна 38 мм та 18 регулюємих ножок
7) після того як виставив тумбу ножками я ще зробив проставки із дерева біля половини ніжок на випадок того якщо з ніжками щось станеться.
8)по фільтрації Eheim 2260 і 2217 світло буде діодне
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010