Увійти

Показати повну версію : JBL1901

dklevcov
02.02.2017, 13:10
добрый день.купил внешний фильтр Jbl1901.первый раз запустил .все наполнители штатные которые шли в комплекте. Шумит громче холодильника! кто -нибудь пользуется данной моделью? как с шумом? это мой первый фильтр.может так и должен работать?

Юрий77
02.02.2017, 13:15
Может воздух не выгнал еще???

Ёшка
02.02.2017, 13:25
Должен быть тихим,
Воздух , вероятнее всего

д--ж
02.02.2017, 13:32
у меня был такой,воздух выходил3-4дня

dklevcov
02.02.2017, 14:23
у меня был такой,воздух выходил3-4дня

работает второй день.гудит как наружный блок сплит системы. Попробую подождать

Володимир
02.02.2017, 15:10
періодично натискайте декілька разів кнопку "старт", а потім декілька разів похилитайте фільтр щоб бульбашки повиходили. наповнювачі фільтру повинні позбутись повітря. так поробите декілька днів і фільтр стане тихішим. але не сподівайтесь, що стане зовсім тихим. якщо стоїть в спальні, то все одно чутимите його гул.

dklevcov
02.02.2017, 16:54
періодично натискайте декілька разів кнопку "старт", а потім декілька разів похилитайте фільтр щоб бульбашки повиходили. наповнювачі фільтру повинні позбутись повітря. так поробите декілька днів і фільтр стане тихішим. але не сподівайтесь, що стане зовсім тихим. якщо стоїть в спальні, то все одно чутимите його гул.

вечером попробую.

dklevcov
02.02.2017, 22:49
вечером попробую.

попробовал.пока толку мало.воздух вроде весь вышел.подожду еще день.

Володимир
02.02.2017, 22:58
я не писав, що проблема зникне за один раз.періодично натискайте декілька разів кнопку "старт", а потім декілька разів похилитайте фільтр щоб бульбашки повиходили. наповнювачі фільтру повинні позбутись повітря. так поробите декілька днів і фільтр стане тихішим. але не сподівайтесь, що стане зовсім тихим. якщо стоїть в спальні, то все одно чутимите його гул.

motowolf
03.02.2017, 12:07
У меня тоже вопрос JBL 500-под нижней корзиной 5см пространства,можно его заполнить к примеру биокольцами или все должно быть в корзинах?

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

motowolf
03.02.2017, 12:07
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/ba058f297d7d6892df0092b1f2025171.jpg

Володимир
03.02.2017, 13:15
motowolf, Ви жартуєте?! О_о
в цій порожнині/камері збирається вода, що опустилась з боків каністри, для подальшого рівномірного підняття вгору в кошики із наповнювачами. якщо заповните цей простір, то зменшите потік води і його рівномірність.

motowolf
03.02.2017, 13:39
А мне уже так посоветовали да и фильтр мощный,думаете не будет справляться?

mrFresh
03.02.2017, 19:01
у меня на обслуживании есть два фильтра данной модели. Работают очень тихо.

motowolf
03.02.2017, 19:05
А как у вас корзины заряжены?

Володимир
03.02.2017, 19:10
mrFresh, "тихо" бувають різні. ;)
одна річ, прийти вдень і зробити обслуговування акваріума, а інша річ, спати в приміщення де працює фільтр.
ну, і люди по-різному реагують на шум, і різним людям він по-різному "заважає".

mrFresh
03.02.2017, 19:23
А как у вас корзины заряжены?

штатная упаковка, нижняя корзина, керамика, шары. потом губки.

mrFresh
03.02.2017, 19:29
Володимир,
в моему розумiнi тихо- це так, тихесенько, тихесенько, що його зовсiм не чутно.
С повагою.

motowolf
03.02.2017, 19:35
А между корзиной и поддоном ничего?

mrFresh
03.02.2017, 19:38
да, ничего.

motowolf
03.02.2017, 19:42
Там много места пустует

Володимир
03.02.2017, 19:44
в трубках ще повно місця пропадає. то забийте його керамікою чи синтепоном. ;)
підвищить ККД свого фільтра!

motowolf
03.02.2017, 19:50
Ну тогда я не че не понял за целый день переписки

Володимир
03.02.2017, 19:58
motowolf, я не можу зрозуміти: Ви знущаєтесь/тролите, чи дійсно не розумієте?! якщо останнє, то прочитайте повідомлення №12 (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=3322464&postcount=12) і не задавайте безглуздих запитань.
якщо розробники залишили простір, а не "забили" його наповнювачем, щоб додатково заробити на Вас, то значить простір таки потрібен і заповнювати його керамікою, чи ще чимось, таки не варто.

motowolf
03.02.2017, 20:04
Объясняю,я купил фильтр б/у,к аквариуму ещё не подключал так как без кранов и шлангов но в комплекте 6 новых крупных губок,одна мелкая,полная корзина керамики и две сетки биоколец с улитками застрявшими,куда это все девать?оно лишнее?

Володимир
03.02.2017, 20:11
мені не потрібно щось пояснювати.
по-перше: Ви в чужій темі, яка зовсім про інше і непорядно вирішувати тут свої приватні питання.
по-друге: з цього "пояснення" потрібно було починати, а не "петляти городами".
по-третє: якщо не можете/не хочете подивитись інструкцію до фільтра, де пишеться який для чого кошик, то почитайте на форумі теми з цього питання, або створіть свою тему і питайте там.

motowolf
03.02.2017, 20:16
Ну так сразу бы и сказали что не та тема и помочь не можем,я на свои вопросы ответа не получил а эта тема не развивалась больше,вот я и спросил, и вообще с утра это был чат

mrFresh
03.02.2017, 20:22
Там много места пустует
так и должно быть

mrFresh
03.02.2017, 20:25
все наполнители должны находится в корзинах

motowolf
03.02.2017, 20:28
Все понял,завтра переделаю,спасибо.

mrFresh
03.02.2017, 20:32
Все понял,завтра переделаю,спасибо.
успехов!

dklevcov
03.02.2017, 23:08
Володимир,
в моему розумiнi тихо- це тихесенько, тихесенько, що його зовсiм не чутно.
С повагою.

я вам завидую -мой гудит по полной. хоть бери отправляй по гарантии в магазин

Володимир
04.02.2017, 11:15
у мене 1501-й і теж гуде. коли менше, коли більше. теж періодично тисну кнопку "старт" і "струшую". особливо після активного "пузиряння", коли фільтр "нахапається" повітря з водою.

dklevcov
04.02.2017, 14:37
у мене 1501-й і теж гуде. коли менше, коли більше. теж періодично тисну кнопку "старт" і "струшую". особливо після активного "пузиряння", коли фільтр "нахапається" повітря з водою.

в том то и дело .что воздух весь вышел. и кнопку жал икрутил и накланял и не один раз .как работал так иработает. гул монотоный .

Володимир
04.02.2017, 14:48
панацеї у вирішенні Вашої проблеми не має.
- можливо із часом "претреться" і стане менше гудіти;
- можливо трубки торкаються стінок тумби - вібрація передається на всю тумбу і та резонує (гудить);
- можливо фільтр стоїть на дні тумби - вібрація передається на всю тумбу і та резонує (гудить). якщо зробити якусь прокладку, наприклад із щільного (екструдованого) пінополістеролу чи гумовий килимок тощо, то гул зменшиться. але все одно не зникне;
- можливо щось не так із фільтром і варто його занести продавцю на обмін/ремонт;
- можливо Ви багато вимагаєте від цього фільтру і він так і повинен гудіти. це ж не помпа на 100 л/год.

Шалєний Летун
04.02.2017, 14:49
dklevcov, бесшумных фильтров пока что не придумали. У вас просто завышенные ожидания, но у это реально один из самых тихих на рынке.

ksy-kiev
05.02.2017, 11:35
dklevcov,
У меня как то были проблемы с ЖБЛ 1501.
1. Резонанс - убрал обесшумив тумбу, фильтр поставил на кусок керамата.
2. Гул - устранил касание шлангов к тумбе.
3. Тарахтение - тут интересная история... Микромек в нижней корзине с завода насыпан не полностью. Большим и сильным потоком их подкидывало как барабане лототрона. Купил еще пачку - досыпал. Тарахтение ушло. Потом вообще убрал Микромек...., но то уже другая история.

По факту сейчас: в тумбе стоит 2 ЖБЛ. Сплю рядом. Тишина.

RozarioAgro
05.02.2017, 11:38
dklevcov, 1901 это лучший фильтр, какой у меня был. И тихий и мощный. Что то не так, может действительно брак?

dklevcov
06.02.2017, 15:20
пришел к выводу. что только шумоизоляция тумбы. обложил детскими подушками.ЗНАЧИТЕЛЬНО ТИШЕ. с гарантией не охото заморачиваться. долеко отправлять.

Володимир
06.02.2017, 16:03
звичайно, обкласти дитячими подушками - це "круто", але для чого такі "жертви"?! краще зсередини обклеїти тумбу автомобільною шумо-/віброізоляцією, або будівельною з "Епіцентра" - буде гарно і ефективно. ...і під сам фільтр не забути щось підкласти (ППС, ЕППС, гумовий килимок, каримат тощо). якщо зовсім "псіханути", то можна і трубки фільтру шумо-/віброізолювати. в тому ж "Епіцентрі" придбати "копійчану" теплоізоляцію для труб із спіненого поліетилену - спрацює як шумо-/віброізолятор.
ІМХО, звичайно ж.

RozarioAgro
06.02.2017, 22:54
Вопрос не в том чтоб обложить подушками, а найти причину что не так, это всё равно что в машине, разогнаться на первой передаче до 60 км\час, а чтоб двигатель не мешал своими высокими оборотами, включить радио на полную громкость.
Есть шум, есть вибрация, а вибрация ведёт к разрушению.

dklevcov
07.02.2017, 09:34
Вопрос не в том чтоб обложить подушками, а найти причину что не так, это всё равно что в машине, разогнаться на первой передаче до 60 км\час, а чтоб двигатель не мешал своими высокими оборотами, включить радио на полную громкость.
Есть шум, есть вибрация, а вибрация ведёт к разрушению.

аквариум пока без рыб. пускай фильтр поработает ,может что изменится.может ротор притрется.

Олександр+
07.02.2017, 23:17
dklevcov, Придивіться до ротора,а саме чи не дуже вільно він сидить на стержні,якщо занадто "бовтається" на ньому,то це може бути одна із причин шуму. Як варіант спробуйте "тюнінг" як у цій темі,а раптом...) http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=114020

dklevcov
08.02.2017, 17:26
dklevcov, Придивіться до ротора,а саме чи не дуже вільно він сидить на стержні,якщо занадто "бовтається" на ньому,то це може бути одна із причин шуму. Як варіант спробуйте "тюнінг" як у цій темі,а раптом...) http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=114020

фильтр на гарантии, только купил,не охота туда залазить.вдруг придется отправлять в магазин

ZiFed
08.02.2017, 17:36
Придивіться до ротора
Також маю 1901-й, купував його б/у, шум від нього був невиносимий, але після того як зробив прокладку на вісь ротора (як показано в відео) шум пропав. І тишина... )) Вже працює приблизно 4 роки і все ок

Олександр+
08.02.2017, 17:54
фильтр на гарантии, только купил,не охота туда залазить.вдруг придется отправлять в магазин

Так щоб почистити ротор і роторну камеру вам всеодно доведеться туди лізти,чи ви фільтр не будете чистити весь гарантійний строк?) Дана модернізація не нічим не нашкодить. А взагалі якщо на гарантії то краще міняйте,ато виходить що купили БМВ (бренд), і робите йому ВАЗівський тюнінг. Можна було купити китай який також шумить,але фільтрує доволі не погано а коштує дешевше) Віддати такі кошти щоб потім ще з шумкою гартись(і знову ж таки викидати кошти),думаю не раціональноcode47. Ну це ИМХО.

dklevcov
08.02.2017, 19:44
Так щоб почистити ротор і роторну камеру вам всеодно доведеться туди лізти,чи ви фільтр не будете чистити весь гарантійний строк?) Дана модернізація не нічим не нашкодить. А взагалі якщо на гарантії то краще міняйте,ато виходить що купили БМВ (бренд), і робите йому ВАЗівський тюнінг. Можна було купити китай який також шумить,але фільтрує доволі не погано а коштує дешевше) Віддати такі кошти щоб потім ще з шумкою гартись(і знову ж таки викидати кошти),думаю не раціональноcode47. Ну це ИМХО.

так ротор я вытаскивал,внутри все смотрел-ничего подозрительного. Я просто не знаю на сколько тихо он должен работать.В данный момент громче холодильника гудит

Олександр+
08.02.2017, 20:30
dklevcov, Ну холодильники теж по різному гудят))),так що це не показник.Вам би в живу десь послухати робуту фільтрів даного виробника,хоча б мали з чим порівняти,попитайте тут на форумі,можливо є колега по акваріумістиці з вашого міста з таким фільтром,напросіться на чай)))

Шалєний Летун
08.02.2017, 20:35
dklevcov, запишите и выложите видео. Еще для более полной картины скачайте на телефон шумомер: например мой бывший jbl e401 выдавал 22-25 Дб, а eheim ecco pro 200 уже 30-32 Дб, но он мощнее. Думаю, что цифры на уровне >40 Дб для него норма.

dklevcov
09.02.2017, 18:14
dklevcov, запишите и выложите видео. Еще для более полной картины скачайте на телефон шумомер: например мой бывший jbl e401 выдавал 22-25 Дб, а eheim ecco pro 200 уже 30-32 Дб, но он мощнее. Думаю, что цифры на уровне >40 Дб для него норма.

померял 45дб. походу придется смириться. и заниматься шумоизоляцией тумбы

Шалєний Летун
09.02.2017, 19:06
dklevcov, просто не придумали пока бесшумных помп. Люди начитаются отзывов в интернетах о бесшумных фильтрах, потом вполне закономерное разочарование - да он же шумит:)