КПК

Показати повну версію : Моє знайомство з продукцією ELOS

~Terez@~
03.02.2017, 13:05
Всім привіт!:002: В цій темі буду описувати свої враження від використання продукції ELOS. Для мене це і можливість створення нової композиції, і практика у використанні поживних грунтів і підложок. І так, для запуску акваріума, салон-магазином "Акварія" (Артем Гуськов) та компанією COLLAR мені було надано наступну продукцію, а саме:
- акваріум COLLAR 66л;
- LED-світильник AquaLighter 3 (60см);
- натуральний субстрат для рослин (чорний) - Natural soil small terra black 9lt;
- поживна підложка для аквариума - Bottom Mineral 5 л;
- бактерії для субстрату - Aqua 1 Capsules;
- бакто комплекс для запуску прісноводного аквариума AquaUno Bacto 500 ml.;
- лінійку добавок під назвою «Advanced Formula», призначену для гарного росту рослин. В серію входить шість різних продуктів (азотний комплекс, фосфатний комплекс, калійне добриво, залізовмістний комплекс, мікрокомплекс, GH- комплекс), які при правильному застосуванні забезпечують збалансоване і оптимальне співвідношення поживних речовин в акваріумі;
- NanoClear для захисту скла від забруднення та водорослевих обростань;
- NanoClear для захисту каменів та декорацій від забруднення та водорослевих обростань.
Запуск акваріума відбувся 18.12.2016 року. На дно акваріума було висипано сухі бактерії для субстрату - Aqua 1 Capsules, далі поживна підложка для аквариума - Bottom Mineral і зверху субстрат для рослин (чорний) - Natural soil small terra black. Для декору я використала карпатський камінь та кварцевий пісок. Перед декоруванням акваріуму, скло обробила NanoClear для захисту скла від забруднення та водорослевих обростань, а каміння - NanoClear для захисту каменів та декорацій від забруднення та водорослевих обростань. В цей день були висадженні рослини і залито бакто комплекс для запуску прісноводного аквариума AquaUno Bacto. Світло підключила на 5 годин світлового дня.
Все було класно, але протягом тижня вияснилось, що рослинки які я посадила, не перенесли морозів при транспортуванні до м.Ужгород, і майже половина рослин погнила, прийшлось терміново досаджувати рослини, які знайшла під руками. Ще я зробила помилку, не знала, що при використанні таких грунтів і підложки потрібно робити підміни води кожен день, тому за тиждень в акваріумі з"явилась нитка, каміння і скло дуже почали зеленіти і буріти. Прийшли мої тести на фосфати і нітрати, картина була не зовсім хороша. По тестам нітрати зашкалювали NO3 - 50, а фосфатів було малувато PO4 – 0,05. Тому протягом одного тижня, кожного дня, а наступного тижня – через день, я робила підміну води (приблизно 50%), при цьому добавляючи фосфат і утримуючи його приблизно до 1. Поступово нітрати впали до по позначки NO3 10-15. На даний час підміна води здійснюється 1 раз на тиждень.
Згідно схеми, яку визначив виробник, добрива потрібно вносити в акваріум таким чином, перший місяць на 60 л води:
- перший день – 2 мл нітрат, 2 мл фосфат;
- другий день – 2 мл мікро;
- третій день – 2 мл заліза;
- четвертий день – 2 мл калія;
- п’ятий-шостий перерва;
- сьомий день – 2 мл GH- комплекс (якщо низький показник),
а далі доза збільшується вдвічі.
Поки що я вношу все по схемі, крім нітрата і фосфата. Фосфат вношу кожен день 1 мл на весь об’єм акваріумної води, нітрату поки вистачає з грунту. Пропорція утрумується 1:10-15 (PO4:NO3)
Зі світлом теж поки не все налагодилось, світильник засильний як для початкового етапу акваріуму, тож підняла його вище (приблизно на 10-12 см) і трохи заліпила матовою плівкою, щоб зменшити світловий потік. На днях мені призлали новинку - контролер,який налаштовується через комп’ютер, буду гратись з налаштуванням світильника, щоб зменшити його потужність. Скло зеленіє, каміння ще буріє. До речі, з обробленого скла NanoClear зелень дуже легко знімається, просто губкою без всіляких зусиль))).

P.s. Трохи фото із поетапного створення хардскейпу

Викладка каменів
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241401

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241418

Засипаю сухі бактерії для субстрату - Aqua 1 Capsules від ELOS
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241420

Продовжую викладати камені
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241421

Підсипаю поживну підложку для аквариума - Bottom Mineral від ELOS
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241423

Засипаю субстрат для рослин (чорний) - Natural soil small terra black від ELOS
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241424
http://http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241424
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241425

Деталізація
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241426

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241427

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241428

Останній штрих)))
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=17033&pictureid=241429

Andrew1
03.02.2017, 13:17
До речі, з обробленого скла NanoClear зелень дуже легко знімається, просто губкою без всіляких зусиль)))

Але все ж таки обрастає ...
Каміння теж обрастають?

~Terez@~
03.02.2017, 14:01
Вони то обростають, і будуть обростати, просто із скла знімається дуже легко, губкою протерла і все. З каменів не дуже, бо чищу їх в акваріумі, не вибираю.

Bli
22.02.2017, 21:55
обрастание из за большого светового потока. Светильник надо в два раза приглушить.

Bli
22.02.2017, 22:01
а система фильтрации какая в этом аквариуме?

Ю.В.
22.02.2017, 22:50
Тереза, по моему опыту тестового общения с светильниками другого производителя с избыточной для моего аквариума мощностью, очень помогло сокращение светового дня. 5 часов вполне достаточно оказалось для нормального роста растений.

Torin21
22.02.2017, 23:42
а система фильтрации какая в этом аквариуме?
Фильтр стоит в углу, но узнается Aquael Pat Mini 350

До речі, він не замалий ?
В загалі це мій формат, буду стежити, цікаво :)

Torin21
22.02.2017, 23:48
а вода яка ?
а концентрація PO4: NO3 1:10-15 мл це рекомендація виробника ? Калькулятор Aquasys запищав би :)

~Terez@~
23.02.2017, 15:19
Всім привіт!:) Із світлом виправила ситуацію, поміняла світильник на Aqualighter Aquascape, він трохи слабший за третій, ну і звісно підняла його ппиблизна на 10-12 см вище. Також закинула помічників у акваріум, теодоксусів, десь 70 штучок. Люблю цих равликів, виручають мене завжди. Каміння очистились десь за тиждень, позмімали всю зелень і бурі. Тепер приємно дивитись на каміння. На рахунок фільтра, так, це фільтр Aquael/Aqua Szut Pat Mini, 400л/г, можливо він трохи за слабий, але під руками тільки цей фільтр був. В принципі ніби справляється, вода кришталево чиста, на вигляд)). Підміни роблю щотижня. По співвідношенню фосфат/нітрат 1/10-15, це не те, щоб виробник рекомендує, такі показники в мене. Трохи важко мені утримувати якісь пропорціі, так як акваріум знаходиться в зоомагазині, а моя основна робота забирає багато часу від мене, працюю до вечора, і в іншоу кінці міста. Після роботи тільки можу на пів годинки забіжати, залишається тільки субота. Тому добрива заливають працівники магазину, по графіку який я їм написала. Останні параметри були PO4:NO3 0,5:15.
Ps. Вибачайте, що так на купу все написала, з інетом глюки на роботі, пишу з телефону, трохи не зручно)))

Кабан В.
24.02.2017, 00:22
Вони то обростають, і будуть обростати, просто із скла знімається дуже легко, губкою протерла і все. З каменів не дуже, бо чищу їх в акваріумі, не вибираю.
Якщо то зелена пилюка то вона і без хімії легко знімається. Маю ту саму проблему. Причому у двох акваріумах.

Bli
25.02.2017, 11:55
Опишите пожалуйста схему внесения удобрений на ELOS.

~Terez@~
26.02.2017, 15:49
Добрива «Advanced Formula» від Elos вношу по наступній схемі (з розрахунку на 60л води):
1 день - 2 мл азотного комплексу і 2 мл фосфатного комплексу;
2 день - 2 мл мікрокомплексу;
3 день - 2 мл залізовмісного комплексу;
4 день - 2 мл калію
Так як фосфат виїдається досить швидко, то крім понеділка, вношу і в інші дні по 1 мл.
Схему від виробника прикріпила нище. Акваріуму вже більше як два місяці, то буду поступово переходити на схему номер 2
Показники станом на 25.02.2017 Po4:NO3 1:10

Якщо то зелена пилюка то вона і без хімії легко знімається. Маю ту саму проблему. Причому у двох акваріумах.
Володя, вчора мила акваріум, на боковій стінці було трохи ксену, пару цяточок, дуже легко знялись, без зайвих зусиль.

MrEvil
26.02.2017, 18:43
Вообще не понимаю, зачем на таких грунтах как АДА и Елос 10 к 1? У меня на Елос как и на АДА по нолям, и отлично))) первые месяцы вообще не вносил РО и NO3

~Terez@~
26.02.2017, 19:54
Ну, я вношу по схемі, як рекомендує виробник, спеціально не доводжу до таких пропорцій.

MrEvil
26.02.2017, 22:07
Интересно, как это можно рекомендовать на этапе запуска вносить фосфат и нитрат, когда грунт фонит сам? Мне уже интересно, чем это все закончиться. Честно. Хочу пожелать вам удачи.
Видимо, что-то у Элос поменялось.
А можно ссылку, на ихнюю инструкцию по запуску аквариума?

Bli
26.02.2017, 22:14
Вообще не понимаю, зачем на таких грунтах как АДА и Елос 10 к 1? У меня на Елос как и на АДА по нолям, и отлично))) первые месяцы вообще не вносил РО и NO3

Можно фото вашего аквариума на Elos?

MrEvil
26.02.2017, 22:17
Его уже как два года нет. Сейчас на Ада. Тогда еще были удо со шприцами.

~Terez@~
26.02.2017, 22:37
Спочатку дійсно грунт фонив, видавав з себе багато, і я від того, що не мала великої практики із запусками акваріумів на прживних грунтах (завжди запускалась на пустих грунтах) трохи мала мороку, були високі показники фосфату і нітрату. Через тиждень після запуску і нитка поперла, і бурі, і зелені.терміново почала робити щоденні підміни. Звісно, що я не вносила добрила на етапі запуску акваріума. Почала вносити десь через тиждень-півтори і то тільки мікро, залізо і калій. Коли вдалось знизити нітрат, фосфат, тільки після цього почала добавляти фосфат, і тільки десь через 1,5 місяця від запуску почала лити нітрат, тільки тоді коли його вже зовсім не стало у воді. Можливо я не права, але все вирівнялось, нитка не з'являється, бурих і зелених немає. Я теж тільки вчусь як запускати акваріум на поживному грунті, хоча запусків мала немало, як вже писала, майже всі були на пустому грунті

Bli
26.02.2017, 22:55
MrEvil,
~Terez@~, немного внесу ясности в внесение удобрений. По стартовой схеме удобрения (половинчатой дозе) вносятся с 3 по 8 неделю после запуска. В этот период еженедельные подмены воды от 30 % никто не отменял )

mir_
27.02.2017, 08:39
~Terez@~, не знаю что там с этими питательными грунтами но с камнями в аквариуме все очень здорово, хардскейп гармоничный, его хочется рассматривать, видна задумка автора :)

надеюсь аквариум устаканится и мы увидим шикарное финальное фото!

Bli
27.02.2017, 08:44
На будущее ;) - первые 10 -15 дней удобрения в системе ELOS не подаются. Подмены каждые 4-5 дней по 30-40%.

~Terez@~
01.03.2017, 11:25
В принципі, я майже так і робила, почала вносити добрива десь через тиждень-півтора, звичайно крім нітрату і фосфату (ці показники сильно зашкалюввли). Підміни вимушена була робити кожного дня по 40-50% 1-1.5 тижні, а потім через день до тих пір поки фосфат, нітрат не знизився.

~Terez@~, не знаю что там с этими питательными грунтами но с камнями в аквариуме все очень здорово, хардскейп гармоничный, его хочется рассматривать, видна задумка автора :)

надеюсь аквариум устаканится и мы увидим шикарное финальное фото!

Дуже дякую!

MrEvil
03.03.2017, 20:49
На будущее - первые 10 -15 дней удобрения в системе ELOS не подаются. Подмены каждые 4-5 дней по 30-40%.

Интересно где эту систему можно найти?

Попробовал продукцию Елос, как только она появилась в маг "Аквария". Консультацию не получил, так как они на то время еще его не опробовали. Облазил инет, пару ссылку скинули представители "Аквария". Во общем ничего не нашел толкового, да и в блогах Елос также. Кроме закладки грунта, систему запуска не нашел.
Так же нашел на австралийском форуме сравнение АДА и Елос. Во общем писали, запуск намного легче чем АДА, потому что не фонит так Аммонием, так не произведен, а собран где-то там из природы.
Хотелось испробовать Удо в порошке, на сайте производителя, пишется, что потом год можно не использовать жидкие удо. Но к сожалению, как бывает в наших магазинах, полный ассортимент продукции к нам не привозят. не знаю, с чем связанно, не только с маркой Елос, но и с другими. В русских магазинах есть полный ассортимент. У нас нет. Потому и не испробовал.
Во общем запуск. Кроме бактериальной вспышки и жесткого понижения РН, Больше никаких проблем не было. Соответственно никаких вспышек и массовой подмены воды также не было. Наверное повезло.
Идиллия продолжалась месяца три, а потом, на растениях началось появляться признаки голодания. Ну и я соответственно, вычитал на форумах, что это не хватка макро, а также его должно быть 10 к 1. Соответственно купил Елос тесты и удо, начал я его заряжать. Тогда еще понятия не имел, что такие грунты впитываю, потому тесты постоянно показывали 0. ну и я соответственно бабахал. Все таки я добился своего. 10 к 1. Но в итоге. Зеленные стекла, растения в пушке и почти каждая гранула грунта в бороде. Соответственно, потом все это выбросилось в мусор.
Поэтому, после этого, для меня параметры 10 к 1 на пит грунтах и тесты - табу.
На то время 9л Елос стоило как две по 9л АДА. Очень жаль было сил и денег. Во общем от Елос у меня осталась только система СО2.

ПС. В принципе вижу, что Елос продолжает копировать АДА, вижу фильтры запускает очень похожие. Да и инструкцию новую прочитал на новые удо. но в итоге, все сводиться, к тому, что наблюдайте и все зависит от количества рыбы, растений и т.п.
Лично мое мнение, Елос, это большая переплата за бренд. Тесты ДЖБ ничем не хуже Елос. СО2 хорошая, качественная, но упаковка была как у дешевого бренда, кроме упаковки стекляшек. Да и на одном манометре низкого давления, можно сэкономить. Он нафиг не нужен. Уже какой год, а ничего он показывает. Одного, чтобы видеть сколько в баллоне, хватает. Да и баллоны, одноразовые, которые типа на 3 месяца при 8 часах 1 пуз в сек (как на сайте написано) - вранье, еле на два хватает. А стоит 700 грн. Ну и грунт, который стоит дороже чем любой другой, может и проф скейпер разницу и увидит. Не знаю... Но это лично мое мнение.

Bli
03.03.2017, 22:11
Интересно где эту систему можно найти?

Попробовал продукцию Елос, как только она появилась в маг "Аквария". Консультацию не получил, так как они на то время еще его не опробовали. Облазил инет, пару ссылку скинули представители "Аквария". Во общем ничего не нашел толкового, да и в блогах Елос также. Кроме закладки грунта, систему запуска не нашел.
Так же нашел на австралийском форуме сравнение АДА и Елос. Во общем писали, запуск намного легче чем АДА, потому что не фонит так Аммонием, так не произведен, а собран где-то там из природы.
Хотелось испробовать Удо в порошке, на сайте производителя, пишется, что потом год можно не использовать жидкие удо. Но к сожалению, как бывает в наших магазинах, полный ассортимент продукции к нам не привозят. не знаю, с чем связанно, не только с маркой Елос, но и с другими. В русских магазинах есть полный ассортимент. У нас нет. Потому и не испробовал.
Во общем запуск. Кроме бактериальной вспышки и жесткого понижения РН, Больше никаких проблем не было. Соответственно никаких вспышек и массовой подмены воды также не было. Наверное повезло.
Идиллия продолжалась месяца три, а потом, на растениях началось появляться признаки голодания. Ну и я соответственно, вычитал на форумах, что это не хватка макро, а также его должно быть 10 к 1. Соответственно купил Елос тесты и удо, начал я его заряжать. Тогда еще понятия не имел, что такие грунты впитываю, потому тесты постоянно показывали 0. ну и я соответственно бабахал. Все таки я добился своего. 10 к 1. Но в итоге. Зеленные стекла, растения в пушке и почти каждая гранула грунта в бороде. Соответственно, потом все это выбросилось в мусор.
Поэтому, после этого, для меня параметры 10 к 1 на пит грунтах и тесты - табу.
На то время 9л Елос стоило как две по 9л АДА. Очень жаль было сил и денег. Во общем от Елос у меня осталась только система СО2.

ПС. В принципе вижу, что Елос продолжает копировать АДА, вижу фильтры запускает очень похожие. Да и инструкцию новую прочитал на новые удо. но в итоге, все сводиться, к тому, что наблюдайте и все зависит от количества рыбы, растений и т.п.
Лично мое мнение, Елос, это большая переплата за бренд. Тесты ДЖБ ничем не хуже Елос. СО2 хорошая, качественная, но упаковка была как у дешевого бренда, кроме упаковки стекляшек. Да и на одном манометре низкого давления, можно сэкономить. Он нафиг не нужен. Уже какой год, а ничего он показывает. Одного, чтобы видеть сколько в баллоне, хватает. Да и баллоны, одноразовые, которые типа на 3 месяца при 8 часах 1 пуз в сек (как на сайте написано) - вранье, еле на два хватает. А стоит 700 грн. Ну и грунт, который стоит дороже чем любой другой, может и проф скейпер разницу и увидит. Не знаю... Но это лично мое мнение.

Печальный опыт он самый ценный. Жаль что вы не нашли хорошего консультанта по запуску и столкнулись с такими проблемами. При любой системе грунтов необходимо следовать четким условиям инструкции от производителя. И естественно применять только фирменные препараты. Elos развивается параллельно ADA. И между ними есть большая разница как по запуску так и по содержанию аквариума несмотря на схожесть внешнюю их соилов и удобрений.

Elos развивается и не стоит на месте. Как и все успешные компании продукция совершенствуется и становится лучше из года в год.

У меня не получилось в первый раз с ADA. Но это скорее не от плохого качества продукции а от неумения наблюдать.

Если вы хотите получить квалифицированную помощь и консультацию прошу обращайтесь ко мне.

~Terez@~
03.03.2017, 22:50
MrEvil, моя тема називається -"Моє знайомство з продукцією Elos", де я пробую описати свої враження про дану продукцію. Я нічого не прикрашаю в темі, а пишу те, що спостерігаю в акві. Так, спочатку було трохи важкувато, але це тому, що я не мала справи з поживними грунтами. Це моя, можна сказати, перша спроба запустити акваріум на поживному грунті. Була і нитка, і пушок, і бурі, і зелені, але тепер все наладилось, рослини потрохи ростуть, не швидко, бо з со2 була проблема, тепер все вирівнюється. трохи терпіння і все буде норм)))
Як вже писала, з рослинами мені не дуже пощастило на старті. Були морози і майже всі рослини не перенесли дорогу в Ужгород. Це було видно вже через деякий час після посадки. Тільки ситняг і перестолисник Гуаяна пережили дорогу, інші всі пропали. Тому рослини потроху змінювали один одного, ну нічого, вже на вулиці потепліло, так що можна буде дозамовити ті, які я хотіла. Зробила сьогодні фото акваріума, правда він після стрижки, тиждень тому постригла довгостебельку, а сьогодні елеохаріс. Трохи фото акваріума))

Bli
03.03.2017, 22:54
~Terez@~, смотрю я на чистые камни и не верю что в этом аквариуме были водоросли при старте :)

~Terez@~
03.03.2017, 23:01
Так, дійсно, каміння почистилось, скло майже не треба мити, зовсім чистеньке.

Ю.В.
03.03.2017, 23:11
смотрю я на чистые камни и не верю что в этом аквариуме были водоросли при старте Были, Юр. Лично видел. Но Тереза немножко... пошептала а она может))) и все наладилось))
Но в общем, судя по тому что я наблюдал, все ж здесь, скорее, была заслуга аквариумистки, а не системы...

MrEvil
04.03.2017, 13:23
Печальный опыт он самый ценный. Жаль что вы не нашли хорошего консультанта по запуску и столкнулись с такими проблемами. При любой системе грунтов необходимо следовать четким условиям инструкции от производителя. И естественно применять только фирменные препараты. Elos развивается параллельно ADA. И между ними есть большая разница как по запуску так и по содержанию аквариума несмотря на схожесть внешнюю их соилов и удобрений.

Elos развивается и не стоит на месте. Как и все успешные компании продукция совершенствуется и становится лучше из года в год.

У меня не получилось в первый раз с ADA. Но это скорее не от плохого качества продукции а от неумения наблюдать.

Если вы хотите получить квалифицированную помощь и консультацию прошу обращайтесь ко мне.

Полностью с вами согласен. Печальный опыт самый лучший.
Меня полностью устраивает продукция АДА. и пробовать, что-то новое из брендов нет желания пока. Хочу в совершенстве научится на АДА. А потом посмотрим.
Спасибо за ваши консультации по АДА.

Но есть пару вопрос. Вот например, если начать с Елос. Почему не завозят к нам весь ассортимент? Я понимаю АДА, с Японии везти. Но это же Италия. Чего нет полного ассортимента?
Где эта система Елос. Ткните меня носом. Или про неё только на семинарах рассказывают, в инете инфы нет?
Спасибо.

Bli
04.03.2017, 23:54
Полностью с вами согласен. Печальный опыт самый лучший.
Меня полностью устраивает продукция АДА. и пробовать, что-то новое из брендов нет желания пока. Хочу в совершенстве научится на АДА. А потом посмотрим.
Спасибо за ваши консультации по АДА.

Но есть пару вопрос. Вот например, если начать с Елос. Почему не завозят к нам весь ассортимент? Я понимаю АДА, с Японии везти. Но это же Италия. Чего нет полного ассортимента?
Где эта система Елос. Ткните меня носом. Или про неё только на семинарах рассказывают, в инете инфы нет?
Спасибо.

В Украину завозят весь ассортимент Elos. Если есть потребность обращайтесь. Тыкать носом систему вас не буду, у вас есть мои контакты, это более чем достаточно.

Ну и не будем отдалятся от основной темы. :)

mir_
06.03.2017, 08:21
~Terez@~, смотрю я на чистые камни и не верю что в этом аквариуме были водоросли при старте :)

Не внимательно посмотрел, там теодоксусы трудятся, полирнуть камни им ничего не стоит (при достаточной плотности посадки), но видно что больше не обрастает и значит все наладилось.

Тереза, не нашел информации о воде, может пропустил, какая вода используется?? известны параметры кроме PO4 и NO3?

~Terez@~
06.03.2017, 09:48
Так, тедіки попрацювали, вони мені класно все почистили і тепер більше не обростають ні каміння, ні скло.
Про воду забула написати. Заливаю звичайну водопровідну воду. В нас вода досить не погана тече з під крану. GH - приблизно 14-15, KH - 6-7. Заміри робила в акві на старті, зараз не згадаю які були показники, записувала собі, треба буде глянути. Давно вже не тестувала воду, буду в магазині, то зроблю ці заміри.

glottis
06.03.2017, 11:59
Аквариум красивый, все знают что Тереза - один из сильных скейперов нашей страны. Все круто и красиво, но пока вопросы про знакомство с Элос все равно остаются пока без ответа.

Хорошо, когда магазины идут навстречу и позволяют/помогают/спонсируют создание выставочных аквариумов. У вас это первый такой опыт в магазине?

Я имею опыт создания выставочного аквариума в магазине (3 года) и хочу сказать вот что. Однажды прочитал у Джорджа Фармера (известный скейпер из Англии). Джордж очень настойчиво рекомендует создавать в магазинах выставочные скейпы из тех товаров, которые можно купить тут же на месте. Чтобы человек пришел, ахнул и был готов купить себе, чтобы сделать дома красоту. Постепенно, когда я наигрался в скейпера, я пришел к такому же пониманию.

Не хотелось бы чтобы этот комментарий воспринимался как то негативно, но пока складывается странное впечатление про знаменитый Элос. Он как бы есть и его как бы нет, система известна только узкому кругу лиц. Возможно дело в том, что это продукт премиум сегмента рынка, это как то объясняет такую атмосферу. Ммм, угум. Просто хорошо, когда сам магазин, который помогает вам в этом проекте, осознавал что и как.

Bli
06.03.2017, 12:01
glottis, а что мешает вам познакомиться с ELOS поближе? :)

glottis
06.03.2017, 12:03
Bli, мне ничего не мешает, я просто не хочу.

glottis
06.03.2017, 12:08
На рахунок фільтра, так, це фільтр Aquael/Aqua Szut Pat Mini, 400л/г, можливо він трохи за слабий, але під руками тільки цей фільтр був. В принципі ніби справляється, вода кришталево чиста, на вигляд)).

Тяжело рассмотреть - там штатная губка на фильтре? У меня был опыт с этим фильтром в таких же габаритах аквариума. Он не слабый, но штатная губка настолько крупнопористая, что у меня - функцию механической очистки не выполняет от слова совсем. Видимо я просто не умею его готовить, либо мне попалась модель с такой мочалкой.

Bli
06.03.2017, 12:19
Bli, мне ничего не мешает, я просто не хочу.

Пока да, не хочешь :)

~Terez@~
06.03.2017, 13:56
Аквариум красивый, все знают что Тереза - один из сильных скейперов нашей страны. Все круто и красиво, но пока вопросы про знакомство с Элос все равно остаются пока без ответа.
Дякую!

Хорошо, когда магазины идут навстречу и позволяют/помогают/спонсируют создание выставочных аквариумов. У вас это первый такой опыт в магазине?

Я имею опыт создания выставочного аквариума в магазине (3 года) и хочу сказать вот что. Однажды прочитал у Джорджа Фармера (известный скейпер из Англии). Джордж очень настойчиво рекомендует создавать в магазинах выставочные скейпы из тех товаров, которые можно купить тут же на месте. Чтобы человек пришел, ахнул и был готов купить себе, чтобы сделать дома красоту. Постепенно, когда я наигрался в скейпера, я пришел к такому же пониманию.

Не хотелось бы чтобы этот комментарий воспринимался как то негативно, но пока складывается странное впечатление про знаменитый Элос. Он как бы есть и его как бы нет, система известна только узкому кругу лиц. Возможно дело в том, что это продукт премиум сегмента рынка, это как то объясняет такую атмосферу. Ммм, угум. Просто хорошо, когда сам магазин, который помогает вам в этом проекте, осознавал что и как.
Діло в тому, що коли мені запропонували запустити два акваріуми - один із яких на продукції ELOS, а інший на продукції Prodac (про цей акваріум буде пізніше створена тама), то спочатку засумнівалась, засумнівалась в тому, що вільного місця під два однакові акваріуми не маю, та і акваріумів з світильниками лишніх немає в мене, але дуже мене ця пропозиція заінтригувала. Домовилась з одним із магазинів, що в них можна буде це зробити. Власнику магазину ця ідея сподобалась, я вже в нього запускала пару акваріумів, але вони були значно менші і тоді ці акваріуми привертали до себе велику увагу клієнтів. Продукцію і акваріуми з світильниками мені надали салон-магазин "Акварія" і компанія COLLAR, за що їм велике спасибі. Тому мені ця ідея дуже сподобалась, це і навчитись чомусь новому (спробувати запустити акваріум на поживному грунті), і створити нові роботи (на які завжди вільного місця немає), ну і трохи себе показати)). Трохи не зручно, бо акваріуми не під руками знаходяться, треба ввечері після роботи заїзджати, щоб все провірити, деякі тести зробити, але добре, що все налагодилось і мені не потрібно щодня їздити в магазин.

glottis
06.03.2017, 14:03
Будет интересно, если у вас будет час та натхнення, если вы сделаете какую то итоговую выжимку по этому эксперименту. Либо, что тоже возможно, вы запуститесь на этой или другой системе еще раз "по всем правилам" и расскажете как оно.

Насчет незручности что аквариум не под рукой, а требует специальной поездки... Да. И это накладывает свой отпечаток со временем, чем дольше этим занимаешься. Хочется (может не сразу но со временем), чтобы аквариум был более стабильный и менее "экспериментальный", ну по крайней мере это у меня так было.

~Terez@~
06.03.2017, 14:03
Тяжело рассмотреть - там штатная губка на фильтре? У меня был опыт с этим фильтром в таких же габаритах аквариума. Он не слабый, но штатная губка настолько крупнопористая, что у меня - функцию механической очистки не выполняет от слова совсем. Видимо я просто не умею его готовить, либо мне попалась модель с такой мочалкой.

Так, там штатна губка на фільтрі, не дуже крупнопориста, але все-таки треба буде її змінити на більш дрібнішу. В одному з акваріумі вже давно змінила.

~Terez@~
06.03.2017, 20:49
Про воду забула написати. Заливаю звичайну водопровідну воду. В нас вода досить не погана тече з під крану. GH - приблизно 14-15, KH - 6-7. Заміри робила в акві на старті, зараз не згадаю які були показники, записувала собі, треба буде глянути. Давно вже не тестувала воду, буду в магазині, то зроблю ці заміри.

Була в магазині, GH - 12, KH -7

~Terez@~
10.03.2017, 12:19
Добавила в перший допис фото з поетапного створення хардскейпу))

Bli
10.03.2017, 12:21
Красота :) фотографии качественные, реалистично ...

glottis
10.03.2017, 12:32
Скажите пару слов как обрабатывали камни и стекла препаратом.

~Terez@~
10.03.2017, 12:51
Скажите пару слов как обрабатывали камни и стекла препаратом.

Я діяла згідно інструкції. Там є два препарати - один NanoClear для захисту скла від забруднення та водорослевих обростань, а інший - NanoClear для захисту каменів та декорацій від забруднення та водорослевих обростань. Якщо мене пам"ять не підводить, то скло спочатку помила, висушила, потім спиртом протерла, щоб обезжирити, знову висушила і нанесла рідину NanoClear для скла. Трохи почекала, щоб та висохла і потім відполірувала серветкою. Каміння теж помила, висушила і обробила NanoClear для каменів. і все.

mir_
10.03.2017, 17:21
Тереза, очень круто получилось, фото на высоком уровне, но пора делать видео!

~Terez@~
10.03.2017, 18:40
Дякую! Там і відео буде, але все буде змонтовано тільки тоді, коли акваріум розцвіте))))

~Terez@~
06.04.2017, 15:45
Потрохи все налагоджується, пару фоток свіжих.

Bli
06.04.2017, 15:54
~Terez@~, какая дозировка удобрений на сегодня? что и сколько?

~Terez@~
06.04.2017, 16:07
1 день - 2 мл фосфатного комплексу ELOS #2 Fosfato;
2 день - 2 мл мікрокомплексу ELOS #5 Micro;
3 день - 2 мл залізовмісного комплексу ELOS #4 Ferro;
4 день - 2 мл каліюELOS #3 Potassio;
5 день - 2 мл мікрокомплексу ELOS #5 Micrо;
6 день - 2 мл залізовмісного комплексу ELOS #4 Ferro;
Нітрат не вношу, бо його достатньо у воді, додатково ще кожного дня вношу по 1 мл фосфатного комплексу ELOS #2 Fosfato, так як він виїдається дуже швидко.

Andrew1
06.04.2017, 22:25
~Terez@~, каміння суперове! Загальне враження - ду-уже code69
За лівим камінчиком крупнолистна рослинка як на мене-зайва.

~Terez@~
07.04.2017, 09:45
~Terez@~, каміння суперове! Загальне враження - ду-уже code69
За лівим камінчиком крупнолистна рослинка як на мене-зайва.

Дякую! Та рослинка тимчасова, вона мені теж туди не пасує)))

glottis
07.04.2017, 10:49
Что будет если не лить лишний фосфат? Фосфат не выедается, а как правило - в аквариумах на таких грунтах - связывается и накапливается в грунте.

~Terez@~
17.05.2017, 10:46
Всім привіт! Пару фоток виставлю з розвитку акваріума, вони правда не зовсім теперішні, трохи раніше фотографувала.

~Terez@~
16.06.2017, 10:32
Акваріум тиждень після стртжки, пару свіжих фоток зроблених на телефон.