Увійти

Показати повну версію : Початок 300Л

NIK91
21.02.2017, 11:10
Доброго дня всім хто читає цю статтю.
З чого ж почати?
Мрія дитинства була великий акваріум,бувши студентом міг позволити собі тільки невеликий овал 100л,який був справжнім горем для мене так як не розумів що овал незручний в обслуговування і зображення "іскажає",та і з світлом був геморой.
Так як в 100 л не особо розвернешся хотілося щось побільше.
Думав думав,багато читав на форумі придивлявся,спілкувався з форумчанами вирішив що буду брати 100*50*50 250л,але друзі колеги по форуму говорили бери 300л,переспавши не один день з думками якого його брати акваріума вирішив брати 300л 120*50*50.
І все почалося,зараз все на стадії будування.
Придбавши квадратну трубу 30*30 товщина 2мм,
Почали робити каркас,на даний час каркас готовий.
Каркас буде обшиватись ламінованой ДСП 18мм
Далі буде...

drv
21.02.2017, 12:29
Что планируется?
- травник
- рыбник с травкой
- цихлидник

Если травник, то высота аквариума лучше 40-45см (свету легче пробить растояние + обслуживать удобнее)

NIK91
21.02.2017, 14:29
Что планируется?
- травник
- рыбник с травкой
- цихлидник

Если травник, то высота аквариума лучше 40-45см (свету легче пробить растояние + обслуживать удобнее)

Плануеться травник,грунт засипеться це уже 5-7см,а ще недолив це уже виходить 40-45 см.

abramow87
21.02.2017, 19:47
Плануеться травник,грунт засипеться це уже 5-7см,а ще недолив це уже виходить 40-45 см.

С корягами или камнями хотите?

MegaMaks
21.02.2017, 19:54
NIK91, якщо це можливо, то хотілося б побачити у всіх подробицях подальший процес створення тумби.
Дуже цікава та корисна тема.
Трішки пізніше також сам планую творити тумбу під здорову баночку.

NIK91
21.02.2017, 21:46
С корягами или камнями хотите?
Думаю що будуть коряги:)

NIK91
21.02.2017, 21:48
NIK91, якщо це можливо, то хотілося б побачити у всіх подробицях подальший процес створення тумби.
Дуже цікава та корисна тема.
Трішки пізніше також сам планую творити тумбу під здорову баночку.

Буду старатися відобразити всю картину в деталях.

NIK91
27.02.2017, 19:55
Ну що ж продовжим,на вихідних займався зачищанням грунтуванням і фарбуванням.
Сьогодні забрав матеріал для обишвання тумби,ламінована дсп 18мм гірська вільха.
Далі буде...

Shatek
27.02.2017, 21:24
Интересная тема. Подпишусь. А автору сил и терпения) ))

NIK91
28.02.2017, 14:55
Ну що ж продовжим,замовив лампи і баласти все прийшло ще раніше,але збирати це все не було самого корпусу світильника.
У Володимира з форуму придбав заготовку під світильник(алюмінієвий композит),пізно вечером почав робити короб під відбивачі,все розмітив як будуть стояти відбивачі і почав сверлити отвори під кутики щоб зробити короб,зєднував кутиками алюмінію на заклепки,думав на клей але заклепки надійніше тай "вдуг що" можна висверлити,зробивши короб було пізно пішов відпочивати.
На наступний день почав ставити відбивачі,провсерлив отвори щоб розмістити відбивачі і заклепав заклепками.
Відбивачі придбав у Петра Т5 подвійна парабола,патрони Т5 у Чака,проводу пішло 13-15 м 2*1,5 мідь.
Після монтажу перевірив правильність підключання все працює,ну і контролер перевіряв чи правильно я все роблю.
В кого є якісь питання цікавтесь відповім з радістю.

Anya_V
28.02.2017, 15:26
В кого є якісь питання цікавтесь відповім з радістю.

NIK91, если Вас не затруднит приведите, пожалуйста, калькуляцию. Где заказывали услугу сварки, обшивку для тумбы? А сам аквариум где будет изготовлен? Почему отдали предпочтение люминесцентному свету?

NIK91
28.02.2017, 15:46
NIK91, если Вас не затруднит приведите, пожалуйста, калькуляцию. Где заказывали услугу сварки, обшивку для тумбы? А сам аквариум где будет изготовлен? Почему отдали предпочтение люминесцентному свету?

Послуги сварки не замовляв робив все сам,на рахунок обшивки
матеріал замовляв на Віярі,обшивати буду сам.
Аквариум буду замовляти в AQ-city.
На рахунок світла думав про світлодіоди мігби і сам все зробити але якось не хотів заморочуватись(із світлодіодами багато роботи,контролери блоки живлення,профіль для світлодіодів а так далі)я думаю що я б в таку суму із ледами не вклався.

Anya_V
28.02.2017, 15:49
А в какую сумму обошлась тумба?

NIK91
28.02.2017, 16:29
А в какую сумму обошлась тумба?

ДСП 820
Каркас 500
Фарба 36
Грунт 51
Пензлик 25
Петлі 23
Ручки 50
Шурупи і сверло для завісів не рахував так як вони є.

NIK91
28.02.2017, 17:11
Наступним кроком буде обшивка,все буде в деталях такщо чекайте скоро буде...

Sem
28.02.2017, 19:16
NIK91, сварку на день-два можно в аренду? ))
зА ДЕНЬГИ, КОНЕЧНО ))

NIK91
28.02.2017, 19:29
NIK91, сварку на день-два можно в аренду? ))
зА ДЕНЬГИ, КОНЕЧНО ))

сварка знаходиться не в Киеві на жаль.

Вторник
28.02.2017, 22:53
Чому саме таким зварювальним аппаратом робиться тумба, а не, наприклад, постійного току? В мене самого Intertool, але згідно з комментами Дніпро-M теж непогано зварює. http://rozetka.com.ua/dnepr_m_70127032/p12016684/
Менші габарити, не треба СО, плавне керування током, та шов досягає більшої глибини.

NIK91
28.02.2017, 23:15
Маю ще такий апарат http://rozetka.com.ua/kaiser_NBC250pro/p282331/
але ним не так зручно і швидко працювати як п/а.
П/а працювати зручніше не потрібно міняти алектроди,оббивати шлак,якіть зварювання краща чим у инвентора.
Це моя думка,може в когось інші думки хто працював з п/а і інвентором.

Вторник
01.03.2017, 00:14
Для такої товщини металлу полуавтомат краще, але не кожна хата має три фази для MIG MAG. Щодо Кайзеру з 8 кВт, то також цей аппарат для макс. режиму потребує 40А автомату та відповідної проводки (4 кв.мм). На жаль, згідно зі СНіПом встановлювати для житла автомат більш ніж 16 А не можливо. Тобто, сварочный инвертор Kaiser NBC-250 Profi буде використовуватись меньш ніж на 50%. А зокрема якість сварки залежить від професіоналізму зварника. Для перестраховки -чим товстіше метал, тім краще, тому я використовую для тумб уголок 50х50.

Вторник
01.03.2017, 11:35
Добавлю, що фарба не поривае внутрішню поверхню профілю, й коррозійні процесси там відбуваються. Уголок навпаки покривається 100% грунтівкою та краскою.

Володимир
01.03.2017, 11:46
Вторник, я щось жодного разу не чув, щоб від корозії каркас тумби зламався. О_о
звідки там взятись волозі для корозії?! вода ж не бігтиме по трубах каркасу.

Вторник
01.03.2017, 12:26
Там де кисень i вологість- там корозія. Бокові деталі взагалі відкриті, а деформація це питання часу, нагрузки та дерево-конструкції, яка буде обшивати й можливо додавати міцності. Вологісь завжди є в повітрі, вона ще називаеться конденсат.

Бродяга
01.03.2017, 12:48
Вторник, какая деформация конструкции? Вы толщину видели? У меня под 500 верх идентичный на 6 ногах, а по центру перехват уголком. Вода лилась, трясло... За 5 лет все отлично!

MegaMaks
01.03.2017, 12:54
Бродяга,...У меня под 500 верх идентичный на 6 ногах, а по центру перехват уголком...

Бродяга, якщо NIK91 буде не проти, не могли б Ви показати конструкцію своєї стійки?

Вторник
01.03.2017, 12:58
Бродяга,
А в мене каменюки цихлідника, які додають вагу в 2.5 рази більше. Ви враховуйте, що сьогодні травник, а завтра цихлідник.

Бродяга
01.03.2017, 13:00
MegaMaks, если будет не против, то выложу вечером пару фото. Пару недель как переехал, пока еще не успел обшить каркас

Бродяга
01.03.2017, 13:01
Вторник, у Вас он весь завален каменюкамы? ;) у меня грунта тоже около 7 см, да и каменючка есть для анубов

NIK91
01.03.2017, 13:06
Для такої конструкції навантаження таке як:
аква 70 кг,грунт і вода грубо кажучи 100/300кг.
Итого маєм 470 кг для такої конструкції це дрібниці,а на рахунок корозії то в кімнаті вологість показуе 20-30%(взимку).літом буде ще сухіше повітря,я думаю ніякої корозії при такій вологості не буде.

Вторник
01.03.2017, 13:11
у Вас он весь завален каменюкамы?

Зверху на акві стоїть фітофільтр з вагою, також не слабкою. Але до чого ці спори, автор напевно живе не на якомусь там поверсі, щоб так хвилюватись.

Володимир
01.03.2017, 13:14
каркас має достатній запас міцності, тому й тону витримає, й корозію... і ще й онукам послужить

Бродяга
01.03.2017, 13:19
Вот на обшивку с удовольствием посмотрю, может для себя что-то подчеркну!

Anya_V
01.03.2017, 13:36
NIK91, у Вас на фото паркетный пол, а перекрытия деревянные или железобетонные? Где планируете устанавливать аквариум к капитальной стены или у межкомнатной? Ножки регулируемые у тумбы будут?
Очень хочется аквариум такого же объема с тумбой на металлокаркасе, но у меня деревянные перекрытия и пугает нагрузка на площадь 0,6 м (для 300 литров)

NIK91
01.03.2017, 15:48
NIK91, у Вас на фото паркетный пол, а перекрытия деревянные или железобетонные? Где планируете устанавливать аквариум к капитальной стены или у межкомнатной? Ножки регулируемые у тумбы будут?
Очень хочется аквариум такого же объема с тумбой на металлокаркасе, но у меня деревянные перекрытия и пугает нагрузка на площадь 0,6 м (для 300 литров)

У мене приватний будинок,підлога стяжка пісок і глина зверху ОSB вологостійкий 22mm,і зверху ленонеум.
Про ніжки тумби ще не думав,якщо дверцята будуть відкриватись без проблем то ніжки ставити не буду.

NIK91
13.03.2017, 12:41
Вітаю,ну що ж продовжим,підключив живлення до пускачів,провод залуджений невлазив ніяк у контактну групу пускача,довелося припаювати кусочки жорсткого мідного до багатожильного гнучкого і двойна темоусадка.
А також позначив для себе яка лампа до якого пускача іде.

NIK91
13.03.2017, 13:13
Пятниця 10.03 в мене Д.Н.,зібрався їхати додому до батьків і обшити тумбу,заїхавши в епіцентр взяв сверло для завісів і шурупи 16 мм (короткі взяв)треба брати 19мм саме те(взяв у себе в місті).Приїхавши додому годин 5 вечора було почали братись до роботи просверлили отвори в "ляпухах" серло на 4,почали приміряти все ніби добре.
Прикрутили боковушки,потім почали розмічати як сверлити отвори для завісів,на куску матеріалу попробували як користуватись таким сверлом,далі розмітили і просверлили отвори під завіси
прикрутили дверцята,потім прикрутили стільницю і відрегулювали зазори між стільницею і дверцятами.
Розмітив і просверлив отвори під ручки.
Є деякі зарози і нюанси так як перший раз збирали таку тумбу щей з каркасом.
На рахунок ніжок ще в роздумах,і дно не зробив так як не було друга а алектролобзік у нього.
Залишилось дно і задня стінка ну відповідно ніжки.
Далі буде...

Asrok
13.03.2017, 15:23
А какой смысл делать тумбу из металла? Взять нормальное ДСП, ребра жесткости и никуда она не денется. Дешево и практично. Даже фирменные тумбы (http://wooshop.ru/shop/product/tumba-pod-akvarium-juwel-rio-300) делают только из ДСП (правда ребра жесткости там так себе на мой взгляд).

NIK91
13.03.2017, 16:23
А какой смысл делать тумбу из металла? Взять нормальное ДСП, ребра жесткости и никуда она не денется. Дешево и практично. Даже фирменные тумбы (http://wooshop.ru/shop/product/tumba-pod-akvarium-juwel-rio-300) делают только из ДСП (правда ребра жесткости там так себе на мой взгляд).

Смисл в тому що запас міцності у такої тумби більший чим у тумби з дсп,хоча я впевнений що і саме ДСП(без каркасу) 18 мм витримає таку вагу,але краще перестрахуваться все таки грубо кажучи 400 кг...
Ну відповідно і ціна,мені сказали що така тумба без каркасу буде коштувати 2900 а тут в 2 рази дешевше.
Ціна такої фірменної тумби около 6000 гривен-КОСМОС:eek:...

Вторник
13.03.2017, 20:42
Якось заказував у Київському Епіцентрі нарізати ДСП для тумби у тому рахунку, кольором під горіх. Спочатку, побачивши в мене не місцевого, сказали що будуть різати цілу неділю чи дві, розраховуючи на те, що на такий час в Київі не зможу затриматись. Далі, коли вже прийшов забирати заказ, хотіли взяти кошти за надмірне зберігання. Отакий він нєнавязчивий сервіс у Київському Епіцентрі. Прямо, профессійні визначники- хто з Київа, а хто ні. Що до фото тумби, деякі шви панелі ніяк не оброблені, на випадок течі. А це може спричинити набухання ДСП. Можливо залити їх лаком.

NIK91
13.03.2017, 22:42
Якось заказував у Київському Епіцентрі нарізати ДСП для тумби у тому рахунку, кольором під горіх. Спочатку, побачивши в мене не місцевого, сказали що будуть різати цілу неділю чи дві, розраховуючи на те, що на такий час в Київі не зможу затриматись. Далі, коли вже прийшов забирати заказ, хотіли взяти кошти за надмірне зберігання. Отакий він нєнавязчивий сервіс у Київському Епіцентрі. Прямо, профессійні визначники- хто з Київа, а хто ні. Що до фото тумби, деякі шви панелі ніяк не оброблені, на випадок течі. А це може спричинити набухання ДСП. Можливо залити їх лаком.

Я теж думав замовляти в епіцентрі так як зручніше туди їхати,але зателефонував і сказали що 18мм немає.
Замовив на віярі ніяких проблем створив констукор на сайті по розмірам які потрібно завіз оплату і через 4 дня все готово.
На рахунок течі навіть незнаю я думаю її не буде,дверцята і стільниця повністю прокромковані з усіх 4х сторін а от бокові стінки не кромкував їх всеодно не видно,та і кромкування теж не дешеве.

Asrok
14.03.2017, 13:01
Я теж думав замовляти в епіцентрі так як зручніше туди їхати,але зателефонував і сказали що 18мм немає.
Замовив на віярі ніяких проблем створив констукор на сайті по розмірам які потрібно завіз оплату і через 4 дня все готово.
На рахунок течі навіть незнаю я думаю її не буде,дверцята і стільниця повністю прокромковані з усіх 4х сторін а от бокові стінки не кромкував їх всеодно не видно,та і кромкування теж не дешеве.

Покупается бумажная торцовка и приклеивается обычным утюгом. Весьма бюджетно. Второй вариант промазать прозрачным силиконом. Убиваете двух зайцев - защита от протечек (я бы не зарекался что их не будет) и второе открытое (не торцованое) ДСП выделяет вредные вещества (возможно не в большом количестве, но все же...).

NIK91
14.03.2017, 13:27
Покупается бумажная торцовка и приклеивается обычным утюгом. Весьма бюджетно. Второй вариант промазать прозрачным силиконом. Убиваете двух зайцев - защита от протечек (я бы не зарекался что их не будет) и второе открытое (не торцованое) ДСП выделяет вредные вещества (возможно не в большом количестве, но все же...).

про які течі Ви говорите каплі води які попали на матеріал під час облуговувавння,чи теч акви?

Asrok
14.03.2017, 14:33
про які течі Ви говорите каплі води які попали на матеріал під час облуговувавння,чи теч акви?

Я имел ввиду проливы при обслуживании. Если вода попадет на не торцованную часть - вздуется 100%

NIK91
14.03.2017, 16:04
На рахунок дна думаю взяти ОSB 10мм
порізати по 40 см 3 плити,
тому що з 18мм буде важче вирізати
та і завести 120*50 готову плиту важче
і угадати де скільки вирізати.
Потрібно буде відкручувати боковушки і дверцята,короче трішки "геморою".
Хто що порадить?

Сачок
14.03.2017, 17:17
Робив таку ж тумбу чотири тижні тому. Могу дати декілька порад:
1. Не ставте дно, воно там ні до чого. Я своє убрав - місця більше в тумбі, гемору як ви сказали менше ))
2. Зробіть торцовку обов'язково, інакше вздується ДСП з часом. Вода так чи інакше попаде туди, перевірено не раз. Навіть з кромковкою і дуже обережним обслуговуванням можуть бути варіанти..
3. Якщо ще не пізно одну стійку за дверцятами можна зрізати, а іншу поставити по середині. Буде зручніше користуватися. На фото нижче мій акваріум 85 см - все гут.
4. 18 мм ДСП то занадто, дорожче і т.д. Але я так розумію все вже сталося )) Я би вікористав 12 якщо б мав. Все навантаження несе метал.

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=16988&pictureid=241093&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=16988&pictureid=241093')

NIK91
14.03.2017, 17:26
Робив таку ж тумбу чотири тижні тому. Могу дати декілька порад:
1. Не ставте дно, воно там ні до чого. Я своє убрав - місця більше в тумбі, гемору як ви сказали менше ))
2. Зробіть торцовку обов'язково, інакше вздується ДСП з часом. Вода так чи інакше попаде туди, перевірено не раз. Навіть з кромковкою і дуже обережним обслуговуванням можуть бути варіанти..
3. Якщо ще не пізно одну стійку за дверцятами можна зрізати, а іншу поставити по середині. Буде краще користуватися. На фото нижче мій акваріум 85 см - все гут.
4. 18 мм ДСП то занадто, дорожче і т.д. Але я так розумію все вже сталося )) Я би вікористав 12 якщо б мав. Все навантаження несе метал.

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=16988&pictureid=241093&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=16988&pictureid=241093')
Зудумався на рахунок перенесення хоча не часто так і лізиш в тумбу ото тільки зняти каністуру почистити,але буде зручніше.
Чим же можна залити торці щоб не кромкувати?

Вторник
14.03.2017, 17:33
Сачок,
Давно хотел спросить- каковы шансы не пострадать от углекислоты, при таких возможных вариантах...
По своему действию на организм углекислый газ является наркотиком, оказывает раздражающее действие на кожу и слизистые оболочки. В больших концентрациях угнетает дыхательный центр. Высокое содержание углекислого газа обычно сопровождается низкой концентрацией кислорода в воздухе, что также является причиной аноксемии. При содержащий углекислого газа в воздухе помещения свыше 2% отмечаются головная боль, повышенная сонливость, общая слабость.

MegaMaks
14.03.2017, 17:37
Чим же можна залити торці щоб не кромкувати?

Як на мене, то невидимі торці краще добре обробити силіконом. Тому що і обкромковане ДСП буває здувається.

NIK91
14.03.2017, 17:40
Як на мене, то невидимі торці краще добре обробити силіконом. Тому що і обкромковане ДСП буває здувається.

Звичайний силікон чи якийсь спеціальний?
Залишився ось такий клей можливо ним обробити торці написано що вологостійкий http://gaykabolt.com.ua/c-foams-adhesives-sealants-soudal/c-adhesives/c-adhesive-mounting/prod-00003-473000580000-montajnyi-klei-48a
Думаю можна зробити ось такі перегородки і не потрібно буде переносити стійку.

MegaMaks
14.03.2017, 19:03
Я у побуті все одно скрізь використовую акваріумний силікон, з тих що по дешевше наприклад Akfix (не реклама, просто у нас в основному його можна вільно купити) він хоч не дорогий, а міцніше на розрив і краще на стирання за простий силікон/герметик.

фёст
14.03.2017, 19:46
Торцы кухонного цоколя из ДСП замазывал эпоксидной шпатлевкой. Цоколь успешно пережил неоднократные заливы водой.

Сачок
14.03.2017, 19:49
Сачок,
Давно хотел спросить- каковы шансы не пострадать от углекислоты, при таких возможных вариантах...
По своему действию на организм углекислый газ является наркотиком, оказывает раздражающее действие на кожу и слизистые оболочки. В больших концентрациях угнетает дыхательный центр. Высокое содержание углекислого газа обычно сопровождается низкой концентрацией кислорода в воздухе, что также является причиной аноксемии. При содержащий углекислого газа в воздухе помещения свыше 2% отмечаются головная боль, повышенная сонливость, общая слабость.

Як свідок загибели трьох людей від нештатного спрацювання системи СО2 на судні, можу сказати що газ може викликати не тільки головній біль... Але балон може витримувати п'ятикратний тиск, а подача замала щоб впливати на повітря у кімнаті. Одна дві бульки у секунду ні як не вплинуть. В загалі я не помітив ніяких проявів кисневого голоду або ще чогось.

Шалєний Летун
14.03.2017, 19:58
Вторник, даже если произойдет разгерметизация баллона, даже если представить, что у вас герметичная комната, то концентрация со2 все равно останется на низком, безопасном уровне. Единственная угроза - взрыв, но это нужно не знаю, постараться:)
Сачок, на судне у вас сработала система пожаротушения? У нее принцип тушения по объемному признаку, после начала тревоги всегда дается время, чтобы покинуть помещение. Скажите, в вашей тумбе нет прогиба посередине? Или то фото искажает? (Или мои глаза:))

Сачок
14.03.2017, 20:45
Це камера з мобіли. Так би я вже ловив рибок на нижчому поверсі.

Система спрацювала під час випробувань. Люди не встигли піднятися з трюму на палубу. Це об'ємна система. СО2 не тільки витісняє кисень, він ще має вплив на організм. Два рази вдихаєш і все (

NIK91
27.03.2017, 12:13
Всім привіт,ну що ж продовжим,
Ніжки і дно,думали спочатку прикрутити плиту знизу і купити мебельні ніжки 6шт.
Навантаження буде на самі ніжки дуже велике,вирішили купити брус 30*20(але не знайшли)взяли 40*20 і прикрутити до дна металевої конструкції по всій площині,(і дверки будуть відкриватися і навантаження буде рівномірно розподілене).
Дно вирізав електролобзиком в деяких місцях трохи прохавкнув біля стійок але це не біда дно чимось закриється,дно різав з трьох кусків так як з цілого була б проблема завести це все.
На рахунок задньої стінки ще в роздумах чи зашивати її чи ни,заді буде стіна?

NIK91
27.03.2017, 12:34
Пятниця 24.03.17 настрій на висоті відпросився раніше з роботи 17:00 взяв авто і за аквою,приїхавши 18:30 мене вже чекали хлопці щоб погрузити акву,зайшовши в кімнату де стояла аква проглянув всі шви і подряпини,все було дуже гарно виконано і якісно.
Взявши на присоски з двох боків хлопці несли по ступенькам з другого поверху,чуть серце не стало а вдруг упаде то це буде все,але знесли все норм.Хлопці запевняли що не влізе аква на задне сидіння але влізла.
Обклавши з усіх боків акву старими ковдрами щоб не совалась і ніде не ударилась.
Загрузивши акву по дорозі заїхав у епіцентрі,придбав підкладку (поліфом 10мм).Приїхавши додому було пізно вже,акву вирішили вигрузити на наступний день,позвавши друзів вигрузили акву та поставили в кімнаті тимчасово щоб не заважала.

Вторник
31.03.2017, 19:35
Маленька комната- великий акваріум. З практичної точки зору є ймовірність виникнення маленького сколу, що може викликати більші наслідки, так як скло знаходиться під постійним навантаженням. Діти, бігаючи по кімнаті, можуть запросто зачепити скло.

izoterik
01.04.2017, 01:31
Добавлю ложку дегтя так сказать, может тут и принято хвалить но мне не понравилось что тумба шире аквы, мнение мое личное, прошу понять и простить. К примеру как на фото намного лучше смотрится.
Вот моя такая же аква на 300л, так сказать из за ситуации в стране пока не запущена стоит http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=224679&page=2

Шалєний Летун
01.04.2017, 08:37
izoterik, возможно место оставлено для нижнего канта.

Володимир
01.04.2017, 13:08
по-перше: акваріум буде стояти не посеред кімнати, як на світлинах ТС чи як у Амано, а в ніші/закутку.

по друге: щодо відступів стільниці, то позаду так зроблено навмисно тому, що:
- шланги будуть виходити із тумби із задньої стінки і заходити в акваріум біля задньої стінки акваріуму - так раціональніше, принаймні в даному випадку;
- щоб вода не бризкала на стіну при обслуговуванні і риб'ячих іграх;
- щоб було місце для того, щоб посунути світильник максимально назад при обслуговування акваріуму.

а щодо відступу спереду і боків тумби, то, скоріше за все, зроблено випадково - мет. каркас зробили по розмірах акваріуму, а про допуски на обшивку забули.

NIK91
01.04.2017, 16:45
Маленька комната- великий акваріум. З практичної точки зору є ймовірність виникнення маленького сколу, що може викликати більші наслідки, так як скло знаходиться під постійним навантаженням. Діти, бігаючи по кімнаті, можуть запросто зачепити скло.

Аква стоїть тимчасово в цій кімнаті,про які сколи йде мова я не розумію?(від чого візьмуться сколи?)дітей там немає вони вже виросли і виїхали звідти.
Чим більша кімната тим меншим виглядає аква,чим менша кімната тим більш краще виглядає аква заходиш в кімнату і огоооо.....

NIK91
01.04.2017, 16:51
Добавлю ложку дегтя так сказать, может тут и принято хвалить но мне не понравилось что тумба шире аквы, мнение мое личное, прошу понять и простить. К примеру как на фото намного лучше смотрится.
Вот моя такая же аква на 300л, так сказать из за ситуации в стране пока не запущена стоит http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=224679&page=2

Як сказав Володимир каркас робився під акву щоб навантаження було на каркас а не на матеріал ДСП,і напуски по 2см великої ролі не грають Як кажуть на колір і смак всі крандаші різні так і тут,комусь подобаеться з напусками комусь строго по ширині і довжині акви.

NIK91
18.04.2017, 13:15
Всім привіт,ну що ж продовжим,в пятницю 14.04.17 займався просіюванням грунту,який привіз з іншого міста ще раніше грунту набрав 2 мішки і 1 мішок камінь який ми руками відривали геть кришився такого я ще не бачивhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/ad9c8f4e208233362d59e3469c1924f1.jpg уксус лив на нього не шипить,із всього просіяного вийшло около 20-22 кг такої фракції як потрібно(мало треба буде їхати ще раз)http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/16a88496cd99120ce4bfa596b1d7d697.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/d5d5c00efbf96b3a04998b7557010a83.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/b892fd81f256efc63db73a19e3fda2bf.jpg
Думаю що колись в цій річці жили теодоксуси.
Також поквеїв задній фон і ватерлінію(5см)оракал 641 black matte. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/c8abed8145c963b049dc117e81d28fd8.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/3042d71b3ead83b38d5c02e53d2eb6ff.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/9f19363eece87f154d5196230d564a57.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/39238678bf603fa8ba69a36bffa4126c.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/7579bbca3d4a0051631e7b6c417ea78d.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/32cfaae85b004434c1af04fc9f2d7483.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/a877771bec603968ddc636eee341b914.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20170418/6067c2e7fd9f49c4c51e9e86b36a36de.jpg

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

NIK91
18.04.2017, 13:40
А також деякі акцесуари для проектування системи фільтрації освітлення і.т.д.

Anya_V
18.04.2017, 14:16
NIK91, верхняя окантовка аквариума тоже оракал?

NIK91
18.04.2017, 15:14
NIK91, верхняя окантовка аквариума тоже оракал?

Так.

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

NIK91
05.05.2017, 12:26
Всім привіт
На вихідних займався можнатем еправ в тумбі підсвітки а також розетки і розміщення приладдя,грунт маю вже весь залишилось зварити,також знайшов цікаву корягу,скоро запуск не пропустіть...

NIK91
15.05.2017, 17:17
Ну що ж продовжим,промивши гарно просіяний грунт почав варити(варив десь 2 години одну ходку),двома ходками так як за раз не влізло,вийшло десь 7 відр,встановив акву на місце де повинна стояти,також встановив терморегулятор для охолодження(фото буде пізніше),і саме головне це насос сьогодні прийшов.
Такщо на наступних вихідних якщо все буде добре то буде запуск.
Залишайтеся з нами:)

Glok
16.05.2017, 15:43
Для чого насос? Ви самостійно будете фільтр робити?

NIK91
16.05.2017, 16:11
Для чого насос? Ви самостійно будете фільтр робити?
Каністра є а от насоса не було.

NIK91
16.05.2017, 16:15
Сьогодні +1
Прийшов...;)

Glok
17.05.2017, 15:19
Цікаво слідкувати за темою, каністра від якого фільтра?

NIK91
17.05.2017, 19:07
Цікаво слідкувати за темою, каністра від якого фільтра?

Дякую,SUNSUN HW-603B.

Tvareved
18.05.2017, 13:32
3 месяца запуск акавриума.... я бы так не вытерпел :D

Shatek
18.05.2017, 13:44
Тут все и сразу хочется. Чуть ои не сразу рыб запускать. Я б за три мес помер бы уже

NIK91
18.05.2017, 14:15
Тут все и сразу хочется. Чуть ои не сразу рыб запускать. Я б за три мес помер бы уже

Та воно то хочеться все і відразу,та кошильок не позволяє з нинішніми цінами.
Терпіння вже на межі,самом вже хочеться все запустити.

NIK91
29.05.2017, 13:57
Ну що сказати старт відбувся,
субстрат морозова,зверху річковий пісок висота шару грунту 7см (5 відр пішло)
вода 30л із старого акваріума+ водопровод,воду заливав відрами 15 літровими всього залилось 225 літрів.бактерії аквабіостарт від птеро.
Зараз вигрядає це всье ось так.

Шалєний Летун
29.05.2017, 22:49
NIK91, хард уже окончательный? Мне думается коряги можно интересней выставить:) ну и поздравления с запуском:)

NIK91
30.05.2017, 11:34
NIK91, хард уже окончательный? Мне думается коряги можно интересней выставить:) ну и поздравления с запуском:)

Дякую.
Ні ще не закінчений,не було часу все гарно виставити і одна із коряг ще не тоне хоча кисла місяць придавив її лавой щоб не вспливала,як буде тонути то потім уже виставлю все як має бути.

NIK91
11.06.2017, 11:47
Всім доброго дня,на даний час маємо таку картину,після 3х днів на корягі одній зявився білий наліт(на тій що не тоне)та що тоне чистенька,ну звичайно я його механічно прибрав,вода дуже не приемно пахне,воду міняю раз в тиждень 30% при підміні вливаю 30л із 100л для швидшої стабілізації баланса,все остальне з крана,
і одну капсулу птеро швидкий старт.
Із населення 60 ніонів і около 30 неокардин.
Свічу 6 годин,со2 покищо не ставив думаю на днях поставити,деякі рослини пішли в рост відразу видно.
Також повністю обезшумив тумбу з середини,помпи взагалі не чутно тепер(фото на жаль покищо немає),також змінив присоски кріплення флейти і шлангу забору на чорні(прийшли від наших вузькооких друзів).
В кого є якась швидкоростючка мігби забрати,(деребанити із 100л вже немає що).
Також в планах заміна трубок забора/подачі на Jebo U подібні.

NIK91
22.06.2017, 22:41
Доброго вечора всім хто читиає цю тему.
Почну з неприємного:
Приїхав додому і був у шоці
Світить тільки 2 лампи із 4
Збилися налаштування таймера,тато увімкнув одну пару ламп,2 тижні світило 2 лампи от в цьому і вся біда.
Глянувши в акву в мене був шок все майже в коричневому нальоті руками відтирається по максимуму все відтер,що не зміг відтерти пообрізав,також не приємність оленій рог чи як його називають руками теж відривається,теж пообрізав заражені листки,(з корягою все вже нормально білього нальоту немає)потихеньку починає чорніть.
Підміна як завжди 30 відсотків частина із старої акви все остальне як завжди.
поміряв тести правда строк приданості вийшов але показало такі параметри:
РН-8
КН-12
PO4-0.1
No-5.
Со2 не дую так як ще не отримав кран і трійник ну надіюсь що на наступному тижні вже все буде.
Тепер про приємне:
Ще трохи рослин підсадив
З населення добавилось
4 САЕ
2 анцика
20 теодоксусів
Сьогодні отримав трубки забору подачі води Ехайм
все встановив виглядає краще чим звичайна водогінна труба,також якість виконання на висоті,щупав і бачив джебо(пластик тонший ями наче хто запальничкой підпалював,такого я ше не бачив).
Також в тумбі укоротив шланги повикидав крани.
Ну ось такі пироги не дуже приємні...

Бродяга
23.06.2017, 09:24
не боитесь, что анциструсы эхи поедят?

NIK91
23.06.2017, 11:55
не боитесь, что анциструсы эхи поедят?

Боюсь але треба щоб хтось полірував коряги:),можливо малеча не буде їсти.

Володимир
18.07.2017, 14:58
вітаю.
майже місяць пройшов після останнього повідомлення.
як справи? які успіхи?

NIK91
19.07.2017, 22:53
вітаю.
майже місяць пройшов після останнього повідомлення.
як справи? які успіхи?

Доброго вечора
Хоть хтось цікавиться.
Справи добре водорослі пішли геть,добавив рослин по максимуму,з со2 тільки сьогодні прийшли кран і трійник вже все готове до установки,на наступні вихідні думаю що вже буду дути со2 якщо все буде добре.
Рослини ростуть наче тфу тфу тфу.(ерік для експеременту PH-8 не витримав,нурі сидить покищо на місці).
Свічу як завжди 6 годин,удо макро мікро в невеликій кількості так як рослин багато,почну дути со2 тоді буду давати Удо як потрібно,ще лю сайдекс для профілактики.
Ось такі новини нажаль фото немає.

NIK91
14.08.2017, 00:09
Нові фото
Набираєм масу
Без со2(

Володимир
14.08.2017, 08:17
Нові фото
Набираєм масу
Без со2( до цього часу не доставили обладнання? О_о

NIK91
14.08.2017, 23:09
до цього часу не доставили обладнання? О_о

Не було часу не їздив додому,приїхав углекислота закінчилось:(
Взяв балона з собою буду шукать де можна проатестувати і заправити може хто знає?

Володимир
14.08.2017, 23:14
...Взяв балона з собою буду шукать де можна проатестувати і заправити може хто знає? подивіться тут (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=144458) і тут (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=65342)

NIK91
18.08.2017, 16:11
Ціна питання
Якщо заправити то 20 хв.
Переатестація добу,вчора здав сьогодні після обіда забрав.

Володимир
19.08.2017, 10:17
головне, щоб "перевіряльник" поставив своє тавро на балон. інакше деякі "заправки" потім не візьмуться заправляти балон.

NIK91
19.08.2017, 23:01
головне, щоб "перевіряльник" поставив своє тавро на балон. інакше деякі "заправки" потім не візьмуться заправляти балон.

Так тавро є до 2022 року,атестацію роблять на 5 років.

Володимир
20.08.2017, 10:57
я маю на увазі особисте тавро майстра, а не тавро із датою повірки.
у мене якось на "Кріогенсервісі" не прийняли балон без такого тавра - тавра із датою було замало. О_о
вимушений був везти назад до перевіряльників, щоб поставили тавро майстра.

NIK91
20.08.2017, 23:50
я маю на увазі особисте тавро майстра, а не тавро із датою повірки.
у мене якось на "Кріогенсервісі" не прийняли балон без такого тавра - тавра із датою було замало. О_о
вимушений був везти назад до перевіряльників, щоб поставили тавро майстра.

Крім дати є ща вибиті ініціали УТ-10.

NIK91
26.09.2017, 00:04
Ростем потихеньку

drv
26.09.2017, 08:43
Очень круто! Хочу добиться у себя такого же!

Shiroko
26.09.2017, 13:22
Акваріум супер. Ви його ставили на 18мм плиту ДСП ?

NIK91
26.09.2017, 19:56
Акваріум супер. Ви його ставили на 18мм плиту ДСП ?

Так 18 мм.

Shiroko
27.09.2017, 09:24
Я також буду збирати тумбу для акваріума 125\45\50. Зараз зварюють металоконструкцію для основи, потім обшию дсп. Але саме більше що мені турбує це плита на якій стоятиме акваріум. Дсп вздувається. Є правда думка плиту покрити шаром силікону. Спеціально купляти кухонну столєшню з пластиковим покриттям, це мінус 600 грн.

drv
27.09.2017, 09:28
Как/чем кормите растения?!

NIK91
27.09.2017, 22:54
Я також буду збирати тумбу для акваріума 125\45\50. Зараз зварюють металоконструкцію для основи, потім обшию дсп. Але саме більше що мені турбує це плита на якій стоятиме акваріум. Дсп вздувається. Є правда думка плиту покрити шаром силікону. Спеціально купляти кухонну столєшню з пластиковим покриттям, це мінус 600 грн.

Ну я не помічаю ніякого вздуття ДСП,тимпаче це ламінована ДСП,якщо вода на неї попаде то її нічого не буде,якби звичайна дсп то так вздується.

NIK91
27.09.2017, 22:56
Как/чем кормите растения?!

Субстрат морозова при старті,зараз все як завжди макро мікро,со2,свічу 6 годин.
Калій залізо при підміні,сайдекс для профілактики.

Shiroko
28.09.2017, 10:10
Ну я не помічаю ніякого вздуття ДСП,тимпаче це ламінована ДСП,якщо вода на неї попаде то її нічого не буде,якби звичайна дсп то так вздується.

Дякую, зрозумів.

Водорослі не вилазать?

NIK91
28.09.2017, 14:28
Дякую, зрозумів.

Водорослі не вилазать?

Тфу тфу тфу,покищо немає,ну при старті були.

NIK91
05.10.2017, 18:47
Вітаю,ну що сказати обігрівач почав "виделуваться"
температура води 22 він навіт не вмикається,вийняв вилку з розетки і вставив увімкнувся ну не на довго ,стоїть біля забору води омиває його добре вода,можливо брак або несправний ось такий ЕХАЙМ,буду здавати по гарантії.
Розчарувався трохи в цій фірмі,хоча насос працює без проблем.

Shatek
05.10.2017, 22:50
Наверно просто вам попался такой экземпляр. Думаю гарантия решит все проблемы

NIK91
12.10.2017, 19:42
Здав сьогодні по гарантії,чекаїм 14 днів,
або будуть ремонтувати або заміна.

GOODvin
15.10.2017, 17:46
Я извиняюсь, может неувидел.Толщина стекла какая в акве? 10 мм ???
Судя по тому, сто нет ребер жесткости.
Запаса прочности хватает?

NIK91
15.10.2017, 21:49
Я извиняюсь, может неувидел.Толщина стекла какая в акве? 10 мм ???
Судя по тому, сто нет ребер жесткости.
Запаса прочности хватает?

12мм
Вистачає.

NIK91
18.02.2018, 22:57
Оживлю трішки тему,все потихенку росте дещо навіть цвіте,ну деякі проблеми є((
Зацвів другий раз мадагаскарець,спробую отримати потомство.
Параметри води на даний час такі
PH-7.25-7.5
KH-14
Gh-13
CO2 цілодобово,свічу 6 годин,по УДО все так як раніше.
Вибачайте за неякісні фото.