Показати повну версію : лампу купил для черепах
pasha_uni
02.06.2008, 23:06
купил рептигло 5.0, 38 см, есть пара вопросов, потому как на птичке что-то забыл проконсультироваться
оказалось что у меня в акве (акваель 50) светильник не такой и просто вставить ее туда я не могу, значит нужен светильник
светильник нужно обычный 220В под размер 38 см? или лампа низковольтовая?
может кто-то покупал, маякните где их можно найти?
2 модераторы: я понимаю что есть специальная доска для тем освещения террариумов, но имхо тут народа намного больше тусуется.
Почему бы просто не пойти и не поменять лампу на ту что нужна? и не мудрить с новым светильником..
pasha_uni
03.06.2008, 09:30
все равно в акве стоит низковольтовый филипс с внешним блоком, я таких ламп не встречал, так что переделывать полюбому
Kolyanich
03.06.2008, 10:28
Данная лампа работает как обычная люминисцентная: два патрона, ЭПРА, провод и все.
Georg_2005
03.06.2008, 10:50
Действительно проще лампу поменять на ту что тебе нужна.
Иначе расходы и не малые....
ЭПРА под Т5 (я правильно понял?) более 100 грн + пару гривен обычные патроны или до 40 влагозащитные + провод + крепление...
pasha_uni
03.06.2008, 17:16
ну расскажите мне бывают ли рептигло низковольтовые? я поменяю с радостью ;)
cc_hitman_47
06.10.2008, 09:34
Шановні черепаховоди, скажіть які у вас лампи стоять? Які і де можна купити (зібрати з нуля) лампи з УФ? Чи обов’язково взагалі мати уф-лампу для черепашки?
Дякую.
cc_hitman_47, рептилГло,..
ежли нету возможности (в Киеве;-), то взять "загарательный аппарат",
а ежли и такой возможности нет, то выносить зверя на солнце;-).. только что бы не простудить...
ну расскажите мне бывают ли рептигло низковольтовые?Это не поможет, т.к. так не бывает;-)..
cc_hitman_47
07.10.2008, 09:51
Так, знайшов Repti Glo Compact на звичайний цоколь (якщо вони в є в цьому інет-магазині на складі), і тепер таке питання: Чи можна взяти REPTI GLO 10.0/26W Е27, чи для черепахи краще брати REPTI GLO 5.0/26W Е27 ??? Лампа буде на відстані десь 15 см від острова (ну можна буде і відсунути подалі у куток). REPTI GLO 10.0 буде випромінювати багато УФ? також є REPTI GLO 10.0/13W Е27...
Чи взагалі краще такі компактні не брати, а робити кришку під пару Т5?
Тут є невеличкий опис цих ламп... (http://www.terraria.ru/lamp09)
Дякую
P.S. Ще ж хотів запитати, чи нема таких ламп (на звичайний цоколь), наприклад філіпсовських, і щоб були дешевше ніж ці "спеціальні тераріумні"?
Беріть краще 5.0. Десятка занадто жорстка і вона для тварин тропіків та єкваторіальної зони. не забувайте що крім УФ лампи вам ще буде потрібна і ІЧ :)
а ежли и такой возможности нет, то выносить зверя на солнце;-).. только что бы не простудить...
Є декілька но:
- Тварини під час процедур можуть лишній раз стресувати.
- Потрібно виносити саме на пряме сонячне проміння, так як шкло не пропускає світло в УФ діапазоні.
cc_hitman_47
07.10.2008, 23:13
Інфра Червона? А навіщо вона черепашці? Скиньте зсилочку - я почитаю...
Дякую.
Kolyanich
08.10.2008, 00:24
Інфра Червона? А навіщо вона черепашці? Скиньте зсилочку - я почитаю...
Дякую.
Банально чтоб черепашка грелась и подымала Т своего тела... Думаю вам не очень приятно будет жить всю жизнь без солнца.
В першу чергу для нормального травлення.
Kolyanich, правильно сказав, що для підняття Т свого тіла, таким чином пришвичуються процеси обміну речовин.Доречі, а яка у вас черепаха?
Ось ссилка (http://vitawater.ru/terra/testud/turtles/tra-scr.shtml).
cc_hitman_47
08.10.2008, 09:41
) Червоновуха... Так для підняття температури стоїть звичайна лампа розжарювання на 40 ВТ... Хочу купити зі звичайним цоколем УФ лампу, якщо вона погано гріє, то буде ввімкнено оибдві звичайні лампи... ось так я гадав буде нормально із мінімальними затратами...
Доречі ось ці лампи (http://svitlofor.com.ua/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=21&keyword=&manufacturer_id=0&Itemid=26&orderby=product_name&limit=50&limitstart=0&vmcchk=1) випромінюють УФ?
Зрозуміло. Лампи розжарювання моють досить велику долю в червоному спектрі :)
Да...вони (Repti Glo 5.0\10.0) є для звичайних патронів (Е27) компактного формату люмінісцентних ламп.
А чи вказані вами випромінюють я не знаю...
cc_hitman_47
08.10.2008, 18:52
Такс... Я знайшов вдома стару лампу для загару - там 2 режими її роботи - ІЧ та ІЧ + УФ... сьогодні вмикав на 15 хв (там механічний таймер)... але в цей час черепаха на острові не сиділа (та й взагалі шось вона у цьому новому аквасі на острів не сильно вилазить - мабуть жаркувато їй? Вода - 26, на острові наче десь 35...), тому незнаю як УФ проходить крізь воду - мабуть не дуже... Ще знайшов стару денну настінну лампу 18 (20) Вт, із лампою tungsram 18 f74 daylight - тому вже можна купити і таку - Т8 як я зрозумів, довжиною 60 см - тут вже вибір мабуть є...
Уф тільки на декілька сантиметрів, якщо мене не зраджує пам*ять, проникае скрізь воду. Т8 від Сільваніії до Екзотерра ;)
cc_hitman_47
09.10.2008, 19:09
Сьогодні заходив у Світлофор, там бачив лампу Sylvania Reptistar 18W 60 см ціною десь 69 грн... Також там є Філіпс УФ - а ціна десь 130 грн...
Також там побачив лампи на звичайний цоколь: Sylvania 60W - звичайна лампа розжарювання з УФ, ціною десь 37 грн, та якусь Delux 26W теж E27 з УФ, але це енергозберігаюча відповідної форми, а ціна - 22 грн! Обидві чорні (темно-сині)... Ось я і думаю, може взяти Delux 26W за 22? Бо Сільванія за 70 грн, не така вже і дешева, та й я незнаю скільки вона відпрацює у цих моїх патронах - там ще лампа відходить трохи, тре до упору повертати її, а якщо доторкнутися - то відстає...
Отже, чи є якісь побажання у такому разі при виборі УФ лампи Е27 між енергозберігаючою 26Вт, та завичайною лампою розжарювання 60Вт? Є якісь дані про їх витривалість?
Дякую
Краще замініть патрон, точно дешевше буде ;)
До делюксу в мене пагане ставлення..деякі лампи дохли на 2-3 день із звичайних енергозберігалок...
cc_hitman_47
10.10.2008, 19:11
Ще раз дякую за побажання! Але я взяв таки Delux EBT-01 26W E27 (гарантія ж 1 рік) - і тепер незнаю чи підходить вона взагалі черепашці чи ні?
Добавлено через 19 часов 46 минут
Хотів замінити цю лампу (Delux EBT-01 26W E27) на Sylvania Reptistar із доплатою, так сказали, що лампи не підлягають поверненню... Може хто знає тонкощі, чи справді лампи не підлягають поверненню по закону "про захист прав споживачів"?
P.S. Хто спішить - той людей смішить...
Добавлено через 20 часов 34 минуты
Ось додаток про товари належної якості, що не підлягають обміну (http://www.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=172-94-%EF)...
Жодного ж слова про лампи, правильно? Значить повинні замінити на підставі 9-ї статті закону "про захист прав споживачів" (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1023-12&p=1223311611860136)?
cc_hitman_47
11.10.2008, 23:18
Все ж таки сьогодні замінили без усіляких відмов (1-й раз касирша була сама і напевно незнала всіх тонкощів, чи просто перелякалася)... Взяв Sylvania Reptistar 18W... Ще раз всім дякую code69
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010