КПК

Показати повну версію : Допоможіть з ідентифікацією шкла

lazunda
31.05.2017, 19:24
День добрий, шановні форумчани. Знаю що питиння складне...але чи не допомогли б ви поділитися своїми припущеннями стосовно характиристик шкла на світлинах. Цікавить саме чи може це скло не піддаватися ПОРІЗЦІ через те що воно МОЖЛИВО гартоване. Розумію що гартованість/негартованість скла по фото визначити важко...але є декілька світлин с розбитими екземплярами даного шкла і можливо є тут спеціалісти в даному питанні які по характеру місць й типу розколів можуть сказати калене воно чи ні (я вважав що при розбитті гартоване шкло розбиваєть на безліч дрібних шматків...чи може це не обов"язково?,,,). Додам: шкло 5 мм, 40*80 см, шліфоване...Років йому мабуть 30. нове, ще в пергаменті.
Чому взагалі запитую: продав декілька штук чоловікові, якому, з його слів не вдалося його рівно обрізати до потрібних йому розмірів (не виходив рівний розріз) і на його підозру воно гартоване...Тож питання: у неможливості отримання рівного зрізу підозрювати теоретичну гартованість даного скла, чи, все-таки, невмілість людини яка пробувала його порізати?
Дуже вдячний за будь-які думки стосовно даного питання.

Тарик
31.05.2017, 22:53
Калённое стекло однозначно не режется вообще. В этом случае либо кривые руки,либо просто это стекло уже просто "устало".

lazunda
31.05.2017, 22:59
Калённое стекло однозначно не режется вообще. В этом случае либо кривые руки,либо просто это стекло уже просто "устало".

можна детальніше про "устало"?...як я розумію з часом (30 років) воно змінює фізичні властивості і його проблемно різати?

Тарик
31.05.2017, 23:00
Именно так, я лично с этим сталкивался,работая с советскими стеклами.

cristatusp
01.06.2017, 00:48
На вид автобусный совковый сталинит,штампы в углах есть?Боится торцевых нагрузок(удар в торец крошит в мозаику-проверка)).Стеклорез не даст ровного реза(волна в луч.случае или краш- от степени закала и пр.),нужна лазарная порезка,для акв не лучший вариант,но клеили и из такого).

lazunda
01.06.2017, 20:43
На вид автобусный совковый сталинит,штампы в углах есть?Боится торцевых нагрузок(удар в торец крошит в мозаику-проверка)).Стеклорез не даст ровного реза(волна в луч.случае или краш- от степени закала и пр.),нужна лазарная порезка,для акв не лучший вариант,но клеили и из такого).

ні, без штампів...і "перевірка" в торець - мозаїки не дала - розбив пополам

nickanya
01.06.2017, 22:31
калёнка легко определяется очками с поляризованными стёклами ("полароид").
одеваете и калёнка отсвечивает прямоугольниками неправильной формы.