Показати повну версію : Эрioкаулони в палюдарiyмах
Невже нixто не пробував виростити цi чудовi рослинки в наводнiй формi в палюдарiyмах? Вичитав що бiльшicть взагалi не росте в природi пiд водою, а на вологoму грунтi край рiчок, або на болотi. I примхливicть цих рослин обумовлюэться тим що акварiyмiсти насильно тримають пiд водою що не э для них природньо.
Хотiлось би почути хто пробував тримати в палюдарiyмах цi види рослин?
Я держал, вид точно не вспомню, растут без проблем.
Я честно вообще не понимаю почему народ так парится с водой - сушей, где посадил там и растет, и перевод туда - сюда вообще не проблема, по крайней мере на моем долгом опыте теплиц палюдариумов.
Выращивал несколько видов эриокаулонов на подоконнике. Растут без проблем. King Krimson вообще рос только на суше, под водой загибался
linenko_a
19.04.2018, 23:02
Поддержу тему!
Уважаемые форумчане, тоже заинтересовался возможностью выращивания эриокаулонов в палюдариуме. Пожалуйста, поделитесь опытом, кто какие виды содержит, какие возникают проблемы и чем можно похвастаться :)
Было бы интересно почитать ваши комментарии, а еще лучше с фотографиями.
С уважением
Андрей
Є один на колишній роботі стоїть і досі.
Я зробив по принципу "вічного терраріуму" із лампочки 300вт. набрав туди лісового моху а по центру эриокаулон нана. Живе собі яскраво-зелений дуже гарний.
Як я і читав що эриокаулони дуже вибагливі у всіх літературах, там вода йому треба осмосну, добавки СО2 і УДО обовязкові, яскраве світло.
Але якщо його використовувати як наземну форму то йому не потрібно нічого. Він стає неубиваємий. висажуєм в нейтральний торф можна в перемішку з глиною (так ще краще) і йому не потрібно нічого, не гірше за анубіасів.
Справа в тім що підводним його роблять "насильно" в природі 90% всіх видів эриокаулонів ростуть не під водою а край берега водоймищ є тільки 2 чи 3 види які є чисто підводними.
Тому сміло використовуйте в вологих тераріумах (віваріумах), палюдаріумах і навіть в тепличках.
Доречі дуже роскішно виглядає. десь колись бачив Ютуб палюдаріум з ними.... фантастика.
не вспомню виды, но растут и цветут на ура :) теплица 1200 л подсаживал в горшки к анубиасам.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010