Увійти

Показати повну версію : Подбор населения танганьика

Инакентий
01.08.2017, 04:40
Доброго времени суток уважаемые форумчане.
Решил поменять своих Малавийцев на Танганьику.
Хотел спросить помощи с оптимальным выбором населения в свой небольшой аквариум(д150см,ш45см,в50см)около 450л.
Так что бы им было комфортно.И они были совместимы ,а также может еще сможете подсказать хороших людей у кого можно приобрести качественного малька ?Заранее огромное спасибо.

IgoR дым
01.08.2017, 10:29
На Ваш обьем прекрасно подошли бы один-два вида трофеусов. Конечно опыта для содержания этого вида недостаточно, но у всех бывает впервые . Смотрите тему продаж клуба.

archimail
01.08.2017, 11:33
+1 за трофеусов

Sent from my iPhone using Tapatalk

Andron6630
01.08.2017, 13:52
У мене в 225л дружно співіснують дві сім'ї лампрологус оцеллатус голд у різних кутах акваріуму, одна пара лампрологус каудопунктатус, 5 параципрів (є підозра, що один самець і чотири самки) і 3 ципрхроміси (один самець і дві самочки) і один кальвус блек. Дуже цікава поведінка у каудопунктатусів і оцелатусів, весь час зайняті якимись своїми справами, тягають мушлі, викопують закопують, каудопунктатуси то сваряться, то вже витанцьовують разом і теж готують мушлі до нересту. Минулого тижня прибирав в акваріумі і вирішив трохи порухати мушлі каудопунктатусів, самець втік в інший кут, а самочка ще перед прибиранням сховалась в мушлю і я її не бачив. Коли я дійшов до тієї мушлі де сиділа самочка, самець прилетів, витягнув її за хвіст з мушлі і вони разом втікли в інший кут:eek:. Мені на деякий час забрало дар мови. Ципри і параципри, щось не дуже цікаві, тільки самці гарні, тупо тиняються по акваріуму тудим-сюдим, але заповнюють середні шари води, щоб акваріум не виглядав пустим. Кальвуса я бучу тільки вечером коли підходить час годування, він заздалегідь випливає з своїх схованок, сідає на каміння і чекає коли прийде той час. Підозріваю по його поведінці, що він самий розумний з усіх, але страшно зашуганий, усі риби беруть корм прямо з руки, аж заскакують в руку десь з другого тижня проживання в моєму акваріумі, кальвус не бере по сьогодні, живе у мене вже майже рік. Раніше я взагалі мав відходити від скла на кілька метрів, щоб він поїв. Коли заселяв, рибок брав трохи більшу кількість, з часом трохи прийшлося пороздавати, бо назрівало кровопролиття.

Инакентий
01.08.2017, 14:03
Если заводить трофеусов,какое количество на мой объем можно сожержать?

Инакентий
01.08.2017, 14:42
Может еще советы будут кого можно завести,ракушковых несколько видов и может еще несколько видов которые не будут с ними конфликтовать?

vi_ki
01.08.2017, 14:45
Если заводить трофеусов,какое количество на мой объем можно сожержать?штук 15. не більше.

archimail
01.08.2017, 14:47
Штук 20 не меньше. Снимет агрессию в стае

vi_ki
01.08.2017, 14:53
свой небольшой аквариум(д150см,ш45см,в50см)около 450л.

А звідки там 450л ? так там води навіть 300 не буде.

Штук 20 не меньше
давайте 30.або навіть 40 )))шучу

Инакентий
01.08.2017, 15:37
А звідки там 450л ? так там води навіть 300 не буде.

давайте 30.або навіть 40 )))шучу

Наверно я ошибся,сегодня измерю размеры еще раз))

archimail
01.08.2017, 15:39
Именно в таком аквариуме по моему опыту и по опыту друзей 20-22 штуки. Если бы был пошире, то 30.

vi_ki
01.08.2017, 16:50
Не спорю. Тримати можна і 25шт. Але треба пам'ятати про стан води. Вода швидше псується,трофеуси стресують,росте агресія і все перенаселення для її розсіювання коту під хвіст.

Отправлено с моего GT-S7272 через Tapatalk

IgoR дым
01.08.2017, 18:02
Не спорю. Тримати можна і 25шт. Але треба пам'ятати про стан води. Вода швидше псується,трофеуси стресують,росте агресія...
Это уже последствий содержания. Фильтрация с обезательной, еженедельной подменой и осторожным кормлением, а по агрессии (малавийцы самок с икрой долбят где поймают)самцы между собой территорию делят, самки вольны гулять по всюду. Примерное соотношение 3-самца==6-самок.Берите около 20 шт. одного вида, или по 12-15 двух разных лишних самцов надо будет убрать...
Почитайте тему по трофеусам в клубе, там много полезного.

Инакентий
01.08.2017, 18:04
Да таки я сделал ошибочку размеры аквариума :
Высота 65 ;Ширина 50 ;Длина 150 ,конечно было бы круче если бы ширина была 65 но что имеем то имеем

Инакентий
01.08.2017, 18:31
у меня по фильтрам два внешника
jbl cristal profi e1500 ,fluval fx6 помпа течения aquael 10000 l/h

archimail
01.08.2017, 19:38
Спокойно бери трофеусов, не пожалеешь

IgoR дым
01.08.2017, 22:29
На мой взгляд помпа течения никчему.
Вид борющихся с водой рыб как-то не особо привлекает ...(это в морские, или на крайняк речные ...)
По фильтрации разговор отдельный, но с такой высотой продувка воздухом не лишняя.

myprog
01.08.2017, 22:29
Инакентий, тут все трофов советуют(мне кажется они ближе всего к малави), я пойду по другому варианту. Вам что из Танганьики нравится? Скажите, что за рыбы вам нравятся, думаю предложат тогда другие варианты в ваш аквариум.

Konstantin L
01.08.2017, 22:48
С трофеусами не так все просто, поэтому подготовтесь, почитайте тему о трофеуасах. С этим самым ярким видом танганьки, нужно быть очень внимательным и уделять каждый день хотя бы 30 -40 минут времени для наблюдений. Для меня это самый сложный вид Танганьики... мне не хочется, чтобы вы сразу обожглись , троф рыба очень классная, но для людей имеющих опыт лечения.

Вячеслав69
02.08.2017, 00:25
Можна циприхромісів стайку з нескладними пісчаниками (а хоч і калохроміси, але не ксени) та мирними мушлівцями ( симіліс, мультіфасциатус, компрессіцепс Сумбу шелл).
Ви спочатку б сформулювали що саме Ви бажаєте. Гарний план - передумова успіху.

Инакентий
02.08.2017, 01:13
Можна циприхромісів стайку з нескладними пісчаниками (а хоч і калохроміси, але не ксени) та мирними мушлівцями ( симіліс, мультіфасциатус, компрессіцепс Сумбу шелл).
Ви спочатку б сформулювали що саме Ви бажаєте. Гарний план - передумова успіху.

Я если честно хотел бы разнообразие,разные слои воды что бы были со своими жителями ,и ракушковых тоже хотел,трофеусов хочу,но не привлекает вариант содержания исключительно трофеусов без некого больше.

Вячеслав69
02.08.2017, 07:22
Я если честно хотел бы разнообразие,разные слои воды что бы были со своими жителями ,и ракушковых тоже хотел,трофеусов хочу,но не привлекает вариант содержания исключительно трофеусов без некого больше.

Оце вже ближче. Поради - добре, але ж Ви маєте власні уявлення про акваріум своєї мрії. Тож Вам його робить - Вам і насолоджуватись успіхом.
Кого б в мешканці Ви не обрали в якості займаючих площину дна - ципри тримаються в товщі води. До дна зпускаються тільки на "ночівлю". Один вид мешканців мушель -від них майже не відходитиме. Можна ще про "спокійних" скельників порозмислити. Кальвусів, компрессів. Дрібна мушля виноградного равлика їх не цікавитиме, тож мушлевців не турбуватимуть, але на молодь дрібного лампролога будуть охотитись. Всі кальвуси - мисливці за мальком.
Остаточне рішення - за Вами.
Удачі..

Инакентий
02.08.2017, 14:55
Я в командировке сейчас,я воо через неделю уже дома буду,я выберут примерный список рыб которые мне по душе,единственное что я попрошу это уточнить смогут ли эти рыбы жить вместе так что бы без проблем .