Показати повну версію : Крапива на зиму
Доброго времени суток , опытные аквариумисты кто как и в каком виде заготавлевает крапива на зиму
Может кто даст рецептики или скажет что да как сделать
code33 Буду очень презнателен всем за вашу помощь code33
Этот вопрос стоило поднимать в апреле-мае. Тогда крапива наиболее полезна.
Обычно сушу, в морозилке места итак нет :)
Тоже интересует вопрос. Во всех источниках пишут что крапиву нужно заготавливать весной. А чем она отличается от сегодняшней?
Тоже интересует вопрос. Во всех источниках пишут что крапиву нужно заготавливать весной. А чем она отличается от сегодняшней?
Как вариант что и для супа людям, она потом жгучая и вроде не пригодная, особенно к концу лета. Хотя может это и миф.
Вера1312
07.08.2017, 14:53
Меня тоже заинтересовал вопрос. У меня креветки, тиломелании, все присоски едят листья одуванчика, ореха, инжира, черешни, персика, шелковицы. Шелковицу и живородки едят. Мне проще насушить листья чем найти крапиву.
А чем она отличается от сегодняшней?
Более витаминизированна.
LEXUS350
11.08.2017, 18:53
Нарвал- обмыл-облил кипятком-струсил воду- в зип пакет и в морозилку к другой зелениcode33
radiohot
12.08.2017, 18:32
всегда свеженькая
MegaMaks
18.08.2017, 21:40
Вітю!
З кропивою нібито розібралися...
Дозвольте трішки розширити тему?
Підкажіть, будь ласка, коли і з яких дерев заготовлюєте листя для криля і можливо якихось риб?
Вітю!
З кропивою нібито розібралися...
Дозвольте трішки розширити тему?
Підкажіть, будь ласка, коли і з яких дерев заготовлюєте листя для криля і можливо якихось риб?
Тоже интересно кто какие листья заготавливает кроме крапивы и дубаcode33
MegaMaks
19.08.2017, 22:58
Щось більш досвідчені акваріумісти не поспішають з порадами...
Давайте трішки конкретизуємо питання...
Коли, як і яке краще збирати листя з горіха та дуба?
Також цікавить з чого ще варто заготовити листячко (у своєму саду є глід (бояришник), вишня, слива, яблуня, бузок, бузина, смородина)?
MegaMaks
19.08.2017, 23:03
radiohot, а можна трішки докладніше про умови вирощування кропиви у кімнатних умовах?
Вера1312
20.08.2017, 01:32
MegaMaks Листья заготавливаю с июля. Уже посушила дуб, персик, шелковицу,одуванчик,черешню. В сентябре буду сушить орех, инжир, сливу, айву.
Не ели абрикос и смородину, их сушить не буду. Лучше всего едят инжир и шелковицу, эти листья не обдаю кипятком.
MegaMaks
20.08.2017, 02:05
Вера1312, Ви щось робите з листям перед сушкою?
Чи є які параметри за якими Ви відбираєте листя?
Я собираю крапиву, ошпариваю кипятком. Потом немного измельчиваю в блендере и завораживаю. Но, есть одно но, ето я делаю весной, тогда у крапивы больше витамины.
Коли, як і яке краще збирати листя з горіха та дуба?
Прийде досвідчений модератор, і розповість, що листя з дерев ніяк не відносяться до заготівля крапиви на зиму :) .
Сам недавно интересовался этим вопросом, перелистал форум. Для себя понял что у одних эти листья едят, у других эти же листья креветки НЕ едят.
Для себя сделал такой вывод - каждый случай индивидуален. Для начала заготовил дуб кропиву, буду пробовать а дальше видно будет. Собирать гербарий из всех возможных вариантов не вижу смысла. Кропива вроде как очень витаминная, дуб подозреваю в другом плане но то же полезен...
Как то так.
Gedeon89
02.10.2017, 20:51
я на своих пробовал методом тыка так сказать, по одному листу для пробы. Крапиву еле-еле едят, дуб ваще не трогают а орех уплетают по 4 листа за день при колонии ~ 30 рыл, неплохо едят свеклу(спера потереть на терке патом обдать кипятком)
я на своих пробовал методом тыка так сказать, по одному листу для пробы. Крапиву еле-еле едят, дуб ваще не трогают а орех уплетают по 4 листа за день при колонии ~ 30 рыл, неплохо едят свеклу(спера потереть на терке патом обдать кипятком)Дуб то же ноль полный, может его варить надо ... а кропиву под ноль сьедают!
Отправлено с моего SM-A300H через Tapatalk
Дуб то же ноль полный, может его варить надо
Дуб повинен дозріти, на це йде в акві приблизно 6-10 днів. Після дозрівання з нього лише перетинки залишаються. Дуже корисна для круликів шовковиця та осика.
Кропиву, як радять травники, слід збирати до цвітіння, під час цвітіння рослина втрачає багато сил та корисних елементів.
Дуб повинен дозріти, на це йде в акві приблизно 6-10 днів. Після дозрівання з нього лише перетинки залишаються. Дуже корисна для круликів шовковиця та осика.
Кропиву, як радять травники, слід збирати до цвітіння, під час цвітіння рослина втрачає багато сил та корисних елементів.Ну знач мои креветки не любят его. Больше двух недель уже лежит, наверное месяц, и даже не притрогулся никто.
Больше двух недель уже лежит, наверное месяц, и даже не притрогулся никто.
Нехай лежить, виділяє дубільні речовини і зріє. З часом крулики розберуться що з ним робити. Дуб в акві з крулями в любому випадку на користь. Звісно, велике значення має походження листя. Якщо листя зібране при дорозі, то користі буде мало. Я, особисто, збираю опавше дубове листя в кінці вересня - жовтня, мені подобається його світло-коричневий колір, навіть як декор прикольно.
Нехай лежить, виділяє дубільні речовини і зріє. З часом крулики розберуться що з ним робити. Дуб в акві з крулями в любому випадку на користь.Спасибо, буду пробовать. Ато пару листов выкинул, теперь попробую до упора держать
Отправлено с моего SM-A300H через Tapatalk
Оживилась моя темка , про дубовые листья не знаю , но вот листья Ореха грецкого как то побоялся на долго оставлять , в инете сомнительные споры про них идут
листья Ореха грецкого как то побоялся на долго оставлять
Не бійтеся, горіх швидко з'їдається - 3-4 дня, у мене його навіть гупарі скубають) Плюс горіх має антигрибкові властивості + йод.
А якщо ще є равлики, катушки, меланки, фізи, то за горіх буде вам велика подяка))) До речі, саме на горіх і збираю надлишок катушок в акві, обліплюють і великі і дрібнота)
Вера1312
10.12.2017, 19:29
Кормлю креветок, сомов, тиломеланий различными листьями. Очень хорошо идут листья черемухи, остается только сеточка. Пару дней назад освободила из сетки стурисому, запуталась плавниками и не двигалась. Увидела вовремя, теперь стараюсь сеточку убирать.
Но чем прикольная кропива, так тем что она сама по себе мягкая. Кинул - и едят уже. Я себе заморозил так она вообще считай уже с обработкой, проморожена, обеззаражена, сегодня кинул до вечера пол листа уже втоптали.
А вот с дубом интересная тема, может изза дубильных веществ его в воде мочить, но у меня до сих пор лист нетронутый лежит... Любопытно сколько он проваляется, и сколько времени ему понадобится чтоб сгнить либо быть сьеденым.
Любопытно сколько он проваляется, и сколько времени ему понадобится чтоб сгнить либо быть сьеденым.
Залежить від населення та його кількості. В середньому- місяць.
А можна наївне питання - куди це листя в акваріум ставлять, на дно і чимось прикріпляють чи воно намокає і саме тоне? :)
А можна наївне питання - куди це листя в акваріум ставлять, на дно і чимось прикріпляють чи воно намокає і саме тоне? :)Само тонет :)
MegaMaks
22.01.2018, 01:30
А можна наївне питання - куди це листя в акваріум ставлять, на дно і чимось прикріпляють чи воно намокає і саме тоне? :)
Листи кетапангу або горіха заливаю окропом хвилин на 5-10, після цього листя саме тоне і криль його з'їдає скоріше.
Сушені листя кропиви достатньо просто обдати окропом, тоне воно трішки довше тоне, а морожені кидаю просто у акву і воно також за невеликий час тоне... З'їдають кропиву набагато скоріше.
Думаю что кропиву быстрее сьедают потому, что её меньше, листик тоненький. Я вот вишню на пробу засушил то её намного дольше ели, но там и лист в два раза толще. Кстати вишню вообще не ошпаривал, кинул как есть, она за сутки-двое сама раскисла и на дно упала. А вот хваленый всеми дуб, не меньше месяца на дне лежал нетронутый. Я его и ошпаривал и варил результат тот же - неокаридины мои его не едят.
І не покриваються у вас в акваріумі листочки цвіллю? Я от ошпарив свіжі листки горіха, яблуні, чорної смородини, кинув в акваріум. Їдять так собі. Трохи горіх гризли тиломеланії. Але буквально на другий день то листя покрилось колоніями цвілі (білий пуховидний наліт). Я їх забрав пошвидше, щоб не отруювали воду :(
Хоча висушені листки дуба вже валяються в акваріумі другий тиждень. Теж час від часу тиломеланії скубають, але дуже скромно.
Кропиву кинув в акваріум, так навіть не торкались
І не покриваються у вас в акваріумі листочки цвіллю? Я от ошпарив свіжі листки горіха, яблуні, чорної смородини, кинув в акваріум. Їдять так собі. Трохи горіх гризли тиломеланії. Але буквально на другий день то листя покрилось колоніями цвілі (білий пуховидний наліт). Я їх забрав пошвидше, щоб не отруювали воду :(
Хоча висушені листки дуба вже валяються в акваріумі другий тиждень. Теж час від часу тиломеланії скубають, але дуже скромно.
Кропиву кинув в акваріум, так навіть не торкалисьОчень дивно! Нетравоядные какието у вас креветки )))
Вера1312
13.05.2018, 01:26
gvorn, а что едят Ваши тиломелании?
Очень дивно! Нетравоядные какието у вас креветки )))
Та неокардинки звичайні. Так щоб вони паслися на листі всім стадом, то не помічав. Можуть одна-дві погризти якийсь листочок трішки, але загалом сидять собі по закутках і кожна окремо щось собі гризе, детріт знаходить
gvorn, а что едят Ваши тиломелании?
Трохи листок вщипнуть, трохи сом"ячі таблетки. На кабачок ні варений, ні свіжий надто великої уваги не звертають. Але вони в мене не довго, тільки тиждень живуть. Так що я в тих питаннях ще початківець.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010