Показати повну версію : Тумба для акваріума на 360 л. Потрібна оцінка
Jerzy Dudek
20.11.2017, 20:11
Добрий день !!
Планую зробити тумбу на 360 л,з ДСП 18 з такими розмірами : 1250х700х800.
Хочу почути вашу думки,чи може моя їдея жити .
Дякую !!!
Сергій М
20.11.2017, 21:15
1) Середні ніжки мають бути під середніми (вертикальними) перегородками(стійками) - інакше в них немає змісту ... Та й бокові також - мають бути під стійками.
2) Задня стінка також має бути з того самого ДСП - як зв'язуюче усе до купи (якщо так і задумувалось то добре, бо на малюнках не видно).
3) Як видно Ви практично усі перегородки (стійки), дно та столешню збираєтесь зробити з подвійного ДСП - воно того не потребує, достатньо одної плити 18мм. Наприклад ТМ"Природа" для своїх 450-літрових акваріумів, робить 5-ти перегородочні тумби, та з плити 16мм, і того також достатньо.
http://www.arowana-im.com.ua/images/priroda-150-chernaya-xl.jpg?osCsid=o8j27ji93plleklrjjlvsl4n90
Я бы от ножек в такой конструкции вообще отказался, если пол относительно ровный. Лучше подложку под тумбу подстелить - можно что-то типа Тихого хода для ламината или что-то другое подобное. Еще если делать из одинарного ДСП под подобный вес, то я бы старался, чтобы расстояние между вертикальными стенками было не больше 40 см. Еще можно в верхней части сделать хотя бы небольшую вставку на фасаде - это добавит жесткости тумбе.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010