Показати повну версію : То моє море✌😁
Всім доброго дня. Створюю цю тему для обговорення етапів запуску морського акваріума. На прикладі буду показувати свій акваріум.
І так. Акваріум склеєний на замовлення 150*50*60см (Д*В*Ш) скло 10мм перед і боки оптивайт,шви чорні так як прозорий силікон з часом заростає водоростями а на чорному цього не замітиш.
Тумба на дерев'яному каркасі,обшита ДСП.
Світильник 2Мг по 150вт лампи по 13000кельвінів, і дві т5 по 54вт одна АТІ Blue Plus,друга Aqua Medica 15k.
Помпи течії лівий кут два Vor Tech mp40w,правий кут два Tunze .
Обігрівач Jager 300w.
Перелив херби 32мм,возврат 20мм.
Помпа подачі Jebao4000.
Автодолив Tunze.
Камінь 20кг СРК,17кг ЖК,30кг оживлений СРК.
Сіль Reef Crystals.
Бактерії Prodibio stop Amo.
Акваріум запущений 10.01.2018р.
ksy-kiev
11.01.2018, 22:45
Ipek,
Вроде как решетки под камни настоятельно не рекомендуют в дисплее.
Будет еще и песок я так понимаю?
Песок со временем слежится в ячейках вместе с детритом.
Его никто не сможет там ворошить до дна (звезды, офиуры, черви, бычки).
Но это сугубо очень распространенное мнение, которое я разделяю.
Но может Вам виднее, может что другое знаете.
Зробив сьогодні тести . Маю тільки на нітрати і фосфат. Тести Salifert. фосфат показав 0.5 Нітрати 0.2. Пінник поки ще не включаю. Даю щоб попрацювали бактерії.
З ламп світять т5 по 7 годин в день поки що.
Коли можна щось підселяти? І з чого можна починати?
Ipek,
Вроде как решетки под камни настоятельно не рекомендуют в дисплее.
Будет еще и песок я так понимаю?
Песок со временем слежится в ячейках вместе с детритом.
Его никто не сможет там ворошить до дна (звезды, офиуры, черви, бычки).
Но это сугубо очень распространенное мнение, которое я разделяю.
Но может Вам виднее, может что другое знаете.
Побоявся ставити таку кількість камня на голе дно. Пісок планую крупний не дрібний. Буду сифонити час від часу а що поробиш не врахував цього моменту а композиція вся суцільна.
ksy-kiev
11.01.2018, 22:59
Тести Salifert. фосфат показав 0.5 Нітрати 0.2.
Со временем покажет еще Амиак и Нитрит.
Не понятно сколько живого и сколько мертвой органики были в камнях.
З ламп світять т5 по 7 годин в день поки що.
Зачем в первую неделю и так много по времени?
Хетаморфу в водорослевик хоть завтра.
Беспов и рыб когда Амиак и Нитрит будет "0", а Нитрат и Фосфат - минимально.
Побоявся ставити таку кількість камня на голе дно.
Лучше бы подложили под камни (хотя считаю лишним) небольшие пятаки из оргстекла.
Ячейки решетки - зло.
Буду сифонити час від часу.
Чем меньше будете лазить с сифоном в аквариум - тем ему будет лучше.
Живность, и микроорганизмы живущие в песке приносят большую пользу нежели сифон.
а що поробиш не врахував цього моменту а композиція вся суцільна.
Мой совет - перед засыпкой песка достаньте композицию, а уж на песок потом ее вернете. Или Вы ее скрепляли уже в аквариуме?
Если хотите можете под камни положить пятаки оргстекла, но решетки все же уберите.
СРК легкий, не карпатский базальт, а в воде еще легче становится.
Композиція склеєний на місці в акваріумі щоб її всю підняти потрібно до трьох людей і то напевно розвалиться. Хотя попробую.
Що по світлу порадити? Скільки світити?
Якісь корали підселяти можна?
Коли включати пінник?
ksy-kiev
11.01.2018, 23:18
Композиція склеєний на місці в акваріумі щоб її всю підняти потрібно до трьох людей і то напевно розвалиться. Хотя попробую.
!!! Лучше не трогайте, а то можете и дно коцнуть если навесу развалится и упадет.
Разве что по очереди втягивать решетки.
Що по світлу порадити? Скільки світити?
Да первую неделю и не нужно.
Светить начнете как появятся первые жители.
А сколько по времени - будет видно кто появится.
Якісь поради підселяти можна?
Не понял, какие порады пидселяты? Я в посте выше посоветовал :)
Цитата:
Сообщение от Ipek
Хетаморфу в водорослевик хоть завтра.
Беспов и рыб когда Амиак и Нитрит будет "0", а Нитрат и Фосфат - минимально.
Коли включати пінник?
Пусть бактерии пока осядут и займут свои места :)
Через пару дней, так как все же нужна аэрация.
Пенник еще и аэратор в море ;)
Главное - НИКАКОЙ СПЕШКИ!!!
Я б взагалі пісок не давав. Але без піску сумно. Я на початку планував оргскло,але бачив що багато хто ставить на решітки. Ну а хто ставить грубі шари піску в них ж теж до дна ніхто не рихлить.
ksy-kiev
12.01.2018, 07:28
Я б взагалі пісок не давав. Але без піску сумно.
І сумно, і не гарно (з решітками).
Ну а хто ставить грубі шари піску в них ж теж до дна ніхто не рихлить.
Чому ні? Рихлять. Але тою живністю потрібно зразу по максимуму заселяти пісок.
Почитайте про ДСБ http://coralreef-aqua.ru/dsb-peschanyiy-grunt/
Якісь простенькі корали можна підселяти?
ksy-kiev
12.01.2018, 11:10
Запуститесь сначала.
То, что сейчас у Вас - просто засолились.
А потом уже кораллы, когда действительно произойдет запуск.
Когда станет стабильным азотный и пш с кш будут в норме.
Вы их знаете?
Третий раз пишу Вам.
Но если невтерпеж - кожистые кораллы.
....может и выживут.
Кораллы это не растения...
Ipek, это ж не первый ваш аквариум, а вопросы задаете как новичок.
Ipek, это ж не первый ваш аквариум, а вопросы задаете как новичок.
Таких розмірів перший.
Щось в мене автодолив не хоче працювати. Включаю його він доливає воду все нормально, потім проходить трохи часу і починає пищати про перевищення рівня ,хоча рівень в нормі. В чому може бути причина?
Така ж і у мене була причина. Що за автодолив цікаво?? )))
ksy-kiev
13.01.2018, 13:40
Така ж і у мене була причина. Що за автодолив цікаво?? )))
В первом посте есть.
Автодолив Tunze.
А почему не взяли простой и надежный? HYDOR SMART LEVEL (http://gran-marine.com/smart-level)
Tunze брав б.у, купив вже новийAqua Medica Smart Ato. Включив проробив десь пів дня і то саме починає пищати про перевищення рівня хоча рівень в нормі.
Но я замітив одну цікаву річ як тільки я опускаю руку в воду де є помпа автодоливу пищання пропадає. Що це може бути? Заземлення ?
ksy-kiev
13.01.2018, 20:06
Но я замітив одну цікаву річ як тільки я опускаю руку в воду де є помпа автодоливу пищання пропадає. Що це може бути? Заземлення ?
Не знаю, не сталкивался с данными девайсами. Просмотрел только что картинки разных автодоливов, у всех вилки двухконтактные (без земли).
Вот и не знаю, есть ли смысл заземлять контур аквариума. Если будет пробой где-то в бытовых приборах, то будет постоянно шарахать током в аквариуме.
Нет ли пробоя слаботочки на другом аквариумном оборудовании?
У моего Бою было заземлено все в крышке, а вот оборудование 220 в сампе (помпа, скиммер и грелка) все без земли, на двухконтактных вилках.
ksy-kiev
13.01.2018, 20:57
Вот вроде на видео показаны возможные проблемы с ним.
Как то сполз оптический датчик, водоросли, помпа вне воды и другие возможные проблемы.
Или это не такой автодолив как у Вас ???
www.youtube.com/watch?v=ZfoV8JuVeLU
Ні автодолив ось такий https://aquasmile.com.ua/shop/product/aqua-medic-refill-system помилився з назвою.
Ще замітив що пробиває током стійка з трубок на якій висить світильник,але дуже слабо відчутно.
Нова проблема конденсат в тумбі. З закритими дверима за два дні настільки багато конденсату зібралось що все всередині мокре. Думаю ставити покривні стьокла.
ksy-kiev
13.01.2018, 22:27
Ще замітив що пробиває током стійка з трубок на якій висить світильник,але дуже слабо відчутно.
Ищите утечку тока, потому как добром это не кончится.
Физически отключайте по очереди оборудование и ориентируйтесь на пищание автодолива (раз он у вас такой чувствительный :) ) .
Нова проблема конденсат в тумбі. З закритими дверима за два дні настільки багато конденсату зібралось що все всередині мокре. Думаю ставити покривні стьокла.
Это абсолютно не проблема :)
2 куллера на 80 или 120 мм по торцам тумбы, один вдув другой выдув + покровные стекла на усмотрение.
Странно, что с Вашим опытом в аквариумистике Вы задаете подобные вопросы и считаете это проблемой.
Конденсат в тумбе с сампом без вентиляции это закономерность, аксиома :)
Я знаю що випаровування не проблема, але як описав в першому пості буду писати про всі етапи і всі перешкоди на які можна наткнутися. Ось тому і будуть проскакувати такі дитячі питання і відповіді, щоб тим кому цікаво читати не залишалось запитань.
Это абсолютно не проблема
2 куллера на 80 или 120 мм по торцам тумбы, один вдув другой выдув + покровные стекла на усмотрение.
У меня только один на вдув:003: Думаете этого будет недостаточно, стоит исправлять пока аквариум еще без воды?
ksy-kiev
14.01.2018, 10:24
У меня только один на вдув:003: Думаете этого будет недостаточно, стоит исправлять пока аквариум еще без воды?
Очень желательно.
Зміни на сьогодні. Запустив Пінник і водорослевик . Правда незнаю чи вистачить того світла яким освічує водорослевик(стоїть проста лед лампочка патрон Е27,12вт,2800К,1000люмен).Акваріум поки несвічу, так як ще нікого там нема.
Нарешті розібрався з автодоливом.причина була в світильнику пробивав током і від того замикав сам контроллер на автодоливі.
Заміряв нітрат -5
фосфат-0.5
Буду пробувати діставати решітки,і монтувати куллери в тумбу.
Жк покривається бурим нальотом. СРК пока без змін.
Ipek, скажите, пожалуйста какой фирмы Ваш светильник?
Світильник 2Мг по 150вт лампи по 13000кельвінів, і дві т5 по 54вт одна АТІ Blue Plus,друга Aqua Medica 15k.
Где брали?:)
Пока присматриваюсь, но больше склоняюсь к чисто ЛЛ свету МГ побаиваюсь из-за высоких температур . А Вы почему хотите с ним расстаться даже не попробовав и на какой хотите поменять?
Та я і не планував ставити такий світильник. Вже давно на поготові стоїть Лед світильник.Говорять що під т5і мг все росте краще. То і хочу на старті спробувати. Вийде ресурс ламп полюбому поміняю.
Решітки забрані. Ох і не легко це було. Композицію довелось розколоти на три частини. Потратив пів дня. Та воно того варте. Все ж під камні поставив кусочки оргскла.
Выглядит очень громоздко. Можно смело камней на треть сократить или сделать пару отдельных горок.
Можна. Но мені подобається так. Буде замало місця буду зменшувати каміння.
О! Правильне рішення.
Я теж ставив куски орг-скла правда 3-чку щоб потонше було.
Хто чим гріє великі акваріуми в морі? В мене проточний зараз стоїть на 300вт так він вище 24 не може нагріти, а треба 25-26.
nickanya
21.01.2018, 02:17
В мене проточний зараз стоїть на 300вт , правильно, скорость потока воды слишком большая.
У мене аква+самп 400 л. Грію 200+100вт. Без проблем.
Також має значення температура оточення. У мене досить тепло. Не знаю, як у Вас.
Швидкість потоку жодного значення не має.
nickanya
21.01.2018, 10:01
Швидкість потоку жодного значення не має.
, так, просто для примера:
чашка с горячим чаем, опускаете на 2 секунды ложку и на 10, когда будет выше температура ложки?
коля-666-
21.01.2018, 10:27
чашка с горячим чаем, опускаете на 2 секунды ложку и на 10, когда будет выше температура ложки?
мені грілку срочно потрібно а ви загадки загадуєете:)
Тільки нагрівач, на відміну від ложки ніхто не виймає.
Система замкнута, і не має значення швидкість циркуляції води в системі. Користуючись Вашим прикладом про чай і ложку. Чи відрізнятиметься температура ложки, якщо нею мішати чай, а не просто опустити в горнятко?
У меня на 230л воды хватает обогреватель 75 ватт, если в квартире 21 и больше, если холоднее включается второй на 75. Так что по идее вашего должно хватать. А он постоянно включён? Не отключается сам? Просто обычно на этих нагревателя нужно выставлять температуру на 2 градуса выше, чтоб получить желаемую.
ksy-kiev
22.01.2018, 00:11
Ipek,
Положите в самп нормальный обогреватель, ватт на 300 (или 2*150 ватт).
У меня проточный Джебо 300 ватт держал температуру максимум 29 градусов в банке на 450 литров с дискусами. Был подключен на ЖБЛ 1501. Реальная прокачка там с наполнителями не более 1000 л/ч.
Это при том, что воду грел еще второй ЖБЛ с УФ на 24 ватта + покровные стекла с глухой крышкой и 5 ЛЛ ламп в ней. И квартира совсем не холодная.
Там внутри, нагревательный элемент (электропроводное напыление на стекляной трубке) аж 10-12 см.
Никак она не прогреется до 26-27 (дабы в акве было 25) при скорости потока более 1500 л/ч.
Тільки нагрівач, на відміну від ложки ніхто не виймає.
Ага, тільки вода "виймається з обігрівача" невстигаючи нагрітись.
Система замкнута, і не має значення швидкість циркуляції води в системі.
Має, дуже велике значення має!!!
Чи відрізнятиметься температура ложки, якщо нею мішати чай, а не просто опустити в горнятко?
Якщо час однаковий чи вставити, чи калатати - то не буде.
Замовив я грілки. Одну фірмову http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=36_37&products_id=8869, одну Китай http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=36_37&products_id=12372. Хто що скаже про дані грілки? Такими ще не користувався.
Приїхала перша живність. Криветка доктор корали. Еуфілія, каулострея,родактис, паразоантуси,брираріум.
nickanya
22.01.2018, 20:54
Замовив я грілки.
Хто що скаже про дані грілки?
Обожаю такие вопросы:)
Олександр+
22.01.2018, 21:32
Маю китайську грілку про яку питаєте,правда на 25Вт,працює близько року в 35л,тримає в межах 1 градуса,температура падає до 24,і гріє до 25,мене влаштовує,але є одне маленьке "китайське" НО, регулятор при цьому стоїть на 30 градусів,коли ставив на 32,то тримав 25-26,цікаво як у вас буде))
ksy-kiev
22.01.2018, 21:36
Хто що скаже про дані грілки? Такими ще не користувався.
JBL ProTemp S 300 Вт. - шлак. Если полностью погрузить в воду - вода попадет внутрь. Немного, но просочится, а с учетом соленой воды - пушной зверек посетит скоро.
Была такая. Вода попала внутрь. Высушил, выставил на продажу. Нашелся покупатель на олх - перед отправкой проверил, залипла. Деньги вернул, грелку выбросил. Кожух подарил форумчанину.
С этими грелками данный трабл - системный. Самое ценное в ней - кожух :)
Вот даже форумчанин на примере данной грелки ремонтирует их, пост №4: http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=233333
Поспрашивайте его, ранее была подробная тема с реанимацией данной грелки.
Так же есть на форуме люди, в пресном разделе у которых так же были проблемы с JBL ProTemp S.
Совет - верните обратно!!!
По Xilong AT-700 - не пользовался, но думаю, что не лучше.
MAKS_SEA
23.01.2018, 08:13
Xilong AT-700 - стоит уже два года в море, до этого год в пресном. Не думал, что такой китай столько продержится. Может повезло. Из минусов: регулятор стоит на 30, а в акве 25, на 26 отключается. Думаю не критично.
ksy-kiev
23.01.2018, 17:31
коля-666-,
Если грелка идеально не герметична, то и не полностью погруженная хапанет влаги из воздуха.
Запотеет, так сказать. А там она уже выпадет конденсатом внутри.
Что делать?
Купить и пробовать. Если не повезет - вернуть по гарантии, выкинуть или на апгрейд ее.
А если все ок - пользоваться.
Больше вариантов не вижу.
Буду пробувати. Можна і на Китай довговічні попасти. Нові поступлення. Два оцеляріса, собачка водорослеїд. Трохуси,тектуси,стромбуси. Уже 4 дні не відкривається еуфілія так ледь ледь. Що може бути?
Впринципі на Аровані можна поміняти товар. На який нагрівач порадите поміняти JBL щоб потягнув мої 600літрів?
ksy-kiev
25.01.2018, 10:00
Уже 4 дні не відкривається еуфілія так ледь ледь. Що може бути?
Не рано ли посадили в аквариум?
коля-666-
25.01.2018, 10:33
Не рано ли посадили в аквариум?
може й рано. хотілось попробувати.
https://youtu.be/YKdOmpQdjAI
nickanya
26.01.2018, 21:08
Ipek, вам нравится?
Ipek, вам нравится?
А що не так?
nickanya
26.01.2018, 21:19
белого много, рыба рано.
Два мг по 150вт 13000К, одна лампа АТІ Blue Plus, Aqua Medic 15 000K.
Параметри нітрат 5, фосфат 0.5, нітрит 0.02, карбонатка 12, аміак,силікати не оприділяє. Спеціально ллю Prodibio. Чому рибу зарано? Два клоуна і собака на 600л.
Завтра зніму як розпускаються корали під мг. Може і кольори не ті що під ледами,но за те коралам подобається.
Dk4xTUdxjPg
Як тут відео викладати??!!
Всім привіт. Давно нічого не писав.Особливо в акваріумі нічого не змінилося. Одне що зробив це доробив скрабер. Хетаморфа пішла в ріст в нітрат впав до 0.2 з 5. Що дуже радує. Правда фосфат не спадає як був 0.5так і тримається. Поки що чекаю. Надіюсь сам спаде. Акваріуму скоро місяць а вспишки водоростей тьфу- тьфу ще не було😁. Вже четвертий день пінник гонить мокру піну і прозорий скімат,переживаю щоб він не був запотужний на мій об'єм. Дуже замусорюється дно. Порадьте кого прикупити щоб добре ворушити дно?
ksy-kiev
02.02.2018, 22:06
Дуже замусорюється дно.
Чем?
Отрегулируйте пенник
Так він працював нормально ото вже п'ятий день щось не так. Що пінник так часто потрібно перестроювати? Вже раз переливалась вечором поки всі спали😁
Чем?
Відходами риб,уліток,криветки.в мене пісок дрібний тому вся гадость на поверхні,а переробляти чи ворушити грунт нема кому то і хочу щось завести. Хочу піщану зірку і може хто знає які є бички що риють грунт?
ksy-kiev
03.02.2018, 00:01
Відходами риб,уліток,криветки.
Настройте течение. Их должно уносить в самп в первую очередь.
А звезды и прочее гады - второстепенны.
Акваріум поповнила жовта зебрасома і хризиптера.
https://youtu.be/C045g0icums
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010