Показати повну версію : СО2 на вхід каністрового фільтра
Привіт!
Прочитав в статті "В качестве реактора использую канистровый фильтр, газ подаётся в его водозаборник." - так можна робити? Я думав про це, але думав може то не то. Що можете сказати?
В мене дві каністрі, одна лише з сінтепоном на механіку а друга на біо. Може подавати просто на вхід?
steals81
01.02.2018, 14:00
ИМХО, на выход лутше.
Отправлено с моего VS980 4G через Tapatalk
BRATISLAVA
01.02.2018, 21:46
В 120л подавав у флейту зовнішнього результат мене більш ніж влаштував.
...відправлено з телеф...
Коли я просто подаю на вихід то частично не встигає розчинитися і просто піднімається та лопається. Раніше в мене був колокол де вимивався потоком цей газ. Але я змінив помпу на більш потужну і струя яка виходила з колокола була дуже потужна - піднімала куряву трохи з дна. Тому я поставив сітку, але я побачив що частково газ просто виходив просто так, тому така ідея мені сподобалась - на вхід.
Сьогодні доречи рослинки непогано булькали, тому я думаю що це не катастрофа, хоча я і не знаю.
vadimk005
06.02.2018, 13:09
Идея не нова. Много обсуждений на АКВА РУ. Сам пробовола на Ехейме. Растворение хорошее, но... При подаче на вход может происходить завоздушивание фильтра (так как СО2 имеет примеси, о они скапливаются), со всеми вытекающими последствиями для самого фильтра.
Как вариант, если голова фильтра гавкнулась и стоит просто помпа перед емкостью нерабочего фильтра, которая используется как бочка с напонителями, -
тогда почему бы и нет. Рисков нет никаких. Ну кроме дополнительного шума в фильтре. Но я в таком случае сверлил дирочку в голове фильтра, ставил туда фиттинг камоцци с дополнительным краном, через котороый стравливал по вечерам эти газы.
Особой разницы для аквариума в растворении во внешнике и внешнем реакторе от Аква Медик не увидел. И там и там хорошо.
Р.S. Бактерии во внешнике на отравление углекислім газом в письменном виде не жаловались. :)
Ага, зрозуміло, а я бачу час від часу фільтр стравлює повітря, але воно непогано виходить і я не чую більше ніяких шумів. Зрозуміло.
Дякую!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010