КПК

Показати повну версію : Проблеми з рослинами

Nazariy
18.02.2018, 13:46
Доброго дня.

Вже близько 5 років утримую акваріум, як хоббі. Наразі в мене 125 літрів від juwel, проте протягом цих пяти років є одна проблема яку не можу вирішити, тому прошу Вашох допомоги.

Бувало подавав СО2, більшу частину ні, проте проблема одна, рослини ростуть, але старі листки стають темнішими, края мають темну обводку, іноді просто відмирають.

Параметри води на сьогодні такі:

pH 7.5
kH - 6
gH - 8
Нітрати та фосфати немає чим виміряти.

Населення:

20 неонів
15 родостомусів
Одна риба ніж
Креветки черрі та теодокуси.

Освітлення:

Дві лампи фірмові від джувел по 28 ватт, жовте світло + отражателі.
Наразі освітлюється 9 годин в день.

Останній тиждень подаю бражку.
Підміну роблю 40 літрів раз в тиждень.
При цьому даю 36 мл калію, 5 мл зазіла, кожний день сайдекс як джерело СО2, мікро та макро по мінімуму. Рослин засадив різного типу, проте всі блідніють старі листки, хоча росте і доволі швидко.

Вода зі скважини, тому подаю лише Осмос + ремініралізатор, інколи на 40 літірв даю 5 літрів зі скважини.

Підскажіть, як діяти? Дякую.

NIK91
18.02.2018, 14:30
Калію і заліза багато,я при підміні 60 літрів калію добавляю 20 мл і 5мл заліза,при тому що в мене засадженість майже 90%,для вашої акви це велика доза.
Які рослини ростут крім тих що на фото?
В профілі написано
2х T5, Juwel High-Lite Day 28 Вт, 590 мм.
2х Osram Lumilux Skywhite T5 HO 24 W/880
Тут
Так скільки ламп яка потужність у Вт?

slalf
18.02.2018, 15:13
Калію і заліза багато,я при підміні 60 літрів калію добавляю 20 мл і 5мл заліза,при тому що в мене засадженість майже 90%,для вашої акви це велика доза. так не можна стверджувати, забагато калію та заліза, чі замало, тому що ми не знаємо, яка концентрація цих елементів в добривах.

Nazariy, поганий стан старих листків, як правило, свідчить про проблеми з макроелементами, може буть як нестача (скоріше за все), так і передозування. Все ж треба зробити тести, так дуже складно сказати.

Nazariy
18.02.2018, 15:41
Дозування даю по інструкції іиробника,тобто це стандартні дози, не збільшені. Інформація в профілі застаріла, не обновив її, ламп наразі лише дві джувелівські по 28 ватт.

Torin21
18.02.2018, 15:51
Добрий.
Які добрива и скільки додаете ?
По Калію я розрахував, що це 16.6 мг/л.
Як саме змішуете воду ?
Чому грунт на фото відрізняється ?

DEPS
18.02.2018, 16:58
При цьому даю 36 мл калію
По Калію я розрахував, що це 16.6 мг/л.вы не считаете,что для полноценного расчёта нет ещё одной цифры?;)

Torin21
18.02.2018, 19:30
вы не считаете,что для полноценного расчёта нет ещё одной цифры?;)Что-то пропустил ? :) А да, на планшете в Тапке подсматривать трудно, перепутал кто что сказал :)
Тут на объем подмены. 36 * 50 / 40 = 45
Это минимум если обычный Калий. Дальше плюс Удо.
Многовато ..

DEPS
18.02.2018, 19:38
Да в конце-то концов,где ТС указал концентрацию калия 50 г/л в удо?,что такое обычный калий???,есть ещё не обычный?
Все догадки-это флуд,а флуд наказуем.Разбираем конкретный случай с конкретными данными,а не прогнозируем и строим гипотезы из воздуха.Предупреждаю вполне серьёзно,такими расчётами не вводите ТС в заблуждение.Вот назовёт концентрации основных веществ в удобрении-тогда и посчитаемcode44.Но а без концентраций фосфата и нитрата в воде-разговор вообще беспредметный.code47

Nazariy
18.02.2018, 19:42
Добрий.
Які добрива и скільки додаете ?
По Калію я розрахував, що це 16.6 мг/л.
Як саме змішуете воду ?
Чому грунт на фото відрізняється ?

Тому що грунт разного типу в акваріумі розділений напополам.
Добрива даю http://ecomin.com.ua/
Воду даю 35 літрів осмосу чистого, 5 літрів свої. kH получається 3-4, gH піднімаю ремініралізатором до 7-8

Калію даю 36 мл при підміні.
Заліза 5 натисків.
Макро та мікро по 3 натиски щодня.
Сайдекс 6 мл кожний день.

Torin21
18.02.2018, 22:18
DEPS, согласен, поспешил, просто там вариантов мало :) Сори, я понял :)

Nazariy, там на сайте много разного, что у вас до сих пор неясно. Вы бы выписали концентрации по Макро, так проще будет. И всё-таки любопытно а зачем столько Калия лить, в чем смысл ? Я много чего пробовал, но в РО воду такого не делал.

Nazariy
18.02.2018, 23:31
Склад КАЛІЙ:
Калій (К) - 50 г/л

Склад MICRO:
Fe (Залізо ) 0,7 г/л
Mg (Магній) 3,9 г/л
K (Калій) 7,9 г/л
Cu (Мідь) 0,06 г/л
B (Бор) 0,04 г/л
Mn (Марганець) 0,4 г/л
Mo (Молібден) 0,02 г/л
Zn (Цинк) 0,02 г/л
Co (Кобальт) 0,02 г/л
Крім цього: V, Rb, Cs, Al, Cr, Li, Br, F, J, Cd, Sn, Ni, Sr, Te, Se, Ti, Zr
Аніони: глюконат, DTPA, сульфати, хлориди, цитрати та ін.
Амінокислоти: аспарагінова, глутамінова, янтарна та інші.
Вітаміни, трейсові елементи та стимулятори росту.

Склад МАКРО:
Азот (N) - 9,0 г/л
Фосфор (Р) - 1,17 г/л
Калій (К) - 26,6 г/л
NO3:PO4 - 11:1

Склад ЗАЛІЗО:
Залізо (Fe) - 7 г/л
Аніони: глюконат, DTPA, та ін.

Я не думаю що справа в дозуванні калію, тому що це добриво нове, я його використовую 3 тижні, до цього давав Ермолаева і інші, які купував на цьому форумі, при менших дозуваннях проблема також було такою ж, нові листки ростуть, старі швидко стають бурими і чітко відрізняються від нових.

Torin21
19.02.2018, 23:33
С виду все стандартно. Льёте около 8-10 мг/л по нитратам в неделю. Может и много, не знаю что там не хватает, но могу предложить что лишнее:

1.Нет никаких причин поднимать kH и доливать из крана, если Со2 не топите из баллона. Особенно до 3-4.
2. Никаких причин лить Калий вообще. Особенно для взрослых банок. Соль для реминеразации не писали, но скорее всего Натрия там нет.
3. Довольно нелогично ставить бражку только по выходным. Хотя и растений относительно мало, может и все равно.
4. Мало растений и неудачный грунт. Вероятно много органики. Это проще проверить коагулянтом - будет сильный туман или нет.
5. На самом деле, для нефорсированных аквариумов почти все равно какие удобрения лить.
Сейчас, после массы экспериментов, толком не понять что там. Нужны основные тесты.

Nazariy
20.02.2018, 00:01
Справа в тому, що СО2 рік не подавалось, була установка, проте продав її.
Місяць тому повністю перезапустив акваріум і два тижні тому почав подавати бражку.
Проте рослини як і роки два тому з СО2 мали такий самий вигляд як і без СО2 і так само на сьогодні, нові стебла ростуть, старі втрачають вигляд, коричневі побіги по краям, коричневі точки, темний колір.
По kH, тобто заливати чистий ремініралізований осмос? Тоді kH буде нуль.

Torin21
20.02.2018, 00:09
Місяць тому повністю перезапустив акваріум і два тижні тому почав подавати бражку.
Проте рослини як і роки два тому з СО2 мали такий самий вигляд як і без СО2 і так само на сьогодні, нові стебла ростуть, старі втрачають вигляд, коричневі побіги по краям, коричневі точки, темний колір.
По kH, тобто заливати чистий ремініралізований осмос? Тоді kH буде нуль.

Це було важливо, що зробили перезапуск місяць тому.
не впевнений, відбій

Сергей Тео
23.02.2018, 09:47
Доброго дня.

Вже близько 5 років утримую акваріум, як хоббі. Наразі в мене 125 літрів від juwel, проте протягом цих пяти років є одна проблема яку не можу вирішити, тому прошу Вашох допомоги.

Бувало подавав СО2, більшу частину ні, проте проблема одна, рослини ростуть, але старі листки стають темнішими, края мають темну обводку, іноді просто відмирають.

Параметри води на сьогодні такі:

pH 7.5
kH - 6
gH - 8
Нітрати та фосфати немає чим виміряти.

Населення:

20 неонів
15 родостомусів
Одна риба ніж
Креветки черрі та теодокуси.

Освітлення:

Наразі освітлюється 9 годин в день.

Останній тиждень подаю бражку.
Підміну роблю 40 літрів раз в тиждень.
При цьому даю 36 мл калію, 5 мл зазіла, кожний день сайдекс як джерело СО2, мікро та макро по мінімуму. Рослин засадив різного типу, проте всі блідніють старі листки, хоча росте і доволі швидко.

Вода зі скважини, тому подаю лише Осмос + ремініралізатор, інколи на 40 літірв даю 5 літрів зі скважини.

Підскажіть, як діяти? Дякую.Назарій, мав таку саму проблему як у вас. Люди підсказували різні теорії поки один чоловік з форуму у якого я купував добрива не розжував мені що й до чого.
За його словами все починається з відношення кількості нітратів до фосфатів. В ідеалі має бути відношення 10:1 хоча дехто стверджує що краще 15:1 я не перевіряв.
Персонально я ллю тільки воду з осмосу без ремінералізатора + мікро нітрати і фосфати. Окремо можна додати калію і заліза.

Отправлено с моего Swift 2 X через Tapatalk

Nazariy
23.02.2018, 11:07
Назарій, мав таку саму проблему як у вас. Люди підсказували різні теорії поки один чоловік з форуму у якого я купував добрива не розжував мені що й до чого.
За його словами все починається з відношення кількості нітратів до фосфатів. В ідеалі має бути відношення 10:1 хоча дехто стверджує що краще 15:1 я не перевіряв.
Персонально я ллю тільки воду з осмосу без ремінералізатора + мікро нітрати і фосфати. Окремо можна додати калію і заліза.

Чистий осмос?
А як щодо мікро та макро?

Сергей Тео
23.02.2018, 12:44
Чистий осмос?
А як щодо мікро та макро?Ви не дочитали мій попередній пост до кінця.

Nazariy
26.02.2018, 14:57
Був у мене старий тест на нітрати, незнаю чи можна йому довіряти, але зробив тест, нітратів 5-10мл.
Фосфати виміряти немає поки що чим. Підкажіть, чи варто збільшити дозування макро?

slalf
26.02.2018, 15:55
Понимаете Nazariy, старый тест на нитраты может показывать что угодно, как привило, может занижать показания. Лить макро "на глазок", да и к тому же в проблемной акве, может привести к еще большей беде, еще и нет тестов на фосфат. Поспрашивайте у земляков, может кто-то поможет нормально протестировать воду.

Nazariy
01.03.2018, 20:45
Вирішив поєксперементувати трішки, втрое збільшив подачу мікро та макро, вище норми, т.я. я підозра що осмосної води навіть з ремініралізатором недостатньо, третій день рослини почали пузиряти. Напевно фасфати-нітрати були на низькому рівні.