Показати повну версію : Aquayer Живой грунт?
Всім привіт!
Днями приїде новий акваріум на 200 літрів. Хочеться все зробити "правильно". Тому стоїть питання - що в нього засипати? Чи слід не пожлобитись і купити Aquayer Живой грунт?
Те що я дивлюсь тільки його засипано здається і все. Чи слід?
Буде форсований травник. Дайте поради як бути. Дякую!
Напишу свою особисту думку.
При наявності "прямих" рук, певного набору знань/умінь та бажання - гарні рослини будуть і на "пустому" ґрунті. І повний набір наворотів - не запорука успіху.
Хоча особисто я зараз поступово готуюсь до запуску більшого акваріуму і в ньому буду використовувати Живий ґрунт. Мені в ньому подобається те, як вносяться добрива. Для мене це дуже зручно.
При наявності "прямих" рук, певного набору знань/умінь та бажання - гарні рослини будуть і на "пустому" ґрунті. І повний набір наворотів - не запорука успіху.
100% поддерживаю!
В мене зараз "на земельці", але здається вона трохи жовтить воду. Та й проблема з сифонкою - тому що все просто висмокчеш. Але я задоволений що в мене все росте.
А ось зараз новий запускаю акваріум, хочеться спробувати по новому якось. Тому хочеться спробувати це. Хоч і дорого звісно. Я думаю все вийде. Але в мене немає досвіду. Його просто сиплють і все? Без підкладок?
Ще в мене питання - я хочу з одного боку зробити якби холмик, чи можна спочатку навалити камнів а поверх засипати це - щоб не 15 см одного грунту було.
Знову ж таки напишу виключно свою думку: - для підвищень я б використав підложку з лави.
Підскажіть - це воно? Щось дорогеньке таке. http://exoticzoo.com.ua/dekor-c14/grunt-c15/prirodniy-grunt-c176/C/vulkanicheskij-kamen-lava-nero-chjornyj-10-20-p868.html?filter_att[68]=%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87% D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F%20%D0%BB%D0%B0%D0%B2 %D0%B0
Ось знайшов https://akvakamni.com/grunt/pitatelnyj-grunt/
Все, купив. Дружина мене з вікна разом з акваріумом запустить. 4 пачки живого грунта, 4 кило лави, і камні з лави.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010