Показати повну версію : Boyu моряк
Привіт учасникам форуму.
Придбав собі Boyu tl 550. Новий і стандартної комплектації: біофільтр, пеноотделительная колонка, система освещения, УВ-стерилизатор, Помпа 1400 L/h, 20 W, аератор и термостат, Фільтр c губкою, керамікой и біо-шарами ; світло - PL-24Wx2, світлодіодні лампи голуба «місячна» підсвітка; Розмір (Д х Ш х В): 51x57x67 см. - 128 л
Додатково планую поставити помпу течії KORALIA NANO 900 (поки що одну)+Дефлектор - хвильоутворювач.
Сіль планую ATI Coral Ocean Plus Reef.
Наступні питання:
1. Хто продає ЖК та живий пісок
2. Всяку живнисть для початку
3. хетаморфу
Дякую.
PS. Це мій перший акваріум;)))
І ще таке питання: 23 липня я планую їхати на море днів 14-16, чи варто зараз робити запуск чи краще по приїзді? Думки в мене такі:
- акваріум є, але пустує - непорядок)))
- якщо запускати зараз то відповідно він би і "дозрів" швидше))
nickanya
01.07.2018, 02:42
До возвращения с моря читаете темы, изучаете.
Затем запускаетесь по быстрому пути или по классике на ЖК.
G0dfather
01.07.2018, 22:47
Если будете запускаться на ЖК и живом песке, спешить абсолютно некуда, система достаточно быстро созреет. А если использовать бактерии для запуска (Prodibio и им подобные), то это вообще вопрос нескольких дней. Поэтому спокойно уезжайте в отпуск, на пляже активно читайте порталы и форумы (как верно подметил Николай). По приезду засаливайте воду и лучше конечно по месту купите камень и песок, чтобы долго он не ехал откуда-то по жаре (во Львове достаточно продавцов этого дела, как мне кажется). Использование живого песка не обязательно, если будете стартовать с бактериями.
В хетаморфе не вижу никакого смысла на данном этапе, а с учётом конфигурации акваруима не вижу вообще.
Пока что - читайте, читайте и ещё раз читайте, очень пригодится потом.
запуск на срк + бактерии продибио биодайджест плавный и быстрый. пробовал ЖК первый раз - намучался. на СРК проблем небыло. удачи вам.
п.с. есть срк у меня. в теме. если что в личку.
Привіт, всім!
Як кажуть "Не пройшло і року")))) Хоча він вже пройшов :)
Але в акві вчора поселився ЖК та вода з піском. Вода наполовину з акваріума та нова; пісок Natures Ocean. Ще трохи аква мутна, думаю завтра зранку буде як сльоза.
В акві стоїть одна Coralia Nano і замість рідної палки-дощувалки поставив дефлектор-хвилеутворювач Hydor Flo.
Може хтось знає: а рідна тумбочка в BOYU надійна?
code06
brabus-60
24.01.2020, 13:40
Може хтось знає: а рідна тумбочка в BOYU надійна?
code06
я усилил свою еще двумя досками дсп побокам) за 5 лет ниче не случилось)
Не зовсім сльоза, але вже майже))
всем привет! Cawok78 банка не удачная на форуме много тем
Тобто неудачная?
Тобто неудачная?
Главное чтоб вас устраивала,следите за аквариумом и все будет бомба)
nickanya
25.01.2020, 13:55
http://seaforum.aqualogo.ru/topic/27-%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8/
nickanya
25.01.2020, 13:57
у Вас был такой аквариум?
Скорее всего нет, так что проходим мимо с демагогией!
http://seaforum.aqualogo.ru/topic/27-%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8/
Отже хай собі живе?))
nickanya
25.01.2020, 18:05
Cawok78, так, то є корисні, майже, як і всі,хто живе в МА.
Планую (пізніше) актинію в акву. Що б порекомендували?
brabus-60
27.01.2020, 22:56
Планую (пізніше) актинію в акву. Що б порекомендували?
я думаю нужно бы сначала избавиться от айптазий, а потом думать о новой живности)
Ну и с декорацией пока конечно голо пусто) Я бы камней добавил)
PS: но пока без резких движений пусть все живет как есть месяцок а там будете смотреть.
я думаю нужно бы сначала избавиться от айптазий, а потом думать о новой живности)
Ну и с декорацией пока конечно голо пусто) Я бы камней добавил)
PS: но пока без резких движений пусть все живет как есть месяцок а там будете смотреть.
))))
Я так і роблю. Поки що я чекаю. Десь через місяць (?) я планую купити креветку вурдемані, яка я надіюся айптазії схаває, також помаленьку я збираюся ще докинути пару камінчиків. Але про живність я вже думаю)))
сьогодні помічена стая "мурашок" на камні. Я так підозрюю, що це креветки. Але я так розумію, що 99,9% з них ні чого не виросте((
Також в акваріумі помічені ще дві істоти. Не знаю, що то. Можливо підкажете мені. Дякую))
На 1 фото це точно (вроді) не айптазія. На ніч вона ховається в ногу.
На 2 фото таких зірочок є мінімум 3 і вони лазять по камні.( Asterina чи ні?)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010