Увійти

Показати повну версію : Розчинність гідрооксиду Са

Noe
23.10.2018, 22:05
Честь!
Можливо хтось підкаже по гідрооксиду Са. Згідно Вікіпедії, розчинність становить при 20 °C 0,165 г на 100 г води. Але я не можу розчинити навіть значно меншу кількість Са(ОН)2. В дві літри осмосу я висипав 0,25гр гідрооксиду і він не розчинився. В чому може бути помилка?

Torin21
24.10.2018, 09:07
А зачем можно полюбопытствовать ?
гидроксид в присутствии углекислого газа превращаетсч в карбонат, а у него на два порядка меньше растворимость.

Noe
24.10.2018, 09:59
Гідрооксид Са використовують в кальквасері.

Torin21
24.10.2018, 11:19
Гідрооксид Са використовують в кальквасері.
а, не розуміюсь в цьому, вибачте. можливо технологія порушена
Кальквассер получается за счёт растворения гидроксида кальция в осмотической или дистиллированной воде, для получения щелочного раствора, которой содержит свободный кальций и ионы гидроокиси. Однако, раствор является химически активным с CO2 в воздухе, поэтому должен быть произведён и сохранён в воздухонепроницаемых условиях, чтобы предотвратить реакцию, формирующую нерастворимый карбонат кальция.

TakedaMaru
13.12.2018, 15:43
Честь!
В дві літри осмосу я висипав 0,25гр гідрооксиду і він не розчинився.

варианты.
- Вода не дегазированная. получился мел.
- От неправильного хранения известь уже превратилась в мел, который заведомо растворяется хуже.

Noe
14.12.2018, 01:39
варианты.
- Вода не дегазированная. получился мел.
- От неправильного хранения известь уже превратилась в мел, который заведомо растворяется хуже.

Щось я дуже сумніваюся, що в кальквасер подають спеціально дегазовану воду.
Справа в тому, що я ще не встиг зберігати порошок - приніс до дому і одразу додав.