Показати повну версію : Потрібна порада!!!
Доброго вечора, я володію невеликим морським акваріумом на 50 літрів, у звязку із специфікою роботи війсковою службою часті переїзди і знімання квартири відповідно осмосну установку не ставив тай на мій обєм доливу та підміни води було достатньо купувати 5 літрів неділю дві, проживаючи у Львові проблеми придбати осмосну воду не було, зараз переїджаю делеко в область в невелике селеще, відповідно доступу до осмосної води не буде, чим можна булоб замінити, читав що хтось використовує дистельовану воду покупну в бутилках та що для акамуляторів чи можна таку використовувати? чи можливо якусь покупну воду з автоматів, чи можливо хтось продає воду яку можна відправити новою пошто нут тут з вартість доставку буде напевно дорого, можливо хтось порадить вихід
vitruviy
15.11.2018, 20:25
у мене з автомату вода, я її доочищую смолою в бутлі з компресором. ТДС 0,000 з 30 за добу. успіху.
Десь читав, що є такі системи осмосу які прикріплюються до шлангу душу, можливо хтось має такий варіант або щось про нього чув
Десь читав, що є такі системи осмосу які прикріплюються до шлангу душу, можливо хтось має такий варіант або щось про нього чувТут же на форуме видел такую. Поищите.
Отправлено с моего SM-A500H через Tapatalk
у мене з автомату вода, я її доочищую смолою в бутлі з компресором. ТДС 0,000 з 30 за добу. успіху.
підтримую. для надійної роботи осмосной установки потрібен тиск (мінімум і максимум) і вона громіздка. Смола краще підходить для невеликих обсягів. Можна навіть спробувати її регенерувати. Картридж механічного фільтра теж не завадить.
нещодавно я брав тут https://filtry-voda.org.ua/prod1431-kartridj-smennii-so-smoloi-dow-dowex-mb-50-dlya-polnoi-demineralizacii-vodi-.html
і ще почитайте тут https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=74256
DOWEX MB-50
PUROLITE MB46
коля-666-
17.11.2018, 07:36
В аптеках є дистильовану вода, лікарнях.
ksy-kiev
17.11.2018, 10:18
Смола краще підходить для невеликих обсягів.
Фильтр осмос - для очистки воды.
Ионообменная смола для доочистки воды.
Фильтр осмос - для очистки воды.
Ионообменная смола для доочистки воды.Почему ? С виду условность, дело в цене и удобстве. Катиониты вообще для котлов прописаны в промышленных масштабах. Ермолаев помню, на катион-анионите свой Умягчитель выпускал, как раз вместо осмоса.
ksy-kiev
17.11.2018, 11:53
Катиониты вообще для котлов прописаны в промышленных масштабах.
Супер....., вы хоть поняли что написали?
Заменить осмос для морских животных смолами, потому как их используют в пром масштабах для котлов...
Супер....., вы хоть поняли что написали?
Заменить осмос для морских животных смолами, потому как их используют в пром масштабах для котлов...А что не так ? Я катиониты для примера написал. Те смолы, что посоветовал (смесь катион-анионитов), ничего кроме воды не оставляют, их моряки больше всего и используют.
ksy-kiev
17.11.2018, 13:51
Те смолы, что посоветовал (смесь катион-анионитов), ничего кроме воды не оставляют,
Да ну.... :)
Да ну.... :)Зуб даю :) да ладно петлять, выкладывайте, Вы ведь моряк и явно в рукаве что-то :)
TakedaMaru
17.12.2018, 16:56
Со смолами тема очень широкая.
Можно и по программе-минимум пойти. Взять пару кг быстр и несложно регенерируемого дешевого анионита. Позволит убирать из воды ионы от нитрата и далее ( сульфат, фосфат, силикат, карбонаты...), заменяя их хлорид-группами, что в принципе и является "необходимым минимумом". Но при условии, что входная водица будет 20-30 мг/л, а не из крана.
А с катионами париться особо смысла вот честно- не вижу. Ну, не извлекли из моды их и чо? Что такого страшного в обратноосмотической воде из крана быть может? магний, натрий, кальций, калий, алюминий, железо?? (примерно в последовательности концентрации, причём на магний-натрий-кальций придётся примерно 90% от всего. Так остальные, потенциально опасные катионы можно из за мизернейшего количества возвести в ранг трейсов или вообще в "ай бросьте!"
:)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010