Показати повну версію : Як позбутися паразитних рослинок?
Всім привіт! Колись в мене в акваріумі була рослинка - як на фото, але трошки світлішого кольору, яка формувались у губки та плавала на поверхні води. Але якось помітив що частина залишилась на дні - напевно те саме але інша форма. Почали формуватися на дні такі губки - наче краса. Але з часом помітив що вони почали проростати скрізь, і позбутися їх важко. Вони проростають скрізь інші рослинки і коли ти вириваєш їх то якщо залишиться хоч міліметр - все починається знов.
Чи немає якогось методу хімічного?
true_red
05.01.2019, 14:08
Схоже на річію. Можна розчином перекисі водню вивести. Але імовірно Монте Карло може теж постраждати
А то в мене Монте-Карло?
Там трошки біда в мене. Один гарний форумчанин дав мені рослинок - я думав то думав то Куба, але там виявилось все. І все в мене прижилось, але заплуталось. Глоссостигму довелось прибрати, думав залишилась лише Куба але потім дівлюсь ось ці більш крупні такі - але я не знаю що то таке. І я не знаю як розділити. Ви думаєте то і є Монте-карло? Я тоді почитаю як її доглядати, бо зараз там не ідеально.
true_red
05.01.2019, 14:27
Монте Карло у Вас. Не Куба точно. Рослина особливо не вибаглива. Якщо давати удо і СО2 росте гарним ковром. Дуже великої кількості світла не потребу росте і при помірному світлі.
В мене там є і Куба, вона не в кадрі. В неї дужу-дуже дрібні лісточки, десь по 1-2мм. Дуже тоненький килимок. А Монте-Карло я хотів!!!!
Коротше нехай все заростає як є.
Ричия, сквозь другие растения она не ростет, просто в вашем случае она попала под Монте Карло , она не паразит , в дальнейшем можно её прижимать ко дну сеткой и будет у вас красивый коврик
true_red
05.01.2019, 17:36
Хоч і не паразит, але коли росте де попало, і не вписується в задумку, то це не добре. Ричію хоч витравити можна. А от мох який після стрижки проростає звідусіль, хоч його і збираєш, це вже проблема. Його хіба пінцетом вибирати вручну
tarya, А який у Вас ґрунт? Якщо Живий ґрунт, то з обробкою перекисом водню або АльгоШок обережніше. При контакті з цими препаратами ґрунт розсипається в пил. Перевірено на власному досвіді.
Так, в мене Живий Ґрунт. Я поки не буду ні чим обробляти. Спробую прополку робити.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010