КПК

Показати повну версію : Третій рік не вдається вивести криптокорину на сушу...

Semelena
15.03.2019, 12:50
Іноді у 100 л викидає одиничні красиві, крупні надводні листки (такі ж як підводні, тільки щільні).
При спробі зафіксувати рівень води щодо стебла в окремій посудині, щоб тварини не топили - надводне листя відсихає.
Зниження рівня води у вузьких високих посудинах, які я можу накрити, - не дає навіть надводного листя! При пересадці в тепличку в грунт - листя відростає мікроскопічного розміру і в підсумку рослина згниває.

Як же так.
Може, в мене не криптокорина?
http://i.piccy.info/i9/d84818724b29125e9517cfa25a547d7b/1550006028/215694/1301356/krypt.jpg

A.Lonko
15.03.2019, 15:29
В свій час, коли тримав тепличку з анубіасами там в т.ч. росли і крипти (в даному випадку була Нурі). Ніяких особливостей переводу не було. Просто посадив в стаканчик з кварцевим піском і в тепличку. Днів 7-10 рослина стресувала, а потім все норм було. Можливо розміри рослини трохи і менші були від підводної форми, але не набагато. Рівень води був 4-5 см, висота горшків з рослинами 10 см. Тепличка (акваріум) була накрита склом. Провітрювалась кожен день хвилин 5-10, а перед закриттям оприскувалась водою. В таких умовах прекрасно росли анубіали, крипти, лагенандрb, Furtadoa sumatrensis green. А от Bucephalandra мені так і не вдалось перевести в "суху" форму.

Semelena
10.05.2019, 21:55
До речі, вдалося! Взяла прозорий пластиковий контейнер шириною 30см, накрила стретчевою плівкою, додала відразу ж азот, мікро удо, кинула під плівку шипучку СО2 (по ложці соді й лимонної кислоти). Все, за місяць чи два є полянка -одна рослина нормального "підводного" розміру, інші значно менші. Боюся назовсім відкривати плівку...

Я думаю, що найбільша моя проблема раніш була та, що я брала мало рослин, 2-3 шт в малу ємність. А сюди кинула кількадесят кущів - об'єм 12-літрового акваса, причому на виході отримала значно менше рослин... ну десяточок-півтора.