Показати повну версію : Eheim 2217 или JBl 1502
komandor
18.09.2019, 15:21
Пожалуйста посоветуйте какой фильтр стоит купить.
Аквариум травник, чистый объем 200л.
Eheim 2217 или jbl 1502 ???
Jbl надежнее
Ехейм 2217 Китайщина, хоть и ехейм
M.I.R.A.G.E
18.09.2019, 18:35
1502 прокачивает до 1400 л/ч , не много ли ? Боюсь без доработки флейты вся трава будет лежать от течения у вас , у меня 901 и то приходиться рассеивать поток , хотя нужно учитывать насколько заселен аквариум рыбой .
1400 много? до 10 объемов в час в идеале на травник
komandor
18.09.2019, 18:49
1502 прокачивает до 1400 л/ч , не много ли ? Боюсь без доработки флейты вся трава будет лежать от течения у вас , у меня 901 и то приходиться рассеивать поток , хотя нужно учитывать насколько заселен аквариум рыбой .
у вас какой литраж?
komandor
18.09.2019, 18:54
Valento, у вас 140л, у меня общий объем 270л.
Valento, у вас 140л, у меня общий объем 270л.
Эхейм классик 2215 не справляется.
У меня разные банки от 20 до 1900
komandor
18.09.2019, 19:30
Valento, на каком объеме 901 стоит?
M.I.R.A.G.E
18.09.2019, 19:38
у вас какой литраж?
сейчас 220 + 50 л. ( аквариумы соединены в каскад ) но практически пустые .
Я согласен что фильтрации много не бывает .
тема о просьбе совета перешла в допрос)
Ставьте оба.
И будет вам счастье)
komandor
18.09.2019, 20:21
Наверное остановлю свой выбор на jbl 1502
Рекомендую посмотреть вот эту модель EHEIM Professionel 4+ 600 2275
не пожалеете,но решать Вам.
10 об'ємів у травнику... цікаво для чого ?
komandor
19.09.2019, 13:51
Shiroko, а сколько вы считаете должно быть?
Раніше на форумі крутилась інфо що потрібно прокачка 5 -6 об’ємів акви в годину. Тепер уже з’явилась цифра 10 об’ємів в годину для травника. Бачу гра йде на повишення. Справді цікаво для чого такі потужності для травника? Основним субстратом для біофільтрації є ґрунт а не горстка шаріків JBL в каністрі – якщо причина в цьому.
Далі форумчани (я в тому числі) начитавшись подібних тверджень купують фільтра з завищеною потужністю а потім витрачають свій час, гроші на встановлення додаткових девайсів щоб течія рослини не зносила, рівень шуму зменшити, ну і про рахунки за електрику теж згадаю. Для чого? Купити потужний фільтр і направити флейту на скло чоб зменшити течію)))? Можливо зразу зекономити і час і нерви?
Ну і мій досвід- На початку 90-х надпотужних каністрових фільтрів не було – у мене на 110 літрів стояло 2 ерліфта… і як недивно рослини росли, рибки не дохли.
По моєму 10 прокачок – це лише маркетинговий хід.
Додаю посилання на ресур де радять необхідну потужність фільтруhttps://uviaqua.com/filter-function/
Додаю посилання на ресур де радять необхідну потужність фільтру
не буду коментувати написане по вашому посиланню :)
Лише дам альтернативне (не для того, щоб починати дискусію), котре, з моєї точки зору, логічне: http://www.amania.org/Tech/filter-pump.html
Кожен собі розбереться сам :)
komandor
19.09.2019, 15:32
Shiroko, я вас понимаю, раньше в конце 90х когда появились первые струмки, а потом акваэли, объем 1 в час была роскошь, потом 3 объема. Но сошласитесь, тогда и растения были иные, простенькие криптокорины, эхи, элодеи и роголистники. Все меняется , время не стоит на месте. Лично я убежден, что для травника достаточно 5-6 объемов, хотя это лишь мое мнение.....
bobus от з аманії це і пішло про 5-6 об’ємів. І тут всі підхопили це твердження. Наскільки цей ресурс викликає довіру – тут кожен сам вирішує.
komandor - так рослини були інших видів – але ж ростуть вони по однакових принципах що і теперішні.
Розпалювати спори мені теж ні до чого. Але повинна бути і альтернативна думка. Купляти дорогий міксер для перемішування води де біофільтрації кіт наплакав, а потім майструвати флейту, обезшумка, рахунки…ну то таке… у кожного своя голова.
з аманії це і пішло про 5-6 об’ємів
якщо бути точним, то від Амано.
Але повинна бути і альтернативна думка.
без сумніву.
так рослини були інших видів – але ж ростуть вони по однакових принципах що і теперішні.
змінилося лише те, що при подачі СО2 потрібно доволі продумано організувати рух води. Якщо нема "швидкоростючок" і вибагливих рослин, то, звісно, все це практично зайве.
Бобус не для спору, але ви впевнені що саме це твердження говорив великий майстер, чи це вільна інтерпретація слів сайтом назва якого співзвучна з іменем Амано.
Навіть якщо так - чи всі наші акваріумісти створюють акваріуми в стилі акваскейп по принципах Nature Aquarium з відповідними поживними ґрунтами, МГ прожекторами, удо ADA і тд. ?
У більшості людей повільні травники, і не у всіх є час на щотижневу стрижку, пересадку рослин, тому 10 кратна прокачка – явно зайва.
Перемішування води щоб запобігти в акваріумі утворенню застійних зон і забезпечити рослинам, особливо з листковим живленням доставку харчування, на мою думку з цим справиться і внутрішній фільтр, або зовнішній з 3 кратною прокачкою і рознесеним вихлопом але це лише моя упереджена думка.
ви впевнені що саме це твердження говорив великий майстер
так, для стандартного свого W60xD30xH36cm він рекомендував фільтр ES-300 Flow Rate 6.0L/min.
Аналогічне співвідношення і для більших об'ємів.
Можна про це знайти його статтю в TFH .
У більшості людей
тема про конкретний вибір автора теми.
Вважаю, що komandor робить вірний вибір.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010