Показати повну версію : Бюджетный аквариум. Нужны советы.
Купил как то двух золотых рыбок,жену порадовать, банку на 10 литров, белые камушки. Спустя несколько дней понял что нужно больше и подвернулся 40 литровый за 100 грн. от коллеги, купил. Докупил ещё мелкий гравий, заказал дешёвый фильтр sun sun за 96 грн. и китайский теплорегулятор. Свет от лампы прищепки 60 ват(8-10 часов в день, лампочка накала обычная). Камни побольше подискал на речке и начал запускать. Отстоял воду, выложил все как надумал, посадил 5 кустиков криптокорины и запустил вуалехвостов и пару гуппи(грунт гравий, а поверх белые камушки) потом докупил 4 тернеции глофиш и вместе с ними принес себе в аквас болезнь манку (зоомагазин не из лучших). Начал лечение: температуру поднял на несколько градусов + кондиционер для воды (малахит). С горем пополам, потеряв двух тернеций, манку побороли. Докупил 8 данио рерио глофиш и две молинезии черные. Вот такой аквас теперь и живёт.
Нужны советы:
1.После того как поборол манку, аквариум начал зацветать камни и стенки.
2. Криптокорина растет, но очень медленно.
Прошу советов как побороть цветение и как ускорить рост растений? Вода меняется 30-40% 1 раз в две недели, грунт сифонится. Фильтр включен постоянно. Спасибо
Світла забагато. 1 вт на 1 літр це травнику з СО2 і добривами, в у вас навіть більше. От і зеленіє.
Золотим обігрівачами не треба, це карасі які можуть живи навіть в озері.
І по рибі здається перебор.
Світла забагато. 1 вт на 1 літр це травнику з СО2 і добривами, в у вас навіть більше. От і зеленіє.
Золотим обігрівачами не треба, це карасі які можуть живи навіть в озері.
І по рибі здається перебор.
Золотим не треба, іншим треба, а золотим і так всерівно, вони і в теплій воді добре почуваються.
Стосовно світла, якщо знизити кількість ват? Чи замінити наприклад на економку 9 ват, денного кольору. І взагалі підкажіть чи є якась різниця в тому який колір світла?
Золотим не треба, іншим треба, а золотим і так всерівно, вони і в теплій воді добре почуваються.
Стосовно світла, якщо знизити кількість ват? Чи замінити наприклад на економку 9 ват, денного кольору. І взагалі підкажіть чи є якась різниця в тому який колір світла?
Рибам ні колір, ні взагалі світло не потрібні. Світло суто для вас і для полюбуватись рибками і для рослин, щоб росли. Економка буде оптимальнішою в плані зменшення навантаження на акву і економічнішою для бюджета.
P.S. Якщо в квартирі 23-24 градуса, вода буде такою ж і обігрів лишній. В мене тільки в одному з трьох акваріумів стоїть обігрів і він по таймеру включається тільки вночі в осінньо-зимовий час.
Криптокорини самі по собі ростуть повільно - в цьому одна з їх переваг. Під корені можете добавити грунтові таблетки, наприкладhttp://aquayer.com/index.php?page=udo-ermolaeva-tabletki&lang=ua хоча грунт замулиться з часом і будуть рости.
Далі білий грунт -досить проблемний, на ньому видно всі результати життєдіяльності:002: і зеленіє він швидко. Для крипт не потрібно багато світити, вони тінєвиносливі рослини.
Далі білий грунт -досить проблемний, на ньому видно всі результати життєдіяльності
Ага. А золоті скі-і-і-і-ільки какають!!!
Криптокорини самі по собі ростуть повільно - в цьому одна з їх переваг. Під корені можете добавити грунтові таблетки, наприкладhttp://aquayer.com/index.php?page=udo-ermolaeva-tabletki&lang=ua хоча грунт замулиться з часом і будуть рости.
Далі білий грунт -досить проблемний, на ньому видно всі результати життєдіяльності:002: і зеленіє він швидко. Для крипт не потрібно багато світити, вони тінєвиносливі рослини.
Дякую за інфу. Доречі білий грунт я постилив бо на мілкому темному навпаки було видно більше.
P.S. Якщо в квартирі 23-24 градуса, вода буде такою ж і обігрів лишній. В мене тільки в одному з трьох акваріумів стоїть обігрів і він по таймеру включається тільки вночі в осінньо-зимовий час.
А чи має температура вплив на цвітіння?
А чи має температура вплив на цвітіння?
Ні. Тільки сильне світло
Ні. Тільки сильне світло
Замінив лампу на ледовську, 4 вата
Замінив лампу на ледовську, 4 вата
Якщо не будете гнатись за тим, щоб виростити буйний травник і якщо ще є якесь додаткове освітлення з вікна, то не вибагливе буде рости, а водорості ні. При умові якщо інші фактори (перенаселення, прибирання, підміни, корм) будуть в нормі.
В мене анубіас росте повільно, але надійно в 25-л банці з освітленням від куска десь на 40см звичайної ЛЕД стрічки на 12 вольт.
Якщо не будете гнатись за тим, щоб виростити буйний травник і якщо ще є якесь додаткове освітлення з вікна, то не вибагливе буде рости, а водорості ні. При умові якщо інші фактори (перенаселення, прибирання, підміни, корм) будуть в нормі.
В мене анубіас росте повільно, але надійно в 25-л банці з освітленням від куска десь на 40см звичайної ЛЕД стрічки на 12 вольт.
Ну крім криптокорина нічого садити більше не буду. А позбутися водорослів на камінні на данний момент вийде тільки спуском води і кип'ятінням каміння чи є якісь припадати що допоможуть не спускаючи води?
І доречі чи не сприяло ще цвітінню використання малахіту зеленого, який фактично має вплив на користі і не корисні бактерії, бо саме після нього почало цвісти.
Ну крім криптокорина нічого садити більше не буду. А позбутися водорослів на камінні на данний момент вийде тільки спуском води і кип'ятінням каміння чи є якісь припадати що допоможуть не спускаючи води?
Ну думаю, що саме повного спуска не треба. Кілька гарних підмін в короткі проміжки часу. А каміння можна вийняти і промити в "білизні" чи прокипятити і відтирати або обома способами, щоб убити явно спори.
Ще є теодоксуси, такі равлики, вони то чистять.
І доречі чи не сприяло ще цвітінню використання малахіту зеленого, який фактично має вплив на користі і не корисні бактерії, бо саме після нього почало цвісти.
Та ні. У вас світла скільки було, що позеленіти було від чого.
Посадив трохи лимонника...мені і рибкам подобається, молінезіям найбільше). Нема в мене co2 и робити брагу і генератор поки не буду. Планую додавати газіровану воду на перший час, потім буде видно.
Якщо так буду робити чи буде стан рослин в нормі?
Газована вода не зашкодить, але толку здається ніякого не буде. Особливо якщо світло тепер мале і добрив не даєте. Нехай спеціалісти доповнять. Чи ви все-таки хочете травник?
Ні, травник не хочу, щось середнє щоб рослини були але і не дуже їх багато, просто хочу підтримувати хоть трохи якісь мінімальні умови для рослин, тому за газовану воду і питаю.
Думаю, що прості не вимогливі рослини будуть рости навіть без газіровки. Світла від вікон і лампи плюс відходи риб дадуть ефект, лишень проводити регулярні підміни води. Не знаю чи той лимонний належить до таких.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010