Показати повну версію : Вода для цихлідника. Проконсультують чи підходить?
Заміри води з крана такі pH 8.3, ppm 189. Вода в акваріумі pH 7.95-8, ppm 420 була до підміни. Зробив підміну ~20%. Провів заміри води pH 8, ppm 440.
В іншому моєму акваріумі після підміни pH 8, ppm 326. Міряю електронними pH, TDS метрами.
На форумі знайшов інфа що щоб ppm перевести в dGH треба значення ppm/17.85
Тепер питання, якщо ppm 440/17.85=dGH 24.6 то чи отримана жорсткість води підходить для цихлідника і рослин?
В акві грунт кварцевий пісок шаром ~5см, каміння річкове, є одна глиба ракушняка і корал і кілька білого кольору камінців, що використовуються в ландшафтному дизайні. Трохи ними обклав коріння папоротника, щоб запобігти викопуванню цихлідами.
Населення акви - малавійські цихліди мбуна, мальки 1,5-2,5 см і два анциструса.
Фільтрація внутрішня, помпа з мочалкою і фільтр, аерація достатня, від помпи, фільтра і компресора. Рослини криптокорини, папоротники, анубіас.
Об'єм акви 310л по склу.
TDS метр вообще косвенно жёсткость измеряет и то только в чистой воде с солями которые вам известны, а измерять им воду в живом аквасе бессмыслица, так и анализы им можно померять.
косвенно жёсткость измеряет
Тобто ці його покази нічого не варті? Мене просто солі-складники мало цікавлять. Цікавить сам факт вирахованої жорсткості і чи ця жорсткість є підходящої для цихлідника і чи для рослин не завелика (хочу щоб вони росли і допомагали в біобалансі)? Просто якась дуже велика вийшла жорсткість!!!!
Tiratore.d
15.12.2019, 01:48
Як на мене, то класичні тести будуть більш інформативні ніж електроніка. TDs метр що міряє? В осмосі ним можна контролювати ремінералізацію і все. Бо Ви визначаєте кількість УСІХ розчнених солей. А в акваріумі, крім кальціям і магнія, ще є купа всього. В водогоні схожа ситуація, хоча дивлячись звідки вода береться для "крану". Це по перше.
По друге... Малаві це високий рН, жорсткість середня, хоча є данні що в озері там не така вже й велика жорсткість. Рослинам треба рН 6.5-7.3 . Крім того, накиданий в акваріум ракушняк та вапняк дуже добре підвищують жорсткість та рН.
Тобто що я хочу сказати, для риб все нормально, для рослин здебільшого ні. Для стабілізації по аміаку/амонію - САМП або фітофільтр. Бо рослини в акві не зможуть споживати при таких параметрах велику кількість макро які виробили риби.
Serpentarius
15.12.2019, 08:15
Малавийці та рослини - поняття в акваріумі не сумісні. Що не зжеруть, те викопають. Окрім того малавійцям потрібна висока жорсткість, а рослинам навпаки. Вибір за вами
поняття в акваріумі не сумісні
Але є приклади і основне декілька методів як максимально сприяти і досягнути цього. Можливо мені вдасться. Травника не очікую, та й не хочу (уже мав), але якийсь змішаний біотоп хочу пробувати створити. Тому рослини підбираю самі стійкі, жорсткі і не смачні :) Питання тільки параметрів води які маю. Чи ця жорсткість є реальною і чи вона підійде усім?
Tiratore.d
15.12.2019, 10:56
Чи ця жорсткість є реальною і чи вона підійде усім?
Яка жорсткість? Дайте параметри Gh та Кh заміряні не електронікою.
Якщо жорсткості підтвердяться (і в акві і в водогоні). Тоді можна вирощувати рослини з перемінним успіхом якщо викинути з акви все що "фонить" кальцієм. А це: корал, ракушняк, каміння для ландшафтного дизайну. Тоді так.
При жорсткості 15 і рН десь 8, в мене ніфіга толком не росло (колодязна вода), всі рослини просто повільно чахли. А там дивіться самі, пробуйте, граблі кожен має відчути, може у Вас і вийде все.
Содержу малавийцев Gh-28, вода со скважины ррм 130х10
Прекрасно себя чувствуют и размножаются, как выше сказано за растения забудьте.
Дайте параметри Gh та Кh заміряні не електронікою.
Ясно. "Будем искать" (С).
Тоді питання до профі. Які ж такі показники дає TDS метр? Про що вони говорять?
ррм 130х10
А чим такі дані отримано? TDS видає просто цифру. Чому 130 помножити на 10? Поясніть не професіонала.
TDS метр больше 1000 не показывает, не хватает на шкале разряда,
если выше 1000 то показывает в формате в моем случае 130х10=1300
Окрім того малавійцям потрібна висока жорсткість, а рослинам навпаки.
Ви суперечите собі https://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2352585&postcount=6 ????
Tiratore.d
15.12.2019, 20:02
IS1971, Ну коротше кажучи подивившись на оте, то я і не знаю що казати. Ще й коли кажуть "без зморочок", "удо і СО2 а світла 0,5л.). Тут он з заморочками на Дніпровській воді ніфіга шось не росте....
Роман1806
18.12.2019, 17:25
для криптокорини апоногетонолистної ph супер (по інших видах криптокорин не знаю), анубіаси витримають (але потім всі молоді листки будуть пожиратись), папоротникам гаплик ( люблять мягку воду, та й мбуна буде обгризати). Можна ше крінум (особливо таїландський, нажаль найти дуже важко). Суміщати рослини і цихліди можна, треба лиш дотримуватись певних правил вибору рослин і посадки
Роман1806
18.12.2019, 18:04
ше забув про валіснерію, росте в о. Малаві, треба садити до мальків, одазу велику кількість, групами, вже сформовані "потужні" (немаленькі) рослини
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010