Показати повну версію : Запуск аквы на Живом грунте с комплексом удобрений
Gavronskiy
31.12.2019, 13:47
Запустил 27.12.19 аквариум 60 л на живом грунте
Фильтр eheim 250
Светильник лед 6500к , 4500л
Камень карпатский
Со2 подаю только днем ,световой день 7часов
Растение куба ,альтернатера мини и нимфея
Добавляю биостартер по 3,6мл и комплекс #1 по 2,6мл (это примерно на 50л воды)
Тестов пока нет в пути
Водичка желтая это норм? Моя первая аква буду рад любым советам
Сделал тесты воды водопровод
GH-10. PH-7,5. KH-9
Вода в акве 4день
GH-6. PH-7. KH-3
кстати замеры сделал сразу после включения света и со2 дропчекер еще синий
https://aquascape-promotion.com/aquaforum/uploads/monthly_2019_12/7F44A4FC-8E54-491E-A57D-62CD68485C6F.jpeg.9966ef0a2fdbf2459121060b35abbe26 .jpeg
Pro100LED
01.01.2020, 02:47
Для кого или для чего вы подаете СО2? Постарайтесь добавить быстрорастущие виды растений для более быстрого запуска системы.
Растение куба ,альтернатера мини и нимфея
Первые два вида в новом аквариуме скорее всего уйдут за радугу через пару дней.
Камень для такого аквариума очень большой.
Gavronskiy
01.01.2020, 03:06
Для кого или для чего вы подаете СО2? Постарайтесь добавить быстрорастущие виды растений для более быстрого запуска системы.
Живой грунт позволяет и даже требует подавать с первого дня со2
true_red
01.01.2020, 10:38
Вітаю із запуском. Вода у вас трохи жорсткувата, але не критично. Цей грунт і придумували для водопроводу.
СО2 з першого дня правильне рішення.
Як і біостартер. Щодо кольору води, це не зовсім нормально, але теж не критично. Причин може декілька бути. Під час посадки рослин і розміщення декору гранули ґрунту могли частково розпастись. Можливо не дуже акуратно воду заливали, був в мене такий косяк, при запуску попереднього акваріума на цьому ґрунті. Або ж треба щось робити з течією з фільтра. Цілком можливо, що струя фільтра підмиває ґрунт і він "пилить". Тому на початку краще б якусь флейту поставити, чи лілі пайп. А коли з куби виросте газон, то течія проблемою не буде. Аби не спровокувати водорослі муть з води треба прибрати. Підміни побільше робіть. А щоб швидше було, можна використати коагулянти, наприклад кристал від акваєр. Сінтепон у фільтр теж зайвим не буде. Або ж пошукайте на форумі теми про фільтр "блондинка".
Єдине зауваження, що рослин можливо малувато для старту. Якщо цікаво, ось посилання на мою тему, це вже другий акваріум на цьому ґрунті. https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=257667.
Акваріуму вже більше 14 місяців, політ нормальний.
Pro100LED
З чого такі висновки?
Ну тут діло смаку, якщо автору подобається, то чому б і ні. Можна і більший камінь в такий акваріум.
Єдине що я б зробив, то ще один великий камінь додав, трошки меншого розміру. Для балансу композиції, а то один великий і багато маленьких, трохи якось не дуже гармонійно. Але знову таки, це діло смаку.
true_red
01.01.2020, 10:55
Pro100LED
Постарайтесь добавить быстрорастущие виды растений для более быстрого запуска системы
Тут досить неоднозначна порада, для акваріума з поживним ґрунтом. Як на мене, то краще одразу садити ті рослини, які хочеш бачити в акваріумі. Ясне діло, що з часом щось виявиться зайвим, а щось досадиться. Просто виробник ґрунту не рекомендує виривати рослини. Що логічно, бо муть страшна піднімається. Краще небажану рослину просто зрізати під корінь. Але при цьому ми маємо невелику, але все ж реальну імовірність того, що з тих пеньків у ґрунті зрізана рослина знову виросте.
Я запускався без швидкоростучих рослин і все ок. З довгостебельних був дідіпліс, лімнофіла ароматіка міні і альтернантера рейнека міні. В мене вони ростуть дуже непоганими темпами, але все ж складно їх віднести до швидкоростучих. Якщо порівнювати скажімо з роталами чи хеміантусом мікрантемоідосом.
dota_master
01.01.2020, 11:21
В мене ідентична ситуація. Залив вчора в обід Кристал, не допомогло.
Gavronskiy
01.01.2020, 11:40
Вітаю із запуском
Дякую!
дуже слушні порадиcode44 щодо фільтра та грунта придивився є також декілька розламаних гранул
буду пробувати потім відпишусь
кристал теж є буду використовувати
true_red
01.01.2020, 12:10
В мене ідентична ситуація. Залив вчора в обід Кристал, не допомогло.
Кристал краще на ніч лити. За кілька годин ще СО2 вимкнути треба, щоб піднявся ph. Ну і у фільтр треба якийсь дрібний наповнювач, типу JBL Symec чи інший синтепон чи вату призначену для акваріума. Можна і не в сам фільтр, а намотати на вхідну трубу.
Муть викликана саме дрібними механічними частками точно мине. Якщо це бактеріальний спалах, то звісно це не поможе. В свіжому акваріумі спалах мине, коли все устаканиться. Мутною водою і цвітіння води може проявлятися, там вже інші методи боротьби.
Ще момент, вода може бути чиста, без муті, але при цьому мати жовтувате забарвлення. Тут поможуть підміни. Ще як варіант вугілля у фільтр. Але не на довго
Pro100LED
01.01.2020, 15:36
Живой грунт позволяет и даже требует подавать с первого дня со2
Для вашего случая СО2 наверно для камня? Так как растения ваши пока просматриваются через микроскоп. Но дело ваше.
Gavronskiy
01.01.2020, 16:03
Для вашего случая СО2 наверно для камня
:Dcode100:D:D согласен нужно было все-таки его расколоть помельче , уже есть как есть
dota_master
01.01.2020, 22:16
Для вашего случая СО2 наверно для камня? Так как растения ваши пока просматриваются через микроскоп. Но дело ваше.
CO2 якось впливає на помутніння води?
У Вас проблема з фільтрацією. "Живий ґрунт" дуже сильно пилить, тому потрібно забезпечити нормальну механічну фільтрацію та вчасні підміни води.
Як Вам правильно порадили, потрібно додати дрібнопористі фільтрувальні матеріали в фільтр. Перший час фільтрувальні елементи промивати частіше. можна не всі, а лише ті що для тонкої очистки.
Перед встановленням фільтрувальних елементів рекомендую зробити підміну води.
Я когда то запускал миник на этом грунте, было также. Что я только не делал, все до одного места. Ни очень частые подмены, ни усиленная фильтрация не помогло. В иитоге выкинул его и за пустился на биогумусе, по моему это самый лучший грунт, вернее подложка.
Пысы: отфильтровать эту микромуть не возможно.....
Пысы2: и не нужно писать что мол мало растений, умения было засажено все дно аквариума, а все равно было болото...
А вообще есть фотки красивого акваса с этим грунтом? Или это очередные "волшебные фито диоды"?
Gavronskiy
02.01.2020, 11:27
Вчора вечером додав кристал 20капель
Со2 виключив за 2.5г перед тим як налив
На ранок нічого не змінилося зовсім
Пошукаю сінтепон. Далі буде..)))
Пошукаю сінтепон. Далі буде..)))
Не поможет, пройденный этап :003: .
https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=161895
Как вариант...
Gavronskiy
02.01.2020, 15:04
https://ibb.co/yhtgwk9Зделал коллаж фото
1 день 4 день 7 день(перед подменой воды 50проц)
Кстати на изображениях вода зеленой кажется на самом деле она желтая
biologist
02.01.2020, 15:20
Полторы недели назад тоже перезапустился на Живом грунте. Ситуация такая же. Кристалл не помог, синтепон в принципе постоянно в фильтре... Также была желтоватая вода, но я думал это новая коряжка виновата. Пуриген желтизну убрал, а вот муть... Хотя до перезапуска аквас также был на таком же грунте и он даже, если смириться с некоторыми нюансами, очень даже понравился - в основном, правда, из-за удобства внесения удобрений, но это уже не мало) Так что, Вы не один. Будем наблюдать вместе))
true_red
02.01.2020, 15:41
А вообще есть фотки красивого акваса с этим грунтом? Или это очередные "волшебные фито диоды"?
Якась незрозуміла аналогія, що за чарівні фітодіоди і при чому тут вони?
От фото мого акваріума, пару годин тому сфоткав. Перед стрижкою і обслуговуванням. Акваріуму вже 14 місяців.
Історія розвитку і запуску в темі за посиланням https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=257667.
На аквафанаті бачив колись фотки гарних акваріумів на цьому ґрунті.
Якась незрозуміла аналогія, що за чарівні фітодіоди і при чому тут вони?
Имелось ввиду разрекламированные китайцами чудо диоды с фито спектром, на самом деле оказавшиеся пустышкой, поэтому и живой грунт упомянут был в таком аспекте.
true_red, у вас живого грунта "кот наплакал", поэтому это не показатель успешности. Можно было простого бисера насыпать и был бы такой же результат.
Есть у кого то фото красивой аквы с полностью живым грунтом в качестве субстрата?
true_red
03.01.2020, 10:31
true_red, у вас живого грунта "кот наплакал", поэтому это не показатель успешности. Можно было простого бисера насыпать и был бы такой же результат.
Есть у кого то фото красивой аквы с полностью живым грунтом в качестве субстрата?
Ну ну. Шар ґрунту від 3 до 5 см це кіт на плакав?
І який сенс мені було сипати ґрунт по всьому дну, коли задуманий дизайн передбачав декоративний пісок на передньому плані. Спереду може і не видно, але на задньому плані рослин багато. Зараз якісь старі фотки знайду з видом зверху.
І от ще фото попереднього акваріума з цим же ґрунтом. Акваріум був трохи проблемний, але там без косяків з мого боку не обійшлось. Певно якби зі старту робив все як треба, то акваріум швидше б прийшов в норму.
true_red
03.01.2020, 10:39
А взагалі, обговорення дуже корисне. Бо все ж немало негативних відгуків про ґрунт. І от я вже трохи починаю замислюватись, чи часом не відрізняється якість ґрунту від партії до партії? І мені просто пощастило двічі купити нормальний.
Хоча багато хто, хто був незадоволений ґрунтом, сам накосячив і не виконував рекомендації для цього субстрату. То рослин було геть мало, світло слабке, відсутність СО2, то струя з фільтра лупила прям в ґрунт, то вода з якимись дикими параметрами жорсткості більше 20 градусів.
dota_master
03.01.2020, 11:37
В мене ідентична ситуація. Запускався 5 днів тому. Три дні лию кристал- не допомагає. Є підозра , що неякісна партія..
biologist
03.01.2020, 12:33
Вот пару фото аквариума, запущенного на Живом грунте, в разные периоды его жизни. Аквариум не то, чтоб красив, но показать, что растения росли, возможно, сгодится. При этом он нормально переживал полную пересадку растений, запихивание коряг в грунт... Все было вполне нормально, как для любителя. Да, грунта изначально было 10 кг, со временем добавил еще около 4 кг.
https://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=18418&pictureid=270366&thumb=1 ('https://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=18418&pictureid=270366')
https://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=18418&pictureid=270367&thumb=1 ('https://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=18418&pictureid=270367')
https://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=18418&pictureid=270368&thumb=1 ('https://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=18418&pictureid=270368')
А вот с новым запуском какая-то белеса в акве. Хотя я сделал только две подмены до этого момента, после которых ситуация улучшается. Возможно, через неделю/вторую уйдет...
true_red
03.01.2020, 13:05
biologist акваріум крутий. А що у Вас за ротали, роталу грін впізнав, а червона як називається? Я про останнє фото
biologist
03.01.2020, 13:10
biologist акваріум крутий. А що у Вас за ротали, роталу грін впізнав, а червона як називається?
О, червона купувалася як h'ra, от тільки почервоніла вона лише після встановлення нового світильника))) коли вона набирає колір, то справді дивовижна
Gavronskiy
03.01.2020, 17:32
Вчора зробив підміну води 40проц
Та потім залив тройну дозу кристалу на ранок майже без змін(
Наступного дня в вечері знайшов помпу 360л та поставив на неіі поліпропиленовий картридж на 5мкр
Завтра відпишусь шо вишло)
підскажіть як правильно та де краще загружати фото на форум
Бо в мене вони після загрузки ретушуються з якимось зеленцем)code45
Жесть...
У кого-то получилось нормально запуститься на этом грунте?
Gavronskiy
04.01.2020, 11:19
так через 12 годин, разом з блондинкою та кристалом є ефект:010:code71 (трішки біла муть залишилась, але вже набагато краще)
в зовнішньому фільтрі Eheim classic 250 наповнювач з крупнопористої губки теж заміню на саму меньшу
https://aquascape-promotion.com/aquaforum/uploads/monthly_2020_01/photo_2020-01-04_11-06-32.jpg.93b26ce60fc06d49b6b1401e799b489a.jpg
Gavronskiy
04.01.2020, 21:47
Желание сделать коврик из кубы как впрочем и запустить аквариум на живом грунте появилось после прочтения этой статьи https://aquascape-promotion.com/uchebnik-01-kak-sdelat-akvarium-s-rastenijami
но вот только сейчас дочитался, что автор изначально обозначил, что у него цитирую «Внешний фильтр Eheim Classic 150 2211, 300 л/ч с мелкопористыми губками и вкладышем синтепона.»
у меня же стоят самые крупные губки, и кубы по обьему намного меньше засажено (впрочем как и говорили многие).Пока попробую исправить косяки и отпишусь после.
пс.- еще вопросик можно подсаживать живность?
на этапе запуска добавляю биостартер и автитоксин вита при подмене
Поміряйте нітрат (він на етапі запуску на ЖҐ може бути високим), якщо невисокий то можете запускати живність але не багато.
true_red
04.01.2020, 23:36
Так, нітрат на початку може бути досить високим. Але вимивається після кількох підмін води. Ще залежить від того, наскільки акуратним був запуск. В першому моєму акваріумі на цьому ґрунті, нітрат на наступний день був 30 мг/л, може і більше. Тоді при запуску вже вологий ґрунт переміщував, і частково роздушив зробивши болото. Підмінами через день по 30% десь за тиждень нітрат впав до 10 мг/л. Коли другий акваріум запускав, то все пройшло гладко. Нітрат точно міряв, але цифр не пам'ятаю, але таким високим точно не був. Тести Птеро. І підміни робив по інструкції, раз на тиждень 50%. Рибу обидва рази довелось запускати одразу. Все ж без втрат живності не обійшлось, пару креветок і рибок стрес не перенесли
Gavronskiy
05.01.2020, 15:22
05.01.20
Зробив підміну води 30% та запустив 5шт криветок вишень
Gavronskiy
09.01.2020, 23:53
Привіт
добавив ще куби в аквас(як всі рекомендували) та замінив губки в зовнішньому фільтрі eheim 2213 на такі, що найдрібнішими порами, поставив від sunsun hw603b та вирізав 2шт синтепону брав на метраж, товщина по 1,5см.
Нова куба відразу пузиряєcode52.
світло 7годин на день
со2 відключается та включается разом зі світлом, На ніч продовжую додавати комплекс №1, біостартер закінчився через 8днів.
Аквасу 14днів
далі буде..
пс.буду радий любим коментам code33
true_red
10.01.2020, 00:14
Те що рослин додали, це дуже добре. А от те, що забарвлення води і муть не минула, це вже не добре. Все ж би краще щоб вода пошвидше очистилась. Думаю є сенс робити підміни не в штатному режимі по 50% раз на тиждень, а через день відсотків по 30-40. І воду заливати дуже акуратно, щоб струмінь на ґрунт не потрапляв. І ще, все ж початковому етапі рекомендую поставити на вихід фільтра "флейту". Думаю з вашого фільтра нормальна така струя лупить в стінку акваріума і підмиває ґрунт. Коли буде щільний коврик з куби, "флейту" можна буде прибрати
Gavronskiy
10.01.2020, 00:27
Те що рослин додали, це дуже добре. А от те, що забарвлення води і муть не минула, це вже не добре. Все ж би краще щоб вода пошвидше очистилась. Думаю є сенс робити підміни не в штатному режимі по 50% раз на тиждень, а через день відсотків по 30-40. І воду заливати дуже акуратно, щоб струмінь на ґрунт не потрапляв. І ще, все ж початковому етапі рекомендую поставити на вихід фільтра "флейту". Думаю з вашого фільтра нормальна така струя лупить в стінку акваріума і підмиває ґрунт. Коли буде щільний коврик з куби, "флейту" можна буде прибрати
1)Так, вже зробив даі таких незапланованих підміни 50% ,бо з‘явилися водорості тоненька зелена ниточка як пушок.
2) флейта це буде обов‘язково наступний єтап
true_red
10.01.2020, 01:04
Мабуть трохи оффтоп, але раптом корисно буде. В мене в акваріумі на цьому ж ґрунті були якось проблеми з мутною водою. Але не схоже на те що у Вас. Я і досі уявлення не маю, що то було, але проблема явно у воді. Акваріуму на той момент вже було понад пів року. І якщо не брати до уваги поодиноких водоростей на старті, то все було ок. Почалось все з того, що довелось тимчасово переїхати разом з акваріумом. До цього я тримав акваріум на водопроводі. На новому місці проживання свердловина, вода жахлива просто, хоч і свердловина глибока. Вода в будинку очищувалась якоюсь системою фільтрації, якою конкретно не скажу. Після цього фільтра органолептичні якості води хоч і кращі, але все ж якась вона дивна. І що цікаво, якщо цією водою наприклад мити руки, то відчуття ніби руки мильні. Якщо ж брати воду на вулиці, не очищену через фільтр, то вона має незрозумілий запах і злегка жовтувате забарвлення. Після фільтра вода має такі параметри: KH 18-20, GH 1-2, tds 320. Креветки від такої води дохнуть впродовж кількох тижнів. Тому, оскільки переїзд був тимчасовий, та і об'єм акваріума не дуже великий, підміни робив бутильованою водою з найближчого магазину. Нажаль не завжди одну і ту саму воду можна було застати в наявності, брав то моршинську, то оболонську, то ще якусь ноу нейм. Але по параметрах вода була плюс мінус однакова, один раз лише якась попалась трохи жорсткувата. А так наприклад в тої ж моршинської KH 4-5, GH 4, tds 90. Здавалось би, вода супер. Але щось пішло не так. Через тижні два, з'явилась муть, білувата, без жовтизни. Іноді менш виражена, іноді більш помітна. Якоїсь залежності я особливо і не помітив. Може на фоні спеки і сильніше мутніло, бо справа була літом. Що я не пробував, альгошок, кристал, ультрафіолетовий стерилізатор, бо думав що це бактеріальний спалах чи вода цвіте, повністю фільтр сінтепоном забивав(сінтепон між іншим забивався брудом швидко, тому було враження, що муть саме через дрібні механічні часточки). Толку особливо не було. Наче трохи краще ставало після кількох днів роботи стерилізатора і коагулянта. Не сказав би, що муть сильна була, але оку помітна, хоча на фото
і не видно було, хіба якщо фото збоку робити. Ну а на око, з боку муть була досить виражена. Словом це мене досить дратувало і засмучувало, ще і часу на акваріум тоді було не багато. Рослини при цьому почували себе чудово, водоростей не було. Все прийшло в норму після переїзду(на щастя остаточного) і повернення акваріума на ту ж водопровідну воду. Кілька днів, і вода прозора як сльоза. І теж спека була, температура до тих же 28 градусів піднімалась і навіть більше прямих сонячних променів стало на акваріум потрапляти, а муть минула. Єдине, що змінилось, це вода. Так що роблю для себе висновок, що бутильована вода для акваріума не годиться, але от відповіді на питання чому, я не знайшов.
biologist
10.01.2020, 11:34
З доданою травою виглядає чудово.
Я собі встановив тимчасовий білий фон, так помутніння трохи менше дратує)))
Gavronskiy
11.01.2020, 20:23
[з-QUOTE=biologist;3525150]
Я собі встановив тимчасовий білий фон, так помутніння трохи менше дратує)))[/QUOTE]
поставив на вечір фільтр блондинку з картриджем уже на 1мкр добавив кристал і на ранок вода кристально чиста ,але завжди є мінуси , кожного дня наростає велика масса водорослі прибираю механічно та воно з кожнид днем все більше зятягує кубу ту що декілька днів назад досадив(code11
друзі що порадите?
true_red
11.01.2020, 21:32
Схоже на ризоклоніум, але я на 100% не впевнений. Скоріше наслідок того, що ґрунт дуже багато речовин у воду викинув на початку. На мою думку, краще просто механічно прибирати цю штуку. Повинна сама пройти скоро
Так і не зрозумів якого бренду ваш ґрунт. Aquayer? Ta їх комплекс добрив?
Gavronskiy
13.01.2020, 10:38
Так і не зрозумів якого бренду ваш ґрунт. Aquayer? Ta їх комплекс добрив?
Так
biologist
14.01.2020, 17:32
поставив на вечір фільтр блондинку з картриджем уже на 1мкр добавив кристал і на ранок вода кристально чиста ,але завжди є мінуси , кожного дня наростає велика масса водорослі прибираю механічно та воно з кожнид днем все більше зятягує кубу ту що декілька днів назад досадив(code11
друзі що порадите?
Ви не писали чи регулюєте яскравість світильника. Підозрюю, що він без диммера і світить на 100%. Суб`єктивно, звичайно, але 4500 Лм це досить таки не мало для старту. Якщо є можливість, я б зменшив хоча б до 80%. Щодо подачі СО2 - часто рекомендують починати подавати за годину/дві перед вмиканням світла, думаю це має сенс і, знову ж таки суб`єктивно - досить важливий момент. Слідкуйте за дропчекером, для себе стараюсь щоб в нього під кінець дня вже проглядався жовтуватий колір)) Доки риб не запустили - гірше від високої концентрації СО2 не буде. А так, з Живим грунтом особливо і місць для маневрів не має, та й не потрібно. Впливати на ситуацію в перший місяць можливо лише інтенсивністю світла, особливу увагу приділяючи стабільності подачі СО2. З другого місяця просто потрібно підібрати своє дозування добрив - думається, воно плюс/мінус буде відповідати рекомендаціям виробника 3-4 мл на 70 літрів води.
Доречі, що за система СО2 у вас?
Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
Gavronskiy
15.01.2020, 20:03
Доречі, що за система СО2 у вас?
Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
Camozzi + 2л балон
Із нового набридло підмінювати воду через день та механічно вушною паличкою збирати водорості за день наростала та сама масса, добавив альгіклін 6мл
Аквасу 18днів заселено 15-20 креветок черрі
Параметри води зараз такі
GH- 9
PH- 7
KH- 6
true_red
16.01.2020, 10:20
Та певно вже досить підміни часті робити, можна переходити на звичний режим по 50% раз на тиждень. Фото будуть? Цікаво наскільки все погано з водорослями
Gavronskiy
16.01.2020, 17:54
Привіт ;)! даю свіжі фотки , вид зверху ,загальний план та "зарослі"))
щось Альгіклін не допоміг нитка продовжує пузиряти , муть та пил від грунту минув зовсім
true_red
16.01.2020, 20:00
Що таке альгіклін чесно не знаю. Але схоже, що це той же "сайдекс". Чесно кажучи, останнім часом не дуже добре ставлюсь до цього альгіциду. Все ж далеко не все однозначно в плані безпеки цієї речовини для здоров'я людини. Думаю навряд є якісь статистичні дані досліджень. Тому для себе вирішив, що його застосовути більше не буду.
А загалом від тих водоростей що у Вас, штука має допомагати. Єдиний момент, коли я використовував сайдекс, чи акваєровський альгіцид+СО2, то ефект був тільки коли дози були максимальні, або навіть вищі ніж по інструкції. Та і моментального ефекту чекати не варто, з тиждень лити треба.
І все ж, глутарового альдегіду краще уникати в свіжих акваріумах, бо він негативно не тільки на водорості впливає, а і на бактерії. А водорості мають минути, коли все стабілізується. Тому краще без зайвих маніпуляцій.
Ще хотів запитати про світло, 4500 люмен, це на максимум світить? Є можливість світло прикрутити?
Як на мене це досить багато, куба хоч і любить яскраве світло, однак не потребує його так багато. Думаю, при меншому світлі ріст водоростей пригальмується, бо якщо вони у Вас аж пузиряють, то певно дуже швидко ростуть і їм комфортно
Судячи з опису, то "Альгіклін" - це глют. альдегід який ще називають "Сайдекс". Це Вам зараз мало чим допоможе а от збити баланс може.
Краще обробіть місця з водоростями звичайним аптечним перекисом, з розрахунку не більше 1 мл. на літр акваріумної води.
true_red
17.01.2020, 09:17
Краще обробіть місця з водоростями звичайним аптечним перекисом, з розрахунку не більше 1 мл. на літр акваріумної води.
Перекис варіант, але в дозі 1 мл на літр може кубу попалити
В отдельной таре можно. В аквариум такую дозировку я бы не рисковал. Рыбе может сплохеть.
Так акваріум наче без риби, чи я десь пропустив?
На власному досвіді скажу, що навіть при дозуванні 1 мл. перекису на літр води жодних негативних наслідків, ані для куби ані для риб помічено не було. Пір'ястолисники, амбулії і подібні сипляться але у ТС на фото нічого такого немає.
І головне: Зверніть увагу на слова "не більше 1 мл. на літр", тобто говорилось про максимальне дозування, а не рекомендоване.
Gavronskiy
18.01.2020, 21:21
Так акваріум наче без риби, чи я десь пропустив?
На власному досвіді скажу, що навіть при дозуванні 1 мл. перекису на літр води жодних негативних наслідків, ані для куби ані для риб помічено не було. Пір'ястолисники, амбулії і подібні сипляться але у ТС на фото нічого такого немає.
І головне: Зверніть увагу на слова "не більше 1 мл. на літр", тобто говорилось про максимальне дозування, а не рекомендоване.
А коли краще обробляти? Вранці чи ввечері? До підміни води чи після?
Обробіть ввечері за день до підміни води. Обробляйте зі шприця з голкою вприскуйте безпосередньо на водорості, головне не перевищуйте вищеописаного дозування (менше можна, більше ні). Якщо є можливість, попередньо приберіть всю нитку фізично, потім буде менше розчиненою органіки.
Как успехи, нитка прошла???
дмитрий1988
09.02.2020, 21:27
вам продали рослини з ниткою, якщо її не має то ніякий умовний дисбаланс її не визове
Gavronskiy
02.03.2020, 22:04
Как успехи, нитка прошла???
Завтра скину фотки э новини)
Dasdranagon
03.03.2020, 15:32
А світловий день то у вас який? Якшо більше 5 годин, то я б звинувачував саме цей фактор
Надіслано від мого HUAWEI TIT-U02, використовуючи Tapatalk
Завтра скину фотки э новини)
интрига, ждем фото code44
Жидкое удобрение, коагулянт, альгицид, СО2. Прям "Цікаві досліди"...
Может прикройте камени чем то светонепроницаемым на недельку... Да и треть зеленой посадки я бы тоже попробовал прикрыть, а на следующую неделю другую треть, если конечно это поможет и водоросли уйдут с затемненного места...
Питательных веществ в грунте, думаю, немеряно. Жидкое, что вы льете - кормит водоросли. Особенно, если с содержанием железа. Я бы не лил.
Жалко нет данных по азотным соединениям. Хотя, если вы добавляете жидкое удо, то все равно не будет ясно сколько выдал именно грунт.
Можно для ускорения запуска, конкуренции с водорослями и притенения добавить плавающие растения типа пистии. Это, конечно не в концепуии "natural aquarium", но можно убрать через пару месяцев.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010