Показати повну версію : Зовнішній фільтр для акваріума на 160л
mikhail.glushko
06.02.2020, 09:37
Добрий день, шановне товариство.
Є акваріум на 160л (80*35*60) в ньому стоїть акваель турбо.
Останнім часом розплодилось трохи риб (кілька виводків малих анциструсів ростуть і розвиваються).
Фільт приходиться чистити частіше і частіше сифонити грунт.
Думаю встановити ще один фільтр - зовнішній.
Порекомендуйте надійний фільтр для 160л. Фільт планується розмістити в тумбі під акваріумом - значить треба щоб не протікав.
Також хотілось би щоб він не був по ціні золота ;)
Дякую.
А рослин що немає? Грунт тоже роль біофільтрації виконує.
значить треба щоб не протікав.
Будь-який зовнішній фільтр рано чи пізно починає текти. Одне діло, коли Ви це помітили одразу (тому що Ви завжди поряд з аквою) або інше, Ви прийшли додому, а Вас зустріли "щасливі" сусіди.
Також хотілось би щоб він не був по ціні золота ;)
Чим ціна ближче до ціни золота, тим пізніше, можливо, він потече.
P.S. Я б на Вашому місці ставив хороший аерліфт на біопелетах чи пісчаний фільтр.
оксана68
06.02.2020, 12:35
Можна атман или аква нова.на 3-4 года хватит гарантировано .,а там можно поменять.Ну и конечно для спокойствия души ставить в тазик.Как же без него родимого .Фильтра текут капельно так что не заметить сложно.Надо хотя бы раз в неделю заглядывать в тумбу.За течь бойлера ,радиатора никто не задумывается \спросите статистику у сантехников\.Там последствия катастрофические и соседей от потопа ни что не спасает.Во внешнике главное смазать резинки и вовремя их поменять.Я держу про запас на всякий пожарный.А ценя это такое тут каждый решает сам.
До 2000 грн SunSun або Atman хоч і кітай,але дуже не поганий.....правда шумлять трохи...
До 3000 грн JBL CristalProfi досить добрі й "шопітливі"
mikhail.glushko
06.02.2020, 13:17
А рослин що немає? Грунт тоже роль біофільтрації виконує.
Будь-який зовнішній фільтр рано чи пізно починає текти. Одне діло, коли Ви це помітили одразу (тому що Ви завжди поряд з аквою) або інше, Ви прийшли додому, а Вас зустріли "щасливі" сусіди.
Чим ціна ближче до ціни золота, тим пізніше, можливо, він потече.
P.S. Я б на Вашому місці ставив хороший аерліфт на біопелетах чи пісчаний фільтр.
Рослини є, але вони не справляються з такою великою кількістю відходів життєдіяльності риб.
Що ви мали на увазі про аероліфт та пісочний фільтр і чим це аргументовано у моєму випадку?
Дякую
Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Що ви мали на увазі про аероліфт та пісочний фільтр і чим це аргументовано у моєму випадку?
В акві на 25 літрів в мене стояв внутрішній для 50 літрових акваріумів. Навіть при не великій кількості риби і не перегодуванні цей фільтр забивався за кілька днів, вода ставала мутною. Поставив аерліфтний фільтр на компресорі, різниця дуже відчутна. Вода чиста і відпали кожнотижневі чистки. Зараз чищу раз в місяць.
В іншій акві на ~300л поставив пісочний фільтр додатково до помпи з великою губкою, вода теж мене повністю задовільняє. З риби приблизно 30-35 підростків мбуни.
Практично будь-який зовнішній фільтр це в бульшості фільтр суто на механіку. Тобто на мусор який плаває. Корисна площа його поверхні де будуть бактерії в рази менша за площу того ж грунту, де бактерії теж є.
Для себе зрозумів, що помпа з великою губкою (її площа не суттєво менша за площу наповнювача в зовнішньому) повністю забезпечує очистку від цього мусору+там теж будуть бактерії.
А взагалі за біологічну очистку в моїх акваріумах відповідають в комплексі пісочний фільтр+губка помпи чи аерліфтний фільтр додатково до грунту та рослин.
Ще в двох моїх малих аквах взагалі стоять тільки компресори. В одному з них гуппіки плодяться самі знаєте як. І ніяких проблем немає з водою. Я навіть в них не сифоню. Тільки підміна води.
Игорь Анатольевич
06.02.2020, 15:43
Здравствуйте.Стоит без дела Eheim 2026 Если интересует звоните 0955539170 или в личку.Очень не дорого.
mikhail.glushko
06.02.2020, 15:56
Здравствуйте.Стоит без дела Eheim 2026 Если интересует звоните 0955539170 или в личку.Очень не дорого.
Дякую за пропозицію.
Гляну на його розміри і подивлюсь вечором чи буду мати де його розмістити, а тоді можна буде говорити.
Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Игорь Анатольевич
06.02.2020, 16:19
Технические характеристики:
Производитель: Eheim (Германия).
Для аквариумов объемом: 350 л.
Производительность насоса: 950 л/час.
Высота подъема воды: 2 м.
Объем фильтра: 4.9 л .
Потребляемая мощность: 20 Вт.
Размер: 375 х 210 х 210 мм.
mikhail.glushko
06.02.2020, 19:45
Технические характеристики:
Производитель: Eheim (Германия).
Для аквариумов объемом: 350 л.
Производительность насоса: 950 л/час.
Высота подъема воды: 2 м.
Объем фильтра: 4.9 л .
Потребляемая мощность: 20 Вт.
Размер: 375 х 210 х 210 мм.
дякую,
але він не входить по висоті, макс 28 см
дякую,
але він не входить по висоті, макс 28 см
Тоді скоріше за все Вам жоден з зовнішніх фільтрів не підійде.
Розглядайте варіанти з внутрішніми фільтрами або з саморобними зовнішніми під Ваш розмір.
Алексей Днепр
07.02.2020, 08:20
Внешние фильтра при должном уходе не потекут никогда!(за Китайские не говорю,).Почитал что они работают только на механику (пост выше) извините рассмеялся. Чего только не понапишут.....
работают только на механику.
Там присутнє слово "в більшості", а також пояснено чому його біофункцію не варто розхвалювати, вважати єдиною правильною і робити з нього (зовнішнього фільтра) прямо таки обов'язковий аксесуар.
Корисна площа його поверхні де будуть бактерії в рази менша за площу того ж грунту, де бактерії теж є.
Вибачте, але це "пук в муку". Зміню свою думку, коли написане вами ви підтвердите якимось цифрами чи посиланням на джерело такої інформації.
Eheim почав випускати зовнішні акваріумні фільтри з 1963 року. До 1970 їх було продано 100 000 штук ! Внутрішні фільтри були лише аерліфтні, бо технології двигунів з мокрим ротором тоді ще не було.
Нітробактерії "ліниві" їм неорганічні нітросполуки і кисень треба доставляти "під ніс" :). І каністрові фільтри то роблять.
підтвердите якимось цифрами чи посиланням на джерело такої інформації.
В свій час збираючи потрібну мені інформацію по схожій з ТС проблемі, я прийшов саме до такої думки. Нажаль не ставив собі цілі зберігати увесь матеріал для майбутніх дискусів. Я висказав думку, а ТС нехай до неї прислухується чи ні. Це його право, бо він спитав на форумі якраз, щоб почути думки.
До 1970 їх було продано 100 000 штук !
А от це якраз "пук в муку". Це не заслуга Eheim, це заслуга менеджерів з продажу і правильної реклами.
Нітробактерії "ліниві" їм неорганічні нітросполуки і кисень треба доставляти "під ніс" :). І каністрові фільтри то роблять.
І це теж схоже на "пук..." В свою чергу наведіть інформацію з джерел наукових. Саме про "ліниві" і "доставляти "під ніс"". До речі хороша аерація навіть від внутрішнього фільтра теж "доставляє "під ніс"".
це заслуга менеджерів з продажу і правильної реклами.
ага, і їм вдається продавати акваріумістам протягом півсотні років неефективні фільтри :)
В свою чергу наведіть інформацію
якщо вам то справді потрібно, то можу при нагоді то зробити в ПП Львівського форуму. Але буде англійською.
ага, і їм вдається продавати акваріумістам протягом півсотні років неефективні фільтри :)
Чому саме неефективні? Просто треба визначитись вам їхати чи шашечки?
Просто якщо суто їхати, то є більш прості і дешевші методи, ну а якщо обов'язково шашечки, то тоді тільки чудо фільтри.
Мені от тільки цікаво, як ліниві бактерії виживали до того як їм в допомогу спеціалісти Ехейма розробили зовнішні фільтри?
Напевно потім еволюція пішла по зовсім іншому напрямку.
Отправлено с моего QMV7A через Tapatalk
Tiratore.d
07.02.2020, 19:03
Нє, то є просто культ зовнішніх філььрів.
Я собі купив каністру тільки для того, що мене бісить обладнання в банці. А так внутрішнього вистачало з головою.
Отправлено с моего 0PJA2 через Tapatalk
Нє, то є просто культ зовнішніх філььрів.
Я собі купив каністру тільки для того, що мене бісить обладнання в банці. А так внутрішнього вистачало з головою
Повністю погоджуюсь. Якщо чийсь естетичний смак ну ні як не витримує ніяких сторонніх предметів в банці, а рослини і грунт не справляються, то тоді уже без чудо фільтрів ніяк.
Отправлено с моего QMV7A через Tapatalk
Мені от тільки цікаво, як ліниві бактерії виживали до того
прочитайте Стефана Спотта, то 1970 рік, через 13 років книгу переклали в совку під назвою СОДЕРЖАНИЕ РЫБ В ЗАМКНУТЫХ СИСТЕМАХ
СОДЕРЖАНИЕ РЫБ В ЗАМКНУТЫХ СИСТЕМАХ
Можете поділитись в личку посиланням на завантаження? Цікаво прочитати
Знайшов... https://fanfishka.ru/infocentr/poleznye_materialy_po_akvariumistike/1643-soderzhanie-ryb-v-zamknutyh-sistemah-s-spott.html
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010