КПК

Показати повну версію : Зовнішній фільтр для акваріума на 160л

mikhail.glushko
06.02.2020, 09:37
Добрий день, шановне товариство.

Є акваріум на 160л (80*35*60) в ньому стоїть акваель турбо.
Останнім часом розплодилось трохи риб (кілька виводків малих анциструсів ростуть і розвиваються).
Фільт приходиться чистити частіше і частіше сифонити грунт.

Думаю встановити ще один фільтр - зовнішній.

Порекомендуйте надійний фільтр для 160л. Фільт планується розмістити в тумбі під акваріумом - значить треба щоб не протікав.
Також хотілось би щоб він не був по ціні золота ;)

Дякую.

IS1971
06.02.2020, 10:08
А рослин що немає? Грунт тоже роль біофільтрації виконує.

значить треба щоб не протікав.

Будь-який зовнішній фільтр рано чи пізно починає текти. Одне діло, коли Ви це помітили одразу (тому що Ви завжди поряд з аквою) або інше, Ви прийшли додому, а Вас зустріли "щасливі" сусіди.

Також хотілось би щоб він не був по ціні золота ;)

Чим ціна ближче до ціни золота, тим пізніше, можливо, він потече.

P.S. Я б на Вашому місці ставив хороший аерліфт на біопелетах чи пісчаний фільтр.

оксана68
06.02.2020, 12:35
Можна атман или аква нова.на 3-4 года хватит гарантировано .,а там можно поменять.Ну и конечно для спокойствия души ставить в тазик.Как же без него родимого .Фильтра текут капельно так что не заметить сложно.Надо хотя бы раз в неделю заглядывать в тумбу.За течь бойлера ,радиатора никто не задумывается \спросите статистику у сантехников\.Там последствия катастрофические и соседей от потопа ни что не спасает.Во внешнике главное смазать резинки и вовремя их поменять.Я держу про запас на всякий пожарный.А ценя это такое тут каждый решает сам.

Bears
06.02.2020, 12:53
До 2000 грн SunSun або Atman хоч і кітай,але дуже не поганий.....правда шумлять трохи...
До 3000 грн JBL CristalProfi досить добрі й "шопітливі"

mikhail.glushko
06.02.2020, 13:17
А рослин що немає? Грунт тоже роль біофільтрації виконує.

Будь-який зовнішній фільтр рано чи пізно починає текти. Одне діло, коли Ви це помітили одразу (тому що Ви завжди поряд з аквою) або інше, Ви прийшли додому, а Вас зустріли "щасливі" сусіди.

Чим ціна ближче до ціни золота, тим пізніше, можливо, він потече.

P.S. Я б на Вашому місці ставив хороший аерліфт на біопелетах чи пісчаний фільтр.

Рослини є, але вони не справляються з такою великою кількістю відходів життєдіяльності риб.

Що ви мали на увазі про аероліфт та пісочний фільтр і чим це аргументовано у моєму випадку?

Дякую

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

IS1971
06.02.2020, 14:28
Що ви мали на увазі про аероліфт та пісочний фільтр і чим це аргументовано у моєму випадку?

В акві на 25 літрів в мене стояв внутрішній для 50 літрових акваріумів. Навіть при не великій кількості риби і не перегодуванні цей фільтр забивався за кілька днів, вода ставала мутною. Поставив аерліфтний фільтр на компресорі, різниця дуже відчутна. Вода чиста і відпали кожнотижневі чистки. Зараз чищу раз в місяць.

В іншій акві на ~300л поставив пісочний фільтр додатково до помпи з великою губкою, вода теж мене повністю задовільняє. З риби приблизно 30-35 підростків мбуни.

Практично будь-який зовнішній фільтр це в бульшості фільтр суто на механіку. Тобто на мусор який плаває. Корисна площа його поверхні де будуть бактерії в рази менша за площу того ж грунту, де бактерії теж є.
Для себе зрозумів, що помпа з великою губкою (її площа не суттєво менша за площу наповнювача в зовнішньому) повністю забезпечує очистку від цього мусору+там теж будуть бактерії.
А взагалі за біологічну очистку в моїх акваріумах відповідають в комплексі пісочний фільтр+губка помпи чи аерліфтний фільтр додатково до грунту та рослин.

Ще в двох моїх малих аквах взагалі стоять тільки компресори. В одному з них гуппіки плодяться самі знаєте як. І ніяких проблем немає з водою. Я навіть в них не сифоню. Тільки підміна води.

Игорь Анатольевич
06.02.2020, 15:43
Здравствуйте.Стоит без дела Eheim 2026 Если интересует звоните 0955539170 или в личку.Очень не дорого.

mikhail.glushko
06.02.2020, 15:56
Здравствуйте.Стоит без дела Eheim 2026 Если интересует звоните 0955539170 или в личку.Очень не дорого.

Дякую за пропозицію.
Гляну на його розміри і подивлюсь вечором чи буду мати де його розмістити, а тоді можна буде говорити.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

Игорь Анатольевич
06.02.2020, 16:19
Технические характеристики:
Производитель: Eheim (Германия).
Для аквариумов объемом: 350 л.
Производительность насоса: 950 л/час.
Высота подъема воды: 2 м.
Объем фильтра: 4.9 л .
Потребляемая мощность: 20 Вт.
Размер: 375 х 210 х 210 мм.

mikhail.glushko
06.02.2020, 19:45
Технические характеристики:
Производитель: Eheim (Германия).
Для аквариумов объемом: 350 л.
Производительность насоса: 950 л/час.
Высота подъема воды: 2 м.
Объем фильтра: 4.9 л .
Потребляемая мощность: 20 Вт.
Размер: 375 х 210 х 210 мм.
дякую,
але він не входить по висоті, макс 28 см

Amadeus
06.02.2020, 22:45
дякую,
але він не входить по висоті, макс 28 см

Тоді скоріше за все Вам жоден з зовнішніх фільтрів не підійде.
Розглядайте варіанти з внутрішніми фільтрами або з саморобними зовнішніми під Ваш розмір.

Алексей Днепр
07.02.2020, 08:20
Внешние фильтра при должном уходе не потекут никогда!(за Китайские не говорю,).Почитал что они работают только на механику (пост выше) извините рассмеялся. Чего только не понапишут.....

IS1971
07.02.2020, 08:43
работают только на механику.
Там присутнє слово "в більшості", а також пояснено чому його біофункцію не варто розхвалювати, вважати єдиною правильною і робити з нього (зовнішнього фільтра) прямо таки обов'язковий аксесуар.

bobus
07.02.2020, 15:06
Корисна площа його поверхні де будуть бактерії в рази менша за площу того ж грунту, де бактерії теж є.
Вибачте, але це "пук в муку". Зміню свою думку, коли написане вами ви підтвердите якимось цифрами чи посиланням на джерело такої інформації.

Eheim почав випускати зовнішні акваріумні фільтри з 1963 року. До 1970 їх було продано 100 000 штук ! Внутрішні фільтри були лише аерліфтні, бо технології двигунів з мокрим ротором тоді ще не було.

Нітробактерії "ліниві" їм неорганічні нітросполуки і кисень треба доставляти "під ніс" :). І каністрові фільтри то роблять.

IS1971
07.02.2020, 15:42
підтвердите якимось цифрами чи посиланням на джерело такої інформації.
В свій час збираючи потрібну мені інформацію по схожій з ТС проблемі, я прийшов саме до такої думки. Нажаль не ставив собі цілі зберігати увесь матеріал для майбутніх дискусів. Я висказав думку, а ТС нехай до неї прислухується чи ні. Це його право, бо він спитав на форумі якраз, щоб почути думки.

До 1970 їх було продано 100 000 штук !
А от це якраз "пук в муку". Це не заслуга Eheim, це заслуга менеджерів з продажу і правильної реклами.

Нітробактерії "ліниві" їм неорганічні нітросполуки і кисень треба доставляти "під ніс" :). І каністрові фільтри то роблять.
І це теж схоже на "пук..." В свою чергу наведіть інформацію з джерел наукових. Саме про "ліниві" і "доставляти "під ніс"". До речі хороша аерація навіть від внутрішнього фільтра теж "доставляє "під ніс"".

bobus
07.02.2020, 17:36
це заслуга менеджерів з продажу і правильної реклами.
ага, і їм вдається продавати акваріумістам протягом півсотні років неефективні фільтри :)

В свою чергу наведіть інформацію
якщо вам то справді потрібно, то можу при нагоді то зробити в ПП Львівського форуму. Але буде англійською.

IS1971
07.02.2020, 18:14
ага, і їм вдається продавати акваріумістам протягом півсотні років неефективні фільтри :)

Чому саме неефективні? Просто треба визначитись вам їхати чи шашечки?
Просто якщо суто їхати, то є більш прості і дешевші методи, ну а якщо обов'язково шашечки, то тоді тільки чудо фільтри.

Мені от тільки цікаво, як ліниві бактерії виживали до того як їм в допомогу спеціалісти Ехейма розробили зовнішні фільтри?
Напевно потім еволюція пішла по зовсім іншому напрямку.

Отправлено с моего QMV7A через Tapatalk

Tiratore.d
07.02.2020, 19:03
Нє, то є просто культ зовнішніх філььрів.
Я собі купив каністру тільки для того, що мене бісить обладнання в банці. А так внутрішнього вистачало з головою.

Отправлено с моего 0PJA2 через Tapatalk

IS1971
07.02.2020, 19:08
Нє, то є просто культ зовнішніх філььрів.
Я собі купив каністру тільки для того, що мене бісить обладнання в банці. А так внутрішнього вистачало з головою

Повністю погоджуюсь. Якщо чийсь естетичний смак ну ні як не витримує ніяких сторонніх предметів в банці, а рослини і грунт не справляються, то тоді уже без чудо фільтрів ніяк.

Отправлено с моего QMV7A через Tapatalk

bobus
07.02.2020, 20:19
Мені от тільки цікаво, як ліниві бактерії виживали до того
прочитайте Стефана Спотта, то 1970 рік, через 13 років книгу переклали в совку під назвою СОДЕРЖАНИЕ РЫБ В ЗАМКНУТЫХ СИСТЕМАХ

IS1971
08.02.2020, 15:30
СОДЕРЖАНИЕ РЫБ В ЗАМКНУТЫХ СИСТЕМАХ

Можете поділитись в личку посиланням на завантаження? Цікаво прочитати

Знайшов... https://fanfishka.ru/infocentr/poleznye_materialy_po_akvariumistike/1643-soderzhanie-ryb-v-zamknutyh-sistemah-s-spott.html