Показати повну версію : На що звернути увагу в комплекті СО2?
Доброго дня,
Маю акваріум 54 літри. Хочу встановити систему СО2. Для початку хотілось би щось просте і дешеве. А там видно буде.
Почав поглядувати в сторону готових наборів. Єдине не розумію як в них регулювати подачу, чи умовно кажучи там вже все прораховано і не варто заморочуватись?
Також якщо в когось був досвід використання конкретних систем то буду радий відгукам.
Дякую
true_red
14.03.2020, 13:33
Ви про які системи? Балонні? Так в них має бути редуктор і кран тонкого регулювання. За день-два надаштовуєте подачу краном тонкого регулювання, орієнтуючись на дропчекер і забуваєте про настройки на довго. Непогано ще мати лічильник бульбашок, щоб знати при якій кількості бульбашок на хвилину який у вас колір дропчекера. І як швидко вода при такій подачі насичується СО2. Хоча я за цілодобову рівномірну подачу газу, але свою думку не нав'язую, може це і невірно і краще подавати газ лише вдень, але в мене все працює чудово.
Якщо ж говорити про системи з лимонною кислотою, то вони бувають різні. І подачу рівномірну не завжди вийде нормально налаштувати.
Якщо про брагу, то там про стабільність зазвичай взагалі мова не йде. Маю один рецепт більш менш стабільної браги, користувався, якщо цікаво - напишу. Але в порівнянні з балоном це небо і земля.
І краще одразу купляти нормальне і якісне, а не починати з дешевого, дешевше вийде. По своєму досвіду кажу.
Балонну систему купили і вистачить на роки. Заправка коштує копійки. І заправляти треба не часто. На мої 70 літрів балона 2 літри вистачає на 8-9 місяців, і це при цілодобовій подачі газу, заправка коштує 50 грн.
Загалом поглядував на ті де все в комплекті, так би моіити просто додати води, то ж бражка якась)
Бо бачив балонні набори по кілька тисяч і щось якось насторожує така вартість)
А де їх можна заправляти? І на скільки вони безпечні?
Загалом поглядував на ті де все в комплекті, так би моіити просто додати води, то ж бражка якась)
Бо бачив балонні набори по кілька тисяч і щось якось насторожує така вартість)
А де їх можна заправляти? І на скільки вони безпечні?
Балонні системи абсолютно безпечні за умови дотримання техніки безреки. Головне правило безпеки - не переливати зайвого газу. Тобто головне правило таке: кількість газу має дорівнювати Об'єму балону в літрах помноженого на 0,7 кг.
Абсолютно безпечно використовуються як недорогі промислові системи так і значно дорожчі акваріумні комплекти.
Заправляються також без проблем на спеціальних заправках.
true_red
14.03.2020, 20:27
Та безпечні. Якщо балон повірений, редуктор такий як треба, заправлений балон так, як треба, то нема чого боятись. Вас же не лякають вогнегасники, які висять у вагонах метро. Я заправляю в кислород сервісі на набережно-луговій. Від метро контрактова площа пішки хвилин 10
svion, вот про безопасность баллонных систем
https://uviaqua.com/bezopasnost-ballonnoj-sistemy-so2-dlya-akvariuma/
А вот про химический генератор СО2
https://uviaqua.com/himicheskij-generator-so2-na-limonnoj-kislote-i-sode/
Но я полностью поддерживаю коллег- если брать, то сразу качественную вещь. Если про баллон. Если про генератор, то я бы китайские не брал ни в какой конфигурации- проще сделать самому. Заодно и регулироваться будет точнее.
Брага как бы совсем немного отстой. ИМХО.
Всім щиро дякую) Переконали, візьму балон) Тим ільше на мої 54 літри думаю його на довго вистачить)
Маю кілька питань ще. Я так розумію в цілому готовий комплект це власне балон, редуктор, шланг, зворотній клапан, розпилювач, лічильник і тест СО2, вірно?
Щодо тесту маю питання. Якось траплялось на очі рідина для них. Тобто треба їх періодично підмінювати? Чи вона типу одноразова? Ну тобто якщо окрасилась, то треба зливати?
true_red
19.03.2020, 13:40
Крім редуктора має бути кран тонкого регулювання і бажано електромагнітний клапан.
Рідину в дропчекері міняти треба. Як часто не скажу точно, в інструкції до моєї про це не написано. Я міняю раз на пару місяців, коли рідина стає не така яскрава як раніше. Як окрасилась зливати нічого не треба, не дарма дропчекер називають тривалим тестом СО2
Евгений Д.
21.03.2020, 12:57
Я бы посоветовал к вопросу подачи СО2 подойти только после длительных раздумий, и изучения матчасти, - а надо ли оно, и как долго я буду, и смогу этим играться.
Потому как просто подача газа ничего не даст без правильного освещения и удобрений. Но это всё в куче хлопотное, и затратное дело.
Ну, а если всё же хотелка с возможностями победят над "здравым разумом", соберите набор самостоятельно. Это совет.
Купите баллон, 2 литра достаточно, найдите "пивников" (это те, кто торгует пивом в кегах оптом и обслуживает установки), у них можно купить лучший редуктор Микроматик, найдите в Киеве представительство Камоцци, там докупите всё остальное, фитинги, клапан, тонкий кран и трубку. Обратный клапан тоже у них лучший, и он обязательно нужен. Соберёте сами, если руки откуда надо. Да, ещё надо чем-то булькать, лично мне нравился наружный реактор. Всё, вы владелец фирменного оборудования СО2. Оно надежное и по цене выйдет меньше чем у местных .... Даже если надумаете его продать, цена будет выше китайского.
Дропчекер, - хорошая игрушка, нужная поначалу для неопытных. Плох он своей медлительностью реакции, так что есть возможность "передуть" газом. Поэтому ещё раз бы посоветовал очень тщательно изучить теорию.
Вот, как-то так, практически рассказал свой опыт, от покупки и использования, а потом и продажи системы. В общем, - дорого и хлопотно, но дюже интересно и познавательно. Я не жалею денег, времени, жаль, что продать пришлось только из-за срочного переезда.
Евгений Д., Просил бы Вас более тщательно подбирать выражения.
Пост отредактировал.
Всім щиро дякую. Обов'язково займусь цим питанням після того як весь цей кіпіш закінчиться)
Вітаю!
Трішки грався з покупними бродилками, але хочу таки взяти балон. На форумі тут продають комлекти дешевше брендованих. На що в них звернути увагу крім моментів описаних вище? Чи все ж краще витратитися на щось брендоване?
Евгений Д.
10.09.2020, 17:16
Купите Камоцци набором, это лучше любого китайского добра.
Представительство Kamozzi есть в больших городах, а в даже Киеве офис. Они знают что нужно аквариумистам, у нас в городе прямо наборами продают.
Купите Камоцци набором, это лучше любого китайского добра.
Представительство Kamozzi есть в больших городах, а в даже Киеве офис. Они знают что нужно аквариумистам, у нас в городе прямо наборами продают.
CAMOZZI це ж клапани, редуктори і т.д. Я скоріше за самі балони хвилююсь) В статті вище просто було написано, що балони краще міняти раз на 5 років. Просто питання як знати чи ті що з рук йдуть нові, чи старі. Навряд там є якесь маркування
Баллон должен быть поверенным. Должно стоять клеймо. Все .
В статті вище просто було написано, що балони краще міняти раз на 5 років.Вы про мою статью? Я там писал что я бы менял его через 3 поверки. Поверка один раз в пять лет. Итого 15 лет, а не пять))
Вы про мою статью? Я там писал что я бы менял его через 3 поверки. Поверка один раз в пять лет. Итого 15 лет, а не пять))
Саме про Вашу, писав з телефону і помилився при вводі) Питання все одно відкрите: як впевнетись, що той балон що я візьму з рук в нормальному стані? Ну крім повірки. Чи якщо є свіжа повірка то в принципі можна сміливо брати? Бо тут на форумі є кіька комплектів під мій бюджет, тому перед покупкою хочу переконатися)
Tiratore.d
13.09.2020, 00:43
Свіжа повірка то запорука успіху. По обмінному фонду на станції берем баллони з азотом і киснем, суміші для вакуумного пакування харчових продуктів - баллони вісімдесятих років з свіжою повіркою. Кисень - стрьомна штука, але їх перевіряють нормально, тим хлопцям я вірю на всі сто. В мене вуглекислотний баллон ще мезозойського періоду, поміняли вентиль, перевірили і сказали що ще років 50 він послуже з умовою якщо не часто міняти вентилі бо різьба кожного разу тягнеться потрохи.
А компактні баллони до 20атм для своїх технічних потреб сам собі роблю і повіряю тиском вдвічі більшим ніж робочий за допомогою азоту. Під пропан особливо.
Serega_Kichkas
16.09.2020, 16:39
Добрый день! Вынашиваю идею с подачей СО2. Уверен что куплю. У меня пока один вопрос: каким оборудованием или девайсом нужно растворять СО2 в аквариуме?! Так как и множество и в корне с разными конфигурациями немного запутался.
Евгений Д.
16.09.2020, 16:53
Как по мне, так это наружный реактор.
Serega_Kichkas
16.09.2020, 17:00
Как по мне, так это наружный реактор.
Типа Ista I-539 ?!
Всім дякую,
Переконали, залишилось обрати набір і докупити добрив))
Евгений Д.
22.09.2020, 08:02
Типа Ista I-539 ?!
Именно. Но я делал реактор сам. Здесь на форуме есть тема как сделать из колбы фильтра для воды. Я немного доусовершенствовал, и получилось что хотел. Но кому нравятся летающие пузырьки газа по аквариуму, те распыляют.
Serega_Kichkas
22.09.2020, 08:50
Сегодня, завтра планирую ехать на базар и покупать что нибудь для распыления, реактор наверно всё же дороговато пока для меня, не могу пока определиться брать чисто диффузор либо с лесенкой.......
Евгений Д.
22.09.2020, 10:24
А если распылять круглосуточно, то веточка рябины самый оптимальный вариант. И не очень дорого)
Serega_Kichkas
22.09.2020, 10:43
та не, на ночь буду отключать.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010