Показати повну версію : ШИМ драйвера LM3414HVMRX/NOPB
Tiratore.d
21.07.2020, 16:19
Доброго дня. Маю контроллер з PWM виходом. Маю драйвер на базі мікросхеми LM3414HVMRX/NOPB
675669
. З початку була одна ЛЕД балка на 15шт 3Вт світлодіодів, все було чудово, але багато світла не буває. Зібрав ще одну балку з такою ж потужністю підключив замість існуючої для перевірки - працює. Взяв два драйвера і з'єднав їх паралельно по входу. Вихід кожного драйвера окремо до кожної балки. Після увімкнення отримав перегорівші мікросхеми. Перепаяв мікросхеми, одна встигла перегоріти, вирішив відкласти експеримент і залишився на одній балці.
Нещодавно вирішив повторити експеримент - знову згоріла мікросхема. Продавець у якого я купляв драйвери та контролер не зацікавлений в поясненнях. Допоможіть бо вже не знаю що за проблема і як її позбутись.
Продавець у якого я купляв драйвери та контролер не зацікавлений в поясненнях
Tiratore.d, вы сколько раз обращались я вам не раз все по полочкам разложил и объяснил, и в последнее время вы вообще не обращались.
Вы все время что то чудите и творите-если вы не дружите с электроникой так доверьте человеку в этом разбирающемуся, а не проводите эксперементы, драайвера прекрасно работаю в параллель максимальное количество которое ставили это 24 шт, которые прекрасно работают без проблем. На все вопросы всегда отвечаю и помогаю.
Но если человек не знает как соединить диоды, я ему помочь не могу( это конкретно касается не вас)
Есть телефон все вопросы решаются быстро если сам в этом заинтерисован, а если писать на форуме по сообщению в день то это будет очень долго.
Драйвера люди покупают из зарубежья и не 1-2шт, а десятками ни у кого не горят микросхемы.
Горят обычно от переполюсовки, или повесили на "сопли" и тыкали питание или питание больше 60V.
Там соединять то нечего, плюс общий транзитом, и входящий и на диоды, минус на входа, с выхода каждого взяли по минусу, соединили ШиМ между драйверамии и на ваше устройство.
Tiratore.d
21.07.2020, 21:20
Ну по перше від Вас я з самого початку почув багато негативу коли контроллер перестав працювати по блютуз, і я писав що він глюче з самого початку, так Ви його мені поміняли, але розказували що то я щось нарукоблудив, що то неправильно підключені діоди і т.д.. Потім я питав з приводу конденсатору який стрельнув і закоротив ланцюг так що БП вийшов з ладу. Довелось модернізувати конденсатори (і знову Ви мені розказували що то я щось нарукоблудив). І так, я не знаю як з'єднувати світлодіоди та як маю диплом радіомеханіка, і сам працюю електромеханіком ремонтуючи і обслуговуючи обладнання з складними ланцюгами управління та автоматики - поясніть мені, от неправильно я спаяв світлодіоди - що з того вийде? Ну вони просто не будуть світити при неправильній полюсовці, коротке я виключаю завжди тому що звик перевіряти свою роботу приладами.
З приводу згорівших драйверів - я Вам писав, ви мені відповіли що на разі немає, з ремонту - взнаєте. Але ні слуху ні духу. Ну вирішив поремонтувати сам, що таке паяльний стіл для СМД я знаю виходячи з того на кого вчився. Ремонт - 2хвилини. Кожна з балок працює на окремому драйвері. Коли паяю в купу - отримую згорівшу мікросхему. А саме пробиває між Vin та LX. На одному драйвері по вхіду управляючого сигналу є резистор на 2.7кОм, на другому нема. Може в тому і є причина? Бо в минулий раз пробило зразу два, але першим пустив дим той що без опору, а другий слідом. Зараз же встиг вимкнути одразу після того як пустив дим той що без опору.
PS: тему створював не для претензій чи образ продавцю. Просто продавцю дійсно ніколи не цікаво що там рукоблудять кулібіни і тільки що питаєш - так зразу "самі винуваті". І продавця я не вказував. Він сам прийшов, і замість того щоб підказати що не так може бути чи в підключці чи ще в чому - зразу виправдовувати себе.
Отвечу так, если бы вы меньше лазили от большого ума все бы работало.
Я себя не оправдываю, а говорю истину перед отправкой изделие проверяется дальше я не могу отвечать за ваше не правильное подключение и т.д.
Если это готовый продукт: Светильник, контроллер, БП-гарантия 1 год и послегарантийное обслуживание.( если Кулибины вроди вас не лезут во внутрь и пытаются сами ремонтировать)
Tiratore.d
22.07.2020, 00:15
Ну от знову.... Коли я купляю все для самостійної збірки - чого б не лазити? І я у Вас купляв готовий пристрій, який двічі вийшов з ладу, не по моїй вині, бо як можна заставити стрельнути конденсатор? Який я побачив лише коли почав розбиратись чого не робить, чи чого перестав реагувати блютуз. А від Вас тільки можна почути що то я сам поломав. І Ви в цьому наголошуєте в цій темі вже двічі.
Або пишіть нормальну пораду в яку сторону дивитись, або не пишіть в цій темі, вона була створена не для того щоб виясняти чи то у Вас на той час був пристрій сирий чи в мене руки з дупи (бо це не так).
Pro100LED
22.07.2020, 12:16
Tiratore.d, обратитесь за помощью к человеку (https://www.aquaforum.ua/member.php?u=45158) который придумал этот драйвер, а не к тому кто его тупо скопировал.
Pro100LED, надо еще посмотреть кто у кого что украл, даташит в открытом доступе, и драйвера на этой микросхеме у нас появились за долго от вашего человека просто они изготавливались на плате сразу по 4 шт с контроллером вместе
так что не пишите ерунду если не знаете.
А Tiratore.d скажу будете меньше лазить и чудить все будет работать.
Pro100LED
22.07.2020, 12:29
Даже не удивляюсь вашей наглости так врать. Если б не Роман, так бы и сидели на своих ПТшках. А то что ваша манера разговора с клиентами хамская, давно убедился на себе.
так бы и сидели на своих ПТшках
Откуда такая осведомленность? Козачек засланный.
Пока твой Роман за кого ты рвешь ОПУ по не понятным причинам-ты кто его адьютант? Сидел не понятно на чем мы давным давно работали с LM.
Повторюсь для особо одаренных: драйвера выполнялись сразу по 4 шт на плате с контроллером, а отдельно начали изготавливать когда вырос спрос в штучных.
Остынь чуть-чуть ты вообще кто? Во всех темах только и прелагаешь услуги ЧЕЛОВЕКА или ты сам и есть "человек" наверное с работой туго.
давно убедился на себе
Я с тобой не общался и не собираюсь.
Пиши все что хочешь-больше отвечать не буду.
Senturio
22.07.2020, 14:47
Ну по перше від Вас я з самого початку почув багато негативу коли контроллер перестав працювати по блютуз, і я писав що він глюче з самого початку, так Ви його мені поміняли, але розказували що то я щось нарукоблудив, що то неправильно підключені діоди і т.д.. Потім я питав з приводу конденсатору який стрельнув і закоротив ланцюг так що БП вийшов з ладу. Довелось модернізувати конденсатори (і знову Ви мені розказували що то я щось нарукоблудив). І так, я не знаю як з'єднувати світлодіоди та як маю диплом радіомеханіка, і сам працюю електромеханіком ремонтуючи і обслуговуючи обладнання з складними ланцюгами управління та автоматики - поясніть мені, от неправильно я спаяв світлодіоди - що з того вийде? Ну вони просто не будуть світити при неправильній полюсовці, коротке я виключаю завжди тому що звик перевіряти свою роботу приладами.
З приводу згорівших драйверів - я Вам писав, ви мені відповіли що на разі немає, з ремонту - взнаєте. Але ні слуху ні духу. Ну вирішив поремонтувати сам, що таке паяльний стіл для СМД я знаю виходячи з того на кого вчився. Ремонт - 2хвилини. Кожна з балок працює на окремому драйвері. Коли паяю в купу - отримую згорівшу мікросхему. А саме пробиває між Vin та LX. На одному драйвері по вхіду управляючого сигналу є резистор на 2.7кОм, на другому нема. Може в тому і є причина? Бо в минулий раз пробило зразу два, але першим пустив дим той що без опору, а другий слідом. Зараз же встиг вимкнути одразу після того як пустив дим той що без опору.
PS: тему створював не для претензій чи образ продавцю. Просто продавцю дійсно ніколи не цікаво що там рукоблудять кулібіни і тільки що питаєш - так зразу "самі винуваті". І продавця я не вказував. Він сам прийшов, і замість того щоб підказати що не так може бути чи в підключці чи ще в чому - зразу виправдовувати себе.
Драйвера по входу ШИМ оба должны иметь резисторы, в этом возможно причина. Сам использовал не раз данные драйвера и даже менял токозадающие резисторы под свои диоды, ни разу не вылетела микросхема.
Tiratore.d
22.07.2020, 20:07
Драйвера по входу ШИМ оба должны иметь резисторы, в этом возможно причина. Сам использовал не раз данные драйвера и даже менял токозадающие резисторы под свои диоды, ни разу не вылетела микросхема.
Нарешті відгукнулися не хамські продавці. code33
От і я так думаю, хоч і драйвери були куплені в однієї людини - але все ж таки відмінності зустрічаються в усих в залежності від партії. Добре що даташити є і розрахунки по номіналам більш менш. З тих драйверів - відмінність від фото - резистор на ШИМ вході 1кОм(на фото 2.7), RIADJ=4,7кОм(на 700мА), RFS=2кОм(в даташит 40), Крім даташитних ще є резистор від масси до ШИМ входу з опором 15кОм. Ну схема то робоча в окремості. Але...
Tiratore.d
22.07.2020, 20:16
А Tiratore.d скажу будете меньше лазить и чудить все будет работать.
Добре, я купив контроллер з одним драйвером, не лазив, воно накрилось, поміняли, потім докупив ще драйвер та як Ви самі позиціонували що можна в паралель докидувати скільки завгодно драйверів - і вони різні і не зрозуміло чого горять. Так що не чудіть. Тему створював не для того щоб обпаскудити Вашу продукцію, а для того щоб вияснити чому горять мікросхеми по 60грн за штуку в випадку паралельного включення, коли кожен з драйверів і кожна з балок окремо працює. Не маєте відповіді крім:
будете меньше лазить и чудить все будет работать.
то проходьте повз. На роботі мені платять гроші за те що я лазю і витворяю в обладнанні вартістю по 100-200 тисяч американських президентів, і сервісні і гарантійні компанії завжди підказують де що і як не загроші і не тому що вони нам його продали, а через те що ми, техніки і кіповці, тримаємось кучі і завше один одному підказуємо навіть якщо хтось конкретно натупив в елементарному питанні.
Tiratore.d, я вам продал 3 или 4 устройства которые работали но после вашего вмешательства горели, если вы техніки і кіповці то вы ни хрена не разбираетесь в элементарном, припаять 3 провода.
Senturio брал у меня 15 штук и ставил заказчикам на светилники ни один не сгорел все работают прекрасно, люди ставили с другой страны удаленно по вайберу и фото все прекрано работает,да их уже разошлось мама не горюй ни одного отказа, у вас все горит.
Вы даже не пытались позвонить и уточнить нюансы, а если звонили кричите я электронщик.
По резисторам на входе причина не в нем он по большому счету там не нужен-это своего рода защита от куда приходит сигнал.
Я не раз вам говорил проверьте свои диоды и их монтаж, далее БП он может давать всплески, в ответ-у меня самые лучшие диоды, так как с вами можно общатся если вы все знаете?
Высылайте свои драйвера, я удаленно не могу увидеть причину, вскрытие покажет-я вам вышлю новые, но больше чем уверен что вы их опять спалите причина не в драйверах.
Tiratore.d
22.07.2020, 22:07
Ідіть Ви під три чорти.Я коли у Вас взнавав чого то одне не робить то друге згоріло - Ви так само мені розповідали що то я не так спаяв діоди. Розказували що конденсатор на 100В міг згоріти тільки по моїй вині! він стоїть до драйвера, а Ви мені розказували що то через то що я не так світлодіоди спаяв. То як Ви розмовляєте - ставить хресть на будь-якому конструктивному діалогу. Вас в цій темі ніхто не згадував і претензій не виставляв - от і ідіть собі звідсяля. Тема для того щоб я підключив драйвери і вони не згоріли (діодні балки зпаяні правильно і світят обидві -повторюю спеціально для тих хто впевнений що неправильна розпайка світлодіодів веде до поглиннання нашої реальності антиматерією). Ну як ще пояснити людині?
Tiratore.d
23.07.2020, 23:42
Проблему вирішив вирівнявши схеми драйверів по PWM входу. Із доповнень - на кожному драйвері стояв конденсатор на 1мкФ по входу живлення, викинув і поставив один 2мкФ 250В(такий в руки попався :)). Драйвера через термоклей на радіатор від південного мосту компютерної материнки і разом з двома БП(один на основне світло і один на РГБ стрічку для вечірньої медитації з келихом чогось пекучого) та контроллером це все вміщається в бокс з вентиляцією. Але то вже інша історія.
Tiratore.d
02.09.2020, 08:51
Хтось може ще підказати, по виходу на фото стоїть керамічний конденсатор, у одного з моїх драйверів по виходу стоїть електроліт (здається на 1мкФ), у іншого резистор 683 (6300МОм). Так от відключив світильник від мережі, потім включив - зразу згоріла мікросхема на драйвері на виході якого електроліт. Перепаяв мікросхему - при увімкнені знову згоріла, хоча і одна і друга балка світять на драйвері у якого по виходу резистор. Я вже задовбався мікросхеми міняти. Підкажіть що робити і чи може є в когось драйвери з нормальною схемою.
Kolyanich
02.09.2020, 09:27
У меня драйвера от аквапланера, я так понимаю по переписке что аналогичные с вашими. Так вот имел неосторожность также пару спалить в момент включения/отключения света. Загвоздка оказалась в том что я разрывал питание в цепи на промежутке блок питания-драйвер. Когда начал отключать именно блок питания - проблема исчезла. Производитель сказал что питание нужно отключать именно на блоке питания, а не разрывать цепь между ним и драйвером.
Tiratore.d
02.09.2020, 09:45
Так отож що в мене вимикач стоїть до БП. Завжди спочатку вимикаю вимикачем, потім з розетки. Я просто бачу що драйвери різні (про що я й писав вище), і з продавцем діалог ні про що. От і питаю може у когось є змога сфотографувати свої драйвери щоб було видно номінали. Хоча вже поміняв 5мікросхем, 4 саме на цьому драйвері з конденсатором по виходу і вже не хочеться ні міняти ні балакати з Ігорем, дивлюсь в сторону http://www.kosmodrom.com.ua/el.php?name=LDD-700H
ні міняти ні балакати
Как же с тобой разговаривать если ты все знаешь и кричишь я КИПовец электронщик высшего разряда и аппаратуру за 100 т $ собираю?
А слушать не слушаешь-всем пишу и говорю: все паять на "СОПЛИ" не вешать -только потом включать в сеть.
Ты первый у кого все устройства горели после вмешательства, наверное от большого ума.
у іншого резистор 683 (6300МОм)
Вы хоть представляете что вы написали????????????????
Из написаного становится понятно что вы полный 0.
Резистор стоит номиналом 62-68 кОм причина не в нем, его ставят для того что бы когда в нуле, диоды не светились его можно ставить , а можно не ставить.
Пали дальше :).
Tiratore.d
02.09.2020, 13:58
Как же с тобой разговаривать если ты все знаешь и кричишь я КИПовец электронщик высшего разряда и аппаратуру за 100 т $ собираю?
А слушать не слушаешь-всем пишу и говорю: все паять на "СОПЛИ" не вешать -только потом включать в сеть.
Ты первый у кого все устройства горели после вмешательства, наверное от большого ума.
На "ТИ" ми не переходили здаеється, ну добре:
Ну а как с тобой разговаривать если ТЫ доказуешь что надо все паять и это у меня руки из жопы. Я сто тыщь раз говорил, все спаяно, все изолировано, отключил от сети/включил в сеть - перегорело. Почему? Светодиоды, провода от диодов до драйвера от бп до контроллера - ничего не менялось и не трогалось. Эта тема не для того чтоб выяснять кто из нас прав, я реально спрашую что не так. Ты же тупо валишь что это я не так все спаял. Причину же реальную предположить не может. Всего тебе хорошего в продажах.
По поводу номинала СМД компонента - да мог написать чушь. На нем надпись 683 по калькулятора мне выбило в мегаомах.
На нем надпись 683 по калькулятора мне выбило в мегаомах.
вы даже можете представить что это такое???? тем более было написано 6300МОм.
Причину же реальную предположить не может
Я на растоянии не могу опредилить причину, я предложил безвозмездно выслать новый драйвер, а старый мне вышли назад и посмотрим- в ответ ни чего не буду высылать, значит причина в другом, накосячил и боишся выслать свои баги.
Повторюсь для особо одаренных за все время ни один драйвер ни у кого не сгорел-за исключением когда заливали водой, их ушла не одно сотня.
Если я предлагал варианты : проверить пайку, коротыши, БП- в ответ у меня все класс я спец.
И уперся в этот резистор-он там и нафик не надо.
Короче жги дальше КУЛИБИН если не хочешь прислушиватся.
Ой пардон жгите, надо на ВЫ, по телефону было на ТЫ теперь на ВЫ.
Tiratore.d
02.09.2020, 14:42
вы даже можете представить что это такое???? тем более было написано 6300МОм.
Нє, я ж "0".
Если я предлагал варианты : проверить пайку, коротыши, БП- в ответ у меня все класс я спец.
Я не відмовляюсь від того що в мене щось не так. Але ж по Вашим рекомендаціям я все перевірив, усюди пропаяно, кз нема. З часу останнього допису все працювало поки мені не заважав провід мережевого живлення, відключив - включив - згорів, і горить один і той вже вчетверте. От і питаю чого саме він, в діодах кз? Ну там роз'єми, от з згорівшого перетикаю в цілий - вмикаю -світять. Як би обидва після цього згоріли - тоді руки з дупи.
Ой пардон жгите, надо на ВЫ, по телефону было на ТЫ теперь на ВЫ.
Ви помиляєтесь.
Все, тему закриваю. Ну його все. Лампочки накалювання буду використовувати, їх точно не зпалю... ну хіба шо хату зпалю.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010