Показати повну версію : Графіки параметрів on-line
В продовження теми про SMS-киюю. ця штука вже давно нажаль вимкнута. натомість маю зараз виділений канал інтернету, було б гріх цим не скористатися. Отже сайт моїх риб знаходиться тут
http://miniaquasd.dyndns.org/mrtg/aqua.html
працює завжди поки я не у відрядженні.
Я думаю із часом я ще додам туди параметрів.
Starcomputer
20.11.2008, 07:19
Vanessa, каласс, добавьте еще веб-камеру в реальном времени. code69
vanessa, по "железу" пояснения будут? Насколько повторяемая игрушка?
vanessa, по "железу" пояснения будут? Насколько повторяемая игрушка?
там залізо те ж що й в моїй темі про SMS (http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=13173) за виключенням модема. ще я додатково спаяв перехідничок RS-458 - USB, щоб контролер до компа підключити. Повторити можна звісно все. Як вийду на роботу - виложу файли. Правда там є деякі мікросхеми (OPA129 та AD7898), в каналі вимірювання рН, які на базарі мабуть важко буде купити.
маючи під контролем один DNS сервер я зробив для того сайтика красиве ім’я http://aqua.vanessa.org.ua/ та переробив рушій: замість mrtg тепер використано rrd
Mykhaylo
11.02.2009, 13:03
А що таке "hP"? рН? :)
І чому так часто клапан вночі спрацьовує? Освітлення теж вночі? І стартер (ЭПРА?) вночі не охолоджується?
Чи це загадки на спостережливість? ;)
vanessa, на влажность датчик SHT-11(17)?
Mykhaylo, клапан в ночі - це недоліки алгоритму насправді він не спрацьовує. це проблема виділилення четвертого біта із слова після того як це слово починає інтерпритуватися як реал. стартер - це температура процесора того компа, який все це крутить.
Sem, на вологості - два ds18b20 - сухий і вологий. а далі в пам’яті процесора зашита психрометрична таблиця.
lex-lex2008
11.02.2009, 21:37
Вот это разработки!!! Никогда бы не подумал, что так можно.
Я просто поражён данным девайсом.
А що ще буде. Маю датчик атмосферного тиску, залишилося його прикрутити та запрограмувати...
Я так бачу що мій акваконтролер перетворюється на домашню метеостанцію.
Взагалі там навіть можливість управляти є.
PS. згадався третій термінатор - комп’ютери управляють усім. Що тут скажеш..
Starcomputer
12.02.2009, 14:11
Sem, на вологості - два ds18b20 - сухий і вологий. а далі в пам’яті процесора зашита психрометрична таблиця.
Vanessa, можно подробнее :)
можно подробнее
А що тут детальніше ? Пан знає як міряти температуру за допомогою DS18B20 ? ну або іншим способом.
Далі один термометр треба заізолювати (я попросив у дружини використаний пробник від духів, туди корпус TO-92 якраз гарно влазить) обмотитати тонким шаром тканини (рекомендують батіст, я обмотав звичайною марлею) та опустити кінець тканини у воду (я використав пластикову коробочку з-під ліків, у кришці якої прорізав отвіт і в нього вставив кінець марлі)
далі все це діло поставив від вентилятор від кулєра - потрібен невеликий вітерець. напругу на кулєр дав +5В, щоб менше гудів.
А далі вимірявши дві температури (сухого і водогого) розрахував індекс елемента в таблиці, вийняв значення - це і буде вологість. Таблиця - психрометрична, взята звідси (http://pogoda.ru.net/tables/table1.txt). Звісно в пам’ять процесора завантажена не вся таблиця а тільки її шматок від +15*С до +35*С по сухому термометру.
таблиця була переформатована, відповідні рядки склеєні. получився одномірний масив типу char. шматок програми для розрахунку індекса для avg-gcc наступний
if(ti[1]>=ti[3])
{
th=(ti[1]-ti[3])>>3; // індекс рядка
if(th!=0)
{
th--; // зкорегувати індекс рядка
th*=24;
th+= (ti[1]>>4)-15;
hyhro=eeprom_read_byte(psihro+th);
}
else // якщо різниця між показами сухого і вологого рівна 0 тоді
hyhro=100; // вологість рівня 100
}
else // якщо різниця між показами сухого і вологого рівна 0 тоді
hyhro=-1; // невираховується
тут
ti[1] - покази сухого термометра
ti[3] - покази вологого
значення ті, які віддає DS18B20 без перерахунку ( не ділені на 16)
th - тимчасові змінна для розрахунку власне тут в кінці буде необхідний індекс
у цьому розрахунку мені дещо не подобається. Я не імітував всіх можливих варіантів але при деякій комбінації воно скаче на сусідній рядок по психрометричній таблиці, а мало б скакати по колонках. В глибокий аналіз щоб виявити і скорешувати цей глюк я не вдавався, поки що воно мене влаштовує.
PS: приблизно раз на два дні потрібно доливати воду, як забуду і вона висохне то показує -1 :)
Starcomputer
12.02.2009, 14:50
Далі один термометр треба заізолювати (я попросив у дружини використаний пробник від духів, туди корпус TO-92 якраз гарно влазить) обмотитати тонким шаром тканини (рекомендують батіст, я обмотав звичайною марлею) та опустити кінець тканини у воду (я використав пластикову коробочку з-під ліків, у кришці якої прорізав отвіт і в нього вставив кінець марлі) далі все це діло поставив від вентилятор від кулєра - потрібен невеликий вітерець. напругу на кулєр дав +5В, щоб менше гудів.
Вот это меня и интересовало :)
П.С. на Си пишете ? :)
Mykhaylo
12.02.2009, 14:54
Взагалі там навіть можливість управляти є.
Погодою? Мені -10 на неділю :) (жартую).
[QUOTE=vanessa]
далі все це діло поставив від вентилятор від кулєра - потрібен невеликий вітерець
[quote]
А хіба швидкість обдуву не впливає на швидкість випаровування (і відповідно на зниження температури другого термометра)? Не буде похибки при вимірюванні? не перевіряли хоча б побутовим вимірювачем вологості?
П.С. на Си пишете ? в основному так.
Погодою?
ні, нажаль ні. тільки температурою та рН акваріумної води + освітлення(МГ+ЛЛ лампи). але проектів чим би поуправляти ще багато.
А хіба швидкість обдуву не впливає на швидкість випаровування
якщо не помиляюся то для промислового аспіратора (може помилився в назві) швидкість руху повітря при вимірюванні вологості має бути 2м/с. там навіть механізм із пружинкою та вентирятором є.
Ваня, а по железу ссылки можно? на чем сделано?
Starcomputer
12.02.2009, 15:29
Ваня, а по железу ссылки можно? на чем сделано?
Если я правильно понял все на серии DS, подключено к компьютеру через сом-порт и переходник с сом на 1-WIRE. :)
Mykhaylo
12.02.2009, 15:31
швидкість руху повітря при вимірюванні вологості має бути 2м/с. там навіть механізм із пружинкою та вентирятором є.
Саме так. А якщо швидкість буде менша або більша - будуть зовсім інші показники, тобто як на мене треба чимось перевірити, хоча в акваріумі параметри від цього не зміняться :)
Если я правильно понял все на серии DS, подключено к компьютеру через сом-порт и переходник с сом на 1-WIRE.
пан не вгадав. все трохи складніше. а ще пан неуважний, я ж писав що компілятор avr-gcc отже ds18b20 і не тільки прикручено до вданому випадку ATmega32.схема тут (http://www.vanessa.org.ua/miniaqua.pdf). Якщо кому будуть цікаві сирці - вони тут (http://www.vanessa.org.ua/miniaqua_new.tar.bz2). якщо комусь цього мало - можу знайти ще й P-CAD’довські файли.
Далі ще спаяв собі адаптер USB<->RS-485 на FT232R і ганяю дані на комп по модбасу. ну а що із ними комп робить - ви можете побачити.
Блин. Атмега. Я и забул, что ты на АВР сидишь -((((
Десь приблизно тиждень назад додав вимірювання атмосферного тиску. Нагадалю: все знаходиться на http://aqua.vanessa.org.ua
Mykhaylo
16.05.2009, 20:40
А що тепер з датчиком вологості? :)
А води долити треба, це ж психрометр, випарувалася вода....
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010