Увійти

Показати повну версію : Риби какають довгими какашками

vi.ka.404
19.08.2021, 21:37
Добрий день, у мене рибки почали какати довгими какашками. В інтернеті писало, що це паразити. Порадьте будь-ласка якісь ліки. Вибачте,якщо щось не правильно написала. Дякую)

Евгений Д.
19.08.2021, 21:49
Меньше кормите.

vi.ka.404
19.08.2021, 23:20
Дякую за пораду)

Володимир 84
20.08.2021, 06:40
Віка, які рибки? Якщо живородки, так вони всі так опорожняються, особливо Меченосці.

Neville
20.08.2021, 10:31
Занадто довгі екскременти можуть бути ознакою хвороби. Але треба дивитися більш комплексно. Як рибка себе почуває, чи це тільки одна рибка, чи весь акваріум, чи є в екскрементах сліди крові, слизу (приміром, прозорі екскременти або в прозорій оболонці).

Далі, причини можуть бути в перегодуванні, в неякісному кормі, в бактеріальній інфекції, в отруєнні. Тобто відразу лікувати як від бактеріальної інфекції не варто.

Напишіть, принаймні, чим та як часто годуєте, який розмір акваріуму, скільки та яких рибок там живе, чи є фільтрація, аерація, як часто та скільки міняєте воду, чи є рослини (які та скільки, якщо є), яке освітлення, параметри води (жорсткість, реакція, рівень аміаку, нітритів, нітратів, фосфатів). Треба бачити картину в комплексі.

Від бактеріальних хвороб є препарати, я користувався сера бактопур, не скажу, що ідеальний препарат, але певний ефект дає. Тим не менше, я б не радів відразу лити до води бактопур. Цілком молживо, що це не є бактеріальною хворобою, і ви дарма будете труїти ліками і так хвору рибу.

Евгений Д.
20.08.2021, 19:31
Зачем та умничать, попросите лучше фотографию какашки....

Lena 5
04.11.2021, 09:47
Так, все таки как называется рыбка?