vi.ka.404
19.08.2021, 21:37
Добрий день, у мене рибки почали какати довгими какашками. В інтернеті писало, що це паразити. Порадьте будь-ласка якісь ліки. Вибачте,якщо щось не правильно написала. Дякую)
Володимир 84
20.08.2021, 06:40
Віка, які рибки? Якщо живородки, так вони всі так опорожняються, особливо Меченосці.
Занадто довгі екскременти можуть бути ознакою хвороби. Але треба дивитися більш комплексно. Як рибка себе почуває, чи це тільки одна рибка, чи весь акваріум, чи є в екскрементах сліди крові, слизу (приміром, прозорі екскременти або в прозорій оболонці).
Далі, причини можуть бути в перегодуванні, в неякісному кормі, в бактеріальній інфекції, в отруєнні. Тобто відразу лікувати як від бактеріальної інфекції не варто.
Напишіть, принаймні, чим та як часто годуєте, який розмір акваріуму, скільки та яких рибок там живе, чи є фільтрація, аерація, як часто та скільки міняєте воду, чи є рослини (які та скільки, якщо є), яке освітлення, параметри води (жорсткість, реакція, рівень аміаку, нітритів, нітратів, фосфатів). Треба бачити картину в комплексі.
Від бактеріальних хвороб є препарати, я користувався сера бактопур, не скажу, що ідеальний препарат, але певний ефект дає. Тим не менше, я б не радів відразу лити до води бактопур. Цілком молживо, що це не є бактеріальною хворобою, і ви дарма будете труїти ліками і так хвору рибу.
Евгений Д.
20.08.2021, 19:31
Зачем та умничать, попросите лучше фотографию какашки....
Так, все таки как называется рыбка?
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010