Показати повну версію : Танганьика в офисе. Версия 2.0
Ланжерон
08.11.2022, 17:11
Как обычно осенью, меня тянет на какие-то аквариумные "подвиги":)
Коллеги по клубу знают мое давнее увлечение малавийскими цихлидами и долгое время все три основных аквариума в офисе (570л, 280л, 120л) были с малавийцами. К сожалению, год назад я потерял практически всю рыбу в большом аквариуме(( а из-за войны заказанная рыба из Польши не приехала.
Тем не менее, часть коллекции мбуны удалось восстановить, но она вся уместилась в большом аквариуме. Два других стоят в рабочем состоянии, с сомиками да парой полугибридов -лишь бы была жизнь.
И вот тут в голову пришла *конгениальная идея*(С), а не вернуться ли к танганьике?
Лет пять назад у меня уже был такой опыт https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=224757, тот аквариум скорее создавался под конкурс, чем для души и тогда танганийцы показались скучными на фоне буйства мбуны. Аквариум был расформирован, рыба подарена нашему коллеге и на несколько лет я забыл про это.
Но все течет, все меняется. Работы стало меньше, а свободного времени в офисе больше. Пустота в 280л аквариуме просто стала раздражать и, наконец, решение созрело - танганийскому аквариуму в офисе - быть!
Итак дано: аквариум 280л (140*40*50h), фильтр JBL1500, помпа течения 4000 л/час, грунт, карпатский камень, программируемый лэд светильник на 6 каналов, ракушки и прочие мелочи. Сложным вопросом являлось, а какой набор рыбы должен быть, и главное где взять рыбу с учетом моей привередливости к качеству.
Зная плачевную ситацию с разводчиками мбуны, я без особой надежды задал вопрос в группе ФБ - где купить/привезти танганьику? И случилось настоящее чудо! Практически сразу отозвались несколько наших коллег по клубу!!! Огромное спасибо прежде всего двум Олегам - OlehS и Cognitio rerum и помогли советами, и предложили рыбку.
Итого на сегодня определился со следующим составом:
- Altolamprologus sp. "compressiceps Shell"
- Cyprichromis sp. ''Dwarf Jumbo'' Kigoma
- Cyprichromis leptosoma yellow head
- Lamprologus Ocellatus Gold
Рыба зарезервирована и ждет окончательной подготовки нового дома и переезда в Одессу.
Впереди техническая работа по подготовке аквариума и созданию достойного дизайна дисплея. Думаю это займет две-три недели и к декабрю у меня будет свое небольшое озеро Танганьика:)
С радостью прийму советы и рекомендации друзей по клубу. Уж очень хочется сделать хорошо для рыбы и в радость для себя:)
Чудова новина.
А то вже скучив за цікавими темами на форумі.
Підбор мешканців мені подобається,хоча і тут можуть бути підводні камені,як в прямому так і переносному значенні)
Все залежить зараз від оформлення банки.
Так що поки риба прийде чекаємо на варіант (ти))))) хард оформлення.
Не лишнім буде потурбуватися і за кормовою базою.
Ланжерон
08.11.2022, 17:52
Дякую:) щось за кормову базу я забув!! Додав до плану роботи:)
Ланжерон
09.11.2022, 09:27
где заказывали рыбок?
В заглавном топике указал коллег по форуму.
Давай уже оформленим займемося,камушками поиграем.
А то когда рыба приедет поздновато будет.
Сразу все включено должно быть)
Читати такі пости, дякуючи насамперед Олексію, це як повернення у молодість, (або до колишньої Ж:)),
- тільки давайте українізувати форум. - "спасибі" має бути
Ланжерон
09.11.2022, 16:30
Так уже думаю:) Пока, просто для истории, фото никакущего аквариума:)
691791
В шабат выловлю и отселю пяток "левых" галлерей (отдать некому, а в унитаз рука не поднимается((
После этого вычищу-вымою оборудование, добавлю песка и собственно начну поиск того самого дизайна, который для рыб и для души. Можно играться и на берегу, но в воде чаще всего все по другому, вот и хочу пробовать сразу в акве.
Кстати, покажу завтра пробник 3D танганийской ракушки. Спасибо Мише за файл для печати.
Ланжерон
09.11.2022, 16:36
OlehS, дякую Олеже. Зауваження приймається, але знаю, що мої теми читали друзі з Азербайджану та Білорусі, тому почав писати зрозуміло для них, але далі буде українською:)
і тут можуть бути підводні камені,як в прямому так і переносному значенні
Пропоную модифікувати так:
і тут можуть бути підводні камені,як в прямому так і підводному значенні ...
Соррі , колеги, за мікрофлуд, - просто тішусь, що форум є...
OlehS, знаю, що мої теми читали друзі з Азербайджану та Білорусі, тому почав писати зрозуміло для них,
code33 мова білоруська є найближчою до української, бо є і росте з часів Русі (Київської себто), тому , не треба білорусам чи литвинам усе ускладнювати....code44
Щодо азербайджанців , складніше, тому Ти вірно пишеш!
Ланжерон
09.11.2022, 16:53
OlehS, так сталось, що колись потрапив на ФБ у азербайджанську акваріумну группу, познайомився з адміном пані Офелією (чудова жинка). Вона поскаржилась що у них недостає інформації по багатьом питанням, звісно дав лінк на наш форум і точно знаю, що вони їм користуються, нехай навіть не реєструються
[QUOTE=покажу завтра пробник 3D танганийской ракушки. Спасибо Мише за файл для печати.[/QUOTE]
Навіщо?
малі рапани супер, по крайній мірі у Львові не відмовлялись...code101
Ланжерон
09.11.2022, 17:00
OlehS, з 3d просто спроба:) В мене э мушлі.
З іншого боку згадав, як на нашому конкурсі пані Марта зменшила мені бали саме за мушлі:) Досі злий за це (шуткую)
[QUOTE=на нашому конкурсі пані Марта зменшила мені бали саме за мушлі:) Досі злий за це (шуткую)[/QUOTE]
Я насправді гадаю, що великі мушлі виноградного слимака більше підходять, ніж рапани (у мене поруч у Львові на Кайзервальді (Королівський ліс) є схил, де їх є "клондайк", якщо комусь треба (приїжджайте, покажу це місце :))
). Але пам"ятаю з давніх часів, що у Вас на Півдні і виноградні слимаки і їх мушлі кращі. Але рапани (мушлі себто) довше живуть цілі в акві.
Ланжерон
10.11.2022, 16:36
Витяг першу коробку з камінням і зробив перший варіант що прийшов на думку. Без прикрас у вигляді дрібного каменю, просто зонування на дві частини. Праворуч зона для мушливців.
691799691800
Можна всунути свій п'ятак?)
Дякую що не відмовили)
Дивись,суто мій погляд враховуючи видовий состав.
Одна половина повинна бути більш загруженою та піднятою в гору,с більшим вмістом укриттів для кальвиків,та перетиналась з циприками.
Друга половина більше вільного місця для піска,ракушек та невиличких каменів.
Ланжерон
10.11.2022, 18:27
B]Карача[/B], так, дякую. Вже дома зрозумів, що мій автопілот у дізайні досі настроєний на малаві:) Треба змінювати бачення:) Ось зараз добрав дома ще трошки каміння, завтра продовжимо "ігри розуму".
Доречі, надрукували 3d мушлю...ну таке..може з білого пластику буде краще, але є одно АЛЕ! воно не тоне:)
691803691804
Як не тоне?Не може бути....
Ти точно умієш мушлі топити?)
Ланжерон
10.11.2022, 19:49
Та в тазик з бетоном..і все вийшло:)
Ух! Оце чудово! Радий бачити, що ще клуб живий, навіть у такі часи.
Ланжерон
11.11.2022, 13:13
Такий варіант лівої (високої) гори. Звісно тут тільки базова конструкція, вона доповнюється дрібним камінням. Висота у верхній точці десь 38см
691805
Нічого так,правда дивитися важкувато.
Тре в самій банці дивитися,там картинка буде виглядати по другому.
Три D фона не буде?
Ланжерон
11.11.2022, 17:59
Ось і мені впжкувато(((...тре ще думати. Фону не буде, бо аква завузька, та і не подобаються мені фони
Доброго вечора. Ви не новачок, тому порада тільки суб'єктивна.. Ципри такі собі верхні не впорядковані, внизу оцелятуси парні, бійки..... вийде акварум без суті, як на рахунок принцес??, причому звичайних пульхерів, буде стадо, буде порядок і картинка.
Ланжерон
11.11.2022, 18:35
От не подобаються мені принцеси ((..чому і сам не знаю, але цю рибу навіть не розгядав
Ланжерон
12.11.2022, 12:56
Треба було трошки напрягти мозок і все склалось.:)
Колись наш колега и добрий друг Олег Кусто (світла пам'ять), коли я мучався с дізайном сказав - завали скелю! А він був дізайнером від Бога!
Так і зараз -завалив основну скелю і одразу стало краще.
Поки фото *на берегу*, хоча камні вже в акві:) Вода трохи мутна.
Невеличка проблема -замало грунту, гадав в мене є якийсь запас, але ні((
Завтра поїду на Староконку (місцева *птичка*), може там є, або замовлю у Віталія.
Замість цього знайшов великий пакет з мілким камінням, є чим гратися.
691807
Cognitio rerum
12.11.2022, 18:41
Щодо мушель для мушлевців, нагадаюсь що досить практичним і не найгіршим в естетичному плані є варіант мушель від ампулярій. На відміну від мушель виноградних слимаків вони значно довше зберігаються в акваріумі (все таки ампулярії водяні жителі і очевидно їхні мушлі в якісному складі відрізняються від мушель наземних виноградних равликів), по розмірах вони якраз підходящі для оцелатусів (потрібно вибирати такі щоб в них поміщалась самка, а самець ні, самці запліднюють самочок що знаходяться в мушлі ззовні)), та і по кольору вони бувають різні, по бажанню можна підібрати
Ланжерон
12.11.2022, 18:46
Дякую..якби ще дізнатись де їх взяти:) В мене є десь дюжина мушлів виноградних равликів, поки будуть вони, а ампулярій пошукаю
Cognitio rerum
12.11.2022, 18:50
Так а на Староконному ринку невже нема? :)
Cognitio rerum
12.11.2022, 18:53
Тут хіба проблема в моральній стороні справи: шкода вбивати живих слимаків..
Але згадайте нашестя іспанських слимаків на наші городи (такі собі слизні коричневого кольору)
Та і можна купити живих підходящого розміру, полазять трохи, пару місяців, потім самі поздихають..))
Ланжерон
12.11.2022, 19:01
Завтра пошукаю. Живі ампулярії є, а ось мушлі?
Cognitio rerum
12.11.2022, 19:11
І ще щодо 3d копій неофаум.. Згадую що Міша myprog цим займався.. От тільки одне, в мене є справжні мушлі від неофаум, так от вони для оцелатусів замалі (їх хіба дрібніші спеціозуси обживають). Може то мені якісь дрібні дістались, не знаю.. У всякому разі тоді треба правильного розміру друкувати :)
Ланжерон
12.11.2022, 19:17
Так Міша і дав потрібний файл. Вчора надрукували два різних розміру. Можна як завгодно друкувати, але мені не подобається, до того ж ВОНО не тоне:)
Ланжерон
13.11.2022, 12:35
Ну ось маю такий результат. Вода ще трохи мутна від доданого піску, але вже завтра буде прозора. Як на мене, все вийшло:)
Тільки мушлів мало, на нашій Староконці нічого не має((.
Напишу в місцевий форум, може хто має.
Цікаво послухати вашу думку, друзі.
691808
Ще треба со світлом погратися, но це вже на наступному тиждні.
Cognitio rerum
13.11.2022, 17:44
Класно! І для заселених риб (згідно заявленому списку) буде комфортно.
єдина ремарка: не факт що оцелатуси захочуть займати саме запропоноване місце збоку. Вони (в силу своєї скромності)))) мають схильність розташовуватись по центру аква :)
Ланжерон
13.11.2022, 17:50
Та нехай де схочуть:) аби комфортно було:) то я мушлі для картинки поклав:)
Ланжерон
14.11.2022, 12:34
Сьогодні вже водичка прозора, трохи погрався зі світлом. остаточно буде вже, коли приїде риба. Новий дім для неї практично готовий:)
691864
Ну якщо ти Олежку вспомив.
Мабуть він би тобі в даній композиції порадив зліва добавити камінь с протилежним кутом якби на зустріч один до одного ,тільки вище.
Ланжерон
14.11.2022, 21:28
Так, першою була така спроба, але щось не вразило. У цієї каменюки низ дуже широкий, тяжко замаскувати було, тому так.
Ланжерон
15.11.2022, 14:47
В очікуванні риби, невеликий відступ. Вчора ввечері згадав, що 5 років тому ставив свій великий акваріум і тоді ж відкрив тему https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=230516. Відкрив її подивитися чи не помилився я, вирішив прочитати одну-дві сторінки, прокинувся пізно вночі на 40 сторінці (всього їх 65!). Стало трохи сумно. Який був час! Ветерани та новачки обговорювали акваріуми, рибу, обладнання, жартували, сміялися. Я щиро вірю, що це повернеться, хай трохи інакше, але повернеться.
Все буде Україна!
Питання?
У банка с кришкою чи хоть верхнім склом?
Ланжерон
15.11.2022, 19:00
Звісно з верхним склом:)
Ланжерон
15.11.2022, 19:12
...схрестив пальці....поїзд Франківськ-Одеса їде....
Ланжерон
16.11.2022, 07:32
..зустрічаю перших - Cyprichromis leptosoma yellow head
Ланжерон
16.11.2022, 21:01
Перша риба вдома! Недарма так хвилювався, потяг затримався на 4 години, точний час ніхто не міг сказати, прибуття переносили кілька разів. Але зрештою зустрів. Риба дорогу перенесла чудово!
Олеже, ще раз дякую за рибу та окреме дякую за бонуси. За пів години перевів на свою воду і ось уже зграйка в акваріумі:) Добре хоч в офісі є світло! Вдома не було всю ніч, дали на пару годин і знову ні( Нічого, прорвемося
691870691871
Antaress
18.11.2022, 20:19
Я насправді гадаю, що великі мушлі виноградного слимака більше підходять, ніж рапани (у мене поруч у Львові на Кайзервальді (Королівський ліс) є схил, де їх є "клондайк", якщо комусь треба (приїжджайте, покажу це місце :))
). Але пам"ятаю з давніх часів, що у Вас на Півдні і виноградні слимаки і їх мушлі кращі. Але рапани (мушлі себто) довше живуть цілі в акві.
Ще як варіант - равликові ферми... Саме на одній мені дали цілий ящик пустих мушель
Ланжерон
18.11.2022, 23:01
Так, я звертався до такої ферми, але щось не вийшло.
Дякую нашому колезі Ігору ака "Злыдня" (Zoo Хата), він знайшов для мене трошки мушлей танганьїкі, на перший час буде достатьно.
Що не кажіть ,а наш брат відноситься до категорії людей з явними порушеннями психики....))))))))
В такий час незважаючи на всіляких труднощі...
Запускатися,з всієї сили не полишати способ зберегти.
В цьому теж є щось героїчне...
Святе.
вибачаюсь,утрішня філософія
Ланжерон
19.11.2022, 08:10
"В 16-00 - запланирован подвиг!" (С) " Той самий Мюнгхаузен".
Мабуть це й про мене:) Давно для себе вирішив, що жити потрібно зараз, а не завтра, післязавтра, чи колись. Те, що дуже хотів зробити та відклав, посилаючись на певні обставини, не зробиш ніколи. Тому якщо маю ідею, та бажання зробити, я це роблю і кайфую від цьогр:)
Antaress
19.11.2022, 13:42
Що не кажіть ,а наш брат відноситься до категорії людей з явними порушеннями психики....))))))))
В такий час незважаючи на всіляких труднощі...
Запускатися,з всієї сили не полишати способ зберегти.
В цьому теж є щось героїчне...
Святе.
вибачаюсь,утрішня філософія
Таки так... Як подумаю, що після можливих 2-3 діб без світла (а швидше за все і раніше) всі мої запаси замороженого корму перетворяться в рідке желє, яке доведеться унітазувати - стає страшно...
Тому ще більше поваги автору )
Ланжерон
19.11.2022, 15:43
Дякую. Дома майже три доби не було світла(( але акваріум з малавійцями доньки (Сара Абрамовна) вистояв:))) Фільтра промив, перезапустив, риба майже і не помітіла:)) А от в зоомагазінах зовсім немає заморзки((..сьогодні обїхав чотири в пошуках циклопу...ніде нема((
Ланжерон
20.11.2022, 13:03
Йес! На Староконці все є! Заморожений циклоп, артемія, та все інше:) Зпаси корму зроблено.
Володимир Романович
20.11.2022, 18:23
Вітаю, панове! Приємно всіх вас читати!
Дизайн дещо незбалансований. Я б лівий завал взагалі забрав і поклав один великий плоский камінь. І трохи кам"яних розсипів розміром менших за мушлю
По видовому складу - час покаже, маю сумніви стосовно малих альто разом з оцелатусами. Але принцеси сюди точно не підуть - за рік часу залишуться тільки принцеси)))
Дякую за щиру посмішку на моєму обличчі в ці темні часи!
Ланжерон
20.11.2022, 18:39
Дякую за пораду з дізайном, але враховуючи що акваріум не тільки для риби, але й для мене, вирішив поки що так:) По составу населення - життя покаже, у крайньому випадку є ще 120л...упс, ще до ладу не почав, а вони (акваріуми) прагнуть розмноження:))
А взагалі радий бачити тут:)
Хотось казав навіщо такі теми,та яка користь від них!)
А тут розвідка доповіла що по мотивам твоєї писанини наш спільний знайомий сьогодні вже й рибу отримує та після перерви знову вливається в ряди акваріумної секти)
Показник?
Ланжерон
27.11.2022, 13:17
Карача, ще який! Він планував чекати до весни, але мій приклад змусив його нічого не чекати, та сьогодні отримав своїх оцелатусів. Сподіваюсь це тільки початок:)
Ланжерон
27.11.2022, 13:25
Нарешті вся риба дома!!! Цього разу, дякувати Богу, приїхали без пригод:) Я дуже вдячний львівянам Олегу та Сергію, за чудову рибу, добру упаковку, бонуси та все таке інше.
Маленькі оцелатуси вже почали діліти мушлі, ціпри з подивом дивляться на ці баталії, сумбу шели спокійно оглядають новий дім.
Я просто щасливий:)
691895
691896
Сподіваюсь це тільки початок:)
Це тільки початок, питання, коли я морально погоджуся на збільшення поголів'я рибного царства. Хоча чого кривити душею, я вже майже на це згоден. 6 дрібних риб у 100 літрах, ну дуже мало. Незважаючи на те, що ці 6 риб влаштовують в акваріумі. Не коли не думав що оцелатуси такі бульдоги забіякуваті)))
Ланжерон
01.12.2022, 11:59
myprog, не починай:) бо я вже з підозрою дивлюсь на великий акваріум з малавійцями:)
А що до оцелатусів, скільки мушлів не кидай, все не достає:)) кожен намагається захопити скільки очі бачуть:)
Ланжерон
02.12.2022, 15:41
Ніяк не міг зрозуміти, що мені не подобається зі світлом. Занадто "плоска" картинка. Здогадався перевернути світильник і побачив, що немає червоного та зеленого кольору. Добре, що в офісі є хлопець, який розуміється на цьому. Розібрали світильник і побачили вигорілі два драйвери і згорілі діоди (вочевидь при стрибку напруги пробило). Деталі замовив і сподіваюся наступного тижня акваріум та рибка заграють новими фарбами:)
Ланжерон
08.12.2022, 14:19
Desperado! (Відчайдушний) Маленький сумбу шелл намагається відвойювати хоча б одну мушлю у такого ж самого маленького оцелатуса:)
691923
Ланжерон
13.12.2022, 11:25
Ось така битва *титанів*:) Оцелатуси, такі оцелатуси:)
d9VBk_9Yigw
Ланжерон
05.01.2023, 18:16
Потихеньку діточки ростуть:)
692104
692105
692106
Ланжерон
18.01.2023, 13:13
Сьогодні спробував новий корм для моїх танганійців. Їли кожен за двох. Дякую Михайлу myprog за такий подарунок:)
692154692155
Їли кожен за двох
ну ще би, Nature food, i напевно Hikari є напевно "найТОПовішими" кормами для танги.. ІМНО
Ланжерон
19.01.2023, 16:24
OlehS, Hikari теж даю. Дякувати Володимиру з Києва, котрий попри все продовжує завозити корма
Ланжерон
19.01.2023, 16:27
Ось і перше *кохання*. Ще маленьки, а вже....
692167
692168
692169
Бізнес відкриєш,магазин.
Оcellatus gold на Ланжероні)
Та почнеш піднімати занепавший цихлідний рух в Україні!
Ланжерон
19.01.2023, 21:25
Карача, Ось із назвою магазину біда:). За законом має бути українською. Ocellatus gold у російському варіанті це щось на кшталт "золотой глазастик", українською навіть не можу знайти аналог:)
Ланжерон
23.01.2023, 18:46
Altolamprologus sp. "compressiceps Shell"...мої улюбленці:)
692180 692181
692182 692183
Тому, що ми банда!:)
Трионикс
23.01.2023, 18:51
Морди таки протокольні).
Ланжерон
08.02.2023, 12:52
Два місяці акваріуму. Все добре, самопочуття відмінне!
6XTTceW2cxE
Ланжерон
21.03.2023, 16:38
Cyprichromis sp. ''Dwarf Jumbo'' Kigoma стає все більш яскравим:)
692874
692875
692876
692877
Карача, Ось із назвою магазину біда:). За законом має бути українською. Ocellatus gold у російському варіанті це щось на кшталт "золотой глазастик", українською навіть не можу знайти аналог:)
дуже просто, : "золотий очкарик" code44
Як варіант "золоті очкарики та ракушкові мушлівці з озера Танганьїка" , але треба трохи скоротити :patstalom:
Як там танга в офісі поживає під обстрілами?
Ланжерон
09.03.2024, 12:19
Спроба камери нового телефона. Поки що до кінця не розібрався з можливостями, але ШІ допомагає:)
694688
694689
694690
694691
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010