КПК

Показати повну версію : Бананові фільтратори ігнорують високі корчі

lino
14.06.2024, 10:36
Добрий день!

Мене хвилює питання щодо поведінки моїх бананових фільтраторів.
Мешкають вони у мене вже майже тиждень (5 днів, з 9.06), акваріум 65-70 літрів. Про вподобання фільтраторів я знала, тому заздалегідь обставила акваріум корчами різного плану. Усього їх в акваріумі три - один продовговатий і лежить вздовж довгої стінки акваріума, решта - менші за розмірами, але простягаються вгору, ближче до течії від фільтра.
Проблема полягає в тому, що мої банани з якоїсь причини дуже байдужі до цих двох корчів. Найчастіше вони сидять у різних позах на найнижчому, часто намагаються там щось ловити своїми віялами, хоча течія там значно гірша. Я читала на багатьох форумах і сайтах, що перші два тижні фільтратори дуже невпевнені та лякливі, можуть взагалі не їсти. Але мої точно намагаються поїсти, тому що, крім спроб зловити щось у воді, вони періодично спускаються перебирати лапками ґрунт та рослини. Я всіляко намагаюся допомагати їм у їх пошуках - підсипаю дрібно перетертий корм поряд з ними, пускаю за течією спеціальний корм для фільтраторів і, начебто, в них виходить щось ловити навіть на найнижчому корчі. Але все одно дуже переживаю, що вони ігнорують найзручніші місця для годування й через це, можливо, не доїдають.
З сусідів нікого буйного немає, лише 8 штучок рибок расбори, 3 шт панди коридораси та маленькі креветки вишні.

Головне питання: Чи варто спробувати щось зробити чи залишити поки що фільтраторів у спокої, якщо їм просто потрібен час обжитися? Власне турбує, чи нормально це, чи, можливо, я не враховую якість фактори, які можуть заважати фільтраторами збиратися нагору, поближче до фільтра. Або ж, якщо їм не подобається те, як стоять корчі, варто щось змінити в самому акваріумі? Заздалегідь дякую за відповідь.

AquaLife
31.10.2024, 00:25
Доброї ночі! Розумію ваше хвилювання, коли йдеться про комфорт улюбленців. За описом здається, що ваші бананові фільтратори просто адаптуються до нового середовища. Часто перші кілька тижнів фільтратори поводяться обережно і вибирають місця, де відчувають себе більш захищеними, навіть якщо там течія слабша. Зазвичай це нормально, що вони поступово освоюються і тільки згодом почнуть підніматися ближче до джерела течії.

Зараз ви робите все правильно, особливо з підгодовуванням і створенням різних місць для кріплення. Якщо їм комфортно на нижньому корчі, можливо, з часом вони самі оберуть зручніші місця ближче до фільтра. Але якщо через пару тижнів поведінка не зміниться, можна спробувати трохи змінити положення корчів або посилити течію в зоні, де вони зараз сидять, щоб стимулювати їх піднятися вище. У вас чудово облаштований акваріум, тож, думаю, трохи часу – і вони почуватимуться як вдома.