Увійти

Показати повну версію : Проблема з новим акваріумом - гинуть рибки

rever3
31.01.2025, 11:42
Купив новий акваріум марки "Природа" на 30 літрів. До цього вже років 10 був інший акваріум.

Для нового акваріума зробив все як потрібно - грунт, рослини, обігрів,
фільтр, аерація, освітлення. Налив відстояну воду, хоча все одно вона без хлору - зі свердловини.
Спочатку одразу посадив пару гуппі зі старого акваріума. Вони якісь були малорухомі, стирчали постійно біля поверхні. Через день обидві загинули.

Потім заново все розібрав, все вимив, знову все зібрав. Тиждень все стояло працювало без жителів, додавав Aquayer Біостартер.
Через тиждень пересадив одну гуппі і спостерігав. І знову було видно що погано почувається. Дуже малорухома, стирчить або біля поверхні або біля дна. Не їсть. Так враження, що наче судорога навіть була - дуже дригалась хвостом та плваниками. Боявся що також загине.
Пересадив обратно в старий акваріум - і як по волшебству, вона стала себе вести абсолютно нормально: їсть, нормально рухається по всій території, ніяких судорог.
Підкажіть, які є ідеї - що це може бути не так з новим акваріумом? І що робити?

Олександр Бешлега
31.01.2025, 12:27
А в старому акваріумі завжди була та ж сама вода?

rever3
31.01.2025, 16:04
А в старому акваріумі завжди була та ж сама вода?

Так, та сама вода, її ж і доливаю в старий акваріум.

Карача
01.02.2025, 09:51
Насправді інформації по акваріуму немає щоб робити якісь висновки та давати рекомендації.
Фото, параметри,заміри ?

Олександр Бешлега
01.02.2025, 18:44
Так, та сама вода, її ж і доливаю в старий акваріум.

Якщо все те ж саме, значить скоріш за все діло в азотному циклі.
Ви можете поставити фільтр зі старого авкаріума в новий?

rever3
03.02.2025, 09:29
Насправді інформації по акваріуму немає щоб робити якісь висновки та давати рекомендації.
Фото, параметри,заміри ?

Фото додав, але не зовсім розумію, що воно дасть.
Параметри води не заміряв, немає тестів.

Насправді, старий акваріум я перезапускав за його існування декілька разів, і ніколи таких проблем не було. Вода та ж сама. Не давав навіть постояти новонаповненому акваріуму - одразу запускав риб Тому дуже здивований і навіть не ирпускав що таке можливо. До того ж це звичайні простенькі гуппі - неприхотливі риби.

rever3
03.02.2025, 09:30
Якщо все те ж саме, значить скоріш за все діло в азотному циклі.
Ви можете поставити фільтр зі старого авкаріума в новий?

В старому фільтр не з'ємний. Може частину води в новий зі старого налити?

Карача
03.02.2025, 12:04
Рекомендую почитати про запуск акваріума.
І зрівняти з тим що маєте ви у цій банці
На разі по фото видно пустий акваріум у якому навіть не пройшов азотний цикл.

Олександр Бешлега
03.02.2025, 14:09
Що би зробив я.
Потрібно поступово виключати можливі проблеми.
Я би налив 1/3 води зі старого акваріуму в новий. Фільтр мо жна покласти, включити аєрацію. Запускаєте риб і дивитесь. Якщо все ок, то поступово доливав би свіжої води.
Те, що каже Володя - правда. Але все ж таки добавляється пару гупій на 30 літрів, і я сумніваюсь, що швидко накопичується амонію стільки, щоб риба погано почувалася.
Або запустити фільтр на пару неділь у старий акваріум. А вже потім у новий

rever3
18.02.2025, 13:51
Я би налив 1/3 води зі старого акваріуму в новий.

Дякую за дієву пораду, саме так і зробив. З тих пір пересадив риб - і всі почуваються нормально code44