КПК

Показати повну версію : Cattleya dowiana 'Rosita' КПЛЕНІ СІЯНЦІ БЕЗ КОРЕНІВ. РЕАНІМАЦІЯ І НАРОЩУВАННЯ КОРЕНІВ . ПОДАЛЬШЕ ВИРОЩУВАННЯ

СЕРГЕЙ_1972
11.09.2026, 17:17
Cattleya dowiana 'Rosita' КПЛЕНІ СІЯНЦІ БЕЗ КОРЕНІВ. РЕАНІМАЦІЯ І НАРОЩУВАННЯ КОРЕНІВ . РЕЗУЛЬТАТ № 1. Рослина №1
В кінці жовтня 2025 року я замовив Cattleya dowiana 'Rosita' . 04.11.2025 року я отримав рослину сіянця. Там виявилося дві рослини абсолютно без коренів. рослини тільки приїхали від виробника з Південної Америки тому це нормально. Вони звідти практично всі ті каттлеї приходять без коренів. Я сам вибирав і вибрав найгірший варіант (а може не такий і поганий... отримав дві рослини по ціні однієї). Подивися що цей кущик пишніший і вибрав. А там виявилося дві самі слабкі рослини, їх тому дві і посадили з надією, що виживе хоч одна. Рослина не дешева тому задача ще та хто знає, що таке Cattleya dowiana то той зрозуміє .. витягнути такі..
ТЕПЕР КОНКРЕТНО ПО КОЖНІЙ РОСЛИНІ
Cattleya dowiana 'Rosita' № 2 перше фото з інета приклад як цвіте всі інші під номерами і з датами.
ФОТО 1-2 - куплені рослини на яких добре видно що всі корені мертві. Нових ростів немає.
ФОТО 3 - конкретно саме ця рослина.
ФОТО 4-5 - оброблені рослини кашкою фундазолу.
ФОТО 6-7 - посаджена в горщик об'ємом 1,5 літра . Цю я вирішив спробувати саджати в субстрат Royal Mix «Пінія» без просіювання яка була прямо з пакету. Була закріплена до тримача щоб не хиталася. Відразу полита. І поставлена під лампи.
ФОТО 8 - Цю я відразу накрив парничком зробленим з пет пляшки обрізаної .
ФОТО 9-12 - Приблизно через 4 тижні, як і інша, вона дала новий ріст і нові корені на фото видно купу коренів які ростуть. УВАГА ЦЕ ТИМ ХТО ВІРИТЬ В КАЗКИ, ЩО ФУНДАЗОЛ ТОРМОЗИТЬ РІСТ РОСЛИН ЩО ВІН ФІТОТОКСИЧНИЙ І ІНШУ МАЯЧНЮ! Впевнений що ті казкарі такий результат як я показав з фундазолом не покажуть навіть з стимуляторами.
ФОТО 13-14 вона на 26.03.2026 року, результат за 4 місяці. Виросла нова бульба з листком і накльовується наступна. Добре видно корені. Зараз вже переїхала на підвіконня.
ФОТО 15 - Так як я зняв парнички а кора думаю не зможе втримати потрібну вологість вирішив пересадити її нормально. НА ФОТО ДОБРЕ ВИДНО як всього за 4 місяці вона наростила такі довгі класні корені. Достатньо багато як для такого замориша.
ФОТО 16-17 - Посаджена в той самий горщик на 1,5 літра, але вже по такій схемі - на дно на 3/4 горщика просіяний субстрат Royal Mix «Пінія» далі на 1/4 зверху суміш субстрату пінія і різаного розпушеного моху сфагнуму 50/50 по об'єму в яку саме вона і посаджена. Відразу полита (звичайно достав я неї вчора ввечері, а саджав сьогодні вранці тобто підсушена).
ПОЛИВ: далі буде поливатися після повної просушки субстрату в районі коренів
Продовження буде... надіюсь все буде добре і буде що показувати..

СЕРГЕЙ_1972
11.09.2026, 17:27
РЕЗУЛЬТАТ № 2. Рослина №2
В кінці жовтня 2025 року я замовив Cattleya dowiana 'Rosita' . 04.11.2025 року я отримав рослину сіянця. Там виявилося дві рослини абсолютно без коренів. рослини тільки приїхали від виробника з Південної Америки тому це нормально. Вони звідти практично всі ті каттлеї приходять без коренів. Я сам вибирав і вибрав найгірший варіант (а може не такий і поганий... отримав дві рослини по ціні однієї). Подивися що цей кущик пишніший і вибрав. А там виявилося дві самі слабкі рослини, їх тому дві і посадили з надією, що виживе хоч одна. Рослина не дешева тому задача ще та хто знає, що таке Cattleya dowiana то той зрозуміє .. витягнути такі..
ТЕПЕР КОНКРЕТНО ПО КОЖНІЙ РОСЛИНІ
Cattleya dowiana 'Rosita' № 2 перше фото з інета приклад як цвіте всі інші під номерами і з датами.
ФОТО 1-2 - куплені рослини на яких добре видно що всі корені мертві. Нових ростів немає.
ФОТО 3 - конкретно саме ця рослина.
ФОТО 4-5 - оброблені рослини кашкою фундазолу.
ФОТО 6-7 - посаджена в маленький горщик об'ємом 350-400 мл . Одну я вирішив спробувати саме так в мох. На дно на 1/4 кора далі щільно вкладений мох в який вона і посаджена. Відразу полита. І поставлена під лампи.
ФОТО 11-12 - Спочатку я думав вирощувати без парничка одну.. але через тиждень-два помітив що вона конкретно втрачає тургор тому накрив стаканчиком зробивши отвори в верхній частині для вентиляції. Мох це дуже вологоємка штука яка б без вентиляції ніколи б не просохла.
ФОТО 8-10 - Приблизно через 4 тижні, як і інша, вона дала новий ріст і нові корені. УВАГА ЦЕ ТИМ ХТО ВІРИТЬ В КАЗКИ ЩО ФУНДАЗОЛ ТОРМОЗИТЬ РІСТ РОСЛИН ЩО ВІН ФІТОТОКСИЧНИЙ І ІНШУ МАЯЧНЮ! Впевнений що ті казкарі такий результат як я показав з фундазолом не покажуть навіть з стимуляторами.
ФОТО 13-14 вона на 26.03.2026 року, результат за 4 місяці. Виросла нова бульба з листком і накльовується наступна. Хоча коренів не видно але впевнений що вони не гірші ніж в першої. Зараз вже переїхала на підвіконня.
ПОЛИВ: Практично після повного просихання моху.
Цю поки пересаджувати не буду. Хай виростить ще одну бульбу а там пересаджу як і перш. Як і всі дорослі (в моїй статті по ним)
Продовження буде... надіюсь все буде добре і буде що показувати..